Eigenlijk zou men verwachten dat een zogenaamd autoritaire staat als Wit-Rusland de gunst van de tijd en de Coronapandemie zou gebruiken om de rechten van de bevolking verder in te perken. Meer censuur, verbod op demonstraties en massa-evenementen.

Een dictatuur ziet er anders uit

Het biedt mogelijkheden om de bevolking te controleren en te intimideren. En wat heeft Wit-Rusland gedaan? De bevolking leeft in vrijheid en zonder dwangmaatregelen… En zonder verplichte mondkapjes, zonder politie-intimidatie wegens het niet houden van afstanden of het dragen van het mondkapje, geen quarantaine, geen verbod om Baboesjka en Dedoesjka in het bejaardentehuis te bezoeken, geen hysterische leraren en permanent gemekker in de klas of inefficiënte huiswerk, zonder lockdowns, bedrijfssluitingen, werktijdverkorting en werkloosheid, maar met winkels, kappers, restaurants, bars, bowlingcentra, voetbalstadions, zwembaden etc. die gewoon open zijn.

Volledig normaal leven

Als u het niet gelooft, kunt u de onderstaande documentaire “Corona-Investigation Weißrussland – Auf der Suche nach der Wahrheit” (“Corona-onderzoek Wit-Rusland – Op zoek naar de waarheid”) van Martin Gerloff bekijken.

Aanbevelingen in plaats van dwang

De cijfers van beide landen zijn zeer vergelijkbaar met ca. 9,5 miljoen inwoners (Wit-Rusland) en ca. 9 miljoen inwoners (Oostenrijk). Deze cijfers spreken voor zich. Alles wat ons tot dusver is verteld over de doeltreffendheid van maatregelen is fundamenteel onjuist, schrijft Christian Müller.

Dit is ook de huidige situatie in Wit-Rusland. Vanwege de toenemende aantallen heeft het ministerie van Volksgezondheid in Minsk op 17 november 2020 aanbevelingen (“Rekomendazii”) gepubliceerd met betrekking tot sociale distantie, het dragen van mondkapjes in openbare gebouwen, banken, apotheken, grote warenhuizen en het openbaar vervoer, en met betrekking tot gedrag op school en in het onderwijs – aanbevelingen, let wel! Dit zijn geen verordeningen, dus er zijn geen controles door de uitvoerende macht en geen sancties voor niet-naleving. In Wit-Rusland ligt de nadruk op persoonlijke verantwoordelijkheid in plaats van bot paternalisme. Dit wordt ook versterkt door indrukken uit Minsk of Gomelj. Konstantin S., een verkoopmedewerker in een supermarkt, legt bijvoorbeeld uit: “Wij als werknemers kregen het bevel om vanaf november 2020 de normale medische mondkapjes te dragen. Klanten dragen maximaal 10-20% van de tijd mondkapjes of sjaals. Dit wordt nu minder en minder. Maar sommigen zijn bang voor het virus. Ik draag mijn mondkapje onder mijn neus om lucht te krijgen”.

Onbegrip voor het Westen

  Vaccinpaspoorten - laboratoriumratten loyaliteitskaarten

Het beeld is vergelijkbaar in Gomelj. Hoewel in elke winkel waarschuwingsborden hangen over het dragen van mondkapjes, omdat mensen zich natuurlijk zorgen maken, is er geen sprake van dwang. “Ik ben maar één keer in een boetiek benaderd”, zegt Katharina M., “dat was in december, toen overal over het hoge infectiepercentage werd gesproken. Vandaag de dag zijn er maar een paar mensen bang. In de bussen draagt misschien een derde een masker. ’s Avonds, als je uitgaat, helemaal niemand. Het wordt ook door niemand gecontroleerd”. De omstandigheden in de gezondheidssector lijken bijzonder verrassend. Zo legt verpleegster Irina K. (naam veranderd) uit: “Ik werk in een polikliniek (eerste opname, polikliniek). Voor ons en de patiënten is het dragen van (normale medische) mondkapjes altijd verplicht geweest, omdat we met veel patiënten per dag te maken hebben”. Op de vraag of zij weet dat in Oostenrijk FFP2-mondkapjes verplicht zijn, niet alleen in de hele gezondheidssector, maar zelfs op scholen en in het openbaar vervoer: “трандец, не может быть (verdomme – dat is onmogelijk!) Hoe kun je dan werken of leren. Het is gevaarlijk voor je gezondheid! Waarom doen ze dit?” Ook in Wit-Rusland zijn de reisbeperkingen marginaal. Net als bij ons moet een negatieve test worden overgelegd en moet na binnenkomst een quarantaine van 10 dagen in acht worden genomen. Deze beperkingen gelden voor immigranten uit een lijst van landen met een hoog risico, waaronder Oostenrijk. Wit-Russische burgers of burgers met een verblijfsvergunning in Wit-Rusland zijn vrijgesteld van deze beperkingen; zij kunnen zonder problemen vanuit elk land het land binnenkomen.

  VS-staten met de hoogste vaccinatie- en mondkapjescijfers hebben het zwaarst te lijden onder nieuwe gevallen van ziekenhuisopname

Vertrouwen van de bevolking

Lockdowns, uitgaansverboden en inreisverboden of quarantainemaatregelen zijn in Belarus niet toegepast. Alle bedrijven, winkels en recreatievoorzieningen blijven gewoon open, culturele- en sportevenementen vinden zonder beperkingen plaats. Loekasjenko zei: “Ik wil dat u mijn standpunt begrijpt: ik wil het land niet isoleren en afsluiten. Als we dat in februari, maart of april hadden gedaan, zouden we daar nu de bittere vruchten van plukken: mensen zouden geen werk hebben, geen loon. De economie zou instorten”. In tegenstelling tot Oostenrijk is er echter altijd een grote bereidheid geweest om te vaccineren. Zo wordt bijvoorbeeld 40% van de bevolking tegen griep ingeënt. Men ziet dan ook geen probleem in het feit dat er plotseling goedkeuringen zijn voor geheel nieuwe vaccins binnen slechts één jaar voor de Covidvaccinatie. De overgrote meerderheid vertrouwt ook het Russische vaccin Spoetnik V, waarop het Ministerie van Volksgezondheid in Minsk zich baseert. Dit vaccin is ook korte tijd in het land geproduceerd en zal ook worden geëxporteerd nadat aan de binnenlandse vraag is voldaan.

Inmiddels zijn de vaccinaties van artsen en werknemers in de gezondheidssector in februari voltooid. Hier geldt een vaccinatieplicht – evenals voor schoolkrachten en werknemers in handel en vervoer. Gevraagd hiernaar, zegt Irina K.: “Ik heb eigenlijk een eed van geheimhouding afgelegd over dit onderwerp. Wat ik wel kan zeggen is dat in onze kliniek alle vaccinaties van artsen en personeel zijn uitgevoerd. Ik ken niemand die ernstige symptomen had na de vaccinatie. Ik heb zelf ook niets gevoeld, zelfs niet na de tweede vaccinatie. Er komt echter geen verplichte vaccinatie voor alle burgers”. Minister van Volksgezondheid Dmitri Pinevitsj verklaarde: “Universele vaccinatie wordt niet aanbevolen omdat deze niet noodzakelijkerwijs geschikt is en omdat de risico’s en bijwerkingen nog niet voldoende zijn onderzocht. Het gaat niet om het geld”.

Spoetnik V vaccin

  Brits parlementslid roept op tot wijdverspreide verspreiding van vitamine D na 82% daling van Covid-19 sterfgevallen in Spanje

Laten we hopen dat de gevaccineerde Wit-Russen gespaard blijven van bijwerkingen en kwetsuren van deze nieuwe, ongeteste vaccins en dat Spoetnik V – een vectorvaccin dat gebruik maakt van adenovirussen voor immunisatie – uiteindelijk niet ook een genetisch experiment op het immuunsysteem blijkt te zijn.

De laatste hoop van de globalisten: oorlog met Rusland

Vorig artikelCanadese vader weigert zijn dochter ‘hij’ te noemen – gevangenisstraf
Volgend artikelClash of the Titans
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. De tellers van gelezen berichten kloppen voor géén meter
    Ik heb dit bericht in veelvoud door gestuurd en de teller beweegt nauwlijks.
    De onderdrukking zit dus tot in de details

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in