The Great Reset – Als de multinationals erin slagen het kapitalisme af te schaffen, wacht een nieuwe strijd tussen corporatisme en socialisme. Het sluiten van de samenleving is een doel op zich voor de globalisten. Dit wordt duidelijk nadat sociaal-democraten met banden met het World Economic Forum nu ook een lockdown beginnen te eisen vanwege het “klimaat”.

“We hebben maatregelen nodig om de klimaatverandering aan te pakken die vergelijkbaar zijn met de beperkingen van de persoonlijke vrijheid [die zijn opgelegd] om de pandemie te bestrijden”, betoogt de Duitse sociaal-democratische Europarlementariër Karl Lauterbach.

Hoe komt het dat klimaatbeleid hetzelfde is als Coronabeleid? Omdat ze allebei de Great Reset willen opleggen. Dreigingen van het “einde van de wereld” in de vorm van het klimaat en virussen zijn paniekzaaierij om te voorkomen dat de democratie functioneert. Omdat zeer weinigen voor de Great Reset zouden hebben gestemd.

“In een “klimaatlockdown” zouden regeringen het gebruik van particuliere voertuigen beperken, de consumptie van rood vlees verbieden en extreme energiebesparende maatregelen opleggen, terwijl fossiele brandstoffen zouden moeten stoppen met boren. Om een dergelijk scenario te vermijden, moeten we onze economische structuren herzien en het kapitalisme op een andere manier benaderen”, betoogt “professor in de inventieve economie” Mariana Mazzucato.

Wat Mazzucato lijkt te zeggen in haar tweet is: “We moeten The Great Reset implementeren zodat we geen lockdown hoeven te doen om The Great Reset op te dringen aan mensen”.

Dus buitenlandse bedrijven willen de manier waarop onze regering werkt veranderen om “Stakeholder Capitalism” te implementeren… In feite is Mariana Mazzucato geen echte wetenschapper, evenmin als de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) echt journalistiek is: beiden zijn politieke lobbyisten, onder een valse vlag, en hun werk bestaat erin buitenlandse groepen zoals het World Economic Forum en hun economische en politieke agenda’s te dienen.

  Dr. Coleman: Ze willen ons Blut Hongerig Dood

Achter de populaire klimaat- en virusargumenten gaat een oud conflict schuil over economische monopolies en wie die moet controleren.

1) De markteconomie ontspoort door monopolies

1870: Industrialisatie leidt tot meer kapitalisme en kapitalisme leidt ertoe dat de meest succesvolle zakenlieden hun industrieën monopoliseren om “de prijzen te beheersen” (prijzen te verhogen) en zo de markteconomie buiten spel te zetten. Het beroemdste voorbeeld van dit verschijnsel is hoe Rockefeller’s Standard Oil rond 1900 alle handel in benzine in de VS controleerde.

2) De markteconomie zou worden gered door overheidswetten tegen monopolies (antitrust)

1900: Voor het welzijn van de burgers werden monopolies zoals Rockefeller’s Standard Oil in verschillende delen opgesplitst, maar de redding van het kapitalisme op deze manier was niet populair bij de eigenaren van de monopolies.

3) Monopolies worden toegestaan om de markteconomie te remmen, maar gecontroleerd door de staat

1930: Het conflict leidde tot samenwerking tussen monopolisten en de staat. De monopoliehouders zouden hun monopolies mogen behouden, maar deze zouden gedeeltelijk door de staat worden gecontroleerd. Dit staat in contrast met de manier waarop de staat steeds meer perssubsidies geeft aan de mainstream media, die vervolgens steeds meer overheidsbeleid doordrukken in hun berichtgeving, terwijl de staat censuur eist van alternatieve nieuwsmedia.

Na deze drie fasen werd het proces opnieuw op gang gebracht door de groeiende invloed van het neoliberalisme, een ideologie die erop gericht was de markt (met inbegrip van de monopolies) vrij te maken van staatsinmenging:

1) De markteconomie zou zichzelf redden van monopolies

1970: Deregulering/Nieuw Liberalisme/Friedman/Reagan. Terug naar kader 1. Deze fase betekent dat de staatsmacht over monopolies wordt verminderd, maar niet dat monopolies verdwijnen. In Nederland bijvoorbeeld wordt de krantenindustrie gemonopoliseerd door een (Vlaams) duopolie van De Persgroep en Mediahuis

  Consumenten wijzen de Grote Reset af

2) Eisen dat de staat monopolies opbreekt

2000: Duitsland/EU breekt Microsoft’s macht over pc’s af. Toenemende eisen om Facebook en soortgelijke bedrijven op te splitsen in verschillende bedrijven of te nationaliseren.

3) Monopolies die de rol van de staat overnemen

The Great Reset van het Economisch Wereldforum is bedoeld om staatswetten tegen monopolies uit te hollen (stap 2), door te stellen dat “het kapitalisme heeft gefaald”. We hebben het begin van dit corporatistische beleid gezien in de vorm van “winst in de gezondheidszorg” en particuliere scholen, etc., die niet echt kapitalistisch of markteconomieën zijn, maar waar de eigenaars hun winst maken door het volk te belasten via het geweldsmonopolie van de staat. Het verschil met de door het neoliberalisme afgeschafte “politiek van de jaren dertig” is dat de beslissende macht nu bij de monopolisten ligt en niet bij de politici. Hierdoor ontstaat een conflict tussen corporatistisch-kapitalisten en corporatistisch-socialisten, over de vraag of de corporaties dan wel de staat de dominante rol in de relatie moeten hebben.

Clash of the Titans

Door zijn neiging om monopolies te creëren en de onwil van de staat om de markteconomie te verdedigen door monopolies te liquideren, dreigt het kapitalisme-liberalisme nu te worden vernietigd en te worden vervangen door ofwel corporatisme (particuliere monopolies zoals Facebook) of socialisme (staatsmonopolies zoals ProRail).

Het Britse koningshuis, Lady Rotschild en de Paus noemen hun streven om het kapitalisme te vervangen door corporatisme “Inclusive Capitalism”. Het Economisch Wereldforum en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), onder andere, noemen het in plaats daarvan “Stakeholder Capitalism”. Er kan enig verschil zijn, maar in beide gevallen is het waarschijnlijk eerder corporatisme dan socialisme.

  Vormt zich een zwart patroon?

Volgens de heersende theorieën kan alleen de staat het opnemen tegen de multinationale monopolies – Clash of the Titans. Als de multinationals erin slagen de Great Reset uit te voeren, zal de tegenreactie een staats democratisch-populistische poging zijn om de monopolies in staatseigendom over te dragen.

De hoop van socialisten is dat als kapitalisme evolueert naar corporatisme, corporatisme zal evolueren naar socialisme. Dit idee is oud en komt uit het marxisme, maar meer specifiek van Rosa Luxemburg.

Het meest geschikte moment voor de staat om deze “overname” te doen is vóór een hervorming van de digitale munt, waarbij het oude betaalmiddel dan wordt afgeschaft.

De Great Reset gaat momenteel viraal op het net – waarom en wat is het

Vorig artikelHet normale leven van de Wit-Russen met het Coronavirus
Volgend artikelIn tegenstelling tot wat de media u vertellen, komt vrijheid niet van een vaccin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Nu al worden de eerste tekenen duidelijk dat het snel bergafwaarts gaat , Vandaag een brief van de vitens gehad , u weet wel dat bedrijf van de eerste levensbehoefte , dat water levert. In de brief werd even doodleuk vermeld dat men stopt met het verwerken van acceptgiro’s als betaling , u weet wel , die manier dat u nog enigszins iets te vertellen heeft over uw geld en u niet verplicht het internet op hoeft waar vele ouderen nog geen kaas van hebben gegeten of door ziekte/ouderdom niet meer bij kunnen benen.
    Of je moet nu automatisch betalen en je hele boekhouding staat ook nog eens online of je betaalt via de mobiele telefoon en dus ook verplicht bent het internet op te gaan.
    Nou ja zullen velen zeggen, boeien , lekker handig toch , maar besef wel dat men druk bezig is om het internetID er door te drukken en die krijg je straks enkel als je gevaccineerd bent uiteraard, of eender welke maatregel met een rotsmoes die men je wil afdwingen en anders raak je dus mooi verstoken van t internet en dus ……. elke vorm van betalingsverkeer.

    Een gewaarschuwd mens telt voor twee , en nee hoor de regering verplicht je zogenaamd niets , dat regelt men wel door via bedrijven alles er door te loodsen.

    Kortom geen internet dan ook geen water , elektrisch , gas of wat dan ook

  2. Corporatisme is de basis van fascisme! Stop met het mensdom op een verkeerd spoor te zetten. De machtspiramide wordt breder aan de basis maar veel scherper aan de top, niet alleen materieel maar tevens wat gedachtegang betreft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in