BLM monument heeft de eerste dag in Boedapest niet overleefd – “Een anti-Europees en anti-blank symbool”

2

Een standbeeld ter ere van BLM en LGBTQ werd opgericht in Boedapest – maar het monument hield het niet lang uit. Binnen 24 uur was het standbeeld door bezorgde burgers afgebroken, meldt de Daily News Hungary.

Het cultureel-marxistische standbeeld – een in regenboogkleuren Vrijheidsbeeld dat met haar vuist het teken van black power maakt – werd eind vorige week opgericht op het Ferencplein in het negende district van Boedapest.

Het werk is gemaakt door kunstenaar Péter Szalay, die de aandacht wilde vestigen op de BLM-beweging, “racisme” en “vooroordelen tegen LGBTQ-mensen”.

Het was de bedoeling dat het standbeeld twee weken zou blijven staan. Maar op de eerste dag werd het eerst afgezet, vervolgens overgoten met verf, en vrijdagochtend gesloopt en vernield door rechtse activisten.

Leden van de organisatie Legioen Hongarije hebben vervolgens de verantwoordelijkheid voor de actie op zich genomen. Zij beschrijven het standbeeld als een “anti-Europees, anti-blank, anti-heteroseksueel en anti-christelijk symbool”.

Mediapersoonlijkheid Zsolt Bayer, die medeoprichter is van de regerende Fidesz-partij en dicht bij premier Viktor Orban staat, had voorspeld dat het standbeeld onmiddellijk na de oprichting ervan zou worden vernietigd.

Hongarije wil geen moslims meer toelaten op zijn grondgebied

  Orbán: 20% van de Europese bevolking zal in 2050 moslim zijn, maar Centraal-Europa kiest voor een andere weg op het gebied van migratie
Vorig artikelHet Economisch Wereldforum promoot het ‘Smart Masker’ van de toekomst dat je waarschuwt als je het vergeet te dragen
Volgend artikelGoogle installeert nieuwe spyware in Chrome – om gedrag te monitoren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in