BLM monument heeft de eerste dag in Boedapest niet overleefd – “Een anti-Europees en anti-blank symbool”

2
1186
Het nu afgebroken standbeeld.

Een standbeeld ter ere van BLM en LGBTQ werd opgericht in Boedapest – maar het monument hield het niet lang uit. Binnen 24 uur was het standbeeld door bezorgde burgers afgebroken, meldt de Daily News Hungary.

Het cultureel-marxistische standbeeld – een in regenboogkleuren Vrijheidsbeeld dat met haar vuist het teken van black power maakt – werd eind vorige week opgericht op het Ferencplein in het negende district van Boedapest.

Het werk is gemaakt door kunstenaar Péter Szalay, die de aandacht wilde vestigen op de BLM-beweging, “racisme” en “vooroordelen tegen LGBTQ-mensen”.

Het was de bedoeling dat het standbeeld twee weken zou blijven staan. Maar op de eerste dag werd het eerst afgezet, vervolgens overgoten met verf, en vrijdagochtend gesloopt en vernield door rechtse activisten.

Leden van de organisatie Legioen Hongarije hebben vervolgens de verantwoordelijkheid voor de actie op zich genomen. Zij beschrijven het standbeeld als een “anti-Europees, anti-blank, anti-heteroseksueel en anti-christelijk symbool”.

Mediapersoonlijkheid Zsolt Bayer, die medeoprichter is van de regerende Fidesz-partij en dicht bij premier Viktor Orban staat, had voorspeld dat het standbeeld onmiddellijk na de oprichting ervan zou worden vernietigd.

Hongarije wil geen moslims meer toelaten op zijn grondgebied

Orbán dwingt banken en grote bedrijven winst af te dragen aan crisisfonds voor Hongaarse gezinnen

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here