Het Imperium van Leugens en eeuwige oorlogen wordt geplaagd en in verlegenheid gebracht door de bevrijdende SMO van Rusland tegen het door nazi’s geteisterde Oekraïne.

Haar ongeëvenaarde sanctieoorlog tegen Rusland is mislukt tegen een land dat grotendeels zelfvoorzienend is, schrijft Stephan Lendman.

Haar anti-Rusland acties veroorzaken groeiende publieke woede in Europese landen over de stijgende inflatie, verstoringen van de toeleveringsketen en economische achteruitgang – wat ernstig en langdurig kan zijn.

Hoewel de VS zich beter staande houden, zijn de economische omstandigheden in de VS en ander Westerse landen zwak.

Moeilijkere tijden eisen hun tol van de meeste huishoudens, de huizenmarkt en steeds meer bedrijven, vooral kleine tot middelgrote.

De ongeëvenaarde Amerikaanse sanctieoorlog tegen Rusland, met name tegen zijn energiesector, terwijl de door Wall Street gecontroleerde Fed de rente verhoogt, is verantwoordelijk voor de achteruitgang van de Amerikaanse economie in een tijd van verminderde consumentenuitgaven omdat de inkomens geen gelijke tred houden met de hoge kosten van levensonderhoud.

Economische groei is afhankelijk van gemakkelijk beschikbare, betaalbare energie.

Rusland is een belangrijke olieproducent en ’s werelds grootste bron van aardgas.

Het is het land met de meeste grondstoffen ter wereld.

Naast olie en gas gaat het om kolen, ijzererts, hout, goud, zilver, diamanten, titanium, koper, zeldzame aardmetalen, aluminium, uranium, koper, palladium, platina, nikkel en vele andere – met een geschatte waarde van 75 biljoen dollar.

Europese en vele andere landen zijn afhankelijk van de toegang tot Russische grondstoffen.

Het blokkeren van hun invoer is zelfvernietigend, vooral wat energie betreft.

Als ze worden beperkt door energietekorten of hoge kosten, wordt de groei van het BBP afgeremd.

Europese landen brengen hun economie en bevolking zelf schade toe door de invoer van Russische olie en gas sterk te beperken of stop te zetten.

Het Imperium van Leugens en eeuwige oorlogen zoekt Venezolaanse olie om het tekort veroorzaakt door zijn sanctieoorlog tegen Rusland te helpen verlichten.

Sanctieramp: Schuilplaats in warmtezalen tijdens gasnoodsituatie

Sinds de Bolivariaanse sociale democratie in februari 1999 de fascistische tirannie verving met de verkiezing van Hugo Chavez tot Venezolaanse president, streefde hegemon VS naar een regimeverandering.

Met meer dan 300 miljard vaten aan reserves is Venezuela het meest olierijke land ter wereld.

Maar de sanctieoorlog van de VS tegen het land is er allemaal op gericht om de Bolivariaanse democratie te ondermijnen – om de dreiging van het goede voorbeeld weg te nemen, om het land te bevrijden van hegemoniale controle, om het weer om te vormen tot een vazalstaat van de VS onder onderdanig marionettenbestuur.

Sancties van het ene land tegen het andere hebben geen rechtsgeldigheid.

Krachtens hoofdstuk VII van het VN-Handvest kan alleen de Veiligheidsraad toestemming geven om tegen lidstaten in te grijpen om de vrede, stabiliteit en veiligheid te herstellen.

Hegemon VS handelt uitsluitend volgens zijn eigen regels – keer op keer in flagrante strijd met het internationaal recht.

De sancties tegen bepaalde landen worden ten onrechte gerechtvaardigd door klinkklare grote leugens.

Tegen Venezuela zijn ze gebaseerd op niet-bestaand terrorisme, drugshandel, antidemocratische acties, mensenrechtenschendingen, corruptie en mensenhandel.

Al het bovenstaande – en voor altijd oorlogen tegen verzonnen vijanden – zijn specialiteiten van de VS; de Bolivariaanse Republiek is bij geen van deze zaken betrokken door haar regerende autoriteiten.

Van Bush/Cheney tot Obama/Biden tot Trump en het huidige onwettige Amerikaanse regime onder een bedrieger van het Witte Huis, hebben de vuile handen van de VS alles op alles gezet om de economie van Venezuela te ondermijnen door sanctieoorlog en andere smerige trucs.

In 2019 escaleerde het Trump-regime de sanctieoorlog tegen Venezuela ter ondersteuning van het imperiale instrument van de VS, Juan Guaido, een handige imperiale stroman, een ongekozen niemand.

Krachtens een zogenaamde overeenkomst tussen Caracas en het Biden-regime – die naar goeddunken door laatstgenoemde kan worden geschonden – zal ongeveer 3 miljard dollar aan illegaal geblokkeerde Venezolaanse fondsen door het imperiale instrument VN worden verspreid om in de sociale behoeften van de bevolking van het land te voorzien.

Frontnieuws filmpscoop - De huidige staat van Artemovsk (Bakmuth) vanuit vogelperspectief

De overeenkomst omvat ook de goedkeuring door het ministerie van Financiën van het Biden-regime voor Chevron om “beperkte activiteiten voor de winning van natuurlijke hulpbronnen in Venezuela te hervatten.”

Wat is overeengekomen heeft niets te maken met het bieden van “concrete stappen die het lijden van de Venezolaanse bevolking verlichten (sic).”

Het heeft niets te maken met “steun aan het herstel van de democratie” – wat al bestaat, wat hegemoon VS nergens tolereert, zeker niet in eigen land.

De overeenkomst sluit uit dat de staatsoliemaatschappij PDVSA vrij van illegale Amerikaanse sancties kan opereren.

Andere illegaal door de VS opgelegde sancties blijven van kracht.

Sinds vorig jaar roept Chevron het Biden-regime op om hervatting van zijn olieactiviteiten in Venezuela toe te staan.

In mei kregen het Italiaanse Eni en het Spaanse Repsol licenties van het ministerie van Financiën om olie te pompen in Venezuela – om gedeeltelijk goed te maken wat de Europese regimes uit Rusland hebben weggelaten.

Al meer dan twee decennia voert hegemoon VS – onder beide vleugels van de eenpartijstaat – met andere middelen een niet verklaarde oorlog tegen Venezuela’s Bolivariaanse sociaaldemocratie.

Hetzelfde doet het Imperium van Leugens tegen alle naties die zich aan zijn controle onttrekken – met wapens en/of andere middelen.

Het gaat door tegen gewone Amerikanen en hun tegenhangers wereldwijd.

Hegemon USA is nooit te vertrouwen.

Keer op keer in haar geschiedenis vanaf de oprichting hebben haar heersende regimes vrijwel alles geschonden wat was overeengekomen bij het nastreven van hun duivelse doelen.

De overeenkomst van het Biden-regime met Venezuela hangt aan een zijden draadje – te verbreken zodra de duistere krachten van eerstgenoemde, of hun opvolgers, een andere weg inslaan.

Oekraïne - Geen weg naar vrede zonder verdere oorlog

Het is slechts een kwestie van tijd.

Zolang landen vrij blijven van Amerikaanse controle, worden ze beschouwd als vijanden van de staat – doelwit voor regimeverandering door wat er ook nodig is voor het Imperium van Leugens om zijn duivelse doelen te bereiken.

De natie waarin ik lang geleden ben opgegroeid is een ongeëvenaarde bedreiging voor de vrede, de rechtsstaat en iedereen overal die ernaar verlangt om vrij te ademen van haar gesel.

Een laatste opmerking.

Sinds 1995 is Mary Anastasia O’Grady propagandiste van de WSJ – sinds 2005 lid van de redactie.

Ter ondersteuning van de Amerikaanse imperiale rooftochten en bedrijfsovervallen is alles wat zij meldt verdacht.

Niets kan op zijn waarde worden geschat.

In haar laatste propagandastuk hekelde ze de oliedeal van het Biden-regime met Venezuela – om de verkeerde redenen, waarbij ze de legitieme redenen negeerde.

Ze loog door de Venezolaanse sociale democratie “een dictatuur” te noemen – wat geldt voor het Imperium van Leugens, niet voor de Bolivariaanse sociale democratie, de echte democratie die in schril contrast staat met de fantasieversies in de VS/West en elders.

O’Grady en gelijkgestemde extremisten verafschuwen vrede, bestuur van, door en voor iedereen op billijke wijze en de rechtsstaat.

Zij zijn voorstander van imperialistische controle door brute kracht en andere vijandige acties.

Zij houden ervan hoe het Imperium van Leugens de rechten en het welzijn van gewone mensen overal met voeten treedt in zijn streven naar onbetwiste hegemonie – ongeacht de menselijke kosten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Eten of verwarmen: Europeanen staan nu al voor voorheen ondenkbare dilemma’sVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDeense premier vlucht als een crimineel wanneer zij wordt geconfronteerd met de waarheid over covid-19 vaccins en massamoord (Video)
Volgend artikelStoltenberg geeft impact van Russische luchtaanvallen toe, in tegenspraak met Westerse media
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

  1. Het einde van de USA en transfer naar een Groter Azie, daarvoor een groot deel van huidig Rusland confiscerend. Inclusief de eerste joodse staat misschien. De russische autonome joodse oblast aan de grens van China? Een specifieke groep die in een lezing in den Haag kort na WW II al zei op weg te zijn de gehele wereld te bezitten. Noahite Laws. Een aantal gentle slaven en de rest Genocide.

  2. Ik kan een gedeelte van dit bericht niet volgen, misschien ligt het aan mij, soms praten zij over Bolivia waar Eva Morales {dacht ik dat hij heette} en in Venezuela zit dacht ik nu Maduro, hoe het Venezuela gaat weet ik niet maar Eva Morales is compleet van de wereld verdwenen terwijl deze Indiaanse leider heel veelal met zijn regering heeft kunnen betekenen voor de bevolking, hoor niks en nergens meer iets over hem, de media zwijgt erover, maar dit artikel is niet aan mij besteed want het springt van de hak op de tak, het zij zo, dat de VS Morales en Maduro niet moeten dat verbaast mij niet, zij gaan of gingen hun eigen weg en daar houden die Yankees niet van.

  3. Een leugenaar, een bedrieger kan zich niet langer handhaven omdat ze vergeten laat staan alles kunnen onthouden van wat ze bedrogen en gelogen hebben.

    • Je gaat uit van recht en ethiek, van een geweten, bij kabinet zowel als bij parlement en rechts, maar de liegende MACHThebber zal het een zorg zijn als ze ontdekken dat hij liegt. Neem Rutte: hij weet inmiddels al lang dat hij toch wel aan blijft dankzij de kartelmeerderheid. Hij had al lang geen MP meer moeten zijn. In bv. de jaren 50, 60, of 80, zou hij er al lang uitgevlogen zijn. Hij WEET dat hij overal mee weg komt. Daarom kan hij het zich veroorloven zijn leugens niet te onthouden. De Nietzcheaanse Wille zur Macht is de baas bij ons. Recht en ethiek horen bij het oude normaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in