Het verontwaardigde koor in het Westen na de Russische inval in Oekraïne lijkt ver weg, hoewel die bedwelmende stoot van morele adrenaline nog geen vijf maanden geleden plaatsvond. Nu is er een kater die overgaat in paniek over wat wij onszelf hebben aangedaan en over de onvermijdelijke gevolgen, schrijft Donald Forbes.

De NAVO, onder leiding van Joe Biden, heeft de klassieke blunder begaan partij te kiezen in een oorlog in de veronderstelling dat die gewonnen zou worden, zonder een exit-strategie te hebben voor het geval hij verloren wordt. De oorlog in Oekraïne is vanuit Washington uitgevochten bijna alsof het een videospelletje was in plaats van een menselijke tragedie.

Als het er in de oorlog om ging Oekraïne intact te houden, Vladimir Poetin een bloedneus te bezorgen en Rusland te neutraliseren, dan is dat voor iedereen die niet namens een NAVO-regering juicht, zichtbaar verloren gegaan. Die worden allemaal steeds wanhopiger over de onbeheersbaarheid van waar ze in verzeild zijn geraakt.

De sancties tegen Rusland zijn over de hele wereld opgelaaid, die ten dele door de onvoorziene gevolgen van de oorlog afglijdt naar een politiek beladen economische recessie. Van regimewisseling in Moskou en berechting van Poetin wegens oorlogsmisdaden, die nooit echt meer waren dan Bidensgebazel, zal niets meer vernomen worden.

Erger nog, analisten vrezen dat de oorlog een keerpunt is geworden in de pogingen van het Westen om zijn zogenaamd universalistische liberale wereldorde te handhaven tegenover zijn ideologische vijanden: Rusland, dat vecht voor zijn status van supermacht, en China, dat zijn diplomatieke en economische tentakels over de hele wereld en tot diep in de instellingen van de VS uitbreidt.

Er bestaat een pijnlijke impasse tussen Oekraïne en zijn westerse bondgenoten. President Zelensky wil dat de Navo de oorlog voor hem wint. Dat kan niet en zal niet gebeuren wegens de risico’s die verbonden zijn aan het overschrijden van de grens tegen een nucleaire supermacht. Zelensky’s onbetwistbare kwaliteiten als sluwe manipulator hebben de buffers van de geopolitieke realiteit ontmoet.

  De hele wereld is in de greep van een ernstige vorm van oorlogskoorts

Dit alles is duidelijk voor het Westerse publiek, dat gedesillusioneerd is door de onbekwaamheid van zijn leiders en dat gebukt gaat onder inflatie en angst voor het komende energietekort, waarvan het weet dat het erger zal zijn dan de torenhoge brandstofprijzen waarmee het nu al te kampen heeft.

Europa zindert nu, maar de herfst en de winter, wanneer de energiecrisis in alle hevigheid zal losbarsten, zijn nog maar enkele weken verwijderd. Voor de gewone man is de vraag hoe hij zich warm zal houden onder de sancties tegen Rusland, die rampzalig hebben uitgepakt. Kunnen de economieën en de banen behouden blijven of zijn we terug bij zoiets als het Covid-regime waarvan we nauwelijks hersteld zijn?

De driedagenweek van Groot-Brittannië en de voortschrijdende stroomonderbrekingen vonden 50 jaar geleden plaats, maar zijn een voorbeeld van wat de Europeanen te wachten staat, die afhankelijk zijn van de onvervangbare Russische olie- en gasexport om het licht aan te houden. Poetin kan het elk ogenblik uitzetten.

Alles bij elkaar hebben de nasleep van Covid, de gevolgen van de oorlog in Oekraïne, de dreigende recessie en de komst van krankzinnige Net Zero dictaten een reële impact – ongekend buiten oorlogstijd – op gewone burgers en de industrieën die hen voorzien. De ingrediënten zijn aanwezig voor een giftige politieke toekomst, die de kloof tussen politici en hun kiezers vergroot. Het gebeurt al in Nederland, dat gewoonlijk bekend staat om zijn zachtmoedigheid, zoals Kathy Gyngell hier heeft gemeld.

Alex Munton van de Rapidan Energy Group noemt het “de meest extreme energiecrisis die zich ooit in Europa heeft voorgedaan”, wat betekent dat hij denkt dat het erger is dan de olieschokken die Opec in de jaren zeventig heeft toegebracht. De Europese aardgasprijzen zijn tien keer meer gestegen dan die in de VS.

  In het echte Rusland, geen teken van sancties

“Dat is een buitengewoon hoge prijs om voor aardgas te betalen en er is echt geen uitweg meer,” zei Munton tegen het tijdschrift Foreign Policy. Alleen Poetin heeft het gas dat wij nodig hebben.

Geen wonder dat de Europeanen, vermoeid door een verre oorlog waarover zij tegenstrijdige berichten horen, zich afvragen of de strijd om Oekraïne en het onuitgesproken nevendoel ervan – de vernedering van Rusland door de Biden-regering de prijs op korte termijn wel waard zijn, laat staan de prijs op lange termijn.

De leiders van de NAVO zullen nooit openlijk toegeven dat zij te ver zijn gegaan. Maar de sancties worden opportuun verraden in het Westen dat ze heeft opgelegd. Canada heeft een hoekje van de sanctieregeling opgeheven om een turbine die het gerepareerd had en die nodig is om Russisch gas via de Nordstream2-pijpleiding naar Duitsland te pompen, terug te geven aan Duitsland.

Dit was tegen de regels, maar het door groen geobsedeerde Duitsland krijgt 40 procent van zijn aardgas uit Rusland en is koortsachtig bezig kolenmijnen opnieuw in bedrijf te nemen voor de winterkrapte, wanneer zijn duurzame energiebronnen niet worden gebruikt.

Zelensky en de media hebben opgeschept over de prestaties van het Oekraïense leger tegen de Russen, en zo de strijd de moeite waard doen lijken, wat steeds minder waar lijkt te zijn. De Oekraïners voeren al sinds de eerste dag een achterhoedegevecht en grote delen van Oost- en kust-Oekraïne zijn verloren gegaan.

Een rapport uit Oekraïne van het US Modern War Institute spreeky van ongetrainde soldaten die wanhopig proberem de Russische opmars te stuiten. Volgens het rapport vertellen de bewijzen ter plaatse “een verhaal dat het niet aflatende optimisme weerspreekt waarvan de Oekraïense voorstelling van de oorlog vanaf het begin doortrokken is geweest. Na vier maanden van slopend verloop heeft het Oekraïense leger te kampen met een tekort aan manschappen”.

Op welk punt geeft Zelensky, die Washington bestookt met eisen om geld en wapens, toe dat hij een verloren zaak vecht die de Amerikanen maar half steunen, en dan nog alleen in de hoop dat Poetin op de een of andere manier de tegenslag kan krijgen die zij hem toewensen? Intussen ebt de steun voor de oorlog in het Congres weg, dat de uitgaven goedkeurt.

  Wagner: "De slag om Bakhmut is zo goed als voorbij - Er resten nog slechts 742 meter" - Ontkent de Oekraïense opmars (Video's)

Arta Moeini van het Peace and Democracy vraagt: “Wat verklaart Amerika’s hyper-ideologische reactie op de Oekraïne-crisis?”

De verdediging van Oekraïne is de nieuwste heilige oorlog geworden voor een generatie elites die grotendeels volwassen is geworden tijdens de Koude Oorlog, een generatie die de evangelische binairen en symbolische kruistochten van dat tijdperk heeft geïnternaliseerd en die altijd op zoek is naar de volgende apocalyptische gebeurtenis om haar deugdzaamheid aan te tonen. Voor hen zou de overwinning van Rusland de effectieve ondergang betekenen van de zogenaamde liberale internationale orde, waarvan Washington en zijn Noord-Atlantische bondgenoten de regels in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog hebben vastgesteld. Als gevolg daarvan is het het Westen dat in Oekraïne decredibilisatie riskeert, schrijft hij.

Poetin heeft een fout gemaakt als hij dacht dat hij over Oekraïne heen kon lopen. Biden maakte er een met veel grotere gevolgen, door een proxy-oorlog te beginnen terwijl hij wist dat Poetin zijn vinger op de aan/uit-knop voor energie had, die uiteindelijk doorslaggevender zou kunnen zijn dan zijn nucleaire arsenaal.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De globalistische Reset Agenda heeft gefaald – is Oekraïne plan B?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo: Nederlandse boeren komen in opstand tegen “Reset” van het voedselsysteem
Volgend artikelKlaus Schwab’s WEF geeft een opdracht aan de wereldleiders: “De brandstofprijzen zijn niet hoog genoeg”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Dat die vent nog leeft dat snap ik niet, hij heeft zijn land naar de klote geholpen , dood onschuldige burgers, vandaag weer een bus met schoolkinderen beschoten, de buschauffeur dood. Zijn dochter stond hem op te wachten en recht voor haar neus word haar vader gedood. Dat volk moet die vent toch willen licnhen…voor zijn wandaden en terreur aan zijn eigen volk. Volgens mij kunnen we aftellen …

  • Beste Greet,
   Het verbaast mij dat de westerse politici nog op het pluche zitten. Ze worden steeds openlijker wat hun doelen zijn. En het lijkt wel of het Europese volk hun kop steeds dieper de grond in duwen om het maar niet te zien.

 2. Poetin heeft geen enkele fout gemaakt. Het ging lang duren want hij wou de russisch sprekende bevolking van Oekraïne niet doden. Hij niet.
  En heb je dit artikel eigenlijk gelezen als het uit je vertaal app kwam?

  • Ach beste mr., gaat u eens een correct lopende zin uit uw wannabee Amerikaanse titel persen, voordat u een ander de maat neemt .
   Esquire, het zou wat…

 3. Net op youtube een stuk gezien van Nieuwsuur over de schade in Oekraine. 600 Miljard Dollar/Euro, en hoe “we” weer gaan opbouwen. De fantasie en arrogantie dat het westen daar ooit nog wat te zeggen heeft is stuitend!

 4. Heb toch liever dat de RF de gaskraan toe draait zodat de EU terug met de voeten op aarde komt. Alleen zo kunnen we ontsnappen aan een nucleaire armageddon. De mening van de Angelsaksische pressiegroep doet er niet toe.

 5. Idd. Misschien als het gas volledig wordt afgesloten, en er ECHTE misere komt, dat de bevolking in FR en DE geactiveerd wordt en hun kabinetten eruit trapt, en/of uit de euro/EU stappen.

  Voor NL verwacht ik dat niet; gas genoeg.
  Misschien kan ons kabinet aan het gas?

  • De EU heeft een gezamelijke energiemarkt. Als wij Gronings gas oppompen moeten we de andere landen ook voorzien. En aangezien we in een transferunie zijn beland vwb de Euro gaan we dan ook nog eens ons gas gratis weggeven.

   • Yep, als Groningen gaat oppompen moet de EU worden voorzien…..het is gas he, dus gaat aller kanten op. Zal dus in Groningen grote verzakkingen gaan geven…..dus bestemmen ze Groningen als natuurgebied en iedere Groninger moet nog 3 booster prikken dit jaar….dan is het probleem over….

    …de logica ook, steeds maar meer volk binnenhalen, wat meer verbruikers zijn terwijl het te verbruiken spul schaars word….de logica van verdwaasden.

  • Lol, “Voor NL verwacht ik dat niet; gas genoeg”
   Nederland is allang verkocht en moet doen wat de EU zegt!
   Tijd om dat stilaan te beseffen… kijk vooral goed wat er met de boeren gaat gebeuren…
   Canada en Nederland zullen de miserie als eerste voelen, pas daarna volgen de andere landen.
   Ze kunnen uiteraard elk moment van plan veranderen want Duitsland hebben ze ook in het vizier maar de grote bedrijven verzetten zich zolang of voor zover het nog mogelijk is.

 6. Het westen heeft te lang in hun leunstoel achterover geleund, met de veronderstelling dat zij iedereen toch wel militair terecht kunnen wijzen door enkel te bluffen. Door hun eigen arrogantie en kortzichtigheid, hebben zij alle waarschuwingen van Rusland genegeerd, door steeds meer sancties op te leggen aan Rusland. Maar nu het als een boemerang terug keert in alle hevigheid en er niet genoeg alternatieven zijn, beginnen het westen zich steeds nerveuzer te gedragen. Nu ook zij bijna al hun wapens naar Oekraïne gestuurd hebben in opdracht van de NATO. Zijn zij weerloos, als Rusland niet stopt bij de Poolse grens. Grijpen naar de kernwapens als enige mogelijke dreiging heeft ook al geen zin meer, als je weet dat Rusland er veel meer heeft en ook iedereen kunnen treffen waar ook ter wereld. Om nu met hangende pootjes hun verlies toe te geven aan Rusland is ook geen optie voor hen, de ingeslagen weg zullen zij doorzetten, al is het voor het westen een doodlopende weg. Toegeven zullen zij nooit, dat zij fout zaten. Dan kan de westerse bevolking zich schrap zetten voor de komende tijd en zal vroeg of laat de handen in een slaan. Om zelf die arrogante incapabele regeringsleiders uit hun macht halen, voordat ze iedereen meenemen in hun zelfmoord pogingen.

  • NeeNee zij “zaten niet fout”. Deze chaos en vernietiging was van begin af aan de bedoeling!
   Agenda: Alles Moet Kapot! Het gaat niet om fouten of mislukkingen. Zolang je dat gelooft doorzie je de satanische bedoeling niet.

 7. Trutte zegt, De EU mag de oorlog niet verliezen,we moeten winnen.
  Vraag aan Trutte, hoe denken de mensen over de oorlog,gezien de sterk oplopende inflatie.: Trutte,: ze hebben er begrip voor.

  20% hebben helemaal geen begrip hiervoor,en de ander 80% is nog suf van de shots.Dus daar trek je het niet mee.
  Zo stom als de EU handelt is eigenlijk niet voor te stellen,als alleen al het gas word afgesloten zijn de gevolgen niet te overzien.Olie wil men sowieso tegen het eind van het jaar niet meer van Rusland.
  Die blaaskaken zullen nog steeds genoeg vlees op de botten hebben,maar de meesten gaan graatmager hun eind tegen moet op deze manier.

 8. Servie en Hongarije krijgen nog gas van RU. Er is hun gevraagd door te leveren.
  Dat mag dus niet van RU…..

  Als NL nou eens ECHTE politici zou hebben, zouden ze zeggen: stop export naar DE en Spagettiland; eerst NL.
  Dan zou er geen probleem zijn in NL.
  In Brussel zouden ze mekkeren als een kind dat geen ijsje krijgt; nou en?

 9. Overal Oekraine, maar de echte vijand zit in ons huis: EINDHOVEN: Eindhoven. Cavallilaan.
  Autobrand.
  Oorzaak onbekend.
  2 jonge mannen, getint, rode korte broek, wit shirt, fors postuur
  Iets bijzonders gezien?
  Tips? Bel 0900-8844

  zomaar een keer een eerlijk bericht uit een verder leugenachtige krant….

 10. Niet gek als we nos steeds niet in de spiegel kijken = Do you have chronic stress or anxiety and don’t know why? https://www.createyourownworldbynaturalhealing.com/?p=527

  A Higher State Of Consciousness That Has Been Largely “LOST” https://youtu.be/9D81LthVL7A

  The Most Good You Can Do for the World. Don’t be a slave to the social order! The only way to conquer oppression is with higher level intelligence that doesn’t just trust the science–or the elite–but brings the clarity that is the key to freedom and victory. https://youtu.be/-zE3yQQQffs

  A Huge Coronal Mass Ejection! https://youtu.be/8PNoEcADeyE

  You know they say you can make two different rainbows now since we have 2 suns.
  I was watering yesterday and could only get 1. I had the right and left side of one.
  You do it with your garden hose. Then at 4 PM I got the second one above the 1st.
  It was different that the 1st in colors. A different color spectrum.
  The sun should NOT be in your eyes this time of year.
  It isn’t the end of summer. It should be to the north.

  Where are we???

 11. En leeft de hele wereld nog op een 2000 jaar oud systeem The term Terra Nullius originates from the Roman legal system (049 BC) and is still a legally valid part of the Constitution. https://www.createyourownworldbynaturalhealing.com/?page_id=1061 die deze Romeinen zelf verzonnen hebben en nog steeds wordt gehanteerd…..THERE IS ONLY ONE WORLD AND IS OURS AFTER 2000 YEARS WE ARE IN A NEW CYCLE AQUARIUS The Earth is Forcing you to Evolve. 8 billion people no longer believe in government but more in theirselves for the next 2000 years when the previous cycle is ending with a lot of water as the name suggesting and was already announced in 2009 and 2012 as The Great Mother for restore from yang to yin is ascension in nature is evolution from desire to intelligence

  I am truly excited about the work I get to share with the world and I am even more excited to continue to expand and evolve…and I am excited to have you a part of the journey.

  Remember to slow down and enjoy life and all the simple pleasures.

  Is afbreken wat niet meer dient en verlaten we het 2000 jaren durende slaven tijdperk in met Authenticiteit, respect voor het individu en moeder aarde, naastenliefde nastreven, zelf liefde met vrije wil ervaren en wel zo hartelijk om hier gehoor aan te geven en zitten we momenteel in een pole shift en draait de aarde richting yin en hebben we nog 8 maanden te gaan en zoals het woord waterman het al zegt spoelt deze de hele cyclus schoon met heel veel water over heel de wereld “NU”
https://www.createyourownworldbynaturalhealing.com/?page_id=845


  CERN and the Worship of Saturn / Lord Shiva: The god of Destruction!! https://youtu.be/fx2KV4ILvBI

  Het spirituele eindexamen
Maar voordat het zover is wordt de kosmische eindafrekening en het spirituele eindexamen aan ons gepresenteerd. De vraag is wat hebben wij geleerd van het afgelopen tijdperk?

  Kijk het oude tijdperk is het tijdperk van karma en onbewustheid. Oorzaak en gevolg. Een keuze maken en leven met de consequenties.
 Karma is geen straf. Het de bedoeling van leven dat je daarvan leert. Ervaringen opdoen, levenslessen leren en deze lessen vervolgens toepassen en integreren.
Alle uitdagingen waar wij vandaag de dag voor staan hebben wij zelf met z’n allen gecreëerd vanuit onbewustheid.

  De samenleving is simpelweg een reflectie van onze bewustzijnstoestand.
  Dat is de kosmische eindafrekening. Het is de optelsom van onze acties (vanuit onbewustheid). 
Het nieuwe tijdperk is het tijdperk van dharma en bewustzijn (vrij van karma). 
https://dewijsheidvanhethart.nl/de-kosmische-eindafrekening-en-het-spirituele-eindexamen/  In een wereld die van ons allen is en komt door deze Historie Repeat die overheden in 2011 hebben overgenomen en zich als kerk uitgeven en kom je op dit uit:
De “positieve wetgeving” is hetgeen waaronder wij vandaag gebukt gaan. Deze wetgeving is onderschikt aan alle andere wetgeving, alleen dat wordt er nooit bijverteld. 
The real story after 2 century’s https://youtu.be/sitNu91I_KY en waar we vanaf willen is deze Pursuing people in a box or free will… https://youtu.be/muwNHbdz6Ak


  World Peace https://youtu.be/nxv8-qnYuPg should be the message been for every one is relearn…..

  Who is going to get the lead = 7 billion people instead of 3000 people from old behavior is reinventing yourself with an other outcome.

  The Different Germanic Tribes and in the the beginning we live friendly as you can see here https://youtu.be/FYJZqDsY2mY IS RELEARN…..We Are All Related So basically we have al just huge family arguments https://youtu.be/BhtgINeaJWg and are we all kings and Queens and after 2000 years of wars we are going back to the new Aquarius energy is: back to origin, authenticity, respect for the individual and mother earth. such as: Transformation, Unity, Holism, Love, Acceptance, Charity, Compassion, Freedom, Free will experience and brings the whole world in one half in the old energy and the other half in the new energy.

  Guidance for all Ascendants https://youtu.be/cj2AeMaaJgw

 12. Geschiedenis van de gnosis deel 3 Renaissance https://youtu.be/MKDYY_LgZLU

  The Earth is Forcing you to Evolve https://youtu.be/r-SPns0Lx1U is Welcome in the new world is your plan who beliefs in what he is doing without restrictions instead of a few people..The Science of Reincarnation https://youtu.be/ruL65FHeAv4

  Ancient Egyptians & Human DNA’s Big Surprise https://youtu.be/Q6h4HkmSN30 We are all Ancestors…..

  There was always a plan and this was the old plan from earth because whe have repeating cycles in behavior and now we break through with 8 billion people.

  Then we come to this one The First Temple, Divine DNA and the New Earth https://youtu.be/QL_0n7MFzGc what was in those 2000 years always the meaning for every one but because this energy from the previous cycle it wasn’t possible till 2019 was: we say goodbye to blaming others, appropriation without any right, law and regulations, imposing perpetrator/victim role on one’s own will and keeping control are/were the ingredients of the previous cycle that is slowly changing for better understanding from desire to intelligence.

  “We no longer believe blindly in the government, our parents or celebrities, but more in ourselves.”

  Only if the younger generation does things that the parents never imagined possible, can a society evolve.

  https://www.goedgevoel.be/artikel/happy-living/het-watermantijdperk-gaat-in-en-zal-ruim-2000-jaar-duren-wat-kan-je-volgens-astrologen-verwachten?referrer=https%3A%2F

  Onsterfelijke geest voorbij tijd en ruimte.

  In dit tijdperk zouden we het dominante gedachtengoed van de reguliere moderne wetenschap overstijgen en beseffen dat het bewustzijn een fundamenteel en duurzaam element is in de kosmos, en dat ons eigen bewustzijn een intrinsiek onderdeel hiervan is.

  Het tijdperk van bewuste onsterfelijkheid zou onze relatie met elkaar en met de natuur volkomen veranderen. We zouden geen heiligen of engelen worden, maar we zouden EINDELIJK EVOLUEREN tot wezens die BEWUST weten dat ze een ONSTERFELIJKE GEEST bezitten. 

  We zouden geschiedenis overstijgen voor de reeds eerdere gebeurtenissen die we wederom meemaken.
  ‘We leven maar 1 keer’.

  We zouden met meer verantwoordelijkheid ons leven leiden, we zouden zorgen voor het welzijn van anderen mensen en voor ons levende ondersteunende milieu. We zouden weten dat wanneer ons lichaam sterft, we deze wereld niet verlaten, maar alleen doorgaan naar een andere fase van ons bestaan. 
  Voorbij tijd en ruimte.

  Vervolgens worden we gedwongen on de nooit bewezen hypothese dat de hersenen de geest reproduceren, te herzien. 
  In “Onsterfelijke geest” leveren Ervin Lazlo en Anthony Peak het wetenschappelijk bewijs voor de continue aanwezigheid van bewustzijn met of zonder verbinding met een levend organisme. 
  Ze onderzochten de snel groeiende hoeveelheid wetenschappelijk bewijsmateriaal voor de continuïteit van bewustzijn, met inbegrip van bijna-doodervaringen, communicatie na de dood, reïncarnatie en de neuro-zintuiglijke informatie ontvangen tijdens een andere staat van bewustzijn. 

  Zij verklaren hoe de aanhoudende aanwezigheid van bewustzijn, ook al is het lichaam overleden, in wezen laat zien dat we onsterfelijk zijn wij blijven bestaan zelfs wanneer ons fysieke bestaan tot een einde is gekomen.
  Door te bewijzen dat bewustzijn aan de basis ligt van de kosmos en bovendien onsterfelijk is in de diepere, niet gematerialiseerde sfeer, laten Laszlo en Peake zien dat het doel van het bewustzijn is om zich te manifesteren in levende wezens om op deze wijze voortdurend te evolueren.

  Health is processing old emotions for everyone to be able to express and process yourself on a deeper level.

  All I Ask Of You https://youtu.be/Phzc_ZNBI68

  Onsterfelijke geest voorbij tijd en ruimte.
  https://www.bol.com/nl/nl/p/onsterfelijke-geest/9200000084827704/?bltgh=ulXdELF0AxVn-5rR6OdGlQ.2_17.21.ProductImage

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in