Iedereen is anti-oorlog totdat de oorlogspropaganda begint. Niemand vindt zichzelf een oorlogszuchtig iemand, maar dan komt de spinmachine op gang en voor u het weet spuien ze de slogans die ze geprogrammeerd zijn te spuien en zwaaien ze met de vlaggen die ze geprogrammeerd zijn te zwaaien en stemmen ze in met alles wat de imperiale oorlogsmachine op dat moment wil, schrijft Caitlin Johnstone.

Vrijwel iedereen zal u desgevraagd zeggen dat hij van vrede houdt en oorlog haat; oorlog is het allerergste ter wereld, en geen enkel gezond mens geniet van de gedachte eraan. Maar wanneer het erop aankomt, en het tijd is om zich tegen de oorlog te verzetten en op vrede aan te dringen, staan degenen die zich voordien “anti-oorlog” noemden, aan de andere kant te schreeuwen om meer wapens in een proxy-oorlog te gooien die hun regering opzettelijk heeft uitgelokt.

Dat komt omdat de theorie van het anti-oorlog zijn heel anders is dan de praktijk. In theorie zijn mensen gewoon tegen het idee om andere mensen zonder goede reden te laten exploderen. In de praktijk worden zij altijd getroffen door een zeer intens spervuur van berichten in de media, die hun de ogenschijnlijk zeer goede redenen geven waarom die mensen opgeblazen moeten worden.

Echt anti-oorlog zijn is niet gemakkelijk. Het ziet er niet uit zoals mensen zich dat in hun verbeelding voorstellen. Het ziet er uit als verpletterd worden met een stortvloed van informatie die ontworpen is om te manipuleren en te verwarren, en daar doorheen werken terwijl men wordt uitgescholden door degenen die voor de hersenspoeling gevallen zijn. Het is niet leuk. Het is niet leuk. Het is niet de feel-good flower power tijd die de mensen intuïtief denken dat het is wanneer zij kijken naar het deel van zichzelf dat vrede zoekt. Het is het opnemen tegen de meest geraffineerde propagandamachine die er ooit geweest is, terwijl men alle reden geeft om het niet te doen.

  De geplande plundering van Oekraïne

Wanneer mensen van zichzelf denken dat zij “anti-oorlog” zijn, stellen zij zich gewoonlijk voor dat zij tegen een nieuwe oorlog in Irak zijn, of tegen een of andere theoretische Hitler-achtige president die een oorlog begint omdat hij graag mensen doodt. Zij stellen zich niet de werkelijkheid voor van wat anti-oorlog zijn in de praktijk betekent.

Omdat het verkopen van de oorlog aan het publiek een ingebouwd onderdeel is van elke oorlogsstrategie, zal de oorlog er vanuit de mainstream altijd noodzakelijk uitzien, en zal hij er niet uitzien als die andere oorlogen waarvan wij nu achteraf weten dat het vergissingen waren. Het is altijd zo ontworpen dat het er aantrekkelijk uitziet. Er zal nooit geen gruwelpropaganda zijn. Er zullen altijd redenen zijn om deze militaire interventie als bijzonder en volstrekt noodzakelijk te verkopen. Dat zal elke keer het geval zijn, want zo worden moderne oorlogen verpakt en gepresenteerd.

Daarom zult u altijd een aantal zelfverklaarde linksen en anti-imperialisten zien juichen voor het nieuwste oorlogsproject van de VS. Zij zijn ideologisch tegen het idee van oorlog in theorie, maar de manier waarop het zich in de praktijk afspeelt is altijd anders dan zij zich voorstellen.

Onze hele beschaving wordt gevormd door propaganda, maar de enige keer dat u dat woord ooit in het mainstream discours hoort, is wanneer het gebruikt wordt om de betrekkelijk bijna onbestaande invloed van Russische propaganda op onze samenleving te bespreken. Al het mainstream alarmgeroep over Russische propaganda wekt de indruk dat die bijna 100 procent uitmaakt van de totale propaganda die de westerlingen consumeren, terwijl het in werkelijkheid maar een minieme fractie is van één procent van de totale propaganda die de westerlingen consumeren. Bijna al die propaganda komt uit westerse bron.

  De beheersers van geld, energie en voedsel, zullen de wereld beheersen - Er zullen ziekte, honger, armoede, hongersnood en dood komen

Propaganda is het meest over het hoofd geziene en ondergewaardeerde aspect van onze samenleving. Zij heeft veel meer invloed op hoe het publiek denkt, handelt en stemt dan om het even welk van onze officiële mechanismen om dat te doen, en toch wordt er nauwelijks over gesproken, wordt het niet onderwezen in scholen, en zelfs de beste politieke ideologieën raken het nauwelijks aan in verhouding tot hun andere aandachtsgebieden.

Al het gejammer over Russische propaganda van de kant van de establishment-narratief managers komt zo dicht bij het prijsgeven van hun geheim: dat zij weten dat het mogelijk is om de manier waarop het publiek denkt, handelt en stemt te manipuleren met behulp van de media. Zij geven alleen niet toe dat zij degenen zijn die dat doen.

Het is eigenlijk het vreemdste van de wereld dat er iets is dat ons hele leven al rechtstreeks invloed heeft op onze geest, en dat rechtstreeks invloed heeft op de manier waarop onze hele maatschappij georganiseerd is, maar dat wij er eigenlijk niet over praten. Het zou vooraan en in het centrum van onze aandacht moeten staan.

Maar dat is natuurlijk het hele idee. Propaganda werkt alleen op hen die niet weten dat zij gepropagandeerd worden. Het vermogen van het gecentraliseerde imperium van de VS om zijn propagandamachine te verbergen is een fundamenteel element van zijn genialiteit.

Echt anti-oorlog zijn is niet alleen een verbintenis om uit te zoeken wat er waar is van alle oorlogsverhalen die de imperiale oorlogsmachine momenteel verkondigt, maar ook van alle narratieven die u over de wereld te horen krijgt sinds u jong was. Het is een toewijding aan de waarheid die een bijna spirituele kwaliteit krijgt door de manier waarop zij wanneer zij werkelijk omhelsd wordt elk aspect van uw leven beïnvloed.

  De New York Times braakt voorverpakte Oekraïense praatjes uit

Het is belangrijk om onderzoek te doen en nieuwe dingen over de wereld te leren, maar wat even belangrijk is en wat lang niet genoeg benadrukt wordt, is de praktijk van het onderzoeken van de overtuigingen die u reeds koestert over uw maatschappij, uw regering, uw land en uw wereld. Door te onderzoeken of ze werkelijk waar zijn, en wie er baat bij zou hebben als u ze geloofde.

Maak niet de fout te denken dat u bewust en geïnformeerd genoeg zult zijn om alle leugens meteen op te merken. U hebt te maken met de meest geavanceerde en machtige propagandamachine die er ooit geweest is, en u bent uw hele leven al in de effecten ervan gemarineerd. Het heeft wat tijd nodig. Zelfs de meest bewusten onder ons zijn vroeger in hun leven tot op zekere hoogte geïndoctrineerd in het heersende wereldbeeld, en tot op de dag van vandaag heeft de meeste informatie die zij over de wereld krijgen deels zijn wortels en vertakkingen in delen van de propagandamatrix.

Het vergt werk om de dingen helder genoeg te zien om een werkelijk op waarheid gebaseerd wereldbeeld te vormen. Maar als u dat niet doet, is het onmogelijk om echt anti-oorlog te zijn, want u kunt u niet vakkundig verzetten tegen iets wat u niet begrijpt. Vechten tegen de imperialistische oorlogsmachine is vechten tegen de imperiale propagandamachine.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoeveel bent u bereid op te offeren om het Westen te helpen een propagandaoorlog tegen Poetin te winnen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelStelling: COVID-19 vaccins installeerden Marburgvirus “ladingen” in menselijke slachtoffers; 5G-uitzendingssignaal zal het biowapen activeren en de volgende razende pandemie ontketenen
Volgend artikelRealiteitscontrole: Drievoudig geïnjecteerden 500% meer kans om covid te “op te lopen” in vergelijking met de ongevaccineerden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. dat schreef CS Lewis al in zijn werk ‘Schroefstrik’,
  een demon die antwoorden geeft op de kleinere demon die een mens (‘de patient’) in de afgrond moet sturen ;
  “.. wij slepen hen mee van verleiding naar verleiding – omdat zij de Vijand niet als basis hebben” …

 2. “Iedereen is anti-oorlog totdat de oorlogspropaganda begint”

  Helaas een waarheid als een koe, er zijn natuurlijk genoeg realisten die niet in de propagandaval trappen, feitelijk gezien heeft iedere overheid zijn eigen propagandakanalen die 24 maal 7 hun vileine werk doen bijv. NOS/NPO dagelijkse traktatie op verminkte berichtgeving, check, dubbel check, hoor en wederhoor behoren tot het verleden naar mijn mening.

 3. Weer zo’n onzinartikel van dezelfde mevrouw. Onzin dat iedereen van vrede houdt. Veiligheids personeel in Irak, 35.000 per maand, zei openlijk wanneer het conflict daar eindigde ze ergens anders een conflict zouden moeten creeeren. Tegenwoordig zijn veel veteranen hun prive legertjes begonnen die zich verhuren. Ook die hebben inkomsten nodig. Blackwater een bekende, nu met andere naam. Snipers die zich als god voelen om te kunnen beslissen of ze die Palestijn daar beneden wel of niet het leven ontnemen. Vele mannen kicken tegenwoordig op doodschieten. Itt WW II. En dan nog diegenen die oorlog orkestreren vanwege megawinsten of omdat ze de hele wereld willen bezitten. Amerikaanse politici die Biden al jaren lopen te pushen een oorlog tegen Rusland te beginnen en daarna tegen China. En verder is MSM gewoon Mindprogrammeren, mbv subliminale boodschappen maar ook geavanceerde Neurowapens.

  • Wat dichter bij huis en onder de bevolking, van hoeveel mensen graag schiet en martel games spelen. Waar je andere dood moet schieten of buiten gevecht moet stellen om het spel te kunnen spelen. Deze geniepige psychologische aantasting van je bewust zijn, om je gewelddadiger te maken dan je eigenlijk bent. Voor vele wordt deze manier van virtuele wereld en de werkelijke echte wereld al snel met elkaar verwisseld in hun beleving. Waardoor zij heel anders kijken naar oorlogen in de werkelijke wereld. Niet beseffend dat in die virtuele wereld je meerdere levens hebt en in de werkelijke wereld er maar 1.

 4. Oorlogen zijn georchestreerd geweld waarin de meest basale behoeftes van mannen naar boven mogen komen. Dat is de bedoeling. Een man die een ronde had gedaan in de eoa oorlog van de VS (welke het was, ik kan het niet meer bijhouden, Gulf geloof ik) verelde me op een avond tijdens een gesprekje dat hij het leuk vond mensen te doden. “I actually LIKE it, I love to kill people.” Hij schroomde zich niet me dit te vertellen, maar bleef verder (nog) discreet naar zijn omgeving hierover. Discretie vervalt zodra slecht gedrag als normaal is geaccepteerd.

  Vermoedelijk zijn er veel meer kwaadaardige medemensen dan weldenkende. Dat kan wel kloppen, want het gaat uiteindelijk alleen om voortplanten en domineren (incl om te overleven). Iedereen domineert op zijn eigen manier, zelfs door niks te doen en anderen de beslissingen te laten nemen. Er is altijd de eoa alpha-male die de rest aansteekt en zo breekt geweld uit. Vrouwen vinden het ook prachtig als mannen het oer-mannetje spelen, dat steekt de voortplantingsdrift aan.

  Eigenlijk is het hopeloos zolang het mensdier niet fundamenteel verandert – een levenssoort die zijn eigen soort bewust uitmoordt. “Anti-oorlog” zijn gaat dieper dan weten dat je beinvloed wordt door de propaganda machine – het gaat om de kern van het menszijn, waarin de keuze kwaadaardig of goed te zijn aan het individu zelf is. Die kern is niet te veranderen, en zeker niet meer in de hedendaagse tijd met de rappe voortgang in de technologie; de weg van de minste weerstand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in