IKEA catalogus wordt bekritiseerd voor het discrimineren van blanken: “Demoralisatie van het Zweedse volk”

2
1123
De IKEA-catalogus weerspiegelt in gelijke tred de noodlottige verandering die West-Europa ondergaat. Links een exemplaar van 1970, rechts van 2020, met een gekleurd koppel, allebei in mannenpyjama's.

De laatste IKEA catalogus wordt op de Zweedse sociale media bekritiseerd omdat er maar weinig Zweden in aanwezig zijn, en omdat ze de blanke Zweedse mannen bijna volledig hebben weggezuiverd. In plaats daarvan wordt gesteld dat de meerderheid van de mensen die op de foto’s worden getoond, mensen van niet-westerse afkomst zijn.

IKEA heeft de afgelopen jaren in haar marketing met veel genoegen ongebreidelde propaganda gevoerd voor raciale vermenging.

Nu wordt het bedrijf op social media bekritiseerd omdat het in de nieuwste catalogus een duidelijke stellingname inneemt voor de multiculturele en feministische samenleving, en Zweedse mannen en kinderen bijna volledig zijn geëlimineerd. Veel Zweden hebben gereageerd op de foto’s die voor het grootste deel gemengde koppels, vrouwen en mensen van niet-westerse afkomst laten zien.

De IKEA catalogus heeft de aandacht getrokken op de Zweedse sociale media, waar de Twitter-gebruiker Viktor Lind aangeeft dat 65 procent van de mensen op de foto’s vrouwen zijn, 70 procent niet-Zweden, 87 procent buitenlandse kinderen en dat slechts 4 procent blanke Zweedse mannen zijn, terwijl 10 procent van de mensen donkere of zwarte mannen zijn.

“Wie in Zweden betaalt het merendeel van de goederen van IKEA?”

Twitter-gebruiker Tobias geeft aan dat,

“IKEA het weer doet! Met de typische Zweedse familie vertegenwoordigd: Blanke mannen zijn sukkels, gesojafeerd, chipssnoetjes, cappuccinokleurig kind, gruwelijk decor. Dit is geen reclame. Het is de demoralisatie van het Zweedse volk”.

IKEA werd in 1943 in Zweden opgericht door Ingvar Kamprad, die toen 17 jaar oud was. Toen hij in 2018 stierf, was hij volgens de Bloomberg Billionaires Index de achtste rijkste persoon ter wereld met een fortuin dat geschat wordt op bijna 60 miljard dollar.

Hoe de techgiganten te vervangen

Vandaag de dag is het hoofdkantoor van het bedrijf gevestigd in Nederland.

Overweeg hoe de IKEA-catalogus in gelijke tred de noodlottige verandering weerspiegelt die West-Europa ondergaat, waar de autochtone bevolking het risico loopt om in eigen land een minderheid te worden, en uiteindelijk misschien wel volledig wordt uitgeroeid: Hier zijn de covers van de catalogus tussen 1951 en 2018 verzameld.

De nieuwe IKEA-catalogus: Vaarwel Zweden – van het verlies van stukje spiritueel vaderland

2 REACTIES

  1. Maar, ikea heeft het toch juist? Als je elke dag leest hoe Zweedse vrouwen, adolescenten en kinderen gemolesteerd/verkracht worden, hoe dat ook bij de Zweedse mannen blijkbaar weinig tot geen reactie uitlokt en hoe ze als volk stemmen en zich laten koeioneren door hun hardwerkende, hooggediplomeerde en intelligente invitées, dan is de handelwijze van Ikea toch perfect afgestemd op hoe zij hun samenleving zelf zien?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here