Marc Ginsberg © CGTN America YT

Met behulp van een rechtszaak probeert Marc Ginsberg Google nu te dwingen om dezelfde actie tegen Telegram te ondernemen als het eerder tegen Parler ondernam. Ginsburg is van mening dat Telegram een antisemitische app is, meldt Bloomberg.

Het trok veel aandacht toen Google onlangs de Twitter-uitdager Parler uit zijn Google Play dienst verwijderde. Dit gebeurde nadat Donald Trump permanent van Twitter was geblokkeerd.

Marc Ginsberg schreef geschiedenis toen hij in de jaren ’90 als eerste persoon met een Joodse achtergrond werd aangesteld als Amerikaans ambassadeur in een Arabisch land, meer specifiek Marokko.

Tegenwoordig houdt Ginsberg zich als voorzitter van de ‘Coalition for a Safer Web’ in plaats daarvan bezig met kwesties inzake onderdrukking van vrijheid van meningsuiting, en op dit moment strijd hij om de Telegram berichtenservice van internet te verwijderen.

In een rechtszaak tegen Google’s eigenaarsbedrijf Alphabet, eist de voormalige ambassadeur dat Google Telegram verwijdert van Play. Hij beweert dat de app “geweld, extremisme en antisemitisme” bevordert.

“Google heeft geen enkele actie tegen Telegram ondernomen die vergelijkbaar is met de actie tegen Parler om Telegram te dwingen zijn regels voor het modereren van inhoud te verbeteren”, klaagt Marc Ginsberg in zijn rechtszaak, ingediend bij een Californische rechtbank.

Nadat Parler van Google Play was verwijderd, koos Amazon, die de servers van de site beheerde, ervoor om de dienst volledig van het internet af te sluiten. Er is nu een kanaal op Telegram dat “Parler-vluchtelingen” verzamelt, schrijft Bloomberg.

Ginsberg beweert in zijn rechtszaak dat hij “twee moordpogingen” heeft moeten ondergaan vanwege zijn Joodse achtergrond.

  Sterke start voor Trump in de verkiezingen

Reeds eerder was Apple door de groep ‘Coalition for a Safer Web’ aangeklaagd omdat het bedrijf de berichtendienst-service Telegram in zijn App Store toestaat.

De groei van Telegram wordt gezien als een bedreiging

Telegram heeft een sterke toestroom van gebruikers gehad sinds de techgiganten als Twitter, Facebook en YouTube eerder deze maand hun censuur op inhoud op hun platforms hebben opgevoerd – met het vermeende doel om “extremisme hard aan te pakken”.

De app, die encryptie van berichten biedt, meldde 500 miljoen gebruikers in de eerste week van januari.

Beschuldigingen uit verschillende hoeken hebben Telegram afgeschilderd als een “toevluchtsoord voor rechts-extremisten” en het bedrijf onder druk gezet om te censureren om “het platform vrij van haat te houden”.

Vorige week werd bijvoorbeeld de sluiting van tientallen kanalen aangekondigd, onder verwijzing naar hun “banden met neonazi’s en blanke supremacisten”.

Google gaat u helpen rassenbewuste keuzes te maken – en vrouwelijke advocaten te vermijden

Vorig artikelPresident Trump kondigt ‘Kantoor van de voormalige president’ aan – zal de agenda van de Trump-regering voortzetten
Volgend artikelMachtselite komt bijeen om globale herstart te plannen – geeft aanleiding tot bezorgdheid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Every. Single. Time.

  De lobby groep die Telegram wilt verbieden heet ‘Coalition for a Safer Web’. Volgens hun website (coalitionsw.org) bestaat het team uit 5 leden;

  Marc Ginsberg
  Eric Feinberg
  Dan Shefet
  Alex Braha
  Demetrick Pennie

  4 van de 5 zijn etnisch joods.

  • Satan is gek op joden ,omdat ze Gods oogappel zijn ,je bent een jood via je moeders dna ,ze zeggen joden te zijn ,daarom gebruikt de pers de holocaust als wapen om de joden te beschermen (zionisten)

   Dat de farizeeën slecht zijn. Jezus zegt tegen ze: ‘Addergebroed! Hoe kunnen jullie iets goeds zeggen terwijl jullie zelf slecht zijn? Waar het hart vol van is, loopt de mond van over’ (Mattheüs 7:16, 17; 12:34). Onze woorden laten zien wat er in ons hart leeft en zullen meewegen wanneer we geoordeeld worden. Daarom zegt Jezus: ‘Ik zeg jullie dat de mensen op de Oordeelsdag verantwoording zullen afleggen voor elk zinloos woord dat ze zeggen.

 2. Dat dacht ik al! Wanneer worden we volledig wakker en zien wie er werkelijk achter alle ellende en oorlogen zitten zitten? Dan pas zijn we volledig wakker!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in