Het is moeilijk om van de afhankelijkheid van de diensten van de techgiganten af te komen. Maar nu de repressie toeneemt nadat duidelijk is geworden dat Trump niet meer als president zal doorgaan, willen steeds meer mensen de machtsstructuren van de techgiganten verlaten. Hier presenteert Frontnieuws de alternatieven.

In plaats van Twitter:

Iedereen die Twitter gebruikt, en zelfs degenen die dat niet doen, zijn zich terdege bewust van hun censuur op conservatieven en hun activisme en houding ten opzichte van de links-liberale waarden. Een snel groeiend alternatief is:

GAB.com – is pas de laatste dagen in lawinevaart gegroeid.

Een ander recentelijk genoemd alternatief is ook:

Parler – ze zijn onlangs gesloten door Amazon. Lees hier meer.

In plaats van Facebook:

De laatste jaren heeft Facebook een aantal concurrenten gekregen, maar niemand heeft het echt voor elkaar gekregen om de uitdaging aan te gaan.

VK.com is op dit moment veruit de grootste concurrent met honderden miljoenen gebruikers.

Volg Frontnieuws ook op VK.

MeWe is een andere optie die beweert vrijheid online serieus te nemen.

In plaats van Chrome / Explorer:

Het is ook belangrijk om zich te ontdoen van de browsers van de IT-giganten. Een dergelijk alternatief dat gedecentraliseerd is:

Dissenter

Dissenter is gemaakt door dezelfde mensen die GAB.com, het alternatief voor Twitter, hebben gecreëerd. Hun browser is gebaseerd op de Brave browser maar geeft gebruikers ook de mogelijkheid om commentaar te geven op andere sites, naast het beschermen van de privacy, het stoppen van advertenties en trackers.

In plaats van WhatsApp / Messenger enz:

WhatsApp is eigendom van Facebook. Dat is op zich al een reden om te veranderen. Maar daarnaast verzamelt WhatsApp veel informatie over u, veel meer dan anderen. Maar dit wordt nog erger in februari als de nieuwe gebruikersovereenkomst van WhatsApp van kracht wordt. U kunt hier meer lezen over wat de veranderingen betekenen, maar dit is een selectie:

In simple words it means that from now on WhatsApp will track which group are you most active in, your broadcast list, kind of messages you forward, the number of WhatsApp calls you made and to whom, your spending habits (remember you also have WhatsApp Pay now), the places you visit often, your status messages etc and share them with Facebook and Instagram.

Er zijn een aantal opties:

Oekraïne: Voetbal, muziek - het is gewoon gênant!

Telegram. De berichtendienst heeft vandaag de dag meer dan 500 miljoen gebruikers en neemt actief afstand van Facebook en Google die, zoals ze schrijven, de privacykwestie hebben “gekaapt”. Echter, Telegram is gecentraliseerd, maar is een goede eerste stap om weg te komen van WhatsApp / Messenger etc. Het is leuk, snel en functioneel.

Volg Frontnieuws ook op Telegram.

Signaal. Is ook een populaire optie die vandaag de dag door velen wordt gebruikt. Snowden, bijvoorbeeld, zou die dienst hebben gebruikt.

Element. Het verschil is dat ze gebruik maken van het Matrix-netwerk, een gedecentraliseerd, versleuteld netwerk voor de communicatie. Bovendien zou het mogelijk zijn om met andere apps te praten via Element’s integraties, zodat u niet veel verschillende apps hoeft te hebben. Het kan goed zijn om dit ook te downloaden en te zien of het groeit.

In plaats van Gmail:

Gmail is eigendom van Google, en er is ook al eerder aangetoond dat het gebruikers uitschakelt, naast de gebruikelijke acties van Google tegen conservatieven. Het is goed om te beginnen met het verplaatsen van uw e-mail uit de buurt van Gmail.

Zoho. Net als Gmail hebben ze ook andere functies, zoals Zoho Docs waar u documenten, spreadsheets kunt maken, maar ze hebben ook apps voor CRM, formulieren en meer. Registreer een account bij hen en begin langzaam uw activiteit daarheen te verplaatsen.

In plaats van zoeken met Google:

Helaas domineert Google de zoekmarkt volledig. Maar een alternatief is:

DuckGoGo. Helaas nog steeds niet zo goed als Google, maar nog steeds beter dan Google bij het zoeken naar zaken als Google bans / blokkeringen / shadow bans / politiek incorrecte informatie (bijvoorbeeld, zoekresultaten betreffende Frontnieuws worden bij Google onderdrukt en verschijnen bij DGG). Neemt integriteit serieus.

Oorlog Oekraïne-Rusland: Europa kan de economische verliezer zijn

In plaats van YouTube:

Rumble

BitChute

Odyssee

Daily Motion

Heeft u meer tips over alternatieven voor de techgiganten? Schrijf dan in het commentaarveld.

De globale burgeroorlog en de totale indoctrinatieoorlog

Vorig artikelBezorgdheid over militaire staatsgreep bij Biden’s installatie – aanwezige soldaten worden onderzocht
Volgend artikel50.000 Italiaanse restauranthouders hebben besloten te openen in weerwil van de Covid-19 lockdown
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

26 REACTIES

 1. In plaats van Microsoft Windows zou je Linux op je computer kunnen zetten.
  Is nog gratis ook.
  Komt je privacy ten goede omdat Linux geen info over jou verstuurd of door geeft.

 2. Was er maar een vervanger voor Android en Apple smartfoons.
  Ze bestaan wel met Linux maar zijn behoorlijk prijzig en nauwelijks verkrijgbaar.
  Of je moet extreem handig zijn en een ROM kunnen plaatsen in je Android toestel om los te komen van google.

 3. Linux Mint is veel sneller dan Windows en is ook zeer gebruiksvriendelijk voor beginners. Windows 10 is echt een dramatisch traag besturingssysteem en die Bill Gates krijgt van mij geen cent.

 4. Een ieder die zich zorgen maakt over zijn of haar eigen soevereiniteit, zou eens een kijkje kunnen nemen op de volgende websites.
  https://www.fsf.org/ – The Free Software Foundation
  https://libreplanet.org/wiki/Main_Page – LibrePlanet
  https://www.torproject.org/ – Tor webbrowser
  https://freedom.nl/ – nieuwe “met privacy als insteek” internetprovider.
  https://www.bitsoffreedom.nl/ – fix je privacy
  https://www.grc.com/intro.htm – hoe save is je pc?

  https://nllgg.nl/linux/wat-linux – Wat is linux?
  https://distrowatch.com/dwres.php?resource=major – LINUX~#!
  https://www.seniorweb.nl/computerwoordenboek/l/linux – zelfs de oudjes zijn geen digibeet meer!
  https://wiki.archlinux.org/ – Arch LINUX – gemiddeld/gevorderd
  https://forums.debian.net/ – Debian – gemiddeld/gevorderd
  https://wiki.ubuntu.com/UserDocumentation – Ubuntu – voor de beginner
  https://linuxmint.com/ – Mint – voor de beginner
  https://arcolinux.info/# – Arco – voor de Ultra-beginner gebaseerd op Arch
  https://mxlinux.org/ – MX – voor de Ultra-beginner gebaseerd op Debian

 5. Ik gebruik al jaren http://www.startpage.com en met de browser firefox. Je kunt deze net zo aanpassen als jij wilt. Trouwens je kunt ook op je android mobiel firefox installeren, zodat je van chrome af bent. Als je met windows werkt kun je via local host sites en IP adressen blokkeren. (ga naar: computer–> windows –> Systeem32 –> drivers –> etc –> host –> kladblok (bij elke stap dubbel muisklikken) Daar vul je de site in die je wilt blokkeren met 127.0.0.1 in, een paar spaties er tussen en dan de betreffende site, maar deze moet zonder https:// of https:// zijn. ) Je moet wel als administrator geregistreerd staan volgens de computer. Wil je ook een veilige email hebben? Dan kun je naar mail.protonmail.com deze hebben gratis en een betaalde versie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in