Apple wordt gedwongen Telegram te verwijderen

3

Apple wordt nu aangeklaagd door de groep Coalition for a Safer Web, CSW, omdat het bedrijf de cross-platform berichtendienst-service Telegram in zijn App Store toestaat. De app wordt gebruikt door “rechtsextremisten”, beweert men.

De heksenjacht op alternatieve netwerkplatformen gaat door.

De groep Safer Web klaagt nu Apple aan voor het niet verwijderen van Telegram uit de App Store.

Telegram heeft wereldwijd ongeveer een half miljard gebruikers.

De organisatie, onder leiding van Marc Ginsberg, schrijft in een persbericht dat de app mag blijven “ondanks het feit dat Apple weet dat de app wordt gebruikt om religieus en racistisch geweld aan te moedigen”.

CSW beweert een uitgebreid onderzoek te hebben gedaan naar de app en is tot de conclusie gekomen dat deze wordt gebruikt door “blanke macht aanhangers, antisemitische extremistische groeperingen, waaronder Proud Boys, Boogaloo Bois en QAnon, alsmede door extremistische groeperingen die in Rusland en Europa zijn gevestigd en die geweld tegen joden en zwarte Amerikanen aanmoedigen”.

Volgens IDG is de groep ook van mening dat Telegram “door rechtsextremisten wordt gebruikt om nieuwe pogingen te plannen om het Capitool te bestormen en om politici te ontvoeren of zelfs te vermoorden”.

Safer Web noemt onder meer de machtige joodse lobbyorganisatie ADL, die het voortouw nam om Donald Trump en alternatieve platforms zoals Gab van het internet te halen.

“Apple is het Amerikaanse volk verplicht om hun belofte en het beleid van Apple na te komen en Telegram af te sluiten totdat de app stopt met het faciliteren van terrorisme en extremistische opruiing tegen Joden, zwarte Amerikanen en de veiligheid van het Amerikaanse volk niet in gevaar brengt”, zegt Marc Ginsberg.

  Trump's juridisch team zegt te blijven vechten ondanks dat Hooggerechtshof de rechtszaak van Texas afwijst

Techgigant Mozilla eist dat het internet wordt omgebouwd – om de “haat” tot zwijgen te brengen

Vorig artikelHet Schapensyndroom
Volgend artikelBiden wil op de eerste dag van zijn presidentschap meer dan 12 miljoen illegale buitenlanders staatsburgerschap verlenen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Ja hoor.Per slot moet links het monopolie hebben om haat te promoten en hebben pedo’s, olv Biden en BLM en Antifa en Isis eigen netwerken nodig zonder storende concurentie.

    Wordt tijd dat meer providers Twitter, FB en soortgelijken eraf gooien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in