Wilt u na uw laatste teleurstellende ervaring alleen nog maar een mannelijke advocaat, of misschien uit erotische voorkeur alleen bij vrouwelijke ondernemers winkelen? Eindelijk die homoseksuele winkeleigenaren vermijden? Of misschien toch alleen maar blanke ondernemers ondersteunen? Gefeliciteerd! Nu heeft Google de tools die u op weg kunnen helpen.

Sinds de jaarwisseling is Google Business gestart met een inventarisatie van alle bedrijven waarbij de eigenaren zelf kunnen aangeven of ze tot het zwarte ras behoren. Op deze manier kunnen klanten actieve keuzes maken als ze bijvoorbeeld zwart ondernemers willen ondersteunen, of te alle tijde vermijden.

Google rechtvaardigt het initiatief door te zeggen dat steeds meer mensen op zoek zijn naar bedrijven die door zwarte ondernemers worden gerund. “Laat trots zien dat uw bedrijf in handen is van zwarten”, zegt het. De bedrijvengids Yelp, een concurrent van Google Business, heeft ook een soortgelijke functie geïntroduceerd.

Het is de ondernemer zelf die via de beheertool in Google Business zijn rasparticipatie aangeeft en de klant krijgt dan een speciaal icoontje te zien in bijvoorbeeld Google Maps dat aangeeft dat het bedrijf eigendom is van een zwart persoon.

Al twee jaar geleden introduceerde Google Business een functionaliteit waarmee ondernemers kunnen aangeven of ze vrouw zijn, LGBTQ-vriendelijk en/of positief over transseksuelen. Nu wordt dit ook aangevuld met ras, maar alleen voor zwarten.

Er wordt officieel gesteld ondernemers zelf kiezen of ze met hun raciale verwantschap naar buiten willen komen of niet,  maar het is onduidelijk hoe goed de controlemechanismen van Google zijn. Het is ook niet duidelijk of ze controleren of een ondernemer de juiste huidskleur heeft, en hoe die controle in dergelijke gevallen gebeurt.

John Cleese is moe van de politieke correctheid van “lichtgeraakte, emotioneel onstabiele mensen”

  Donald Trump woedend op Twitter: "Ik laat dat niet gebeuren!"
Vorig artikelLinkse opvattingen onder jonge vrouwen houden verband met psychische aandoeningen
Volgend artikelHier krijgt Antifa een pak slaag – van een heel woonblok
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. ThinkWithGoogle
  69% of Black consumers are more likely to purchase from a brand whose advertising positively reflects their race/ethnicity.
  August 2019 Google/Ipsos

 2. 66% of Black consumers are more likely to return to a brand with advertising that authentically reflects their race/ethnicity.

  67% of Black consumers are more likely to interact with an ad that positively reflects their race/ethnicity.

  69% of Black consumers are more likely to proactively seek out a brand with advertising that positively reflects their race/ethnicity.

  65% of Black consumers are more likely to recommend a brand with advertising that positively reflects their culture.

  Onder indoctrinatie wijs, resultaten wijzen uit.
  California gaat progressief voorop een tandje hoger.

 3. Bill Gates wil graag dat ook alle zwarten, ehm kleurlingen, zijn vaccin krijgen. Tenslotte moet de mensheid evolueren via de kwantumsprong. Om die reden bezoekt hij frequent het donkere, tropische Afrika om daar de bribende filantroop uit te hangen. Black is beautiful … Wellicht heeft het een doel om de naar Europa ‘vluchtende’ emigrerende hordes uit Afrika en de Arabische wereld van een smartphone te voorzien. ‘Jong’ geleerd, is oud gedaan. Iedereen aan de nano’s. Geen uitzonderingen … volgens Bill & Friends. Medio 2050 moet dat klusje zeker geklaard zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in