Terwijl westerse deskundigen (ik denk dat “propagandisten” een betere omschrijving is) en media blijven volhouden dat Oekraïne Rusland in de pan hakt, vertellen de feiten ter plaatse in Soledar en Bahkmut een ander verhaal, schrijft Larry Johnson.

Voordat ik inga op de bijzonderheden van de Russische opmars, wil ik eerst nog wat nonsens van Niall Ferguson, geboren in Schotland en woonachtig in de Verenigde Staten, onder de aandacht brengen. Ferguson zwelgt in onwetendheid en waanideeën terwijl hij werkzaam is als Milbank Family Senior Fellow aan het Hoover Institution van de Stanford University:

De Amerikaanse steun aan Oekraïne sinds de invasie van 24 februari is er ongetwijfeld in geslaagd het regime van Poetin te verzwakken. Het Russische leger heeft rampzalige verliezen geleden aan getrainde mankracht en uitrusting. De Russische economie is misschien niet zo sterk gekrompen als Washington had gehoopt (slechts 3,4% vorig jaar, volgens het Internationaal Monetair Fonds), maar de Russische import is ingestort als gevolg van westerse exportcontroles. Naarmate de Russische voorraad geïmporteerde onderdelen en machines slinkt, zal de Russische industrie met ernstige verstoringen te maken krijgen, ook in de defensie- en energiesector.

Vorig jaar sloot Rusland de gasexport naar Europa af, die het niet kan omleiden omdat er geen alternatieve pijpleidingen zijn. Poetin dacht dat het gaswapen hem in staat zou stellen het Westen te verdelen. Tot nu toe heeft het niet gewerkt. Rusland heeft ook geprobeerd de export van graan uit de Zwarte Zee te verstikken. Maar die hefboom had weinig strategische waarde, aangezien de grootste verliezers van de blokkade arme landen in Afrika en het Midden-Oosten waren.

Het nettoresultaat van Poetins oorlog tot dusver is dat Rusland wordt gereduceerd tot een soort economisch aanhangsel van China, zijn grootste handelspartner. En westerse sancties betekenen dat wat Rusland naar China exporteert met korting wordt verkocht. 

De oorlog lijkt daarom voorbestemd om, net als de Koreaanse oorlog in de Eerste Koude Oorlog, voort te slepen tot een patstelling wordt bereikt, Poetin sterft en een wapenstilstand wordt overeengekomen die een nieuwe grens trekt tussen Oekraïne en Rusland. Het probleem met slepende oorlogen is dat het Amerikaanse en Europese publiek er vaak genoeg van heeft, lang voordat de vijand dat heeft. – https://wwsg.com/speaker-news/all-is-not-quiet-on-the-eastern-front/

Hoe kan iemand als hem worden beschouwd als een “intellectueel” als hij handelt in schaamteloze desinformatie? Er is bijvoorbeeld geen enkel bewijs dat Poetin en zijn regering “verzwakt” zijn. Integendeel. Rusland is druk bezig geweest met het opbouwen van een nieuw internationaal financieel en handelssysteem dat onafhankelijk is van de Verenigde Staten.

  De grootmachten van de wereld gooiden deze week hun kaarten op tafel en elk van hen was voorstander van WOIII

Fergusons misleidende bewering dat het Russische leger “rampzalige verliezen aan getrainde mankracht en uitrusting heeft geleden”, is meer een psychologische projectie. Hij beschrijft Oekraïne, niet Rusland. Oekraïne heeft zo’n tekort aan personeel dat het onder dwang 16-jarige jongens en 60-jarige mannen mobiliseert. Zoals ik al eerder heb geschreven, was de laatste Europese leider die zijn toevlucht nam tot een dergelijke wanhopige rekrutering een man in Berlijn die zich in een bunker onder de Reichstag verborg terwijl het Russische leger Berlijn overspoelde.

De arme Niall heeft het ook moeilijk om te begrijpen dat Rusland een moderne industriële samenleving is en technologisch geavanceerde wapens, vliegtuigen, tanks en schepen produceert. Rusland is, in tegenstelling tot de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, niet afhankelijk van het oogsten van belangrijke zeldzame aardmetalen en mineralen uit het buitenland. Rusland beschikt over enorme natuurlijke hulpbronnen binnen zijn grenzen om in zijn behoeften te voorzien. Ironisch genoeg hebben de Britten vandaag geprobeerd een ruimtesatelliet te lanceren:

De Britse poging om de eerste Europese natie te worden die satellieten in de ruimte lanceert, eindigde dinsdag vroeg in een bittere teleurstelling toen Virgin Orbit zei dat haar raket een anomalie vertoonde waardoor deze de baan om de aarde niet kon bereiken. – https://www.reuters.com/world/uk/tiny-english-seaside-resort-counts-down-western-europes-first-satellite-launch-2023-01-09/

Sorry, ik kon het niet laten. Groot-Brittannië gaat op zijn bek terwijl Rusland de raketten en ruimtevaartuigen blijft leveren die Amerikaanse astronauten (en anderen) van en naar het internationale ruimtestation brengen. En Ferguson houdt blindelings vol dat de Russische economie lijdt.

Na een paar maanden meedogenloos malen staat Rusland op het punt om de Oekraïense troepen te vernietigen die Bahkmut en Soledar in handen hebben. CNN deed vandaag in een schokkend bericht verslag van de zich ontvouwende ramp in Soledar en Bahkmut:

  Oekraïners crashen bij Bakhmut: Russen veroveren Opitnie en Ivangrad - Hand-tot-hand gevechten - Kruisraketten regenen op Lviv (Video’s)

Een Oekraïense soldaat die vecht in de oostelijke stad Soledar vertelde CNN dat de situatie “kritiek” is en dat het dodental nu zo hoog is dat “niemand de doden telt”.

De soldaat is van de 46e Luchtmobiele Brigade, die de Oekraïense strijd leidt om Soledar te behouden tegenover een massale aanval van Russische troepen en Wagner-huurlingen…

Hij beschreef een dynamisch slagveld waar gebouwen dagelijks van eigenaar wisselen en eenheden het stijgende aantal doden niet kunnen bijhouden. “Niemand zal u vertellen hoeveel doden en gewonden er zijn. Omdat niemand het zeker weet. Niemand,” zei hij. “Niet op het hoofdkwartier. Nergens. Posities worden voortdurend ingenomen en opnieuw ingenomen. Wat vandaag ons huis was, wordt de volgende dag dat van Wagner.” …

De soldaat zei dat hij geloofde dat de militaire leiders van Oekraïne uiteindelijk de strijd om Soledar zullen opgeven en vroeg zich af waarom ze dat nog niet hadden gedaan. “Iedereen begrijpt dat de stad zal worden verlaten. Iedereen begrijpt dit,” zei hij. “Ik wil gewoon begrijpen wat het nut is [van huis tot huis vechten]. Waarom sterven, als we het vandaag of morgen toch gaan verlaten?”

De stichter van de Russische Wagner-groep meldde dinsdag laat (Oekraïense tijd) dat Soledar was omsingeld en dat de Oekraïense troepen een ultimatum hadden gekregen om zich over te geven:

Eenheden van PMC “Wagner” namen de controle over het hele grondgebied van Soledar over. Bovendien werd in het centrum van de stad een ketel gevormd, waarin zich de resten van de UAF-militanten bevinden. Volgens Prigozhin wordt het aantal gevangenen morgen bekendgemaakt. – https://t.me/sonar_21/201

Als dit waar is, is dit weer een kritieke mijlpaal in de speciale militaire operatie van Rusland om Oekraïne te demilitariseren.

  Oekraïne, de oorlog in Gaza en Argentinië

Een van de Russische wapens die de Oekraïense troepen verwoesten is de TOS 1A met thermobarische granaatkoppen. Het is een angstaanjagend, dodelijk wapen. Oekraïense troepen die zich in loopgraven verschansen zijn niet immuun voor het verwoestende effect ervan.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische televisie over de deïndustrialisering van EuropaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat gaat u doen in de naderende Derde Wereld omstandigheden?
Volgend artikelWanneer 6G wordt vrijgegeven, zullen mensen fungeren als wandelende energiebron-antennes
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Satellieten in de ruimte lanceren zal nooit gaan lukken. Het lijkt erop dat de naïeve Europese deskundigen in hun eigen ball aarde fabel zijn gaan geloven. Alleen door de boel te besodemieteren kun je zogenaamd satellieten in een baan om de aarde brengen. Virgin Galactic wist dit natuurlijk al lang, maar ik vraag mij af na hoeveel pogingen ze gaan onderzoeken waarom het telkens niet lukt. Of zouden ze het wel weten maar is het een verzekeringskwestie? De shade verzekeraar van Virgin Galactic mag nu een mooie som geld uitkeren.

 2. De zoveelste zolderkamertjes-filosoof, die zonder binding met de werkelijkheid zijn wanen vorm mag geven met behulp van de info die hij op zijn zolderkamertje aangereikt heeft gekregen.
  Indrukwekkend.
  Ech wel.
  Ik weet het zeker denk ik.

  Hij zaldervoorbetaaldkraigezeker?

 3. We kunnen als EU burgers niet meer doen dan afwachten wanneer de Russen hen {NAVO} definitief op de knietjes hebben gekregen, zoals Chapelle eens zei, I am going all the way,Rusland doet dit ook, wie niet horen wilt, AZOV,smerige Nazi’ brandt lekker in de hel!!!

  • Gerrit,
   Met alle respect, geenstijl, de naam zegt het al he!!!!!!!!
   Ik zelf poste vroeger nog op joop.nl maar ik herken mij daar inmiddels helemaal niet meer in hoor, maar de corona heeft mij ook anders doen denken, mensen die zeggen te strijden voor vrijheid maar het tegenovergestelde doen in het echte leven.

   • Beste Flardinga, ik reageer daar niet en zal dat ook nooit doen. Ik moet wel bijna kotsen als ik het lees. Wat zijn hun diep gezonken.
    Maar binnenkort kunnen ze niet meer ontkennen dat Rusland overwonnen heeft.

 4. Wat een verschrikking die TOS1A bommen, voor de Oekraïense soldaten moet het de hel zijn. Te meer omdat ze de klappen opvangen voor hun westerse meesters, zonder het te weten. Ik hoop dat het snel over is, maar de westerse oorloghitsers kunnen niet stoppen.

 5. Ik zie het simpeltjes.
  Rusland heeft een modern leger, met sublieme wapens.
  Maar je weet nooit wat voor een ongein NATOof USA uit gaan halen.

  Zou RU dreigen te gaan verliezen, zetten ze massavernietigings wapens in; niet alleen atoom bommetjes.
  Maar ze zullen NOOIT echt het onderspit delven.Nooit.

  Maar ik denk ook, dat USA zit te pressen dat europese legers daar gaan deelnemen met infantrie.
  En je weel maar nooit hoe gek en stom die linksen zijn….
  Maar ze zijn nog steeds uit op WO3….dat is zeker.

  • PIERRE,
   De linksen zijn de Amerikanen die zijn stom zegt U, wie bedoelt U?
   Ik zelf denk niet bepaald aan progessief als ik aan de VS denk, eerder contrarevolutionairen met al hun coups en regimechanges overal en vooral tegen de volkeren, hoor het graag van U!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in