Met het begin van de Derde Wereldoorlog doordat de Verenigde Staten Rusland de oorlog “verklaren” vanwege hun acties in Oekraïne, zijn wij een tijd binnengegaan waarin het einde der tijden heel goed mogelijk is geworden. Ik heb het over nucleaire vernietiging, schrijft Edward Curtin.

Ik kijk neer op het gouden Elgin zakhorloge van mijn oudoom uit de 19e eeuw. Hij heette John Patrick Whalen, een Ierse immigrant in de VS, die gevlucht was voor de door de kolonialisten veroorzaakte hongersnood in Ierland.

Het vertelt mij dat het 17:15 uur is op 21 april 2022, een datum, toevallig, met een geschiedenis.

Ongetwijfeld keek John op zijn horloge op deze datum in 1898, toen de Verenigde Staten, nadat de USS Maine van binnenuit geëxplodeerd was in de haven van Havana (een mogelijke valse vlag aanval), Spanje de oorlog verklaarden om de Spaanse gebieden – Cuba, Puerto Rico, Guam, en de Filippijnen – in beslag te nemen. De ene koloniale macht verving de andere en ging vervolgens gedurende de lange decennia over tot het voeren van oorlog en het afslachten van deze eilandbewoners.

Imperialisme sterft nooit. Het is tijdloos. Honderdvierentwintig jaar gaan in een flits voorbij en het is nog steeds hetzelfde oude verhaal.

In 1898 schreeuwde de gele pers Spaanse duivels en vandaag schreeuwt ze Russische duivels. Toen en nu riep de pers op tot oorlog. Als de mensheid er over nog eens 124 jaar nog is, zullen de tijd en de bedrijfsmedia ongetwijfeld hetzelfde verhaal vertellen – oorlog en de leugens van de propaganda aan een onverschillige en ignorante bevolking die te gehypnotiseerd is door de propaganda om zich ertegen te verzetten.

Dit ondanks het apocalyptische gevoel dat ons leven doordringt vanwege de demonische technologie en het gebruik daarvan om mensen te veranderen in machines die niet helder genoeg kunnen denken om de werkelijkheid waar te nemen en zich rekenschap te geven van de dreiging die uitgaat van die ultieme technologische uitvinding – kernwapens.

Dit is niet opbeurend, maar het is waar. De kernwapens zijn klaar om te vliegen. De VS houden vast aan hun recht om ze als eerste te lanceren. Zij verklaren openlijk dat zij uit zijn op de omverwerping van de Russische regering. Rusland zegt dat het alleen kernwapens zal gebruiken als zijn bestaan wordt bedreigd, wat steeds meer het geval is geworden door de langdurige provocaties van de VS en de huidige steeds verder gaande bewapening van de Oekraïense regering en haar neonazistische strijdkrachten.

  Biden-regime plaatst Amerikaanse troepen in Oekraïne, en bereidt het Westen voor op directe betrokkenheid in de Derde Wereldoorlog

De Russische president Vladimir Poetin en zijn minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov hebben de VS onlangs gewaarschuwd dat door die betrokkenheid een kernoorlog een “ernstig” en “reëel” risico is geworden, in de woorden van Lavrov “we mogen het niet onderschatten,” wat een milde vorm van diplomatieke taal is. Poetin zei dat Rusland alle voorbereidingen heeft getroffen om te reageren als het een strategische dreiging voor Rusland bespeurt, en dat de reactie “onmiddellijk, snel” zal zijn.

De reactie van de VS is om deze uitspraken van zich af te schudden, net zoals zij dat jarenlang hebben gedaan met de klachten van Poetin over NAVO-strijdkrachten die tot aan hun grens oprukken. Ongelooflijk genoeg heeft Biden gezegd: “In godsnaam, deze man (Poetin) kan niet aan de macht blijven.”

Ondanks de eindeloze anti-Russische propaganda van de media en de inlichtingendiensten – “een enorm tapijt van leugens,” om de uitdrukking van Harold Pinter te gebruiken – hebben vele goede schrijvers de historische details gegeven om de waarheid te bevestigen dat de VS de Russische oorlog in Oekraïne opzettelijk hebben uitgelokt door hun acties daar en in heel Oost-Europa, die door de mainstream media volledig vermeden worden. Deze agressieve geschiedenis van de VS tegen Rusland maakt deel uit van een veel grotere geschiedenis van imperiale overmoed, die teruggaat tot de 19e eeuw.

Ik zal daarom hier de raad van Thoreau opvolgen – “Als men het beginsel kent, wat geeft men dan om een veelheid van gevallen en toepassingen?” – want hoe vaak moeten mensen leugens als “Irak heeft massavernietigingswapens” horen om agressie-oorlogen in de wereld te rechtvaardigen.

De historische feiten zijn heel duidelijk, maar feiten en geschiedenis schijnen er voor veel mensen niet toe te doen. Pinter heeft in zijn Nobelrede weer eens onomwonden de waarheid gezegd over de geschiedenis van systematische en meedogenloze oorlogsmisdaden van de VS: “Er is nooit iets gebeurd. Zelfs terwijl het gebeurde, gebeurde het niet. Het deed er niet toe. Het was van geen belang.” Wat nog steeds het geval is.

Ik concentreer mij dus op de tijd, want de laatste dagen zijn aangebroken, tenzij er een radicaal ontwaken optreedt voor de overduidelijke waarheid dat de regering van de VS de wereld naar de rand van de afgrond duwt, in het volle besef van de gevolgen. Haar daden zijn krankzinnig, maar krankzinnigheid is de norm geworden. Krankzinnige leiders en een catatonisch, gehypnotiseerd publiek leiden tot een ramp.

  Eerste Duitse Leopard 2A4 tank vernietigd door Oekrainse soldaten

Ik schrijf deze woorden met een oude vulpen, een geschenk bij het afstuderen op de middelbare school, om mij op de een of andere manier te troosten en eraan te herinneren dat toen wij er één keer zo dichtbij waren, in oktober 1962, Kennedy en Chroesjtsjov op wonderbaarlijke wijze een oplossing vonden voor de Cubaanse Raketcrisis; en om nu hoop te vinden, en dat wanneer mijn tijd om is en ik mij bij John Patrick voeg in de andere wereld, de dingen veranderd zullen zijn voor mijn kinderen en kleinkinderen.

Toegegeven, het is de hoop van een desperado.

De laatste jaren van de Covid-19 propaganda hebben gediend om het tijdsbesef van de mensen nog verder te vervormen, een vervorming die al jaren aan de gang is door de invoering van de digitale technologie met haar bijbehorende numerieke tijdsklikkers en de verbreking van ons natuurlijk tijdsbesef dat verbonden is met het rijzen en dalen van de getijden en het draaien van de dagen en seizoenen, een gevoel dat verloren aan het gaan is. Zo’n gevoel voor de textuur van de tijd kon langzaam of sneller zijn, maar het had grenzen. Wij leven nu in een wereld zonder grenzen, die, zoals de oude Grieken wisten, vergelding eist.

Jarenlang vóór Covid-19 was het gevoel van snelheid-tijd overheersend, gesteund door de politiek ingevoerde toestand van een voortdurende noodtoestand na 11 september 2001, met de urgentie om op te schieten en bij te blijven of men zou achterop raken. Bijhouden wat nooit uitgelegd is. Haasten waarom?

Snel en sneller was de regel met een constante drukte die de zeer nuttige sociale functie diende om geen tijd over te laten om na te denken, wat ook de bedoeling was, maar het gaf velen het gevoel dat ze bezig waren. En voortdurend op hun hoede voor “terroristen” die zouden komen aankloppen. Aldus de lange oorlogen in Afghanistan, Irak, Syrië, Libië, Jemen, en andere, die via allerlei uitvluchten voortgezet worden.

Toen, presto, kwam er een einde aan al dit uitzinnige tijdsbesef met de lockdowns van 2020, toen de tijd heel traag werd, maar niet traag in de natuurlijke zin van het woord, maar een afgedwongen traagheid. De mensen werden opgesloten. Het was niet alleen bedwelmend, maar ook verstikkend en een existentiële sleur.

  Poetin over het Westen: "Zij hebben al verloren"

Dit ging twee jaar lang zo door, waarbij de gevangenen korte pauzes kregen, om dan weer opgepakt en opgesloten te worden. Stoten en rukken was het plan. Wanneer zal het ooit ophouden? was de algemene kreet, terwijl wanhoop en depressie zich verspreidden en verwarde geesten leidden tot zelfmoorden en hersenloos schermvermaak. Dit was gepland onderwijs voor een trans-menselijke toekomst, waarin de mobiele telefoon centraal zal staan in de totalitaire controle, als de mensen niet in opstand komen.

Degenen achter de Covid-19 en oorlogspropaganda zijn fanatieke technocraten die totale controle over de wereldbevolking willen hebben door middel van digitale technologie. Nu hebben zij de mensen tijdelijk uit één soort gevangeniscel gelaten en de tijd dramatisch versneld met verwoede oorlogspropaganda tegen Rusland. De grote Engelse schrijver John Berger zei het perfect:

“Elke heersende minderheid moet het tijdsbesef van hen die zij uitbuit verdoven, en zo mogelijk doden. Dit is het autoritaire geheim van alle methoden van gevangenneming.”

Iedereen zit nu zijn tijd uit terwijl hij berichten scrollt op de muren van zijn mobieltje. Een verdraaide, kronkelige, vervormde, mechanische tijd waarin het lijkt alsof er geen geschiedenis is en de toekomst een eindeloze weg is van meer van hetzelfde.

Sommigen zeggen dat wij alle tijd van de wereld hebben. Ik zeg van niet, dat wij een nieuwe tijd zijn binnengegaan, misschien wel de eindtijd, waarin het einde van de wereld een zeer reële mogelijkheid is. Gehypnotiseerde mensen kunnen met alles instemmen, zelfs met massa-zelfmoord, tenzij zij eruit breken. Dat kan alleen gebeuren met een terugkeer naar de traagheid in de oude zin, toen de mensen eens de tijd voelden in het ritme van hun hart, afgestemd op het rijzen en dalen van de werkelijkheid van de natuur. Tijd om na te denken en na te denken over het lot van de aarde, wanneer men een atoomoorlog overweegt. Ja, “We mogen het niet onderschatten.”

Het gaat om tijd.

Is het niet altijd?”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De tweede fase van de massapsychose is begonnenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHier is de voornaamste reden waarom Rusland Oekraïne volledig moet neutraliseren!
Volgend artikelEU wil gratis Russisch gas
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

19 REACTIES

 1. Mooi geschreven stuk.
  Zoals ik het zie, als de ene bom ploft, dan ploffen de andere bommen binnen luttele seconden. Een lezer op het originele artikel laat zien hoeveel nukes elk land heeft. Je kan je voorstellen wat een rotzooi het gaat worden; een volslagen verlies voor iedereen, dus ook voor de psychoten die de boel aan het vernielen zijn. Zijn die werkelijk zo stom om zichzelf in de voet te schieten? Of drukken ze op de knop en dan rennen ze snel hun ‘deep underground bunker’ in? Of gaan ze zich bij voorbaat al verschansen? Wat zonde dan van al dat werk met de gifspuit, en met de QR-voedselbon plus gratis injectie, plus al dat heftige gedigitaliseer van de mensheid – iaw al dat harde werk door de leiders van de schapenkudde. En dan zit der Schwab zo beteuterd te kijken, tot ook hij verdampt. En er komt helemaal niets van al die mooie plannen van Elon Musk en zijn hersenimplantaat, en nu het nieuwe plan van Bill Gates voor de WHO brandweermacht, etc. Zonde toch van al dat werk? Denk je echt dat ‘ze’ die hele kick van ze, die ze nu bijna zo goed als helemaal op poten hebben, laten barsten door de nukes?

  jubal hershaw
  May 2, 2022 12:34 AM
  US nuclear weapons in Europe:
  50 – Turkey
  40 – Italy
  20 – Belgium
  20 – Germany
  20 – Netherlands
  150 total
  290 France
  225 Britain
  info is a few months old

  • Wij worden overladen met angstporno. Want angstige mensen zijn het beste te manipuleren, weten de groep ultra-rijke psychopaten.
   Jeff Bezos wil van de aarde een natuurreservaat maken waar slechts een geringe groep mensen op mag wonen. De rest van de mensheid moet in zijn visie naar de ruimte verhuizen en daar de rest van hun leven verblijven.
   Gaat m.i nooit gebeuren maar de intensie van Bezos is hiermee duidelijk.
   De mensheid moet oprotten, de aarde mag slechts bewoond worden door de ultra-rijke psychopaten met hun slaven.
   Dus een grote kernoorlog zal er m.i nooit komen want achterblijven met een verschroeide aarde is onbruikbaar als natuurreservaat voor de elitaire groep zwaar gestoorden.
   Kortom het dreigen met een grote kernoorlog is de zoveelste angstporno propaganda.

   https://ejbron.wordpress.com/2022/04/28/allemaal-angst/

   • “In de toekomst zal een bezoek aan de aarde zijn als naar een natuurreservaat gaan.”

    Jeff Bezos, eigenaar van Blue Origin, voorspelde onlangs dat de aarde binnenkort een “natuurreservaat” zal worden. De miljardair voegde eraan toe dat in de toekomst miljoenen mensen in de ruimte zullen worden geboren. Bizar, niet? We vertellen je hier meer!

    Amazon-oprichter Jeff Bezos, eigenaar van Blue Origin , voorspelde onlangs dat de aarde binnenkort een “natuurreservaat” zal worden . Terwijl hij sprak tijdens het jaarlijkse Ignatius-forum in Washington DC ( Verenigde Staten ), zei Bezos dat de aarde slechts voor enkelen bestemd zal zijn, degenen die “hier in de toekomst zullen mogen blijven”.

    https://www.yourweather.co.uk/news/trending/in-the-future-visiting-earth-will-be-like-going-to-a-nature-reserve-jeff-bezos.html#:~:text=Amazon%20founder%20Jeff%20Bezos%2C%20owner,stay%20here%20in%20the%20future%22.

   • En door die Bezos info moet ik weer denken aan de video’s van Wim Carrette, aka Godgevlamste, die het heeft over de ‘grotere planeet’ waarop de Aarde slechts éen van de vele biotomen in een krater is. Een piepklein kratertje, waarin de ‘platte Aarde’ zich bevindt. Verderop zitten de kraters Mars, Neptunus, etc etc. De maan zou dan een reflectie van die grotere planeet zijn, in de plasmalaag die er om heen zit. Het zijn wonderbaarlijke filpmjes die Carrette maakt, en eigenlijk wel leuk om te bekijken. Zo gaan volgens hem de raketten van die mafketels dus niet de ruimte in, maar verderop de grotere planeet op. Ook ligt er een gigantische plas water buiten de krater Aarde, welke wel eens de krater binnen zou kunnen lopen. Enfin.. je moet zelf maar zien of je er de tijd in wilt steken. Tip, begin met deze:
    https://www.youtube.com/watch?v=L5swdNuWCA0

  • Beste Immortal, dank voor het delen.

   Fijn en leerzaam weer.
   Voor mij en velen anderen.

   IK BEN ZO blij met mensen zoals u, Ringo Dada en Fleur..en Gertrude.
   Logisch verstand en toch hoge positieve energie met DE KRACHT. Een energetische kracht die weinig zullen begrijpen. En de mensen die het wel begrijpen, dáár gaat het om.

   Hoe gaaf zou het zijn als we NET die nucleaire bommen overleven… …weet trouwens niet of dat wel gaaf is want alles is vergiftigd dan hier op aarde..moet je niet willen in-ademen.

   Hoe het ook zal lopen; inderdaad, wanneer alles verloren gaat zou het enorm zonde zijn van alle pogingen de mensheid te willen uitroeien d.m.v. al die gifprikken, manupulatieve acties én de poging om Humanoids te creëren Human2.0. ahum.

   Als die rijken willen vluchten in bunkers.. tja, daar moeten ze toch ook een keer weer uit komen… voor “FRISSE” lucht… of wat er dan dus nog van over is.

   Ben er klaar mee.
   Zag laatst weer hoe het eraan toe gaat in Shanghai…gisteren nog.. het is serieus te gek voor woorden.
   Looppaden worden met linten afgestript (waar je wel of niet mag lopen) en de ene dag mag je FF naar buiten en de andere dag moet je weer binnen blijven.. en de ene dag is bij een rivier zitten WEL akkoord en de andere dag is die zelfde plek prompt afgesloten…

   Ik begin het allemaal gewoon hilarisch te vinden om eerlijk te zijn.
   Wel heb ik een goed gevoel bij; OF we gaan met zijn ALLEN of we gaan NIET en er gebeuren WONDEREN op aarde, waardoor we in een mooie nieuwe wereld ZONDER leed en agressie wonen…. Dus of het 1 of het ander… maar DEZE illusie waar we nu in verkeren met zijn allen… moet echt afgelopen zijn.

   We shall see…

 2. Weest niet bedroeft
  U sterft nooit
  U bent AlMachtig
  De Aarde zal veele malen worden vernietigd en wederom opgebouwd
  In deze Duivelse = Blanke tijdperk
  of
  Kaliyuga geheten
  Welk nog heel lang gaat duren
  Laat gebeuren wat gebeurt
  Weest een toeschouwer

  Dank U

  • Ringo Dada…. héérlijke woorden weer.

   Geeft direct rust en kalmte voor mij.

   Ik vind alleen de woorden: “Duivelse = Blanke tijdperk” nogal lastig te begrijpen.
   Omdat ik niet geloof in een rassen kleur die kwaadaardig is voor deze wereld.

   Waarom zouden we dat willen geloven?
   Ik bedoel; welk ras is dan “Hemels en Goddelijk”?

   Ik denk dat we gewoon met zijn allen véél te leren hebben en Karma moeten inlossen.

   Zou ZOOO graag met u willen bellen en praten over deze inhoudelijke berichten die u stuurt.
   Want ik vind ze enorm leerzaam!

   U bent serieus 1 van de weinigen die hier in staat is om energetische kracht te delen!!

   Mijn dank aan u!!

  • Ringo Dada, ik begrijp u nu beter, dankuwel;

   De Kali Yuga, is de vierde en slechtste van de vier yuga’s in een Yuga-cyclus, voorafgegaan door Dvapara Yuga en gevolgd door krita yuga van de volgende cyclus.

   Men gelooft dat het het huidige tijdperk is, dat vol conflicten en zonde is.

   De 4 tijdperken van de Yuga Cyclus, Satya Yuga, Treta Yuga, Dvapara Yuga en het huidige tijdperk, Kali Yuga, duren respectievelijk ongeveer 1.728.000, 1.296.000, 864.000 en 432.000 jaar.

   Verder zijn er 71 Yuga Cycles in een manvantara, en 1000 Yuga Cycles in een Kalpa, een enkele dag Brahma. De “Kali” van Kali Yuga betekent “strijd”, “onenigheid”, “ruzie” of “twist” en Kali Yuga wordt geassocieerd met de demon Kali.

   Volgens Puranische bronnen markeert Krishna’s vertrek het einde van Dvapara Yuga en het begin van Kali Yuga, dat wordt gedateerd op 17/18 februari 3102 BCE.

   Kali Yuga, dat 432.000 jaar duurt, begon 5.123 jaar geleden en heeft nog 426.877 jaar over vanaf 2022 CE.

   Kali Yuga eindigt in het jaar 428.899 CE.

 3. In het beste geval eindigt deze oorlog met een ‘compromis’ waarin Oekraïne opgedoekt en verdeeld wordt tussen het Westen en Rusland.
  Oekraïne zal wellicht gesplitst worden in een Westelijk deel, dat volledig binnen de invloedsfeer van de VS en haar Europese marionetten zal komen, en de afgescheiden republieken in het Oostelijk deel, dat naar Rusland zal gaan, omdat president Poetin met zijn militair ingrijpen nog net op tijd heeft kunnen voorkomen dat dit deel ook mee naar het het Westen zou gaan.
  President Zelensky is de grootste landverrader van allemaal. Hij heeft gezorgd voor de splitsing en ondergang van zijn eigen land.

 4. Bedankt voor het delen van dit fascinerende artikel op Xandernieuws, CorNietdus. Zeer interessant…
  Wat ik zelf al enige tijd zeg is dat het de bedoeling is om mensen te ontkoppelen van hun “bewustzijn” (de levens energie, aka ‘god’, aka de ziel) dmv het platspuiten van de pineal gland. Als niemand nog in staat is om “bewust” te leven, zoals Broekman het beoogt, dan kan Musk iedereen wijs maken wat hij wilt, met zijn virtuele realiteiten. En niemand zal er over klagen, beter nog, de schapen zullen zo blij zijn als pigs in poop, niet beter wetend dat ze in een technologische schijnrealiteit leven. De bewustwording zoals Rapoport die beoogt, zal denk ik niet meer lukken als niet meer mensen de oogjes gaan openen. Er was kennelijk een age of aquarius gepland, met een grote verlichting, maar die wordt nu dus platgespoten met de gifspuit, met uitroeiing van het grotendeel der mensen ten gevolge. Daarop volgt dan ook nog eens de zonsverduistering van Bill Gates. En dan is het rond 2030 einde verhaal van de “verlichting” die had moeten komen.

  Ook heb ik wat moeite met wat Broekman zegt, net ietsje te vaag voor me:
  ‘Dit is de ware Scheppingsdaad. Overal WAAR de mens bewust naar kijkt, bewust voelt en bewust waarneemt, maakt het bewustzijn iets om NAAR TE KIJKEN.’ Want als ik dat doe, en jij ook, kijken we dan naar hetzelfde, of zien we allebei dan mogelijk wat anders? 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in