Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. Bron: Sputnik © Russisch Ministerie van Buitenlandse Zaken

Rusland is niet van plan de vijandelijkheden met Oekraïne te staken, zelfs niet als de twee landen vredesbesprekingen beginnen, omdat Kiev heeft bewezen een onbetrouwbare speler te zijn, heeft minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov gezegd.

In een interview met Russische media op vrijdag benadrukte de diplomaat dat Moskou het leiderschap in Kiev niet vertrouwt, bericht RT.

“We hebben gezegd dat we klaar zijn voor de onderhandelingen, maar – in tegenstelling tot het gebeuren in Istanboel – zullen we tijdens de onderhandelingen geen pauze inlassen in de gevechten. Het proces moet doorgaan,” zei hij.

De twee partijen hebben niet meer rechtstreeks met elkaar gesproken sinds hun ontmoeting in Istanboel eind maart 2022. Rusland, dat aanvankelijk zijn tevredenheid uitsprak over de resultaten van de bijeenkomst en zijn troepen terugtrok uit de buitenwijken van Kiev als een gebaar van goede wil, beschuldigde Oekraïne er later van dat het alle vooruitgang die in Turkije was geboekt, ongedaan had gemaakt en zei dat het geen vertrouwen meer had in de onderhandelaars van Kiev.

De minister van Buitenlandse Zaken merkte op dat het een groot obstakel voor elk vredesproces is dat de Oekraïense president Vladimir Zelensky “zichzelf verbiedt om te onderhandelen” met de huidige autoriteiten in Moskou. Hij verwees naar een decreet dat Zelensky ondertekende in de herfst van 2022, dat zijn regering verbood gesprekken te voeren met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin.

De realiteit op het terrein is “aanzienlijk” veranderd sinds de onderhandelingen in Istanboel plaatsvonden, en “met die realiteit moet rekening worden gehouden,” benadrukte Lavrov.
Hij verduidelijkte dat hij het niet alleen had over de situatie aan de frontlinie, waar Russische troepen recentelijk winst hebben geboekt, maar ook over het feit dat de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk, en de regio’s Kherson en Zaporozhye, die zich bij Rusland hebben aangesloten als gevolg van referenda in de herfst van 2022, nu delen van het land zijn in lijn met de grondwet. “Iedereen moet dit heel goed begrijpen,” benadrukte de diplomaat.

  Na zinloos enorme hoeveelheden materiaal vernietigd te hebben, eist de Kievse Junta dat Duitsland meer tanks geeft

Lavrov zei dat het voor Moskou “absoluut duidelijk” is dat Kiev en zijn westerse medestanders “dit niet begrijpen en … zelfs niet bereid zijn om te zoeken naar hypothetische compromissen.”

Sinds eind 2022 promoot Zelensky zijn zogenaamde ‘vredesformule’, die Rusland oproept zich terug te trekken uit alle gebieden die Kiev opeist en herstelbetalingen te doen, en een tribunaal voor oorlogsmisdaden op te richten.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken verwierp het plan opnieuw ronduit en noemde het een “ultimatum” dat geen alternatieve oplossingen bood.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Oekraine kiest voor ‘meer van hetzelfde’ nu de wanhoop toeslaatVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHezbollah schakelt Israëlische radar uit met nieuwe geavanceerde raket van Iraanse makelij (Video)
Volgend artikelDe turbokanker-doofpot gaat door – NY Post: 72-jarige patiënt had een record van 613 dagen COVID, verzamelde meer dan 50 mutaties van het virus voordat het hem doodde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. De russen hebben groot gelijk, waarom tegen een berg oekinazistront praten?
  De russen gaan het dit jaar weer onderbrengen bij moedertje rusland….en die stinknazi,s in geheel europa gaan tegen de muur, de loodspuit eroverheen….

 2. Mooi gezegd, door Lavrov .
  Het kwartje is gevallen bij de Russen .
  Men lijkt uit op totale vernietiging van de planeet,
  Zelf buiten schot , ver weg.
  Kan men ‘ wederopbouwen’
  Landen / gebieden zijn waarschijnlijk al verdeeld , wie krijgt wat
  In maquettes.
  Tristate kan af-, misleiding zijn of tussen station.

 3. btw, dit al gelezen? zolang zijn ze al bezig en wisten ze dat IS RAEL een keer ophoud en schijnbaar wilden ze (Zionisten KM) terug naar Kazachstan/Oeki/Rus?

  het zou me niks verbazen, echter ik denk dat ze straks binnen 10 jaar naar de JewSA verhuizen, alles is daar bijna al klaar, ze zitten daar overal op d belangrijkste posten geïnfiltreerd zeg maar.

  of…of ze laten de Zionisten/ ook vele uit destijds the Sjovet unie? daar de boel weer opbouwen? maar onder controle? al zou ik dat niet snel doen, te gevaarlijk ze plannen heel lang vooruit en nestelen zich en dan… afijn, wat leeststof

  https://fitzinfo.net/forum/topic/chabads-khazarian-heavenly-jerusalem-project/

 4. In mijn Vlaams dorp komt volgende week een Russofobe Navopropogandiste een lezing houden over Oekraïne in de gemeentelijke feestzaal. Mevrouw is professor aan de universiteit en “Ruslandkenner”. Haar deskundige opinie over Oekraïne is regelmatig te lezen in de krant Het Laatste Nieuws. Zij is ingehuurd door de katholieke organisatie “Het Davidsfonds”. De toegangsticket kost dertig (30!) euro. Het Davidsfonds is een organisatie die opkomt voor de familie krijgt jaarlijks miljoenen belastinggeld van de (r)overheid. Ik weet niet of er tijdens het evenement een collecte zal zijn voor het publiek om met de opbrengst obussen te kopen.
  Zo diep zijn we gezakt.

  • Tel je zegeningen Luc, want afgelopen week was het groothertogelijk paar uit Luxemburg op bezoek in België. Jullie staan er niet alleen voor.

  • Zou die zaal niet zo maar kunnen afbranden, net als die zonnepaneelbranden, klimaatbranden, of PicNic supermarkt brandjes? Het klimaat kookt tenslotte, volgens onze tering-lijders, dus alles kan zomaar afbranden.

 5. ik zal het westen (lees Eu USA VK NATO NOOIT meer vertrouwen) zij kunnen alleen maar liegen en bedriegen hij heeft groot gelijk alle nazi’s in Europa voor al de regeringen er uit en voor het tribunaal want de doodstraf is te makkelijk laat zij ook maar lijden

 6. Waar is de droge logica? Rusland zou net zo veel belang moeten hebben bij een einde van deze uitzichtloze barbarij als Oekraïne. Tenminste als heet ALLEEN om Oekraïne zou gaan.
  De in twee jaar aangerichte slachtoffers en schade staat in geen enkele verhouding tot de etnische minderheid in de Dombass die om bescherming vroeg. Met elke meter terreinwinst voor de Russen komt de NAVO dichterbij. En daarmee ook de onvermijdelijke clash, waarop door beide zijden d.m.v. een enorme overproductie van oorlogstuig en propaganda schaamteloos wordt voorgesorteerd. Maar daarvan heeft meneer Lavrov natuurlijk geen weet.

 7. Dan heeft Lavrov nog geen rekening gehouden met Mark Rutte. Mark zegt dat wij de oorlog moeten winnen en Rusland de oorlog moet verliezen. Zo, Sergej, steek dat maar in je zak! En als Mark het zegt….

  • Ja die mark heeft altijd al gelogen om zijn baantje in de navo bende zeker te stellen en ja als je liegt tegen het schapen volk dfat je volgt dan heb je altijd prijs Dat zo een snuiter en padvinder Navo baas kan worden zegt al gnoeg hoe de EU/WEF ervoor staat! Nederland als NAVO als Navo baas!!???? belahelijke voorstelling van onkunde Ook de ,,,rusland,,,, kenners zijn waar schijnlijk nooit in Rusland geweest Meestal zijn afgestudeerde nullen die alleen zo een baantje krijgen omdat ze zogenaamd hoogleraar zijn gemaakt…… De ouderwetse boer die nog boerenverstand heeft heeft meestal de dikste aardappels!!!!!!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in