Vasily Vereshchagin (1842–1904) Public Domain

De laatste week van november lijkt een cruciale week te worden in de vergeefse poging van Oekraïne om het Russische leger af te weren. Rusland bestookt Kiev en andere delen van West-Oekraïne met hordes drones die militaire depots en elektriciteitsknooppunten verwoesten. In Kiev wordt de kloof tussen president Zelensky en generaal Zaluzhny steeds groter. Er doen geruchten de ronde dat Zelensky het bevel zal geven voor een volledige mobilisatie van Oekraïne waarbij 17 tot 70-jarige burgers, inclusief vrouwen, worden opgeroepen, schrijft Larry Johnson.

Tot overmaat van ramp is Generaal Winter in volle kracht gearriveerd, die Oekraïne (en Rusland) teistert met winden van meer dan 90 km/u en bergen sneeuw.

Er woedt een sneeuwstorm in Oekraïne, de leidingen van een ketelhuis en een elektriciteitskabel in de regio Odessa zijn kapot, de wegen zijn bedekt met sneeuw en Kiev is ’s nachts bedekt met sneeuw. 400 nederzettingen in Oekraïne zitten zonder elektriciteit.

In de avond zaten een half miljoen mensen zonder elektriciteit op de Krim; reparatieploegen begonnen met het opruimen van de consequenties. Op Tarkhankut , en aan de westkust in het algemeen, waren er overstromingen, stormen, kustwegen liepen onder water, honderden mensen werden prompt geëvacueerd, in Jevpatoera redde het ministerie van Noodsituaties mensen van de daken van huizen in moeilijke weersomstandigheden. Op het schiereiland en in de regio Kherson is een vrije dag afgekondigd; burgers wordt gevraagd thuis te blijven. In de regio Zaporozhye liep het centrum van Berdyansk onder water.

Ondanks het gure weer rukken Russische soldaten gestaag op in Avdiivka en dwingen ze honderden Oekraïense troepen om zich terug te trekken en over te geven uit een gebied dat ze sinds 2014 in handen hebben. Er is een grafische, verontrustende video op Odysee die laat zien hoe elementen van de AFU 47e Brigade zich uit hun loopgraven terugtrekken terwijl ze worden beschoten door Russische troepen.

  Operatie Stiff Upper Lip... Britse minister snelt naar Kiev na Artjomovsk-debacle

Het gerapporteerde plan van Oekraïne om maar liefst 20.000 kandidaten op te stellen als kanonnenvoer wordt veroordeeld door leden van Zelensky’s partij, die van mening zijn dat dit een zinloos gebaar is dat het militaire lot van Oekraïne niet vooruit zal helpen. Mariana Bezuglaya, plaatsvervangend hoofd van de commissie veiligheid, defensie en inlichtingen van het Oekraïense parlement, verklaarde:

“De opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten is niet in staat geweest om een strategisch plan voor 2024 te geven,” schreef Bezuglaya in een bericht op haar Facebookpagina, verwijzend naar de hoogste militaire bevelhebber van Oekraïne, generaal Valery Zaluzhny. “De generaal heeft absoluut geen concept voor verdere conflicten,” beweerde ze, eraan toevoegend dat hij geen plan heeft voor welk type oorlogsvoering dan ook, “groot of klein… asymmetrisch of symmetrisch.” – RT

Zelensky’s pogingen om de duizelingwekkende verliezen van de Oekraïense troepen te verbergen kregen een flinke klap toen de Oekraïense TV Channel 1+1 meldde dat de AFU tot nu toe 1.126.652 KIA’s en MIA’s had verloren. Andrei Martyanov merkte op dat het kantoor van Zelensky snel in actie kwam om Channel 1+1 te dwingen het verhaal in te trekken, maar de schade was al aangericht. Het paard heeft de stal verlaten. Door de staldeur dicht te doen zet je het paard niet terug op stal.

Een dienstplicht lost het tekort aan arbeidskrachten in Oekraïne niet op. Laten we eens aannemen dat de Zelensky-crew besluit om door te gaan met dit plan; waar gaan deze nieuwe “rekruten” getraind worden? Rudimentaire basistraining om deze nieuwelingen te leren marcheren, schieten en te zorgen voor persoonlijke sanitaire behoeften in het veld zou minimaal drie maanden moeten duren. Oekraïne heeft geen beveiligde faciliteiten/bases in het land waar het elke maand een trainingscyclus voor 20.000 mensen kan starten. Rusland heeft die coördinaten en kan ze opblazen met raketten.

  Alles staat klaar voor Amerikaanse gevechtstroepen in Oekraïne

Zelfs als de basistraining is afgerond, zijn de nieuwe soldaten niet gekwalificeerd om de gepantserde voertuigen, mortieren, artillerie en tanks te bedienen die ze aan de frontlinies nodig hebben. En er is één grote aanname – de Verenigde Staten en de NAVO zullen Oekraïne blijven overspoelen met miljarden dollars aan uitrusting. Dat gaat niet gebeuren. De publieke steun in de Verenigde Staten en Europa om goed geld naar kwaad geld te blijven pompen in Oekraïne is tanende en de trendlijn wijst op een groeiende oppositie.

Als het winterweer dat Oekraïne nu teistert in december en januari aanhoudt, zal de situatie voor de Oekraïense troepen in loopgraven en bunkers wanhopig worden omdat de sneeuw en de kou het erg moeilijk zullen maken om hen goed te bevoorraden met voedsel en munitie. Het is ook de vraag of de door het Westen geleverde uitrusting kan functioneren of onderhouden kan worden met de ijzige vingers van generaal Winter die de Oekraïense keel dichtknijpen. Het ziet er naar uit dat Oekraïne een zeer donkere winter tegemoet gaat.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zullen de Russische linies in Oekraïne afbrokkelen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF & VN willen vrije online meningsuiting “reguleren”
Volgend artikelVier mythen over Poetin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Zelfmoord op hun burgers.. zelfmoord op alle fronten, en niet eens burgers die samen een weg naar Kiev organiseren..ze vechten niet eens terug… verdeelde bevolking…Laffe bevolking, bange bevolking, en wie bang is krijgt ook slaag..8 jaar vonden ze het Prima… persoonlijk vindt ik het zoals het nu is, ook Prima 👊

 2. Ik verbaas mij iedere maal weer dat die Zelensky nog immer in leven is! Iedere Oekrainier
  zou deze “man” op zijn lijstje hebben moeten staan om direct af te schieten? Misschien is dat de reden dat het leger mij destijds afkeurde? Ik was niet geschikt! Was ik effe blij!
  Ik ben ook absoluut niet geschikt voor dit soort van fanatisme. Alleen al om in Nederland te kunnen wonen was ik al “ongeschikt” bevonden. Daarom wonen wij daar niet meer!

 3. Een “kleine” opmerking moet ik nog plaatsen. Je word opgeleid door een korporaal en een officier welke je “na” staat. Zeg maar, “vriend”. Tja, dan word het ineens iets geheel anders om deze man “neer” te leggen! Dat gaat mij ècht niet lukken! Een generaal? Oh, geen enkel punt, leg hem neer waar je bij staat! Maar een Sergegant en of Korporaal welke lief en leed met jou en je kameraden moet delen! NEEN, daar trek ik mijn grens, lukt mij stomweg niet. En dat is dan ook de psychologie welke het leger gebruikt. Ook ik heb mijn grenzen.

 4. Toch ben ik niet van de ellende onder de indruk, ik zie dezelfde sfeer als in de winkel, bij het winkelende publiek. Met de vrouwen in het leger erbij. Deze mensen moeten veel meer ellende meemaken om wakker te worden, en ik zal ze daar in alle opzichten bij helpen na de minne streken die ik meemaakte als je een keer zwak staat en hoe die politiek werd. En ik heb er op het graf van mijn familie beloften aan verbonden dat het staatshoofd excuses nog aan zal bieden voordat ze in dit land zullen boeten voor hun gore verraderlijke karakter. Want dit zal gebeuren, met of zonder excuses. Dat is de enige les, iedereen weet dat het komt, en ze zijn er politiek nu al enkel op ingesteld de pijn te verzachten. De enige les van wat we zien is de gruwelijkheden in die context te zien.

 5. Strategie van de Russische militaire leiders beginnen bijzonder veel op de tactiek van de verschroeide aarde te lijken een herhaling van het succes van de grote Patriottische oorlog, het Westen/NATO heeft een chronisch gebrek aan munitie, geen wonder het gebrek aan vakmensen wordt steeds nijpender in het geïndustrialiseerde Westen, welke decennia lang alles zo’n beetje geoutsourcet heeft vooral naar China die zich krom lacht om zo’n idiote domheid van het geïndustrialiseerde en de CEO’s van de grote bedrijven van Westen, welke dachten om alles goedkoper op deze manier te laten vervaardigen en de ene na de andere reorganisatie door te voeren om van die lastig/dure arbeiders af te komen.

  De Amerikaanse staalindustrie ligt ook al decennia lang terug op zijn kont, Tata Steel ligt onder vuur van de klimaat drammers, Volkswagen verkoop nu nog maar 50% van zijn productie, Ford motors heeft op elke EV een verlies van 38.000 Dollar, het is net een film die je onlangs gezien hebt en je weet de afloop en die is niet goed ondanks de geruststellende woorden van de demissionaire MinPres.

  • Nog meer tenenkrommend nieuws

   Ambtenaren willen niet meer voor ons werken als we niet allemaal op GroenLinks stemmen: ‘De maskers gaan af’

   Klimaatactivist Anne Hofstede schrijft op LinkedIn dat ambtenaren uit het hele land om 12.00 uur bijeenkomen bij de Dokwerker in Amsterdam om ‘een signaal af te geven’ naar aanleiding van de verkiezingsuitslag.

   “Namelijk dat we onze ambtseed serieus nemen, dat we er zijn voor álle burgers en pal staan voor de rechtsstaat en de Grondwet. En dat we bereid zijn zo nodig ons werk neer te leggen,” aldus Hofstede, die bij de gemeente Amsterdam werkzaam is als communicatieprofessional bij de afdeling Diversiteit, waar ze zich bezighoudt met het slavernijverleden, antidiscriminatie en Pride. >>>

   https://www.ninefornews.nl/ambtenaren-willen-niet-meer-voor-ons-werken-als-we-niet-allemaal-op-groenlinks-stemmen-de-maskers-gaan-af/

   • Jaren geleden was er een ambtenaar die mij niet wilde helpen met een document. Daar was geen goede reden voor anders dan willekeur. Ik heb toen gevraagd of het een prettig gevoel zou geven om elke avond na het verlaten van het ambtgebouw over de schouder te moeten kijken of daar misschien niet een boze burger zou staan die met goed recht, one on one, om uitleg komt vragen. Vijf minuten later was het gevraagde document vervaardigd. “Dank U vriendijk”, was mijn antwoord.

    Als het muntje valt kan het dikwijls nog goed komen.

  • Ik denk dat de CEO’s (en aandeelhouders)in het Westen niet zo dom waren/zijn (vanuit hun oogpunt gezien)
   Het verplaatsen naar landen waar ze goedkoper kunnen produceren leverde hen persoonlijk veel geld op , tegen de tijd dat ,door hun handelen , de boel echt in elkaar klapt en de consument zelfs die goedkope rommel niet meer kan kopen zitten ze lekker ergens in een zonnig land in zwaar beveiligde compounds.
   Om na een tijdje als ‘economische redders’ terug te keren naar hun nieuw gecreëerde lage lonen landen.

   • Idd, maar dit alles werd gefaciliteerd door de westerse overheden onder toenemende druk van organisaties en NGOs zoals WEF, CFR, Soros, Rockefeller Foundation, etc.

 6. Misschien is dat plan van algehele mobilisatie van mannen en vrouwen tussen 17 en 70 zo slecht nog niet. Als het Oekrainse volk dan nog niet massaal in opstand komt en vredesonderhandelingen eist weet ik het ook niet meer.
  En hard gezegd , verdienen ze dan niet beter.

  • Ik denk dat wij ons moeilijk een idee kunnen vormen van het terreurregime dat in Oekraïne aan de macht is. Ik heb boekenkasten gelezen hoe het regime de twee laatste oorlogsjaren in Duitsland overeind is gebleven door een cocktail van propaganda, misleiding, dwang en terreur.
   Hier in België ervaren wij hoe het samenleven is met twee volkeren en culturen in één land. Ik heb grote vragen over de gevechtswaarde van Russisch sprekende Oekraïners.

 7. De publieke steun in de Verenigde Staten en Europa om goed geld naar kwaad geld te blijven pompen in Oekraïne is tanende en de trendlijn wijst op een groeiende oppositie.

  ach de nederlandse regering pomp er nog wel wat miljarden in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in