Noorwegen zou de “overtollige” winsten die het maakt nu de olie- en gasprijzen de pan uit rijzen te midden van het aanhoudende conflict tussen Rusland en Oekraïne, moeten delen, zei de Poolse premier Mateusz Morawiecki zaterdag op het National Youth Dialogue Congress.

“Dus wij moeten Noorwegen gigantisch veel geld betalen voor gas – vier of vijf keer meer dan wij een jaar geleden betaalden? Dit is ziek,” zei hij, en hij beweerde dat het overschot van de jaarlijkse gemiddelde gas- en oliewinst” dit jaar meer dan 100 miljard euro zal bedragen” voor een land met vijf miljoen inwoners zoals Noorwegen, bericht RT.

“Zij zouden deze overwinsten moeten delen. Het is niet normaal, het is onrechtvaardig. Dit is een indirecte uitbuiting van de door Poetin begonnen oorlog,” aldus de premier.

Morawiecki riep ook jonge Polen op om hun Noorse “vrienden” online te gaan beschamen over de vette gaswinsten om het land ertoe te bewegen zijn rijkdom te delen.

“Schrijf naar je jonge vrienden in Noorwegen,” zei hij. “Ze moeten het onmiddellijk delen,” verklaarde Morawiecki, eraan toevoegend dat het niet noodzakelijk met Polen gedeeld moet worden, maar met Oekraïne.

Intussen zag het belangrijkste gasbedrijf van Polen, het door de staat gecontroleerde PGNiG SA, zijn Ebitda (of winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) winst in het eerste kwartaal bijna verdubbelen, tot zo’n $2,19 miljard, schrijft Bloomberg. De winst werd hoofdzakelijk gegenereerd door de Noorse eenheid van het Poolse staatsbedrijf, dat goed was voor bijna de helft van het enorme cijfer.

Bovendien was Polen actief gas aan het inslaan voordat het door Rusland werd afgesneden, waarbij het Duitse Gascade eind april een grote piek in de omgekeerde gasstroom meldde. Moskou heeft de gasleverantie aan het land vorige maand stopgezet nadat Warschau geweigerd had de brandstof in roebels te betalen in het kader van een nieuwe regeling die Rusland als reactie op de Europese sancties had ingevoerd.

  Oekraïne doet aan damage control na mislukte tegenaanval

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

MOSSAD: “Wij weten wat er van Oekraïne zal overblijven”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPlandemie II gelanceerd om fondsen voor pandemieën naar Big Pharma te laten vloeien: Apenpokken
Volgend artikel“Risico op complicaties van apenpokkenvaccin bijna even groot als risico om ziekte te krijgen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Ok, vuurtje stoken door Polen om oorlog met Noorwegen te creeeren. En zo gaan we langzaamaan naar de geprogrammeerde WW3…

 2. Herstel ‼️‼️ Wie Poetin 🤔

  Nee Poolse trekpop dit spel is al jaren geleden gepland door De NSB Deep State en alle onderdanige slavenstaten waaronder ook Polen 😈😈😈

 3. Staat dat Poolse volk wel achter al die oorlogshitser van hun regering .Ik las ergens ook al dat ze genoeg hebben van die Oekraïense vluchtelingen die in de watten worden gelegd en de Poolse burgers steeds meer worden afgeknepen

 4. Ze (de hele EU) leggen zware sancties op aan Rusland en als dat als een boemerang keihard in hun gezicht terug slaat krijgt Poetin nu de schuld van onderlinge ruzies tussen EU landen. Het lijkt wel een kindercrèche.
  Het is niet Rusland dat voor die prijsstijgingen heeft gezorgd maar Amerika,(het begon met NS2 te blokkeren) maar die Poolse “helden” durven daar geen ruzie mee te maken.

 5. Ik vind het zo vervelend om altijd weer naar de jongetjes te moeten wijzen, maar het is niet anders dan het geruzie in de zandbak over de plastic autootjes en zandbakjes etc. (oh ja, tegenwoordig zitter er ook een aantal meisjes bij, maar die doen toch braaf wat de jongetjes zeggen).

  Niet dat alle jongetjes zo zijn, hoor. Maar de meeste echt wel. Kijk maar om je heen en kijk maar wie er aan het vechten zijn in Oekriestan.

  • Onzin. Seksistisch ook. Er zit hier een eeuwenoude occulte heilige geschriften aan ten grondslag wat een specifieke groep al sinds babylonische tijden aan het orkestreren en geduldig aan het uitvoeren zijn. Feminisme door het CIA gedownload. Gloria Steinem betaalde CIA agente. En Planned Parenthood, homo en pedobewegingen allemaal 1 pot nat. Interpretaties zoals de jouwe zijn het gevolg van een totale onbekendheid met onze ware menselijke geschiedenis en echte heilige teksten, die allemaal vervalst zijn en alle religies, groepen en bewegingen geinfiltreerd door volgelingen, waarschijnlijk zelf ook het gevolg van een Mindprogramma in isolatie, die wachten op de terugkeer van WIE??? En dan laat juist het leger, Miltairen zien wat werkelijke broederschap tussen mannen en mannen en hun militaire honden inhoudt. Wb vrouwen die zijn helemaal blijven slapen, zich rijkrekenend op de zgn gelijkheid met mannen met de bijbehorende goedbetaalde emancipatie banen voor de elitetrutten die alleen maar mannelijke waarden kunnen verkondigen. Een enkele uitzondering daargelaten, Maar die komen dan weer nauwelijks in beeld bij MSM. Amazones, Matriarchaat hielden mannelijke slaven en dumpten babyjongetjes bij het dichtsbijzijnde dorp. Een bekende Afrikaanse Koningin selecteerde de meest viriele krijger om mee te neuken, maar dat betekende dan wel direct zijn dood, zodat hij dat niet na kon vertellen. Eeuwenoude geschriften vanuit China maken duidelijk waar de opdeling in mannen en vrouwen voor bedoeld was, de aanvullling van energien die kennelijk niet in 1 wezen hier op aarde te realiseren waren. WB NeoNazis is ook al lang bekend en onderzocht dat de aantrekkingskracht juist het familiegevoel is, erbij horen. Hetgeen dat soort types als kinderen gemist hebben/te kort kwamen. Met 50 % Hechtingsstoornissen is het wel duidelijk dat Cohesie en Cooperatie in onze maatschappijen ver te zoeken is en door het Kalergi Couwenhove plan steeds verder af neemt. In de kern willen al deze normale mensen hetzelfde. Huisje, boompje ,beestje. Het gevoel dat je land van het volk is en niet totaal ten dienste staat van een elite die juist oorlogen orkestreerd om giga winsten te realiseren, waarmee ze dan weer de hele wereld opgekocht hebben. Het laatste wat we moeten willen is de vervreemding tussen mannen en vrouwen nog verder promoten. Theodor Herzl dagboek. Het promoten van Antisemitisme om de staat Israel te creeeren. WB WW II onderzoek Vril Society eens. En de befaamde vrouwen met hun paardestaart.

  • Aan Immortal en Gertrude.
   Ik las jullie reacties op elkaar waarbij Gertrude aardig op Immortal ” inhakt”en Immortal “gepikeerd” weer een reply geeft.
   Ik ken Immortal al enige tijd en heb wat comments van hem gelezen, die zijn vaak to the point maar ook wat agressie naar anderen omdat hij niet kan bevatten dat anderen zo blind of schaapachtig zijn. Mijn grote vraag is hoe wakker denken we dat we zelf zijn hebben wel niet allemaal een deel van de waarheid maar niet het totale plaatje? Ook Gertrude zie ik regelmatig en zie dat ze veel kennis heeft van wat er speeld tevens dat het niet van deze tijd alleen is Je kan anderen niet veranderen door ze te veroordelen of proberen iets op te leggen dat geeft een reactie kracht afhankelijk van de intentie die erachter zit, wel met begrip en eerst aan jezelf werken dan volgen ze je zonder dat je het verwacht. Eigenlijk staan jullie voor een groot deel aan dezelfde kant maar schermen met wie meer en beter weet. Mijn opinie is dat de scheiding in geslachten niet altijd geweest is als je bijvoorbeeld naar het Hindoe pantheon kijkt hebben alle Goden een vrouwelijke tegenhelft. Vishnu schiep Laxmi via een knop uit zijn navel en Adam Eva uit een rib. De bijbel heeft veel meer overeenkomsten met de Hindoe literatuur als men denkt en is waarschijnlijk gedeeltelijk een aftreksel tevens wat verdraait en ook zeer waarschijnlijk van jongere datum. Ook in de mythologie zie je dit, de Troyaanse oorlog heeft veel vergelijk met de Ramayana. De eerste rassen op aarde konden scheppen door ergens aan te denken gekoppeld aan wilskracht. De splitsing tussen man en vrouw en geboorte door geslachtsgemeenschap is van latere oorsprong. De man heeft nog tepels en de de clitoris is een rudimentaire penis. Een hermafrodiet is een tussenvorm. Dus in een man zit iets vrouw en vise versa. Tevens ben ikzelf ooit in een ander leven een vrouw geweest en was mijn ex vriendin mijn tweelingbroer. Het is echt niet zo zwart wit er zijn many shades of grey. Om kompleet te worden gaan we op zoek naar onze originele wederhelft. Dit kan vele levens in beslag nemen en als ze elkaar ontmoeten dat kan het ook flink botsen net als in jullie discussie waarin ik zie dat jullie beide veel kennis hebben en beide in de oppositie zitten en veel meer gemeenschappelijk hebben als jullie zelf beseffen. . Het enige wat jullie tegenhoud om elkaar aan te vullen is voor mijn gevoel het “Ego”. Als je ervan uit kan gaan dat we allemaal uit dezelfde bron komen en dat deze zich in allemaal Ikken en Jijen gesplitst heeft, dan doorschouw je ook dat De Bron een spel met zichzelf speelt wat ook wel de dans van Shiva genoemd wordt. Als je alles weet en alle potenties hebt maar er niets mee doet dan is het saai en daarom ga je iets doen zoals scheppen en creëren. Je kan op grote schaal een Kosmos in elkaar freubelen en op menselijk vlak een fiets maken of een paperclip. Dit kan alleen via een krachtenspel tussen polen of uitersten. De sturende zaken zijn eerst een beeldvorming dan verlangen om het te maken gevolgd door de wil om het ook te doen. Mijn conclusie is dat man en vrouw verschillen door het principe van polariteit, beide in staat zijn om goed te doen en gruweldaden te begaan. De vrouw lokt de man uit tot scheppen en is de ontvanger een echte man zal een echte vrouw nooit doorgronden tenzij ze weer samen een unit zijn. Je ziet dit soms bij mensen die al jaren getrouwd zijn en maar heel weinig woorden nodig hebben. Als je naar vergelijking zoekt dan vind je ze ook. Als een man 50 jaar wordt ziet hij Abraham een anagram voor Brahma en krijgt meer wijsheid door de ervaringen uit het leven anders te bekijken als een vrouw 50 jaar wordt ziet ze Sarah een anagram voor Saraswati de vrouwelijke helft van Brahma met hetzelfde resultaat. Als in Nepal het schooljaar begint dan doet men eerst bij het tempeltje van Sarawati een pujaa (ceremonie); omdat zij voor kennis staat. Bij de meeste scholen is een klein tempeltje van Saraswati. De Bhagavat Gita verteld dat de man naar de vrouw zou moeten luisteren. Net als Sophia in het westen wijsheid symboliseert.
   Kortom ik hoop op de dag dat jullie twee elkaar ontmoeten op het middenpad en dat dan de som van samen meer is dan de delen. Ik hoop jullie hiermee de angel uit de discussie te halen. We hebben elkaar juist in deze periode heel hard nodig. De kennis van wat er achter de schermen gebeurt hebben jullie beide in je alleen is het sectarische of boeken kennis. Kortom dit inzicht nu nog ombuigen naar wijsheid in handelen en dan komt alles op zijn pootjes terecht.

   Niet iedereen hoeft wakker te zijn dat hangt af van wat je in dit leven wil doen of nog aan karma hebt uitstaan tevens zijn de anderen een deel van jouw en mij jullie dus ook. Samen vormen we een compleet geheel en spelen we onze rollen waar we verdomd serieus in kunnen opgaan. Als deze winter 80% van de bevolking honger heeft of in financiële problemen komt dan zoekt men elkaar weer op. Een lege maag kijkt niet naar verschillen in geslacht levensovertuiging, woke of dat over 10 jaar de zeespiegel een centimeter hoger is. Ik projecteer de Pareto analysis op het huidige tijdsbeeld vandaar de 80%. Hebben we niet allemaal ooit achter een fluitspeler aangehobbeld die achteraf niet ons eigen lied speelde? En is het nu ook niet verleidelijk om achter de oppositie fluit te gaan dansen? Ik zie dus een middenpad tussen de uitersten het zal niet helemaal naar de ene kant doorslaan omdat het opgelegd wordt en niet in harmonie is met de huidige spirituele evolutie stroming. De kunst is om een balans te vindt tussen Emotioneel Rationeel en Spiritueel. Het tij gaat keren ten “goede” maar er komt nog een hoop ellende op ons af er wordt ook collectief massaal karma ingelost. Vooral de komende winter zal veel leed en ellende veroorzaken. En sta er niet van te kijken dat de hele kustlijn weggevaagd wordt inclusief Londen binnen een niet al te lange periode. Dan zijn de “opbouwers” weer nodig net als na de tweede wereldoorlog. Pas rond 2025 komt er weer licht door de donkere wolken. Als we samen constructief zijn en niet destructief door elkaar in de haren te vliegen dan zal dat een flinke bijdrage leveren. De toekomst komt ons niet tegemoet maar komt van glijd van achteren over ons heen. We creëren onze eigen toekomst dus niet wachten op morgen maar vandaag al beginnen. Ook wat je denkt heeft invloed om het collectief en hoe meer we negatieve gedachten hebben des te meer speel je waar je tegen opstaat in de kaart. Als je “kwaad” bestrijd moet je oppassen dat je het niet zelf wordt.
   Ik hoop jullie hiermede van dienst te zijn geweest. Superdoei.

 6. Niet zo snel van de hand doen wat een ander mens zegt, svp. En je anwoord ontbreekt het aan focus en spreekt zichzelf hier en daar ook tegen.

  Vanuit een physiologisch standpunt:
  Vanaf Dag1 is het mannetjesdier lichamelijk sterker dan het vrouwtjesdier. En dat is te zien in de samenleving, bijv in de werkomgeving. Niet dat ze op de vuist gaan, maar vrouwen zie je niet snel slaags raken met kerels. (Jij, Gertrude, natuurlijk wel, maar het gros niet). In huwelijken, bijv, zie je het vrouwtjesdier op een andere manier reageren, omdat het mannetjesdier sterker is. (Ja, ik weet wat je gaat zeggen, dat vrouwen ook slaan. Ja, ja, er zijn inderdaad uitzonderingen, maar niet veel.)

  “Interpretaties zoals de jouwe zijn het gevolg van een totale onbekendheid met onze ware menselijke geschiedenis en echte heilige teksten, die allemaal vervalst zijn (..)”
  Laat daar dan wel wat over zien.. dat onderbouwt je argument. Ik heb al eens eerder gevraagd of je met onderbouwing kan komen op iets dat je schreef, maar dat komt maar nooit…En alsnog kaart je niet aan waar het verschil in kracht zit tussen mannen en vrouwen die een duidelijk effect hebben op de taakverdeling en de activiteiten die ze ondernemen – kracht die gerelateerd is aan estrogeen, een pre-cursor van testosteron, en testosteron. Dit is een onweerlegbaar feit, en ondersteunt jouw knock-down van mijn persoonlijke overpeinzing niet.

  Kijk verder om je heen en zie wat het mannetjesdier aan het doen is, en wat het vrouwtjesdier aan het doen is. Kijk ook naar de geschiedenis, en zie wie de grote schilders zijn, de grote schrijvers, de grote uitvinders, etc etc. Waar is Leoanarda Da Vinci? Waar is Rembranda de schilder? Waar is Nietzcha de grote filosoof? Waar is Mozarta de grote componist? Waar is Pink Floyda de geweldige band? Waar is Eppsteina de kinderlokster? Waar is Trumpa de vax pusher? Waar is Sulzbergera de NYTimes eigenaar? Waar is Hitlera? Waar is Elona Musk? Waar is Jeffa Bezos? En noem er nog maar een paar. Ja, die Steinem van je, dat is een uitzondering. En daar zijn er maar een paar van hier en daar, die uitzonderingen – zoals Ardern, zoals Kaag, etc, die mogen ‘meedoen’ van het mannetjesdier, als nuttig spaakje in het mannetjeswiel.

  Maar van mij mag je gelijk hebben, hoor, als je je daardoor beter voelt. Echter, je hoeft alleen maar om je heen te kijken om te zien hoe het zit met estrogeen en testosteron. Kijk ook naar de gevangenissen, kijk ook naar wat er aan primitieven de dienst uitmaken (zie de FN artikelen), kijk ook wie er verkrachtingen doen, kijk naar wie er nog steeds meer verdient voor hetzelfde werk. Etc etc. Als je nou had gezegd dat er uitzonderingen waren, en zijn, dan is dat een ander verhaal, en hoor ik daar graag meer over. Maar zoals je reageert, komt het nogal vijandig en oppressief over, zo niet censuristisch.

  Verder is het niet mijn bedoeling iemand te beledigen, ik kijk slechts met mijn eigen ogen naar de feiten. Veel mannen zijn het er ook mee eens, ook al zijn ze niet van die aard die ik hier beschrijf.

 7. Zo zie je maar weer dat Putin een GROOT STRATEEG IS.
  Hoe je de inval in Ukraine ook bekijkt Putin heeft begrepen dat zijn strategie om in te vallen Ukraine ( nadat hij talloze keren om gesprekken met het westen heeft gevraagd) een grote geopolitiek manoeuvre gaat worden……. ❗️

  HET ZAAIT VERDEELDHEID IN EUROPA. DAT WIST HIJ ( Putin ) AL VOOR DAT HIJ BEGON IN UKRAINE ALS GEEN ANDER.
  En nu dit art.
  Polen en Noorwegen in de clinch….. En Hongarije die de spijker op de kop slaat met de mededeling” wij zijn niet gek en doen niet mee met de boycot wat dat vernietigd onze economie “
  Een ander artikel zegt dat wapentuig wat geleverd behoort te worden aan Ukraine in verkeerde handen valt. Dus Europe ( criminelen dieven enz ) bewapenen zich ook al. ( onrust in Europa was er al kan nu in gewelddadigheden ontaarden )

  Met de nodige onrust die er al was in Europa en de smerige “ overzeesche “ biologische oorlogen tegen individuele mensen, die ons worden opgedrongen, leven wij hier in een zeer instabiele situatie.
  En als het erop aankomt ZAL AMERIKA EUROPA RÜCKSICHTSLOS OPOFFEREN VOOR HUN SMERIGE SPEL VAN WERELD HEERSER. .DIT WILLEN ZE KOSTTE WAT KOST BEHOUDEN

  Persoonloijk denk ik dat Rusland, met China , de BRIC landen Saudie Arabië, Brazilië en vele andere landen dit wel eens een keerpunt zou kunnen zijn van de “ macht van de dollar” .
  De ingreep van de USA, Rusland AFSLUITEN VAN HET TOTALE BETALINGS VERKEER heeft deze landen de ogen geopend. Saudie Arabië kan zomaar al hun olie geld kwijt raken ( als ze iets doen wat Biden niet wil ) want dat geld en deze handel is gekoppeld aan de dollar.
  Zo ook de andere genoemde landen. Amerika kan hen zomaar “ buitenspel zetten “ wat te denken van China…..
  Nee de dollar zal het niet meer worden…..
  In Europa betalen we ons gas toch maar gewoon met Roebels en die is WEL GEDEKT MET GOUD! De dollar is gewoon papier….. dat kun je zo verbranden….. en schulden dat ze daar hebben…. En slechte infrastructuur….. en politiek onbenul….. met hun WOKE cultuur……
  En onze overheid maar kakelen…. Van het gas af…… o ja hoe dan…..? Wil je nog industrie? Met wind molentjes???? OK dit is zwart wit.. maar ons land zal ook moeten produceren…. Het kan niet alleen dienstverlening van advocaten en adviseurs en communicatie bureaus zijn.

  Let op : PUTIN IS EEN STRATEEG EN HEEFT GEEN HAAST. ❗️
  ER KOMT EEN KANTELING…… INDERDAAD EEN NIEUWE WERELD ORDE…. BIDEN ZEGT “ DIE GAAN WIJ LEIDEN “ Klaus Swaab zegt “ DIE GAAN WIJ LEIDEN…….MAAR WELKE KANT HIJ OP ZAL VALLEN IS NOG NIET DUIDELIJK…..

 8. Wat is dat voor kleinzerig gedoe?! Had je maar niet met de sanctie moeten meedoen. Dit zijn achteraf reacties die je van tevoren had kunnen bedenken. Er zitten gevolgen aan het sanctioneren van de leverancier. Noorwegen moet ook het gas is verwerken en transporteren. En dat ze veel aan verdienen moet je niet raar van opkijken. Moet je niet beginnen over het aantal populatie. Dat is een geen argument.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in