Facebook voegt informatie Wereldgezondheidsorganisatie toe aan alle berichten over Covid-19 vaccins

4

Te midden van de groeiende controverse, beweringen en tegen-beweringen over de veiligheid van Covid-19 vaccins, heeft Facebook plannen aangekondigd om labels met informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie toe te voegen aan alle berichten over dit onderwerp. De stap valt samen met meerdere Europese landen die het gebruik van het AstraZeneca Covid-19 vaccin hebben opgeschort na meldingen van het optreden van ernstige bloedstolsels. Met 2 miljoen pagina’s van sociale media-inhoud die naar verluidt al van Facebook en Instagram zijn verwijderd sinds hun lijst met verboden beweringen vorige maand werd uitgebreid, lijkt het nieuwe beleid in strijd met de missieverklaring van het bedrijf om mensen in staat te stellen “te delen en te uiten wat belangrijk voor hen is.”

Facebook zegt ook dat het de verspreiding zal beperken van content van gebruikers die zijn beleid inzake Covid-19 en vaccins schenden, of die herhaaldelijk content delen die door zijn zogenaamde ‘factchecking’-systeem als ‘vals’ is gemarkeerd. De factchecking bots van het platform werken met personen die gecertificeerd zijn door het International Fact-Checking Network, een eenheid van het Poynter Institute for Media Studies. Het Poynter Institute heeft eerder geld ontvangen van de Bill & Melinda Gates Foundation, zogenaamd om “de nauwkeurigheid in de globale media te verbeteren van beweringen met betrekking tot “globale gezondheid en ontwikkeling”. Tot de belangrijkste financiers behoren momenteel Facebook zelf, het Google News Initiative, en de door George Soros gefinancierde “Foundation to Promote Open Society”. Hoewel het Poynter Instituut beweert op te komen voor “vrijheid van meningsuiting”, is het in het tijdperk van Covid-19 aantoonbaar één van de grootste censoren van dit mensenrecht op het internet aan het worden.

  Man stuurt hagedissenspeeksel naar 23andMe voor DNA-tests, onthult totale fraude met de beweringen van het bedrijf over menselijke voorouders

De wurggreep van de ’techtitanen’ doorbreken

Op het web wordt veel gediscussieerd over de vraag of het toenemende gebruik van censuur ertoe kan leiden dat meer mensen Facebook en Google links laten liggen. Hoewel er zeker genoeg alternatieve sociale mediasites en zoekmachines zijn om uit te kiezen, zal het niet gemakkelijk zijn om de wurggreep van Amerika’s ’techtitanen’ te doorbreken. Begin februari 2021 waren Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Alphabet (de holding van Google) samen 6,1 biljoen dollar waard – een bedrag dat overeenkomt met ongeveer 18 procent van de gehele Amerikaanse S&P 500 aandelenmarktindex. Speciale belangen hebben veel geld geïnvesteerd in de voortdurende economische dominantie van deze bedrijven.

Misschien wel de grootste bedreiging voor de dominantie van Facebook is de mogelijkheid dat Amerikaanse toezichthouders het bedrijf zullen opsplitsen. Eind 2020 hebben de Amerikaanse overheid en meer dan 40 staten een antitrustzaak tegen het bedrijf aangespannen, met als doel het bedrijf op te breken wegens monopolistische wanpraktijken. Een soortgelijke zaak is aangespannen tegen Google, terwijl een rapport van het Congres ook heeft aanbevolen om Apple en Amazon uit elkaar te halen. Maar dit alles zou niet gemakkelijk zijn. Het loskoppelen van Instagram en WhatsApp van Facebook is bijvoorbeeld beschreven als een “technische nachtmerrie” die jaren kan duren. En de belangen achter Amerika’s “techtitanen” hebben diepe zakken.

In de komende jaren zou online censuur van alternatieve denkwijzen op het gebied van gezondheid wel eens een van de grootste uitdagingen voor de hervorming van de gezondheidszorg kunnen worden. Maar zelfs in zijn meest draconische vormen, kan censuur nieuwe ideeën niet vernietigen. Zoals de Amerikaanse president John F. Kennedy ooit zei:

Een man kan sterven, naties kunnen opkomen en vallen, maar een idee leeft voort. Ideeën hebben uithoudingsvermogen zonder dood.

Censuur is altijd het laatste redmiddel geweest van hen die de waarheid vrezen.

Zuckerberg gaat mensen op Facebook pushen het mRNA Covid-19 vaccin te nemen

Vorig artikelCovid verpleegster krijgt Bell’s Palsy na het Pfizer Covid-19 vaccin
Volgend artikelDe dodelijkste pandemieën ter wereld volgens hun impact op de bevolking – COVID’s rangschikking zal u verbazen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Gebruiken mensen faketroep nou nog steeds?! Gooi die rotzooi er toch uit! Des te eerder is het afgelopen met die censuur en mark suikerbuik. Er zijn genoeg alternatieven.

  2. Compliment aan Facebook, twitter, YouTube Linkedin, Whatsapp en Instagram

    Het zal mij benieuwen hoe snel dit compliment zal worden verwijdert want dankzij de censuur van voornoemde platforms groeien de alternatieve platforms gigantisch en krimpen de platforms die berichten verwijderen heel snel (er is al een provider https://is.gd/GHzhZa die Facebook en twitter blokkeert). Nogmaals dank aan de niet democratische platforms en ga vooral zo door…..

    • Zoals men zegt en denkt Net als dat illegale corrupte Nazi,s WEF kartels wat vol zit met verkeerde Mensen uit de Nazis Kartels Velen zullen uit dat Facebook stappen zodat er geen mens meer naar dat zwendel eigenbelang met zelfverrijking hun geldstromen zullen stoppen door eigen toedoen en mach regeltjes Maar er geen geldstromen meer binnenkomt<<<<<

  3. ieder land kan een wet doordrukken die censuur op faceboek verbiedt.
    Bij overtreding: facebook bannen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in