In Noorwegen hebben drie jongeren bloedstolsels of hersenbloedingen gekregen nadat zij waren ingeënt met een vaccin van AstraZeneca. Of er een verband is met de vaccinatie wordt nu onderzocht.

Ondanks toenemende complicaties en tijdelijke vaccinatiestops in verschillende landen, is het links-liberale regime in Nederland nog steeds overtuigd  van de veiligheid van het AstraZeneca-vaccin.

Bijwerkingen nauwlettend in de gaten houden

De drie betrokkenen zijn allen werkzaam in de gezondheidssector. Zoiets is zeer zeldzaam, maar zeer ernstig, zegt Steinar Madsen van het Geneesmiddelenbureau tegen de Noorse omroep NRK. Er zijn ook verschillende gevallen gemeld van jonge gevaccineerden met huidbloedingen of blauwe plekken, aldus Sigurd Hortemo van het Folkehelseinstitutt. Dit kan wijzen op een laag aantal bloedplaatjes (trombocyten), die op hun beurt inwendige bloedingen kunnen veroorzaken.

Mensen jonger dan 50 jaar die in de afgelopen twee weken met het serum van AstraZeneca zijn ingeënt, wordt nu dringend verzocht goed op de bijwerkingen te letten en een arts te raadplegen als zij bloedingen of blauwe plekken krijgen. In Noorwegen zijn tot nu toe 121.820 doses van het Brits-Zweedse vaccin tegen het Coronavirus toegediend. Donderdag stopte de gezondheidsautoriteit met het geven van het vaccin van AstraZeneca nadat een persoon in Denemarken was overleden aan een bloedstolsel kort nadat hij was ingeënt. Maar de Denen hebben tot nu toe geen duidelijk verband kunnen vaststellen.

Amerikaanse autoriteit waarschuwde vorig jaar al

In de VS waarschuwde de bevoegde instantie FDA reeds het jaar voordien – als mogelijk gevolg van een Covid-19 vaccinatie – voor de mogelijkheid van een bloedstoornis, samen met andere ernstige bijwerkingen, zoals het syndroom van Guillain-Barré en de dood. In feite hebben zich enkele tientallen gevallen van “trombocytopenie” voorgedaan, zij het na een vaccinatie van Pfizer/BioNTech, volgens het Adverse Adverse Event Registry System (VAERS). Trombocytopenie is een aandoening waarbij het aantal bloedplaatjes (de kleinste cellen in het bloed) tot een gevaarlijk laag niveau daalt – als gevolg van verminderde vorming, verminderde distributie of verhoogde afbraak. Spontane bloedingen kunnen het gevolg zijn. Bijvoorbeeld neusbloedingen, hematomen, capillaire bloedingen van de slijmvliezen, hersen-, maag- en darmbloedingen.

  Vertrouw op uzelf: De voorbereidingsacties die u nu onderneemt, zullen u redden van de gruwelijke ineenstorting die er aan zit te komen

Allergische schokken nu erkend

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) is een heel andere mening toegedaan en heeft een paar dagen geleden verklaard dat er geen bewijs is dat het vaccin deze aandoeningen (bloedstolsels) heeft veroorzaakt… ze worden namelijk niet genoemd als bijwerking van dit vaccin. De voordelen van het vaccin waren groter dan de risico’s en het vaccin mocht blijven worden toegediend. Het EMA heeft echter aanbevolen om ernstige allergische reacties (anafylaxie) en overgevoeligheid toe te voegen aan de lijst van bijwerkingen na vaccinatie met AstraZeneca. Deze bijwerking is gebaseerd op 41 meldingen van mogelijke anafylaxie bij ongeveer 5 miljoen vaccinaties in het VK. Tenminste in sommige gevallen is er een verband, denkt het EMA.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Artsen koppelen Pfizer, Moderna vaccins aan levensbedreigende bloedziekte

Vorig artikelDe grootste Covid-19 Vaccin sceptici? Beroepsbeoefenaren in de eerstelijnsgezondheidszorg
Volgend artikelHet strafblad van het Amerikaanse Johnson & Johnson vaccinbedrijf
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Roken veroorzaakte ook gedurende 80 jaar geen kankers, aldus dezelfde instellingen, nadat uitgebreide studies, die werden betaald door de tabakslobby, gedaan door “onpartijdige” universiteiten en “geleerden” dit had uitgewezen.

  2. Volgens mij moet je even in het woordenboek opzoeken wat links (politiek) is. Als je denkt dat de VVD links is, zit je toch echt op het verkeerde spoor. Vet irritant dat iedereen die rechtse kliek ‘links’ noemt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in