Opmerkelijk genoeg begint de EU wakker te worden en beseft niet alleen dat ze slaafser is dan ooit tevoren tegenover de VS, maar dat de relatie sinds het begin van de Oekraïense oorlog zelfs het kluchtige niveau van meester en slaaf heeft bereikt. En toch, ondanks het feit dat de hoofddiplomaat van de EU onlangs weigerde zich in een conflictscenario met China te laten meeslepen en leden van het Europees Parlement pathetisch stemden om Rusland als een terroristische staat aan te merken, was het niet de EU die tot de conclusie kwam. Het was de Franse president Emmanuel Macron, schrijft Martin Jay.

Negen hele maanden sinds het begin van de oorlog in februari van dit jaar begint Macron in te zien dat hij is uitgespeeld door de zittende bolleboos in het Witte Huis. Ja, “Waar ga ik heen Biden” is eigenlijk niet zo dom als hij eruit ziet of doet. De echte winnaar van de Oekraïne-oorlog is verreweg Amerika, dat Europa afhankelijk heeft gemaakt van zijn LPG, terwijl het de Europeanen zijn die als vluchtelingen in hun eigen land moeten leven zodra de kosten zijn doorberekend.

De Franse president Emmanuel Macron reisde de afgelopen week naar Washington D.C. voor het eerste staatsbezoek aan de Biden-regering, maar niet voordat hij de Australische 60 Minutes-correspondent Bill Whitaker vertelde dat de betrekkingen tussen de historische bondgenoten toe zijn aan een reset.

“Hoe zijn de betrekkingen uit de pas gelopen?” vroeg Whitaker.

“Ik denk dat deze regering en president Biden persoonlijk erg gehecht zijn aan Europa,” zei Macron. “Maar als je naar de huidige situatie kijkt, is er inderdaad sprake van een de-synchronisatie. Waarom? Energie. Europa is een koper van gas en olie. De VS is een producent. En als je naar de situatie kijkt, zie je dat onze industrieën en huishoudens niet tegen dezelfde prijs inkopen. Er is dus een grote kloof die de koopkracht en het concurrentievermogen van onze samenlevingen beïnvloedt.”

Nu Rusland zijn aardgasleveringen aan Europa afknijpt en de markt in beroering is, koopt Europa meer van de VS, maar tegen een prijs die maar liefst zes keer zo hoog is als wat de Amerikanen betalen.

  Westerse propagandisten hebben moeite de tactische situatie in Bakhmut te lezen

“U hebt gezegd dat dit niet is hoe vrienden zich gedragen,” zei Whitaker.

“Ja, we zijn heel erg samen betrokken bij deze oorlog voor dezelfde principes,” zei Macron. “Maar de kosten van deze oorlog zijn niet hetzelfde – aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. En daar moet je – je zeer bewust van zijn.”

Maar erger dan gewoon de slaaf te zijn in de relatie die zijn meester floreert, is de Franse president ook gepikeerd over nieuwe belastingvoordelen die worden gegeven aan industrieën in de VS die verband houden met groene banen, nogal onhandig een acroniem van een Ierse paramilitaire organisatie, de IRA.

De Inflation Reduction Act van Biden is op het eerste gezicht best slim. Maar het zal Europese bedrijven nog harder treffen, waardoor velen zich ten eerste afvragen of het volgens de WTO-regels concurrentievervalsend is en ten tweede of Biden hoopt dat het nieuwe initiatief EU-bedrijven ertoe zal aanzetten zich naar de VS te verplaatsen en nog meer banen voor Uncle Sam te creëren.

Of IRA – nieuwe wetgeving om groene banen in de VS te creëren met belastingkredieten voor elektrische auto’s en de productie van schone energie in Noord-Amerika.

“Het niveau van de subsidies is nu twee tot drie keer hoger in de VS dan in Europa. We zitten helemaal op één lijn in dit conflict. We werken hard. En ik denk dat als de dag na het conflict het resultaat een zwakker Europa is, omdat een groot deel van zijn industrie dan gewoon om zeep is geholpen. Ik denk dat dat niet het belang is van de Amerikaanse regering en zelfs niet van de Amerikaanse samenleving,” zei Macron. “Ik denk dat het belangrijkste belang natuurlijk is om uw middenklasse te beschermen, wat een heel eerlijk belang is. Ik – ik doe hetzelfde voor mijn land. En het is om concurrerend te zijn ten opzichte van China. Maar het resultaat van het recente besluit over dit momentum is, zou ik zeggen, slecht voor Europa.”

Ursula von der Leyen is het met hem eens en heeft zich ook uitgesproken over tegenmaatregelen om EU-bedrijven een gelijk speelveld te geven. Maar het zou wel eens te laat kunnen zijn. Zulke maatregelen vergen tijd en Biden’s overeenkomst met Macron om “het probleem op te lossen” zou wel eens een tactiek kunnen zijn om tijd te winnen. Voor veel Duitse bedrijven geldt dat ze niet blijven hangen om te zien of Macron bespeeld is of niet. De EU is gewoon niet in staat om de belangen van haar burgers of bedrijven te behartigen. Dat heeft ze al honderd keer bewezen en wat we nu meemaken is de ineenstorting van de EU op vele niveaus. En hoe meer zij zich overgeeft aan het verblinde dogma van stunts zoals die in het Europees Parlement, hoe meer Europa zal zinken. Het oude Europa heeft een reset nodig met de VS. Maar zal het de EU zijn die daartoe het initiatief neemt met de zwaarste handelssanctie van allemaal – namelijk door de sanctie tegen de goedkope olie van Rusland te op te heffen? Onwaarschijnlijk, hoewel er al stemmen opgaan die zeggen dat er een grens is aan hoe ver EU-landen kunnen gaan met dergelijke maatregelen.

  Voedselcrisis: Rusland schenkt graan aan ontwikkelingslanden, Turkije neemt distributie over

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kremlin drijft de spot met Europa’s gassituatie: “Rekeningen zullen hartaanvallen veroorzaken”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Russische leger aan de poort van Soledar: Veroverde Jakovlevka na maandenlange gevechten! – Oekraïne crasht met 200 doden en 600 gewonden (Video’s)
Volgend artikelPoetin: Risico op kernoorlog “neemt toe”, operatie Oekraïne wordt “lang proces”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Amerika wil een verzwakt Europa, zodat zijn economie floreert. De idioten van de EU hebben zich laten belazeren en de burgers betalen een hoge en langdurige prijs voor dit idiote beleid. Rusland wint de oorlog en Europa blijft net als de Ukraine berooid achter!! WEG met de EU en de NAVO WEG met het zogenaamde bondgenootschap met de VS, deze afstammelingen van dieven en moordenaars buiten de hele wereld al twee eeuwen uit met miljoenen slachtoffers en nu zijn wij aan de beurt. Wij zijn nu voor onze energie afhankelijk van de maffiabende in Washington en betalen 10 keer de normale prijs. Onze industrie en huishoudens worden hard geraakt en de EU zal in een diepe en langdurige recessie terecht komen met miljoenen werkelozen!! WEG met onze zogenaamde leiders zeker de ongekozen idioten in Brussel !!

 2. BELANGRIJK BERICHT Wie in maart 2023 bij de Staten verkiezingen nog op een kartelpartij stemt. mag zich aanmelden bij een psychiatrische instelling voor een langdurige behandeling. STEM ALLEEN op partijen die nog voor het volk werken niet voor de EU of het WEF. Dat zijn: PVV, FVD, Groenlinks, BBB, BVNL de rest is onbetrouwbare bagger!!!!!!

 3. Ik heb voor zeker 2 jaar voedsel voorraden ingeslagen die niet kunnen bederven. Ik heb gasflessen, benzine, houtskool ingeslagen, 2 generatoren.

  WAAROM ? Heel simpel omdat ik het aan zag komen.

  Je hoeft alleen je nuchtere boeren verstand te gebruiken en je had dit aan zien komen.

  Als regerings “leiders of is het lijders” dit niet hebben gezien dan horen ze niet op die plaats te zitten.

  Die lui zitten constant in een beschermde omgeving en hebben totaal geen binding met wat er werkelijk in de samenleving speelt. Zij leven in een bubbel waarin ze een koker visie hebben.
  Weg met die omhooggevallen veelvraten.

 4. Op welk eiland zitten deze regeringsleiders?? Rusland wilde dolgraag bij Europa, Duitsland gasleiding uit Rusland gekoppeld voor goedkope energie. Amerika gsf al aan niet afhankelijk zijn van Rusland omdat ze zagen dat het de VS veel geld zal kosten dus oorlog uitgelokt, de Duitsers er in gelokt weg goedkope energie uit Rusland. Amerika leverancier gas voor 6x duurder. En niemand wordt wakker van onze leiders??? Zijn gewoon doodsbang voor de tiranie van Amerika.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in