Woensdag gaf de Russische president Vladimir Poetin een uitgebreide publieke oorlogsupdate tijdens een televisiesessie van zijn Mensenrechtenraad, die volgens ten minste één onafhankelijk regionaal nieuwsorgaan streng werd gecontroleerd wat betreft het soort vragen dat Kremlin-functionarissen mochten stellen, bericht Zerohedge.com.

Een van de belangrijkste onderwerpen die hij aansneed in verband met de nu 10 maanden durende “speciale militaire operatie” in Oekraïne waren de toekomstige plannen voor een bredere mobilisatie en het vooruitzicht van de inzet van nucleaire middelen. Wat dit laatste punt betreft, haalde Poetin uit naar de Verenigde Staten en de NAVO door te zeggen: “Rusland heeft geen tactische kernwapens in andere landen, in tegenstelling tot de VS”.

Dit was een verwijzing naar het feit dat sommige NAVO-leden in Europa, die zich zelfs uitstrekken tot Turkije, optreden als gastland voor veel van de tactische kernwapens van de VS onder de NAVO-verdedigingsparaplu. “Onze nucleaire strijdkrachten zijn geavanceerder dan die van enig ander land ter wereld,” verklaarde hij op een gegeven moment.

Belangrijk is dat Poetin, gezien de toenemende VS-NAVO-wapentoevoer naar de Oekraïense strijdkrachten, waarbij de laatste tijd steeds geavanceerdere raketten met een groter bereik worden overgedragen, waarschuwde dat het “risico van een kernoorlog in de wereld toeneemt.”

Verder maakte hij van de gelegenheid gebruik om Rusland’s “defensieve” nucleaire doctrine te herhalen, waarbij hij benadrukte dat kernwapens zullen worden overwogen als een reactie op een aanval op Russisch grondgebied, terwijl hij ook verklaarde dat hij klaar staat om Russisch grondgebied te verdedigen “met alle beschikbare middelen.”

Volgens een vertaling van Poetin’s opmerkingen in Sky News:

Maar door een uithaal te doen naar de nucleaire inzet van Washington in Europa, leek hij te suggereren dat het juist de VS zijn die de nucleaire sabel laten ratelen.

“Ja, wij zullen dit op verschillende manieren en met verschillende middelen doen. Allereerst zullen we ons natuurlijk richten op vreedzame middelen, maar als er niets anders overblijft, zullen we ons verdedigen met alle middelen die ons ter beschikking staan,” zei Poetin.

Westerse mainstream media zullen de opmerkingen hoogstwaarschijnlijk opvatten als een nieuw “dreigement” dat Rusland klaar staat om een nucleaire aanval uit te voeren als het land in Oekraïne in het nauw gedreven wordt, maar net als de vorige keer dat hij soortgelijke uitspraken deed, verwoordde de Russische leider in feite het defensieve karakter van het officiële nucleaire beleid van het land tegen “existentiële” bedreigingen voor het Russische grondgebied.

Een van de belangrijkste nieuwe commentaren van Poetin was echter het volgende:

In zeldzaam commentaar op de status van de oorlog gaf Poetin toe dat het waarschijnlijk een “lang proces” zou zijn – wat suggereert dat Rusland geen plannen heeft om het conflict op korte termijn te staken.

De afgelopen maand en deze maand kwamen er al enkele dubbelzinnige signalen uit Washington dat de regering Biden bereid zou kunnen zijn om op zijn minst te overwegen Kiev naar de onderhandelingstafel te duwen. Ook Moskou heeft gezegd dat het “open” blijft staan voor besprekingen – Poetin’s voorspelling van een “lang” conflict wijst er echter sterk op dat de strijdende partijen nog lang niet toe zijn aan een dialoog over een staakt-het-vuren.

  Amerikanen opgeroepen Oekraïne te verlaten & Moskou: Zelensky "heeft redenen om te vrezen" voor een openbaar tribunaal

Elders in de vergadering van de Mensenrechtenraad met topambtenaren probeerde Poetin de hardnekkige geruchten over een tweede militaire mobilisatie in de hele samenleving volgend jaar de kop in te drukken. Hij verklaarde dat dit niet nodig was na de eerdere oproep van 300.000 reservisten voor operaties in Oekraïne.

Hij benadrukte dat hij vastbesloten is de operatie tot een goed einde te brengen om de eerder gestelde doelen te bereiken: “Rusland zou de enige garant kunnen zijn voor de territoriale integriteit van Oekraïne. Maar het is aan de nieuwe leiders van Oekraïne,” zei Poetin.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat een keuze: Een tirannieke wereldregering of een nucleaire oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU wordt nu wakker en realiseert zich dat haar relatie met de VS het niveau van meester en slaaf heeft bereikt
Volgend artikelMensen moeten donorbloed kunnen kiezen – Zwitser richt eerste COVID-19 mRNA-vrije bloedbank op
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. NUCLEAR WEAPONS DON’T EXIST https://ezekiel38departure.blogspot.com/2021/12/nuclear-weapons-dont-exist.html

  ‘NUCLEAR WEAPONS’ are (intercontinental) missiles with a large conventional explosive force

  Nuclear danger is a HOAX!!! It is only heat!
  https://ezekiel38departure.blogspot.com/2022/01/nuclear-danger-is-hoax-it-is-only-heat.html

  NUCLEAR WEAPONS DO NOT EXIST The Documentary By Edmund Matthews Worldwide Version
  https://www.youtube.com/watch?v=0XfQIEjWXqY

 2. Deze WWW3 zal spoedig op nato grond gaan plaats vinden.
  Honderden tanks zijn aangekomen in Polen.
  De volgende vazalstaat die zal worden vernietigd.
  En samen met Polen, de rest van Europa. Eindelijk.
  Want volgens mijn bescheiden mening, zal nog niet meer een kaarsje branden in dit continent.

 3. ja je hebt groot gelijk , lijn even doortrekken ,Hiroshima en Nagasaki hebben nooit bestaan,
  en de honderdduizenden doden en de nucleaire besmetting en gewonden ook niet zeker???????

  • De doden waren er.
   Maar i.t.t. na de Tsjernobyl ramp leken er nadien geen miljoenen kinderen mismaakt geboren te worden.
   Doden kan ook met ander soort bommen en met super krachtige navenant meer.
   Doden op zich zijn geen bewijs van het feit dat het om een kernwapen zou gaan.
   Verder heb ik geen mening. Ik zeg niet dat Hans gelijk heeft.
   Ik weet het niet. Maar ik sluit het ook niet uit.
   Er zijn zoveel hoaxen op deze wereld.
   Misschien ook dit? Wie zal het zeggen?

   Anderzijds maakt het eigenlijk ook helemaal niets uit.
   Immers ongeacht of het nou nucleair was of niet, de bommen op Hiroshima en Nagasaki hebben wel degelijk elk tienduizenden of zelfs honderduizenden levens gekost.
   Dus stel dat morgen het Nato hoofdkwartier met zo’n bom aangevallen wordt, dan is nagenoeg heel Brussel van de kaart geveegd.
   Sinds enkele jaren woon ik weliswaar in Zuid Amerika maar tot daarvoor werkte mijn echtgenote in een kantoor in Brussel.
   Wat maakt het nou uit of ze gedood zou worden door een nucleaire bom, dan wel door een (weliswaar SUPER KRACHTIGE) traditionele?

   Daarom vind ik de discussie eigenlijk volledig naast de kwestie.
   Maar ik ben best bereid met een open geest rekening te houden met de mogelijkheid (“het detail”) dat nucleaire wapens misschien inderdaad niet bestaan.
   Ik vind het weliswaar geneuzel in de marge, maar ik zou Hans dus niet zomaar als idioot willen bestempelen.

  • naar verluidt was Nagasaki en Hiroshima na 2 jaar terug bewoond.
   tjernobil na meer dan 30 jaar nog niet mogelijk om daar te leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in