Kozakken van het Russische 6e Regiment

Na maandenlange gevechten hebben Russische troepen Jakovlevka veroverd, terwijl het Oekraïense leger zich na zware verliezen heeft teruggetrokken in de richting van Soledar, bericht Warnews24/7.

PMC Wagner-troepen zijn het centrum van Jakovlevka al binnengedrongen, terwijl de poort van Soledar vanuit het noordoosten is geopend, wat een groot probleem vormt voor de Oekraïense troepen in Bakhmut.

De Oekraïners proberen zich te hergroeperen nu het ernaar uitziet dat zij de Vesele vestiging in de komende uren zullen verliezen.

Samen met het “Orkest” van PMC Wagner vechten de 2e Brigade van Lugansk en de Kozakken van het 6e Regiment.

Slechts een etmaal geleden lanceerde het Oekraïense leger een groot tegenoffensief in de regio in een poging de Russische opmars te stoppen en belangrijke posities te heroveren.

De tegenaanval eindigde in een tragedie met 200 Oekraïners dood en 600 gewonden, 6 tanks en 10 pantservoertuigen vernietigd. Daarna werd een terugtocht bevolen.

Als Soledar valt, staat het lot van Bakhmuth vast, omdat de aanvoer van Oekraïners naar Bakhmuth wordt afgesneden, waardoor de westelijke snelweg vanuit het noorden wordt geblokkeerd.

Soledar is de verbindingsstad van de hele Oekraïense as van Seversk naar Bakhmut. Het 6e Russische artillerieregiment van het 2e regiment legerartillerie van de troepen van Lugansk “verpulvert” sinds gisteren de Oekraïense versterkte posities.

Bekijk de video’s van de mislukte Oekraïense tegenaanval in Soledar op het dorp Bakhmutske –

Jakovlevka onder Russische controle!

Russische troepen hebben Jakovlevka veroverd, waardoor een directe route naar Soledar vanuit het noordoosten is geopend!

De Russische troepen blijven hun operationele greep rond de Oekraïense troepen in Soledar en Artemovsk versterken. Vorige week verloor het Oekraïense leger de controle over een aantal dorpen ten zuiden van Bakhmut.

Biolabs - Is er meer aan de hand met het Oekraïne/Rusland conflict dan men op het eerste gezicht zou denken?

Dit zijn de dorpen Ozaryanovka, Andreevka, Zelenopolye, Kurdyumovka. Er wordt momenteel gevochten in Klesjtsjevka.

Vandaag werd bekend dat de Russische troepen het dorp Jakovlevka hebben ingenomen, ongeveer 3-4 km van de buitenwijken van Soledar in noordoostelijke richting.

Het dorp, in feite de noordoostelijke toegangspoort tot de stad Soledar, is vandaag volledig onder controle van de Russische troepen gekomen.

Volgens de laatste informatie hebben de “orkestspelers” van PMC Wagner een sleutelrol gespeeld bij de verovering van Jakovlevka.

De verovering van deze belangrijke voorpost in de Soledar-regio opent namelijk een directe weg naar de stad zelf.

Momenteel kunnen de overgebrachte reserves van de Oekraïense strijdkrachten in het dorp Soledarsko-Artyomovskaya de opmars van de Russische troepen niet tegenhouden.

Eerder bleek uit informatie dat het opperbevel van de Oekraïense strijdkrachten verschillende eenheden uit Maryinka heeft teruggetrokken.

Het is nog onbekend of deze troepen worden overgebracht naar Soledar-Bakhmut of zich gewoon terugtrekken onder de last van aanzienlijke verliezen omdat het vermogen om hun verdedigingslinies te behouden verloren is gegaan.

Bekijk de video’s van het Jakovlevka-gebied –

Video: Russische artillerie bestookt Oekraïense stellingen met D-30 houwitsers:

Video: Kozakken van het 6e regiment van Lugansk vernietigen een Oekraïens voertuig in Soledar:

Video: Strijdkrachten van het 6e Kozakkenregiment in gevecht met Oekraïense strijdkrachten in Soledar:

Oekraïens regime: De situatie is niet goed in Bakhmut en Avdeevsky!

Serhiy Cherevaty, die de zogenaamde oostelijke groep van Oekraïense troepen vertegenwoordigt, zei in de uitzending van het programma Ukrainian Telethon dat “de Oekraïense strijdkrachten plannen hebben bemachtigd voor een aanval van Russische troepen in de richting van Lugansk”.

Cherevaty zei specifiek:

Voormalig bevelhebber van het Amerikaanse leger zegt dat de NAVO Rusland op geen enkele manier kan verslaan in Europa

“Ik heb het over de richting Lugansk, waarvan Kupyanskoye deel uitmaakt. We weten ervan, we bereiden ons agressief voor en we reageren actief.”

Volgens een vertegenwoordiger van de Oekraïense regering “is de situatie in de richting Koepjansk moeilijk, maar onder controle, in tegenstelling tot de situatie in de richtingen Bakhmut en Avdejevsk.”

Volgens Cherevaty hebben de Russische troepen in de buurt van Bakhmut (Artyomovsk) en in de regio Avdiivka “een enorme hoeveelheid strijdkrachten en middelen” verzameld.

“Russische troepen voeren dagelijks tientallen aanvallen uit, maken gebruik van artillerie, luchtmacht, waaronder helikopters. Ze hebben daar ook de ‘Wagners’.”

Volgens de woordvoerder van het Vostok-commando van de Oekraïense strijdkrachten zijn de PMC-troepen van Wagner verdeeld in kleine offensieve groepen en dringen zij het “front” binnen na intensieve beschietingen door Russische artillerie.

“Ze worden gedwongen om van dichtbij te vechten. We bewaken ze met drones. Wij slaan bij lange afstand toe. Als ze onze loopgraaf al naderen, gebruiken we kleine wapens – machinegeweren.”

Oekraïense soldaten zelf hebben herhaaldelijk bevestigd dat zij close combat gevechten proberen te vermijden, maar afgaande op de verklaringen van Cherevaty lukt dat niet altijd.

Video: Russische artillerie legt Soledar plat:

Video: Russische MLRS “Tornado” spervuur op Oekraïense doelen:

Kaarten bekijken –Vorig artikelHet is al begonnen: Maar de echte energieramp moet nog komen
Volgend artikelEU wordt nu wakker en realiseert zich dat haar relatie met de VS het niveau van meester en slaaf heeft bereikt
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

  1. De ‘orkestspelers’ van de Wagnergroep zijn ‘mercs’ die voor niets of niemand terugdeinzen.
    Een harde kern, bestaande uit huurlingen en geronselde
    criminelen.

    De Wagnergroep, ook bekend als PMC Wagner, ChVK Wagner, of CHVK Vagner is een Russische paramilitaire organisatie van eigenaar Jevgeni Prigozjin. De organisatie wordt omschreven als een privémilitie of een de facto privéleger van de Russische president Vladimir Poetin.

    • Prima, hoe de RF de banderastenclub opruimt maakt niets uit. Het zijn de eindresultaten die tellen. Graag alle neo-nazis voor de bijl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in