De Europeanen zullen “nog een aantal hartaanvallen” te verduren krijgen wanneer zij hun elektriciteits- en gasrekeningen zien, heeft de woordvoerder van Poetin, Dmitry Peskov, verklaard. En dit, zei de communicatiechef van het Kremlin, was “de schuld van de politici van de EU”, die vasthouden aan de sancties tegen Rusland, bericht Exxpress.at.

“Nu het kouder wordt, zal de situatie verslechteren,” zei Dmitry Peskov, de woordvoerder van het Kremlin, over de gasleveranties van Rusland aan Europa.

In feite hebben de Europeanen schuld aan de storingen in de pijpleidingen, zegt de communicatiechef van de president van de Russische Federatie, volgens het persbureau Interfax: “Als de Europeanen een absoluut absurde beslissing nemen, volgens welke zij weigeren hun installaties te onderhouden, of liever gezegd, installaties die aan Gazprom toebehoren, dan is dat niet de schuld van Gazprom, maar de schuld van de politici die beslissingen over sancties hebben genomen.”

De gasprijzen zullen tot “hartaanvallen” leiden

Vervolgens stak de woordvoerder van het Kremlin de draak met de Europese gasverbruikers: er zouden “nog een aantal hartaanvallen” zijn als zij de volgende elektriciteits- en gasrekening zien.

Zoals bekend heeft Gazprom vrijdagavond aangekondigd dat het voorlopig geen gas meer door de Nord Stream 1 pijpleiding door de Oostzee zal pompen, onder verwijzing naar een technisch defect aan het compressorstation Portovaya. Eerder had het bedrijf een leveringsstop van drie dagen van woensdag tot vrijdag gerechtvaardigd met onderhoudswerkzaamheden.

De Oostenrijkse minister van Energie, Leonore Gewessler (Groenen), heeft tot nu toe nog steeds niet uitgelegd tot welke gashoeveelheden van de in Oostenrijk opgeslagen voorraden de regering daadwerkelijk toegang zou hebben. Ook Bondskanselier Karl Nehammer (ÖVP) heeft nog niets gezegd over deze uiterst belangrijke kwestie voor de komende winter. Alleen de totale hoeveelheid van alle in Oostenrijk opgeslagen gasreserves wordt meegedeeld – maar slechts een fractie daarvan zal waarschijnlijk aan de Republiek Oostenrijk zelf toebehoren.

  Tucker Carlson op 'dodenlijst' van Oekraïense regering na interview met Poetin

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De dwaze sancties van het Westen hebben alleen het Westen schade berokkendVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat gebeurt er als plan B gewoon meer van plan A is?
Volgend artikel“Gerecycleerd rioolwater drinken is de toekomst, wees niet kieskeurig” zegt WEF-verbonden deskundige
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Rusland maakt gehakt van AMERIKA, ENGLAND, EU EN NATO.
  Wat een blamage, ik lach mij kapot, Rusland is verslagen in Oekraïne, Rusland is Failliet, Rusland staat op instorten hahahaha alles is juist 180 graden andersom.

  AMERIKA, ENGLAND, EU ZIJN TOTAAL FAILLIET.
  AMERIKA, ENGLAND, EU EN NATO HEBBEN DE OORLOG VERLOREN TEGEN RUSLAND
  AMERIKA, ENGLAND EN DE EU STAAT OP INSTORTEN.

  Dat krijg je als regeringen landverraders worden van hun volk !!!

  • Zolang de regeringen de macht hebben over de media zal er niet veel instorten en blijven de domme schapen alles geloven wat hun wordt wijsgemaakt. Heb je bij de NPO iets gezien over de demo in Amsterdam? Het was “Verstappen” (natuurlijk gun ik hem zijn overwinning) wat de klok sloeg, het ideale afleidingsmanoeuvre. En zo zullen er nog meer volgen, maar niet over de verliezen in oekiland, het verdwijnen van ‘onze’ wapens, do oorlogsmisdaden door de nazi’s enz. Dat wordt ‘professioneel’ doodgezwegen en zolang dit gebeurt blijft het volk dom en kunnen de landverraders hun gang blijven gaan.

   • @Matt ( Heb je bij de NPO iets gezien over de demo in Amsterdam? Het was “Verstappen” (natuurlijk gun ik hem zijn overwinning) wat de klok sloeg, het ideale afleidingsmanoeuvre. )

    105.000 Toppersvolk, Koningsdagvolk, Die zullen nooit meer wakker worden. Die zullen ook nooit een Demonstratie bijwonen. Want ze zijn niet slimmer, en denken alleen aan zich zelf. Triest volk, allemaal meelopers.

    • Dat die mensen kaartjes kunnen kopen voor de grand prix (en dat woord moeten we maar letterlijk nemen) geeft aan dat er in Nederland bij hen nog veel rek is in energieprijzen en rente

   • Verstappen kan leuk een auto besturen, maar vergeet niet dat hij al heel vroeg een irritante “vaccin”pusher was! Trots dat ie was dat ie in Bahrein ofzo als een van de eersten die spuit kon nemen! Dat gastje is net zo fout als als o.a. kuipers en de jonge. Wanneer valt één van die gasten in de F1 flauw achter het stuur door een klonter of sliert? Die hebben daar echt allemaal braaf hun spuitjes en “boosters” gehaald hoor. Dom volk.

 2. Aan alle Britten, Europeanen,
  Groeten uit Rusland – een land dat stevig op zijn benen staat. U, de Europeanen, beseften niet en nu realiseert u niet meer alle geneugten van een verenigd Europa, de Europese Unie. Het idee was niet slecht. Maar u koos de verkeerde leider (VS) en hij, uw leider, veranderde u en uw vakbond geleidelijk en langzaam in een niet klagende kudde.
  Ja natuurlijk, je kunt daar zoveel protesteren en rebelleren als je wilt, maar jullie politici zijn gekozen door de VS en dus marionetten van de VS.
  De agenda van jullie politici wordt geschreven en gecontroleerd door de VN, het centrale aansturingssysteem van de financiële, economische en maatschappelijke macht. Hun wil is de wet waar jullie politici voor kruipen.
  De winter komt eraan, binnenkort zul je op de deuren van Rusland gaan kloppen. En Rusland onthoudt en registreert alles. Dus veel succes bij het zoeken naar begrip bij de Russen.

  • Nou… dat valt nog mee… misschien is dit ook een hoax van de pers en politici.
   Volgens AGSI… gas storage Europe zijn de gasvoorraden in alle Europese landen weer flink gestegen, dus van waar de paniek?
   Of klopt er niets van AGSI?

  • Je moet goed begrijpen dat het volk hier ook niet om heeft gevraagd. Dat er in het westen alleen maar leugens worden verkocht vanuit msm en overheid. Ik kom uit Nederland maar ik sta volledig achter Rusland. En mocht er een oorlog komen dan vecht ik voor Rusland en niet voor Nederland/EU. Ik heb ooit gelezen dat onze vrijheid uit Rusland zou komen. Laten we het hopen!

   • Hoe krijg je een volk uit hun winterslaap? Hoe schut je hen snel wakker?

    Het Kremlin drijft terecht de spot met Europese politici die niets meer zijn dan een stel kruiperige VS-vazallen die eigen land en volk over de afgrond duwen ten gunste van een schouderklopje van hun overzeese opdrachtgevers.

    Joseph Stalin begreep het en hij heeft ook de Westerse landen gewaarschuwd…

    De overdaad van bombardementen, ja het waren gecontroleerde bombardementen, op de economie/infrastructuur van de westerse landen 1944-1945, en het aanbieden van het Marshallplan aan al die landen, waaronder Nederland, die financieel, economisch en maatschappelijk, voornamelijk door toedoen van de geallieerden, in puin lagen, zouden uiteindelijk alle soevereiniteit verliezen.
    Het Marshallplan heeft onze landen in een wurggreep getrokken die zijn weerga niet kent.
    De VS, met hun zogenaamde “vrijhandel” bepaalde sinds 1945 waar de westerse landen met met hun Marshallplan-miljardenleningen hun producten mochten kopen. Dat mocht alleen bij de Wallstreet-multinationals…, en de wurggreep werd steeds strakker, maar dat wordt nu pas merkbaar gevoeld.

    Ook aan de Sovjet-Unie werd het Marshallplan aangeboden… Zij wezen het af.
    Gelukkig maar, anders was de unipolaire wereldmacht met 1 wereldregering al een feit geweest en zou de hele wereldbevolking al minstens 50 jaar zuchten onder slavernij.

    Rusland heeft gelijk. Het afsluiten van de gaskraan kan mogelijk de bevolking de ogen openen.

    • In 1945 nam de militair bestuurder van de drie westelijke bezettingszones generaal Lucius Clay z’n intrek in het voormalige hoofdkwartier van IG Farben in Frankfurt am Main. Dit gebouw was als enige in de wijde omtrek niet verwoest door de Amerikaanse en Britse bombardementen.
     Hoe zou dit toch komen? Auschwitz was een IG Farben-slavenkamp en is ook nooit door bommen bestookt.

   • Ik ook zal nooit voor Amerika vechten ! Daarbij, dààr ben ik te oud voor …

    Na de vernietiging van Amerika door China, Noord-Korea, Rusland, Venezuela, Cuba enz. (zie de profetieën van joeko Piho, protestants predikant uit Finland) zal het beter gaan in de wereld (hoop ik) …

 3. Nee hoor. Helemaal geen hartaanval. Kremlin steek het in je reet, je gas. We roeien met de riemen die we hebben. Net zoals we altijd gedaan hebben. In onze situatie gaat niks veranderen. Ik stook naar hoeveel geld ik heb en zet bij kouder weer een klein tentje in mijn kamer. Dan zit je altijd warmer en hoef ik niet te stoken. Mijn water sluit ik af als het vriest dan bevriest er niets.
  De rest van de dag steeds in beweging blijven. Hout hakken, reparaties doen, buiten koken op een vuurtje, mijn huis opknappen. Zo lang je niet gaat zitten hou je het warm.
  We moeten de oude mensen wel ondersteunen. Met wat we kwijt kunnen. Zodat die wel wat warmer kunnen stoken. Dat ga ik doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in