Etnische minderheden moeten op het Britse pond komen

0

Groot-Brittannië moet zijn geld veranderen en meer etnische minderheden op afbeelden, eist een campagne.

De afbeeldingen op de Britse valuta moeten mensen voorstellen en eren die hebben geholpen bij de opbouw van het koninkrijk. Het feit dat tot nu toe alleen blanken op de biljetten en munten staan, moet zo snel mogelijk worden veranderd, zoals de campagne “Bankbiljetten van kleur” vereist, schrijft de Wochenblick.

De belangengroep wil een “inclusieve kijk op de geschiedenis”

“Mensen met verschillende afkomst hebben geholpen Groot-Brittannië op te bouwen”, zegt moslima activiste Zehra Zaidi, een voormalige conservatieve parlementskandidaat, tegen de Britse krant The Independent. “De ‘We Too Built Britain’-campagnegroep roept op tot een inclusieve kijk op de geschiedenis door mensen met verschillende sociale en etnische achtergronden te laten zien die hebben geholpen bij de opbouw van Groot-Brittannië”, aldus Zaidi.

Eerste hijab-rechter in Engeland

Wil waardering voor de bijdragen van etnische minderheden

Volgens de campagne zou het Britse geld voortaan “degenen moeten laten zien die volgens ons hebben bijgedragen aan onze geschiedenis, economie en cultuur. Onze campagne is van mening dat het essentieel is om te erkennen dat etnische minderheden veel hebben bijgedragen en veel hebben bereikt”.

En de campagne heeft al politieke goedkeuring gekregen. Minister van Financiën Rishi Sunak wil onderzoeken hoe invloedrijke mensen met verschillende etnische achtergronden hun plaats kunnen vinden op het geld van Groot-Brittannië.

De eerste kandidaten voor nieuwe bankbiljetten zijn al genomineerd

Onder hen zijn Mary Seacole, een Britse Jamaicaanse verpleegster tijdens de Krimoorlog, en Khudadad Khan en Kulbir Thapa Magar – de eerste Indiaanse en eerste Nepalese soldaat die het Victoriakruis ontvingen, een van de hoogste onderscheidingen voor dapperheid in Groot-Brittannië.

Moslimprediker: “Laten we Europa innemen en laten de Europeanen het voor ons financieren”

  Opzienbarende Britse gegevens vernietigen hele onderbouwing voor vaccin-push
Vorig artikelInternationale dag ter nagedachtenis van de slachtoffers van de slavernij
Volgend artikelGruwelijke boerderijmoord in Zuid-Afrika – familie opgehangen in bomen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in