Eerste hijab-rechter in Engeland

5

De 40-jarige Raffia Arshad, specialiste in islamitisch familierecht bij de St Mary’s districtsrechtbank in Nottingham, ontving vorige week haar benoemingsbrief als rechter voor Midland County. Ze zegt dat ze zoals de meeste mensen zich een rechter voorstellen, “dit stereotype had doorbroken”. Ze wil ook anderen, wat hun beroep ook is, aanmoedigen om hun lat hoog te leggen: “Maak je geen zorgen over hoe je eruit ziet, dat je niet in de matrijs past, breek die matrijs en bereik wat je moet bereiken”.

Pionier voor moslimvrouwen

Het kostte haar een tijdje om dat te bereiken, zegt ze, maar ze is tevreden. Hoewel Arsha het feit prijst dat de rechterlijke macht en de benoemingscommissie hun “absolute best” hadden gedaan, zegt ze dat de rechterlijke macht nog steeds niet divers genoeg is. Haar collega’s zijn enthousiast: ze heeft de weg vrijgemaakt voor moslimvrouwen om te slagen in de rechtspraak. Haar benoeming was “welverdiend” en “volledig verdiend”.

Toegewijd aan haar man

Ze is de eerste in haar familie die naar een universiteit ging. “Ik zie dit niet alleen als een persoonlijke prestatie, het is veel meer dan dat”, zegt ze dolgelukkig, in de hoop een pionier te zijn. Ze is “schatplichtig” aan haar man, die haar enorm gesteund heeft en haar “de ruimte heeft gegeven” om haar passie na te streven.

Kasim K. breekt in bij begrafenisonderneming en vergrijpt zich aan een lijk

  Begrafenisondernemer spreekt zich uit over zijn observaties in de afgelopen 2 jaar - Er zijn "10 keer meer dode baby's"
Vorig artikelBranden, schietpartijen en plundering tijdens rasrellen in de Verenigde Staten
Volgend artikelKlimaatgreta’s apocalyptische boodschap: We zullen gestraft worden voor onze eco-zonden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. well,
  that escalated quickly.

  picture 1987(om en nabij),
  mijn vrienden en ik hadden een discussie over wanneer islamitische wetgeving in de westerse wereld geïntroduceerd zou worden. en kijk, ik heb verloren. hahaha ik zei, mwaaa valt wel mee, niet eerder dan 2050 (wishful thinking).

  ik zeg altijd maar zo, provide for your own.

  • Jij begrijpt er echt helemaal niks van.
   Begrijp je nou echt niet dat ze daar zit om een godsdienst te vertegenwoordigen en niet om burgerlijk recht uit te spreken.
   Niet zolang goddelijke wetten boven die van welk mens dan ook staan.
   In haar ogen is dat rechtvaardig. Niet al die dikke geschreven wetboeken waar wij geacht worden naar te leven.
   Je maakt een non toch ook geen rechter terwijl ze daar in haar nonnen kostuum blijft zitten.
   Rechters dienen neutraal te staan en niet een of andere god vertegenwoordigen.

 2. Het zal mij allemaal aan mijn derriere oxideren. Ik heb mijn zakken vol van alle menselijke waanzinnigheid. God? waar haal dat vandaan? Nu ik tachtig ben heb ik eindelijk de zelfde filosofie als mijn hond. Als je het niet kan eten of neuken, pis er op. Beter laat dan nooit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in