Eerst kwam het aanbidden van Azteekse oorlogsgoden, nu is het ‘Satan’ gympen met MENSENBLOED – is Amerika in orde?

5

President Joe Biden heeft gezegd dat de VS de wereld zal leiden door de “kracht van ons voorbeeld.” Californië laat kinderen nu Azteekse goden van mensenoffers aanbidden en er is een virale campagne voor 1.000 dollar op maat gemaakte ‘Satan’ gympen.

Voor een luttele 1.018 dollar kunnen zo’n 666 “gelukkige” Amerikanen op 29 maart “Satanschoenen” kopen, een variant op Nike’s Air Max sneakers uit 1997 met een duivels thema. De luchtbel binnenin zal worden gevuld met rode inkt en “een druppel menselijk bloed”, volgens een promotietweet die vrijdag viraal ging, bericht RT.

De prijs is een verwijzing naar het Bijbelvers dat op de schoen is gegraveerd – “Ik zag Satan als een bliksem uit de hemel vallen”, uit Lucas 10:18. De aangepaste sportschoenen zijn blijkbaar een samenwerking tussen het bedrijf MSCHF (Mischief) en rapper Lil Nas X.

In wat een opmerkelijk toeval moet zijn, heeft de rapper net een videoclip uitgebracht  waarin hij “met een stripperpaal de hel in rijdt en de duivel een lapdance geeft”.

De “Satanschoenen” werden aangekondigd net een week nadat Californië het “etnisch leerplan” had aangenomen, tot lof van de mainstream media, die beweerden dat het bedoeld was om een einde te maken aan haat en racisme. CNN was er vol lof over. Californië is per slot van rekening de staat die de fakkel van de slimheid opsteekt om het pad naar Vooruitgang te verlichten voor de rest van Amerika, of zoiets.

  Weer een vrouw plaatst video van ongecontroleerde stuiptrekkingen na ontvangst Covid-19 vaccin

Natuurlijk zit het venijn in de details, zoals basisschoolkinderen Azteekse goden laten aanroepen om hen te bekrachtigen als “strijders” voor sociale rechtvaardigheid. Onder hen is de “revolutionaire geest” Huitzilopochtli, de godheid van oorlog en zon – en ontvanger van duizenden mensenoffers.

In de moderne narratieven worden de Azteken afgeschilderd als onderdrukte “gekleurde mensen” die het slachtoffer werden van “blanke onderdrukkers” in de vorm van Spaanse conquistadores, waarbij ongemakkelijke feiten zoals het feit dat de Azteken andere Meso-Amerikaanse volkeren afslachtten om torens van schedels te maken, worden verdoezeld.

De VS, een land dat ooit het christendom militariseerde om de Koude Oorlog tegen het “goddeloze communisme” te voeren, lijkt nu te genieten van de rituele vernedering ervan. Het is niet zo dat de Amerikanen minder religieus zijn, zoals de opiniepeilingen suggereren, maar minder christelijk – de oude religie wordt blijkbaar vervangen door politiek, wokenessen hoe de verering van Huitzilopochtli ook moge heten.

Een van de eerste dingen die Biden deed na zijn ambtsaanvaarding was het annuleren van het “1776-project” dat door zijn voorganger Donald Trump in het leven was geroepen om de revisionistische geschiedenis van Amerika te bestrijden vanuit het standpunt van de kritische rassentheorie. In feite heeft Biden de CRT en haar visie van “gelijkheid” omarmd als de belangrijkste prioriteit van zijn regering.

De Trumpiaanse visie op de Amerikaanse geschiedenis was niet zonder problemen – maar geen enkel land kan lang overleven als het wordt geregeerd door mensen die het haten.

Het meest trieste aan de “Satanschoenen”-stunt is dat het niet opzettelijk politiek of religieus lijkt te zijn, maar gewoon een nihilistische geldklopperij die perfect past in de huidige tijdgeest. Het is ongetwijfeld een promotieactie naar aanleiding van de nieuwe single van Lil Nas X, maar het bedrijf dat erachter zit heeft ook al eerder “Jezus schoenen” gemaakt – een gelimiteerde oplage witte ’97 Air Max schoenen was gevuld met wijwater – als hun zevende op maat gemaakte “drop”. De “Satanschoenen” zijn hun 43ste.

  CNN zegt dat we "nooit meer terug naar het normaal gaan"

Een januari 2020 profiel van het bedrijf in Business Insider onthult dat MSCHF is gevestigd in de Williamsburg buurt van Brooklyn, New York – de hipster hoofdstad van de VS – en is gespecialiseerd in willekeurige limited-run producten die definitie tarten.

“Ons perspectief is dat alles grappig is op een nihilistische manier”, zegt MSCHF-oprichter en CEO Gabriel Whaley. “We zijn hier niet om de wereld te verbeteren. We proberen te laten zien hoe waardeloos alles is”.

In dat opzicht kan MSCHF zichzelf een schouderklopje geven: missie volbracht. Ik hoop dat de rest van de wereld toekijkt – en ervan leert.

Kunnen we onze collectieve stommiteit overleven?

Vorig artikelUw digitaal groen paspoort alstublieft!
Volgend artikelBritten kunnen binnenkort Covid-19 certificaten verplicht worden gesteld voor werk, huwelijk, theater, sportevenementen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in