Digitale groene certificaten: wat zou er in de praktijk op vliegtuigen kunnen gebeuren? De Europese Commissie heeft op 17 maart een voorstel voor een verordening inzake “digitale groen certificaten” in Europa gepubliceerd.

“Op basis van de technische werkzaamheden die tot dusver zijn verricht, stelt de Commissie voor een EU-breed kader voor de afgifte, verificatie en aanvaarding van vaccinatiecertificaten binnen de EU tot stand te brengen als onderdeel van een “digitaal groen certificaat”. Tegelijkertijd moet dit kader ook betrekking hebben op andere certificaten die tijdens de Covid-19 pandemie zijn afgegeven, namelijk documenten waaruit blijkt dat de testuitslag voor SARS-CoV-2-infectie negatief was en documenten waaruit blijkt dat de betrokkene hersteld is van een eerdere infectie met SARS-CoV-2″.

Er zijn dus drie mogelijkheden om over een geldig certificaat te beschikken: vaccinatie, negatieve testresultaten en herstel van een eerdere besmetting, bericht Covexit.

Ondanks vele oproepen om een dergelijke verordening niet aan te nemen, vanwege de beperking van de vrijheid en andere belangrijke kwesties die zij opwerpt, lijkt het zeer waarschijnlijk dat een dergelijke verordening zal worden aangenomen, ook al is daarvoor de goedkeuring van alle lidstaten vereist.

Maar wat zou er in de praktijk kunnen gebeuren?

Een naïeve lezing van de verordening is dat, om een vliegtuig te nemen bijvoorbeeld, alles in orde en veilig zal zijn als alle mensen zo’n digitaal groen certificaat hebben, waaruit blijkt dat zij ofwel vooraf zijn ingeënt, een recente negatieve test hebben ondergaan, of zijn hersteld van de ziekte.

Maar de realiteit kan er heel anders uitzien. Om dit te illustreren, stellen we ons een paar scenario’s voor met telkens drie hypothetische reizigers die van een luchthaven in Europa naar bijvoorbeeld Griekenland of Portugal vliegen, twee landen die deze verordening heel graag goedgekeurd willen zien om hun toerisme te ondersteunen.

  Niet langer een samenzweringstheorie: Australië geeft toe militairen te gebruiken om mensen naar covidkampen te sturen

Scenario 1: Emma, Sophia, Oliver

Emma heeft een negatieve test ondergaan; Sophia heeft ook een negatieve test ondergaan; en Oliver heeft zijn inentingsbewijs. Wat er met negatieve tests kan gebeuren, is dat het zowel echte als valse negatieven kunnen zijn. Vals-negatieve tests kunnen gemakkelijk voorkomen omdat het 3 tot 5 dagen kan duren, soms meer, voordat een negatief getest persoon positief wordt na een infectie. Dus als Emma een vals-negatieve test heeft, en Sophia een echt-negatieve test; en Oliver is gevaccineerd, kan het gemakkelijk mis gaan. Emma kan het virus doorgeven aan zowel Sophia als Oliver. Sophia is namelijk niet beschermd door een echte negatieve test, en de vaccinatie van Oliver voorkomt niet dat hij een infectie met het virus oploopt. Vóór de vlucht was alleen Emma positief (met een vals-negatieve test); maar na de vlucht kunnen ze alle drie besmet zijn.

Scenario 2: Isabelle; Lucas and Ben, de Britse variant

Laten we aannemen dat Isabelle en Lucas zijn gevaccineerd, terwijl Ben een negatieve test heeft. Laten we in deze situatie ook aannemen dat Ben echt negatief is, maar dat Lucas, ook al is hij gevaccineerd, de ziekte heeft opgelopen zonder of met milde symptomen. In dit geval kan Lucas het virus gaan verspreiden. Laten we aannemen dat het de Britse variant is. Het verspreidt zich snel, geeft de ziekte aan Ben en besmet ook Isabelle. Isabelle zal waarschijnlijk slechts een milde vorm van de ziekte ontwikkelen. Voor Ben is het onduidelijk, want hij heeft geen bescherming, behalve zijn natuurlijke immuniteit. De uitkomst blijft hetzelfde als bij scenario 1: de drie kunnen uiteindelijk besmet raken, terwijl ze alle drie aan boord mochten.

  Viroloog en vaccindeskundige: "Vaccin verandert virus in oncontroleerbaar monster!"

Scenario 3: Emily; Julian en Ethan, en de Zuid-Afrikaanse variant

Laten we hier aannemen dat Emily gevaccineerd is; Julian heeft een negatieve test; Ethan is hersteld van Covid-19. Laten we aannemen dat Julian een vals-negatieve test heeft (komt vaak voor) en dat hij geinfecteerd is en bovendien geinfecteerd wordt met de Zuid-Afrikaanse variant. Omdat van alle huidige vaccins bekend is dat ze weinig effect hebben tegen deze variant, krijgt Emily de ziekte. Voor Ethan, die al hersteld is van Covid-19, is het een beetje onduidelijk, maar op grond van de tot nu toe beschikbare kennis zou hij toch beschermd moeten zijn. Met de Zuid-Afrikaanse variant, kunnen alleen degenen die hersteld zijn van de ziekte echte bescherming hebben.

Scenario 4: Madison, Henry & Samuel, en de Bretonse variant (clade 20C)

Laten we hier aannemen dat Madison gevaccineerd is terwijl Henry en Samuel beide PCR negatief getest zijn. In dit geval stellen we ons voor dat Samuel de recent geïdentificeerde Bretonse variant (clade 20C) heeft, die nog weinig bekend is en die als kenmerk heeft dat hij door gewone PCR-tests niet wordt ontdekt. In ons voorbeeld kan Samuel aan boord van het vliegtuig gaan dankzij zijn fout-negatieve test, en kan hij het virus gemakkelijk doorgeven aan zowel Madison als Henry. Henry heeft een negatieve test en is dus kwetsbaar voor een infectie met deze variant. Voor Madison geldt dat zij besmet kan raken – de huidige vaccins voorkomen besmettingen niet – en haar lot is onduidelijk, omdat niet bekend is of de huidige vaccins wel beschermen tegen deze nog weinig bekende variant, dus de bescherming die zij eventueel geniet tegen deze variant, is onduidelijk.

  13-jarig kind in Brazilië overlijdt na geïnjecteerd te zijn met Pfizer "Een mooi meisje sterft door dit ellendige vaccin"

Scenario 5 – Owen, Patricia en Olivia

Hier is Owen gevaccineerd, heeft Patricia een echt negatieve test en is Olivia hersteld van Covid-19. Laten we aannemen dat Owen, ondanks zijn vaccinatie, geinfecteerd is geraakt en het virus verspreidt. Patricia heeft een echte negatieve test en heeft geen bescherming buiten haar natuurlijke immuniteit. Olivia heeft weer geluk gehad. Zij realiseerde zich niet dat haar digitale groene certificaat al 180 dagen oud was en niet meer geldig was. Hoewel ze nog steeds immuun is, mag ze niet aan boord van het vliegtuig. Hier geeft Owen Covid-19 door aan Patricia, die dacht dat ze veilig was, maar dat niet was. De enige van de drie die veilig zou zijn geweest in het vliegtuig, Olivia, werd verhinderd te vliegen.

Ondanks de vele tekortkomingen lijkt de verordening op weg om op Europees niveau te worden goedgekeurd.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Allemaal slechts “samenzweringstheorieën”? EU werkt al vanaf 2019 aan EU-vaccinatiepaspoort

Vorig artikelNa betrapt te zijn op het vervalsen van gegevens over de werkzaamheid van vaccins, “herziet” AstraZeneca zijn cijfers… maar het is nog steeds een wrede farce
Volgend artikelEerst kwam het aanbidden van Azteekse oorlogsgoden, nu is het ‘Satan’ gympen met MENSENBLOED – is Amerika in orde?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Het is allemaal bullshit, vaccineren helpt niet en testen ook niet. Alleen jouw eigen immuniteit kan jou beschermen. Er wordt enkel gesuggereerd dat genetische modificatie injecties ziektes kunnen voorkomen. Er schijnt al 32 jaar lang nooit naar de werking van vaccins onderzocht te zijn, de fabrikanten kunnen van alles beweren, maar wie geeft de 100% bewijs dat vaccins werken waarvoor ze bedoelt zijn, terwijl nu met dat corona virus met je eigen immuunsysteem een overlevingskans hebt van 99.99%. Daar kan geen enkele vaccin tegenop. Net zo met medicijnen, als je bijwerkingen ervan krijgt is dat dus geen medicijn voor jouw, maar vergif voor jou. Deze injectie is nog niet goed gekeurd voor mensen, er is enkel onder valse voorwendselen een noodvergunning afgegeven die duurt tot maart 2023. Deze mRNA genetische modificatie injecties zijn geen vaccins maar een medische genetische behandeling, daar deze ook nog in een klinische fase zitten. Kun je deze niet verplicht stellen, ook niet indirect verplicht of andere aanverwante zoals vaccinatie paspoorten niet kunnen verplichten. Dit valt anders onder mensenrechten schendingen. Niet iedereen voelt zich geroepen om voor proefkonijn te willen dienen.

  2. Die paspoorten zijn er ook niet om jou veilig te laten vliegen. Dat is de antister. Ipv je een ster op te plakken wanneer je geen vaccin neemt krijg je nu een ster (het paspoort) wanneer je het wel neemt. Zonder ster ben je nu dus de kwaaie en kun je straks worden uitgefilterd ook door andere landen. Zo omzeilen ze waarschijnlijk de privacy wetgevingen alleen niet de discriminatie wetgevingen want waarom mag ik die niet gevaccineerd is tegen corona niet vliegen maar iemand die niet gevaccineerd is tegen HIV wel. Terwijl die net zo goed andere mensen dodelijk ziek kan maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in