Gilbert Doctorow, een intelligente en geïnformeerde Russische expert legt uit dat het inderdaad een nanoseconde voor middernacht is. Dit is een uiterst belangrijke waarschuwing, die net als de mijne waarschijnlijk op eigen risico zal worden genegeerd. In geen enkele westerse hoofdstad of gedrukte en tv-media wordt de consequentie van de uiterst roekeloze en gevaarlijke voortdurende provocaties van de VS erkend. De Amerikaanse neoconservatieve aanval op Rusland is de meest krankzinnige dwaasheid in de menselijke geschiedenis. Het Kremlin heeft de provocaties aangemoedigd door ze te accepteren en door een conflict te verlengen dat een snelle overwinning had moeten zijn om te voorkomen dat de betrokkenheid van de VS en de NAVO het conflict zou verbreden. De situatie heeft zich precies zo ontwikkeld als ik had voorspeld, en nu zegt Doctorow dat we het breekpunt hebben bereikt, schrijft Paul Craig Roberts.

De beklagenswaardige westerse volkeren, zo onbetrokken, zo onwetend, zo verraden door hun leiders. Ze hebben geen idee wat er op hen afkomt.

De komende existentiële dreiging

door Gilbert Doctorow

The coming existential threat: do we act in common or is it going to be every man for himself?

Zondag keerde ik terug naar Brussel na een maand reizen in exotische en warme landen ten zuiden van de evenaar. De schok bij aankomst in België was veel groter dan de daling van de buitentemperatuur met 27 graden Celsius. Na een maand van slechts zeer beperkte ontvangst van Russisch nieuws, als gevolg van satellietproblemen en problemen met de hotelservice, schakelde ik gisteravond het nieuws- en praatprogramma “Sixty Minutes” van de Russische staatstelevisie in op www.smotrim.ru en kreeg ik een volledig beeld van de huidige stand van zaken in de betrekkingen met de VS, die zeer dicht bij Doomsday staan.

  De MSM leugens van augustus, niet de Idus van maart

Staat u mij toe het belangrijkste punt met u te delen, namelijk de binnenkort aangekondigde wijzigingen in de Russische doctrine inzake het eerste gebruik van kernwapens en hun nieuwe, preciezere rode lijnen die zijn voortgekomen uit de plannen voor de verdeling en vernietiging van Rusland die dagelijks op de Amerikaanse televisie lijken te worden uitgezonden.

Zoals gewoonlijk zette Jevgeni Popov, lid van de Doema en presentator van “Sixty Minutes”, veel videosegmenten van de westerse televisie op het scherm, waaronder een lange verklaring van luitenant-generaal Ben Hodges, voormalig commandant van alle Amerikaanse strijdkrachten in Europa van 2014 tot 2017, over hoe de Oekraïners langeafstandsprecisieraketten moeten krijgen om de Russische Krim aan te vallen en ook verder in het Russische hartland. Het interview waaruit deze verklaring afkomstig is verschijnt nog niet in Google search, maar uit in 2022 geplaatste interviews blijkt duidelijk dat Hodges geen gek is, en dat zijn uitspraken, zoals Popov zei, uiterst serieus moeten worden genomen.

De context voor de radicale escalatie waarover nu in de Verenigde Staten wordt gesproken, is natuurlijk de verwachting dat binnenkort een grootschalig Russisch offensief zal beginnen, nu de verjaardag van de Speciale Militaire Operatie nadert. De dreigende nederlaag van de Oekraïense strijdkrachten heeft de gemoederen in Washington beziggehouden.

Een van de vaste panelleden van “Sixty Minutes” keek vervolgens rechtstreeks naar de camera’s en zei dat de Russische nucleaire doctrine wordt herzien in het licht van deze agressieve plannen die in de Verenigde Staten worden uitgezonden, zodat Rusland op weg is naar een beleid van “preventieve” tactische nucleaire aanvallen, vergelijkbaar met wat de Verenigde Staten hebben. Bovendien, als Oekraïne de Krim en het hart van Rusland als doelwit neemt, dan zal Rusland reageren volgens de plannen die nu worden vastgelegd. Deze plannen voorzien in tegenaanvallen op Amerikaanse militaire installaties in Europa en op het vasteland van de Verenigde Staten met hypersonische raketten. Het panellid roept op om deze dreiging van tegenaanvallen in Europa en de VS openbaar en expliciet te maken, zodat niemand meer twijfelt over wat hij van het Kremlin kan verwachten.

  De EU wil straffen opleggen aan verspreiders van verkeerde informatie - Wat zou er in hemelsnaam mis kunnen gaan?

We zijn er dus. De Russen ontdoen zich van de fictie van een proxy-oorlog en onthullen de co-belligerente status van de VS en haar NAVO-bondgenoten als voorbereiding op een kinetische oorlog met de NAVO. Zoals onze illustere voormalige president, een man van weinig woorden, zou zeggen: “Niet goed!”

Sta mij ook toe met mijn lezerspubliek het bittere medicijn te delen dat ik zojuist met onze dochter deelde: zoek een ontsnappingsluik!

Ofwel, zoals ik vurig hoop, zal er in de VS en in Europa een anti-oorlogsbeweging ontstaan als gevolg van het schokkende nieuws dat zich nu ontwikkelt met betrekking tot de komende kinetische oorlog tussen de NAVO en Rusland, OF anders zal het ieder voor zich zijn.

In 1937 waren er Joden in Berlijn die besloten de storm uit te zitten en daar te blijven. Anderen namen de eerste boot naar Engeland, de VS en Zuid-Amerika. Wij allen op het noordelijk halfrond staan nu misschien voor dezelfde existentiële keuze.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Toespraak van Poetin 24 februari 2022 (Nederlands Transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBloomberg: De EU kan de activa van de Centrale Bank van de Russische Federatie niet overdragen aan Oekraïne, omdat het grootste deel ervan “niet kan worden gevonden”
Volgend artikelRoger Waters interview met Berliner Zeitung
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Alles zal gedaan worden om iedereen ( ook hier ) in het energieveld van de angst te houden.

  Er zijn grote veranderingen gaande, waar de stinkende hoerenkast uit Dantes Inferno maar geen greep op kan krijgen……domweg omdat dit tuig daar de capaciteit niet voor in huis heeft. Punt.

  Dus die verandering komt, maar niet die van hen.
  Ze zijn niet goed genoeg…niet sterk genoeg….niet intelligent genoeg.

  NIET MEER

  Wil je weten hoe machtig het duister is?
  Steek een kaars aan in een pikdonkere kamer.
  Een vlammetje van een halve kubieke cm .
  Steek er tien aan

  Het licht wint.

 2. Ik weiger pertinent om op de “vlucht” te gaan! Ik heb er alles aan gedaan om onze “leiders” tot inkeer te brengen. Ik ben en blijf een roepende in de woestijn! Oké, ik ben niet alleen, maar er is slechts een handjevol
  gelijk denkende. Het is verschrikkelijk zo weinig mensen die snappen van wat er “echt” gebeurd!
  Wat er ook gebeurd, ik ga niet weg van huis en haard!

   • Ik moest wel vluchten. Tegen wil en dank. Om mijn zoontje te redden, toen, van jeugdzorg. Anders was ik hem kwijt. En ik had hen mooi te pakken. Zij waren zo zeker van hun zaak. Zo zeker dat zij ons in de tang hadden. Nog altijd zie ik dat smerige wijf van jeugdzorg lachend weglopen toen ik haar vertelde dat ik nog weigerde langer met haar in gesprek te blijven. Een paar dagen later waren wij weg. Foetsie! Plotseling verdwenen. Alles en iedereen is naar ons op zoek geweest. Twee jaar later hebben zij ons zelfs in Portugal nog gezocht. Ik zie dit als een daad van persoonlijk verzet. Wij hebben iedereen versteld doen staan en in het ootje genomen.
    En ook hier in Portugal gaat de strijd verder. In de eerste plaats door zo veel als mogelijk zelfvoorzienend te zijn. Verder ben ik hier met gelijkgestemden en wij praten veel, expats en Portugezen. En wij ondernemen acties. Geen grote, maar kleine druppeltjes op de gloeiende plaat. Veelal gaat dit over bewustwording. De creatieve geest weer wakker maken. Mensen lichamelijke en geestelijke gezondheid brengen. En vooral, doorgaan ons eigen ding te doen, tegen de stroom in. De kleine overwinningen die je zelf boekt, zijn uiteindelijk grote overwinningen op hen. Stay your ground. Juist ja.

     • Dank je. Maar dat is iets wat je als ouder gewoon doet. Jouw kinderen beschermen. Er altijd voor hen zijn, wat er ook gebeurd.
      Daarom begrijp ik de mensen ook niet meer sinds een jaar of drie. Al langer niet, maar ik ben de laatste tijd echt met stomheid geslagen. Ouders die zichzelf en vaak ook hun kinderen lieten prikken. Ouders die toelaten dat scholen hun kinderen volpompen met vunzige vuiligheid en daar zelfs actief aan meedoen omdat het zo deugd. De oorverdovende stilte en onverschilligheid die nu heerst nu wij aan de rand staan van een nucleaire oorlog die ons allemaal in de as dreigt te leggen. Kan het ons dan echt niets meer schelen? Zijn wij niet meer bereid op te staan voor onze familie, onze verwanten, onze wijk, stad en land? Stemmen al die doden die vallen ons niet verdrietig? Ik begrijp het niet, en daarom ben ik maar gestopt te proberen het te begrijpen, puur om mijzelf te beschermen tegen zoveel gekte. Ik blijf bij mijn waarde. Ik ben gewoon een vader die voor zijn familie staat en alles zal doen om hen te beschermen en hen door moeilijke tijden te loodsen. En God sta mij bij en geef mij de wijsheid om de juiste keuzes te maken.

 3. Een overwinning, moeilijk gevalletje .
  Daar bijna de helft van dit volk een hufterige moraal heeft idem hun voorbeeldfuncties bekledende leiders.
  Mogelijk dat de slaapstand bij de rest wordt omgezet dmv ander aspect van de verraders, wat ongetwijfeld de term sociaal als worst heeft. “Zo geprogrammeerd”
  Uiteindelijk, wellicht een nieuwe situatie krijgen , waarbij hetzelfde soort regeert.
  Zelfde bij omverwerpingen van regeringen in andere landen.
  Zelfde zie 2e Wereldoorlog , ‘t blijft.

  • Reeds In de politiek, mi
   BBB een CDA
   WEF (gangster) toeslagenaffaire , naam kwijt , een CDA er
   Beiden om het estafettestokje over te nemen. Bij instorting CDA zetels

 4. Reactie op bovenstaande tekst: “Het Kremlin heeft de provocaties aangemoedigd door ze te accepteren en door een conflict te verlengen dat een snelle overwinning had moeten zijn om te voorkomen dat de betrokkenheid van de VS en de NAVO het conflict zou verbreden”.
  Hier is duidelijk sprake van een groot misverstand.
  Een snelle overwinning is nooit de bedoeling geweest ….althans niet van het westen!!. In principe zijn Wit Russen, Oekraïners en Russen in de ogen van de NWO één pot nat. Allemaal communisten en voor de Deep state onwenselijke volkeren. De deep state schiep eerst de situatie dat Rusland wel in MOEST grijpen! En pompt nu eindeloos benzine op deze brandhaard, die ( van hen) niet mag stoppen voordat alle communisten elkaar uitgemoord hebben! Russen vechten tegen Russen, ze ruimen elkaar massaal op. De deep state zakt diep weg in de leunstoel met een grote emmer popcorn en geniet van de aanblik van deze slachting!
  Dit meesterplan werkt nog ook, en daarbij vraag ik mezelf af wanneer die Russen nu eens wakker worden, en wanneer valt het muntje dat ze precies doen wat de deep state wil. Doorgaan met elkaar uitroeien totdat er niemand meer in leven is. De deep state rolt over de grond van het lachen, over zoveel onnozelheid. De Russen en de Oekraïners zouden er verstandiger aan doen, de handen in elkaar te slaan, en samen ten strijde te trekken tegen de NWO.

 5. Paul Peters februari 11, 2023 at 01:23
  “De Russen en de Oekraïners zouden er verstandiger aan doen, de handen in elkaar te slaan, en samen ten strijde te trekken tegen de NWO.”

  Ik meen dat Rusland dit meerdere keren heeft geadviseerd? Maar Oekraine ging er niet op in.
  Bovendien, waarom is het de taak van Rusland om ten strijde te trekken tegen de NWO – moeten niet alle landen dit doen? Inclusief je eigen domme land?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in