De laatste tijd wordt in het Westen gesproken over het feit dat de “bevroren” goud- en deviezenreserves van de Centrale Bank van de Russische Federatie moeten “dienen” ten gunste van Oekraïne. Volgens Bloomberg, onder verwijzing naar de juridische dienst van de EU, is de uitvoering van een dergelijk initiatief vandaag de dag echter uiterst moeilijk, bericht TopWar.

Bedenk dat de EU in het voorjaar van vorig jaar aankondigde dat zij ongeveer 300 miljard dollar aan Russische goud- en deviezenreserves had “bevroren” als onderdeel van de sancties tegen Rusland. Later begonnen sommige Europese leiders te verkondigen dat deze middelen naar Kiev moesten worden overgemaakt.

Tegelijkertijd bestaat er in het Westen geen juridisch gerechtvaardigd mechanisme dat de confiscatie van de goud- en deviezenreserves van een staat toestaat. Bijgevolg zullen dergelijke acties het reeds “verzwakte” vertrouwen van andere staten in westerse banken volledig ondermijnen.

Bijgevolg kwam de EU eind vorig jaar met een plan volgens welk de “bevroren” middelen van de Centrale Bank van de Russische Federatie kunnen worden belegd, en de inkomsten uit beleggingen als bijstand naar Oekraïne worden gestuurd. Tegelijkertijd zouden de Russische goud- en deviezenreserves formeel niet in beslag zijn genomen. Er werd zelfs aangekondigd dat ze na verloop van tijd met rente aan Rusland zouden worden teruggegeven. Wat een sluwheid van het Westen.

Volgens Bloomberg zal het Westen dit idee echter niet kunnen uitvoeren. Volgens de verklaring van vertegenwoordigers van de juridische dienst van de EU is ongeveer 86% van de “bevroren” Russische tegoeden, en dat is ongeveer 258 miljard dollar, vandaag niet terug te vinden. In dit verband beveelt de dienst aan dat de EU-autoriteiten zich verenigen met internationale partners om te zoeken naar de geblokkeerde reserves van de Centrale Bank van de Russische Federatie. Naar verluidt heeft de EC de Europese banken al opgeroepen informatie te verstrekken over bestaande Russische tegoeden.

Star Wars: Rusland dreigt Westerse satellieten neer te schieten

In dit geval is het niet helemaal duidelijk hoe deze tegoeden zijn bevroren, als zij, zoals de ECB beweert, niet eens weten op welke rekeningen en waar deze middelen zich kunnen bevinden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

New York City begint bevolking voor te bereiden op een NUCLEAIRE AANVALVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelElon Musk verhindert dat Oekraïne satellieten gebruikt voor oorlogsdoeleinden
Volgend artikelEen nanoseconde voor middernacht – MUST READ
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

15 REACTIES

 1. Voor de duur van de oorlog gaat er maandelijks al 1,5 miljard naar Oekraïne om hun economie overeind te houden. Verder zijn er voor miljarden aan kosten aan defensie en ook nog eens mensenlevens. Nu lijkt het er ook op dat de rekening bij het Westen blijft en dat de financiering daarvan uit Russische tegoeden onrealistisch is. Wellicht wisten de politici dit al vanaf het begin en zwegen daarover om de oorlog door te kunnen laten gaan. Een rad voor ogen draaien dus

  • De oorlog in Oekraïne is een zwartwas oorlog. Miljarden worden door politici zwart gewassen en verscheept naar Kaaimaneilanden, Argentinië , Chili, Panama etc etc

 2. De Oekraïne die altijd gas hebben van Russia gestolen nu dromen de elite uit Oekraïne 300 biljoen uit Russia te stelen. Wat een corrupt land Oekraïne gepusht door zijn eigen elite om nog rijker te worden en maakt niet uit hoeveel burgers nog dood gaan vallen. Ik hoop dat het geld is verdwenen en terug naar Russia, goede spel van Russia. Hoe lang duurt nog tot de Centrale Bank geld blijft drukken voor Oekraine.

 3. Het schofterige Westen denkt zich werkelijk alles tekunnen veroorloven. Als die oorloghitsers nu eens gewerkt hadden aan vrede, dan was er heel veel menselijk gespaard gebleven. Nu kleeft er heel veel bloed aan de bestuurlijke handjes en dat gaat er NOOIT meer vanaf.
  De usa marionetten met een opgedragen usa doel om Europa naar de donder te helpen. Ter voorbereiding van de nwo van Schwabber, die straks het verarmde en in paniekgeraakte volk zal helpen met een basisinkomen, 1000% controle en hapklare insectenboek. Wat een in en in verrotte wereld en dat in een paar jaar tijd. Alles wat de politiek nu doet is zum Kotzen, zoal onze oosterburen zeggen, en daar zijn de bestuurders precies zo idioot bezig als hier ( en in de rest van Europa)
  Als ik die foto zie van de twee boeven bij elkaar dan denk ik: soort zoekt soort en arm volk dat zulke lijers heeft.

 4. Het zegt alles over banken en regeringen. Als ze geld en tegoeden van een land kunnen confisceren zullen ze dat ook met particulieren doen dat heeft Cyprus ons geleerd.

  Daarom heb ik alleen geld op mijn rekening om mijn vaste lasten te betalen en de rest ligt op diverse plaatsen in de wereld in privé kluizen … ver weg van banken en regering.

  Het banken garantie stelsel is een grote wassen neus…. puur bedrog.
  Moesten banken nog 10% vermogen beschikbaar houden …. die regel is zonder enige ruchtbaarheid afgeschaft !

  Daarnaast heeft het Europees Hof in de Iceland zaak een uitspraak gedaan waar maar weinig mensen mee bekend zijn.

  Die uitspraak komt er op neer dat het garantiestelsel geldt voor als een bank in financiële problemen komt. MAAR…. en nu komt het …. ALS ER EEN SYSTEEM CRISIS IS DAN VERVALT DIE GARANTIEREGELING !!!!!
  Dan is het volgens het Europees Hof aan de regering of ze die garantieregeling uit gaan en KUNNEN uitvoeren.

  Als banken GEEN 10% aan reserve meer dienen te hebben en er komt een systeem crisis ( waar de grootste kans op is ). Hoe moet Nederland of de ECB die triljoenen uit gaan keren ….. niet …. en daarom komt er dan de CBDC gevangenis.

  En het Nederlandse volk haalt de schouders op en slaapt rustig door.

  • Van die uitspraak was ik me niet bewust.
   Maar wel van de economische/mathematische realiteit dat er i.g.v. een mega crisi simpelweg onvoelde geld in het garantiefonds is, waardoor dit de facto een lege doos is OF … deze wordt bijgevuld met vers geprint geld waardoor de koppkracht van de valuta aangetast wordt: reden dus om edel metaal in een kluis te hebben.
   Probleem is alleen dat je er i.g.v. crisis nog wel moet kunnen heenreizen, wat overheden je onder het mom van een verzonnen virus of een vermeende klimaatcrisis makkelijk kunnen ontzeggen.

   Net als u was ik zo vooruitziend om in 4 landen op 4 continenten fysiek goud aan te houden (sinds pakweg 2005 gestaag opgebouwd). Maar toen werd zelf ik verrast door de covid hoax met bijbehorende reisbeperkingen 🙁
   En de fractie die ik heb in mijn woonland is nog geen 10% van het totaal…
   Het is weliswaar meer dan wat de meeste mensen aan edel metaal bezitten (nl. nihil) maar is toch te weinig om meer dan een aantal maanden van te overleven (i.p.v. een aantal jaar).
   Dus je kan nog zo vooruitziend zijn, wordt je uiteindelijk al puntje bij paaltje komt, alsnog verrast. ERG frustrerend 🙁

   • Dit kun je voor een deel opvangen door niet alles in je kluis op te slaan maar ook een deel op te slaan in de openbare opslag. Bij veel private partijen kun je het dan ook verkopen en er crypto voor krijgen.

   • Zorg dat je geen hypotheek of leningen hebt zodat het moeilijk is om jou eigendom te confisceren.

    Ik heb voor zeker 2 jaar voedsel en energie opgeslagen. Laat je niet gek maken door vervaldatums. Het meeste verpakte eten blijft jarenlang goed. EN je koopt het niet omdat het lekker is maar om te overleven. Zorg dat je goed voorbereid bent.

    • vind het prachtig hoeveel er zijn die denken bij een totale verval dat geld, of ‘edelmetalen’ de redding zullen zijn…
     ze moeten ’s spreken met mensen die jarenlang in oorlogsgebied of zo geleefd hebben….geld is bs….’metalen’ zijn bs…
     voedsel, het kunnen produceren van voedsel, ruilmiddelen zoals tabak, alcohol, medicijnen, voedsel…DAT is MEER dan goud waard….het kunnen beschermen van je voorraden…DAT is meer dan goud waard…
     de dag dat onze maatschappij volledig naar de knoppen is, zal ik niet overleven op geld, maar op mijn voedselvoorraad en op de mogelijkheid bij mijn buren voedsel te gaan ‘lenen’, met geweld desnoods (iets waar ik ook op voorzien ben)..sta je daar mooi met je briefjes of je goudbaren (die ik terloops ook wel zal meepakken)….mensen moeten ’s wakker beginnen worden en beseffen dat als dat laagje vernis dat we ‘maatschappij’ noemen, verdwenen is, het hek van de dam is en het beest in de mens naar boven komt….de brown en black outs van steden zoals los angeles, sanfrancisco enzomeer zijn daarvan prachtige voorbeelden…een paar uur geen electriek en de mensen gaven zich over aan plunder en roofpraktijken, afrekeningen, moorden, verkrachtingen enzovoort…
     sta je daar schoon te zwaaien met je bankbriefjes en je goudbaren lol

 5. Je vraagt je af van wat soort accountants we tegenwoordig hebben, normaal gesproken moet alles traceerbaar zijn. Het is ongeveer hetzelfde dat er 5 miljard zoek is op het ministerie van vws. Waarschijnlijk heeft die activa nooit bestaan en bestaat het alleen maar op papier. Of dat die activa al ver van te voren is weggehaald en iemand doelbewust dit niet heeft gemeld omdat anders misschien het financiële systeem kan instorten.

 6. De elite van Oekraïne die dromde met gratis dure wolkengebouwen in Kiev van de Russen krijgen niets. De beste spel van de Russen. Binne een jaar is europa falliet wij moeten de hanster op eten voor kerst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in