Moskou zal eventuele aanvallen op de Donbass en de regio’s Kherson en Zaporozhye na de referenda over toetreding tot Rusland behandelen als aanvallen op zijn eigen grondgebied, heeft de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, bevestigd. De stemming in de twee Donbass-republieken en de twee zuidelijke Oekraïense regio’s is vrijdag begonnen, bericht RT.

Op een vraag van de media of de gebieden als Russisch grondgebied zouden worden behandeld, antwoordde Peskov: “Absoluut.” Hij zei ook dat de grondwet van het land van kracht zou worden in deze gebieden zodra ze zouden toetreden.

Dmitri Medvedev, voormalig president van Rusland en plaatsvervangend hoofd van de Russische Veiligheidsraad, waarschuwde dat Rusland niet zou aarzelen om “alle beschikbare middelen” te gebruiken om zijn grondgebied te verdedigen. “Een inbreuk op Russisch grondgebied is een misdaad”, zei Medvedev eerder deze week. Hij verklaarde ook dat aansluiting van Donbass bij Rusland de “geopolitieke transformatie van de wereld onomkeerbaar” zou maken.

De VS en hun bondgenoten in Europa en elders – waaronder Duitsland – hebben al verklaard dat zij de resultaten van de vrijdag begonnen referenda niet zullen erkennen. Ook NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg bestempelde de peilingen op Twitter als “schijnreferenda”. De stemming is gepland tussen 23 en 27 september.

Washington heeft onlangs ook meer hulp toegezegd aan Kiev om Oekraïne “sterker” te maken. De ontwikkelingen komen op een moment dat Rusland een gedeeltelijke mobilisatie heeft aangekondigd. Op woensdag verklaarde minister van Defensie Sergey Shoigu dat voor de mobilisatie zo’n 300.000 reservisten zouden worden opgeroepen, iets meer dan 1% van het volledige mobilisatiepotentieel van Rusland.

  Rusland een zwakke staat met een slecht leger noemen is een vergissing

De minister verklaarde dat extra troepen nodig zijn om de 1000 km lange contactlijn met de Oekraïense strijdkrachten en de door Rusland bezette gebieden te controleren.

In februari 2022 erkende Rusland de Donbass-republieken als onafhankelijke staten en eiste het dat Oekraïne zichzelf officieel tot neutraal land verklaart dat zich nooit bij een westers militair blok zal aansluiten.

Rusland stuurde op 24 februari troepen naar Oekraïne omdat Kiev de akkoorden van Minsk, die de regio’s Donetsk en Lugansk een speciale status binnen de Oekraïense staat moeten geven, niet uitvoerde. De protocollen, bemiddeld door Duitsland en Frankrijk, werden voor het eerst ondertekend in 2014. De voormalige Oekraïense president Pjotr Porosjenko heeft sindsdien toegegeven dat het belangrijkste doel van Kiev was het staakt-het-vuren te gebruiken om tijd te winnen en “krachtige strijdkrachten te creëren.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Is het Westen zijn eigen dood aan het faciliteren?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeconditioneerd voor oorlog met Rusland
Volgend artikelDe Gates Foundation onderzoekt hoe de bevolking ertoe kan worden gebracht “toekomstige” COVID-vaccins te accepteren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

33 REACTIES

 1. Frontnieuws:
  Reactie verwijderd en ban. Als u de mainstream media volgt, vind ik dat best, zolang u hun onzin maar niet in de commentaarsectie gaat papegaaien, wat ik beschouw als opzettelijke vervuiling van de commentaarsectie. Dat zal u een ban opleveren.

  • Wat de Belgische premier, WEF Young Global Leader class of 2015 Alexander De Croo vanavond allemaal uitkraamde voor de VN zal hier dan zeker niet aangehaald mogen worden zonder de nodige omkadering. Moet Frontnieuws dan zelf maar in een artikel gieten anders is er geen beginnen aan zonder risico op een ban te lopen.

 2. Ik Ben benieuwd op wat er op ons afstormd dit zal zeker geen lachertje worden voor de meesten….hey Shit Happens groeten aan allen uit Belgie 🇧🇪👊

 3. En aan allen deze verstoten werden door Familie en vrienden… Ik Ben er zeker Van dat die er zijn, Karma is a bitch Mark my words ✌🏻👊

 4. Stel je eens voor dat Trudeau (Het water gat) in Canada, de Franse taal, cultuur enz. verbied En een beetje frans taligen gaat vermoorden ? Zouden we dan ook wapens naar Ottawa sturen?
  Goede kans dat het fout gaat, maar als het dan zover is zou ik graag die vloedgolf van 300m hoog zien die de bron van onheil aan een Oostkust wegspoelt.
  Ze zitten het weer lekker bij een ander voor de deur uit te dragen.
  Stel je eens voor al die EU en NATO psychopaten 10 jaar in en bunkertje opgesloten, prachtig die gaan elkaar helemaal krankzinnig maken met hun hete lucht en nul kwalificaties, hopen dat jezelf op ground 0 bent.

 5. Wij gewone EU bevolkingen kunnen enkel toeschouwer zijn en hopen dat wij zonder kleerscheuren er van af brengen. De zogenaamde leiders zullen voordat de bom valt als eerste vluchten. Want alle sociopaten en psychopaten zijn de grootste angsthazen, als zij de gevolgen van hun eigen handelen uit de hand laten lopen. Zij proberen altijd eerst te schuilen achter de onschuldige bevolkingen, zodat die de eerste klap opvangen voor hun.

  De voorspelling van de datum 27 november 2022 met de komt van de blauwe tijger. Wat verwijst naar de chinezen dierenriem “de water Tijger” Deze staat voor de vernietiger van het kwaad. Aan de hand van deze mythische omschrijving waar de Deep State verknocht aan is, kan wel eens het startsein geven voor de activatie van de 3e wereld oorlog tussen Rusland en Amerika met zijn vazallen.

 6. Straks Westerse mainstreampropaganda op elke smartphone wereldwijd, ook ongevraagd bij wie er zelf niet naar zoekt en zeker ook op Russische, Chinese en andere telefoons. In de hele wereld.
  https://www.mckinsey.com/capabilities/mckinsey-digital/our-insights/space-building-a-digital-infrastructure-above-the-sky
  Benieuwd wat er nog gebeurt voor het lente-offensief, want zolang duurt het na zo’n massamobilisatie een leger samenstellen en een operatie opstarten inclusief de logistiek.
  En nu maar hopen dat wij ervan gespaard blijven, op de economische gevolgen na dan want daar is geen ontsnappen aan.

 7. Rusland stuurde op 24 februari troepen naar Oekraïne omdat Kiev de akkoorden van Minsk, die de regio’s Donetsk en Lugansk een speciale status binnen de Oekraïense staat moeten geven, niet uitvoerde. De protocollen, bemiddeld door Duitsland en Frankrijk, werden voor het eerst ondertekend in 2014. De voormalige Oekraïense president Pjotr Porosjenko heeft sindsdien toegegeven dat het belangrijkste doel van Kiev was het staakt-het-vuren te gebruiken om tijd te winnen en “krachtige strijdkrachten te creëren.”

  Dit vertellen ze niet in MSM, maar dit is wel de kern van het verhaal. Tevens de mondelinge toezegging rond 1990 na de val van de Berlijnse muur (1989) dat de NATO niet zou uitbreiden, geen inch.

  Dit artikel wordt ook duidelijk beschreven hoe de geschiedenis is gegaan:

  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/01/31/heeft-het-westen-beloftes-aan-rusland-over-de-uitbreiding-van-de/

  Tot nu toe kan ik alleen maar zeggen dat ik respect heb voor Vladimir Putin! Dat hij zo strijd voor zijn land en volk. Een man van principes en afspraken. Kan vergeetachtige Pinokkio Mark Rutte nog wat van leren (en vele anderen EU en WEF parasieten). Afgelopen decennia heeft Putin al veel bereikt. Tevens zijn er nog steeds relatief weinig militaire middelen ingezet. Hierin laat Putin ook zien dat hij geduldig is en er nog steeds ruimte is voor verzoening (echter wel met nakomen toezegging en afspraken die in het verleden gemaakt zijn + terug draaien overtredingen toezeggingen en afspraken. Ook dient gehoor gegeven te worden aan een buffer zone, Oekraïne neutraal). Helaas wordt de situatie alleen maar erger door alle steun vanuit het westen aan Oekraïne.

  • Beste Z,
   Betreft respect voor President Putin (absoluut) en meneer Rutte, de eerste keer dat deze twee degens kruisten. Echt gebeurd:

   Meneer Rutte. Daar ging ie dan. Was 2010. Net premier van HollandiStan, op weg naar het grootte Rusland. Met een missie. Vernietiging van de boze kwade Putin en daarna “heel Rusland”. Want dat is het enige waarvoor die premier is geworden. Hij zou het wel effe doen.

   Aangekomen in St. Petersburg en door President Putin naar een duister vies binnenpleintje te zijn geleid, mocht ie daar zijn verhaal doen. En dat was als volgt (uit mijn hoofd):

   “meneer Putin, wij maken onze grootte zorgen om de homo’s, lesbies, transseksuele, en nog wat meer van die uitzonderlijke vogels, in Uw land. Vervolgens begon meneer Rutte President Putin uit te leggen hoe het staatsrecht (met betrekking tot deze bijzondere vogels) van Rusland in elkaar zat, en dat President Putin hiervoor persoonlijk voor aansprakelijk was en dat hij (Rutte) het allemaal niet begreep………. Lang verhaal kort, dat moest veranderen volgens Rutte, zodat hij het wel kon begrijpen.

   President Putin’s reactie hierop was de volgende: Na premier Rutte uitgelegd te hebben dat het staatsrecht van Rusland, met betrekking tot de deze bijzondere vogels, echt anders in elkaar zit dan Rutte deed geloven. Onderbouwd zodat je er geen speld tussen kan krijgen.

   Na dat President Putin dit keurig had uitgelegd had President Putin echter ook een punt die hij niet begreep over HollandiStan: Meneer Rutte, zegt President Putin, wat wij niet kunnen begrijpen over Nederland is dat Uw land het enige land in de wereld is die een officiële PEDOFIELE POLITIEKE PARTIJ heeft. Kunt U dat eens uitleggen.

   Dat kon ie natuurlijk niet. Het koffertje van meneer Rutte, gevuld met allemaal boze en duistere plannen (Gay-parade, etc), heeft meneer Rutte maar dicht gelaten. Wist niet hoe snel hij het land moest verlaten.

   Wat zijn we toch een geluksvogels in Nederland met zo een premier. Die nu bezig is en vernietigingsoorlog te ontketenen. Hierbij zeer goed geholpen door zijn vrienden Verbalen, Verhofstadt en mevrouw Nuland (onder Hillary Secretary of State, de mevrouw van de koekjes in Kiev 2013-2014)

   Einde verhaal
   Vriendelijke groet,
   Ralph

 8. We hebben nu reeds bijna drie jaren duidelijk gezien en onder gebukt gegaan wat het westerse regime met hun bevolking in petto heeft een grote genocide welke doodleuk doorgaat van gifspuit tot uithongeren , als het volk niet massaal opstaat tegen deze onderdrukking en oorloghitsers dan blijft alleen nog de hoop dat Rusland Europa binnen loopt en een definitief einde aan dit nazi regime maakt.

 9. Hopelijk is het dit keer niet alleen woorden, de rode lijn is zo vaak verplaatst, maak je woorden waar anders ben je niet meer geloofwaardig.

 10. Aluminiumfabrikant Aldel in Delfzijl ziet zich door de gascrisis genoodzaakt zo’n 175 van de 200 werknemers te ontslaan. De Groningse metaalfabriek ligt sinds begin september stil omdat het met de hoge energieprijzen onmogelijk is geworden om rendabel te blijven produceren.
  Terwijl Nederland een hele grote gasbel heeft

  • Ja, alles wat gebeurt, is opzet.
   Je mag blij zijn als je een houtkachel hebt en genoeg voorraden.
   Mss kun je met de naaste familie alvast afspraken maken over samenwonen.
   De grote vraag in deze is vooral: voor hoe lange termijn?

 11. Nou Frans think again!
  Vrijwillig voor dat de stem biljetten van een referendum gedrukt zijn is de uitslag al bekend vrijwillig me neus!
  Iedereen in de USSR is happy met die Oorlog, vandaar dat er geen tickets meer te krijgen zijn naar Istanbul en plots iedereen zich inschrijft voor een studie opdat je niet in het leger hoeft (vrijwillig???)Of hoe je je eigen arm breekt om een attest te krijgen.Maar voor een ieder die zo pro putin is je kan gemakkelijk die kant op.Jaartje tekenen om in het leger te gaan en je hebt een Russisch paspoort,krijg je nog betaald ook, dus wat let Jullie ??
  wie of wat houdt je tegen? Hoe meer er gaan des te sneller is het over!
  en je bent meteen van Rutte en consorten bevrijdt! win win lijkt me zo.

 12. @ ap:
  De mensen die vluchten uit Rusland denken dat het in het westen het beloofde land is, maar zullen uiteindelijk spijt krijgen. Het is logisch dat iemand bang kan zijn om naar het front te gaan. Als westerling hebben wij andere doelen, niet om te gaan vechten in het leger, maar mensen de waarheid te vertellen en te de-escaleren. Dus niet nog meer wapens en militairen sturen naar Oekraïne, maar bemiddelen en houden aan eerder gemaakte afspraken en toezeggingen. Dit kan alleen maar door aftreden van pro USA/NATO/WEF politici die falen met het wanbeleid. De regering in NL heeft nog nooit zo ver van de burger gestaan en het vertrouwen is nog nooit zo laag geweest. Ap open je ogen!

 13. Oekraine wordt binnen een paar dagen vernietigd.
  De Snuiver zal provoceren, en daarna slachtoffertje spelen.

  Maar als de 900 jagers en 300.000 extra worden losgelaten, is Oekraine binnen een paar uur vernietigd.

  Zou Nato of USA zich ermee bemoeien, krijgen ze bezoek van Satan 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in