Na 8 jaar bewapening en opleiding van het leger en de luchtmacht van Oekraïne, waarbij miljarden dollars van de belastingbetaler zijn uitgegeven, hebben de Verenigde Staten en haar bondgenoten geen levensvatbare strategie meer om de Russische strijdkrachten te verslaan en Vladimir Poetin te dwingen een vernederende nederlaag te aanvaarden. Ja, de VS en de NAVO storten een grote hoeveelheid HIMARS, Army Tactical Missile Systems (aks ATACMS), tanks, voertuigen en vliegtuigen in de strijd, maar daarmee wordt de onvermijdelijke overgave van Oekraïne alleen maar uitgesteld. Erger nog, het vergiftigt elke kans op herstel van normale betrekkingen met Rusland, schrijft Larry Johnson.

Lezers jonger dan vijftig hebben weinig of geen herinnering aan de Koude Oorlog. In de periode van 45 jaar na de Tweede Wereldoorlog (1945-1990) bevochten de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie elkaar in proxy-oorlogen – Vietnam, Angola, Nicaragua en Afghanistan waren belangrijke strijdtonelen. Maar ondanks de gevechten en de spionageactiviteiten van beide partijen in hun respectieve pogingen om de ander te ondermijnen, hielden de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie de diplomatieke kanalen open en slaagden zij erin cruciale verdragen over de ontwapening van kernwapens te sluiten. Beide partijen beseften dat een kernoorlog een nachtmerrie zou zijn die geen van beide waarschijnlijk zou overleven.

Toen de Sovjet-Unie ineenstortte, maakten de Verenigde Staten een zegerondje. Maar in plaats van beleid te bevorderen om de Russische economie te helpen herstellen, bezweken westerse ondernemers, met de gewillige hulp van Russische oligarchen, aan hebzucht en probeerden Rusland te plunderen van zijn kritieke olie-, gas- en mineraalvoorraden. Een aantal Amerikaanse kapitalisten en politici verdienden daar geld aan. Rusland was nog steeds een kernmacht, maar de westerse leiders berekenden dat zij Moskou konden intimideren zonder bang te hoeven zijn voor vergelding.

  De lange, hete zomer

In de hele periode van 1990 tot 24 februari 2022 waren er nog mensen in de Russische politieke leiding die geloofden dat onderhandelingen met de Verenigde Staten en Europa een haalbare optie was. Dat is nu niet langer het geval. Of de Verenigde Staten en Europa het nu willen geloven of niet, de Russische leiders en het Russische volk geloven nu dat het westen een existentiële bedreiging voor hen vormt en zij zullen doen wat nodig is om zichzelf te verdedigen en te overleven.

Ik ben oud genoeg om mij een tijd te herinneren waarin de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting de Verenigde Staten als een bijzondere plaats onderscheidden. De Amerikaanse cultuur en economische rijkdom was iets waar velen in Rusland en de rest van de wereld jaloers op waren. Maar dat was toen.

Wanneer buitenlanders nu de toestand van Amerika beschouwen, zien zij iets radicaal anders. De persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting worden nu regelmatig en langdurig aangevallen, gericht tegen christenen en conservatieven. Ik herinner mij dat de Sovjets andersdenkenden als terroristen bestempelden. Nu doet Amerika’s eigen Ministerie van Justitie hetzelfde tegen ouders die gekant zijn tegen de kritische rassentheorie en verontwaardigd zijn over het feit dat hun dochters gevraagd wordt te douchen met mannen die beweren dat zij vrouwelijk zijn. Veel Amerikaanse burgers die op 6 januari het Capitool betraden op uitnodiging van de politie van het Capitool, werden gearresteerd en opgesloten zonder dat er een aanklacht werd ingediend. Een duidelijke schending van het 6e Amendement van de Amerikaanse grondwet:

  Militairen ingezet in Moskou terwijl Wagner-chef wordt gezocht voor "gewapende muiterij"

In alle strafvervolgingen heeft de beschuldigde het recht op een spoedig en openbaar proces, door een onpartijdige jury van de Staat en het district waarin het misdrijf is begaan, welk district tevoren bij de wet is aangewezen, en op de hoogte te worden gesteld van de aard en de reden van de beschuldiging; te worden geconfronteerd met de getuigen tegen hem; te beschikken over een dwangproces om getuigen in zijn voordeel te verkrijgen, en te beschikken over de bijstand van een raadsman voor zijn verdediging.

Velen van de gearresteerden worden al meer dan een jaar vastgehouden zonder toegang tot een raadsman. Dat is niet snel. Maar de regering-Biden rechtvaardigt dit, omdat zij deze burgers als “terroristen” en “oproerkraaiers” bestempelt. In de nasleep van 9-11 is het Amerikaanse publiek verdoofd om de Grondwet te negeren om terroristen te straffen.

De Amerikaanse cultuur is nu overspoeld met vuiligheid. Kinderpornografie, pedofilie en transgenderisme worden als normaal aangeprezen. Iedereen die deze dingen als abnormaal durft aan te vechten, wordt bestempeld als racist en haatzaaier. Komieken als Dave Chappelle worden fysiek en verbaal aangevallen omdat zij een met testosteron geladen man belachelijk durven maken die volhoudt dat hij een vrouw is die zwanger kan worden en een menstruatiecyclus kan hebben. De meeste mensen in de wereld, niet alleen de Russen, zien dit en kunnen alleen maar concluderen dat de Verenigde Staten in de greep zijn van een massapsychose.

In de nasleep van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog hebben de Verenigde Staten ervan afgezien hun vijanden – Duitsland en Japan – te elimineren en hebben zij geholpen bij de wederopbouw van die samenlevingen. Laat mij een hypothetische vergelijking maken. Stel dat Oekraïne, door een wonder, Rusland verslaat en al het grondgebied in Oekraïne herovert. Denkt u dat de regering-Biden of de bevolking van de Verenigde Staten bereid zouden zijn een verslagen Rusland te behandelen zoals zij Japan hebben behandeld? Ik denk van niet.

  Rusland beëindigt Zwarte Zee graanovereenkomst , tarweprijzen stijgen, terwijl de omvang van de terroristische aanval op de Krimbrug bekend wordt (Video 18+)

En dat is het punt. De Russen denken dat ook niet. De vroegere perceptie van Amerika als een potentieel welwillende partner is dood. Kaput. Wanneer Rusland zijn overwinning in Oekraïne veilig stelt – ongeacht hoeveel tijd en bloedvergieten nodig is om dat doel te bereiken – zal het zich inzetten om mondiale betrekkingen op te bouwen die de Verenigde Staten uitsluiten. Het tijdperk van de Verenigde Staten als de oppermachtige militaire en economische macht in de wereld is voorbij.

Ik ben een Amerikaans patriot. Ik hou van dit land en waar het voor zou moeten staan. Maar de acties van de Biden-regering verzwakken de economie en het leger van de VS dramatisch. De wapensystemen die Oekraïne binnenstromen, worden door Rusland vernietigd of door Oekraïense profiteurs op de zwarte markt verkocht. Ik vrees dat wanneer de oorlog in Oekraïne is afgelopen, de Verenigde Staten alle bruggen verbrand zullen hebben die tot een verzoening met Rusland hadden kunnen leiden. Ik hoop dat ik het mis heb.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

President Poetin, wist u dat u de oorlog in Oekraïne aan het verliezen bent?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische MIL beschuldigt VS van enscenering NUCLEAIRE VALSE VLAG!
Volgend artikelEnorme stijging van het aantal sterfgevallen in juli – meer sterfgevallen dan in voorgaande Corona-jaren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. De terechte argwaan van Rusland treft niet alleen de usa maar ook de EU. De EU, als schoothondje van de usa, doet precies wat de deep State / wef zooi wil.
  Waarom steeds dat belachelijke haantjesgedrag. Zoek samenwerking die gebaseerd is op respect voor ieders land en cultuur.
  Samenwerking en handel bevorderen de welvaart en welzijn van ieder volk.
  De wereld is zo mooi, maar de mens maakt er constant een bende van. Nog meer geld, nog meer macht. Een ieder belandt tussen 6 plankjes en wat heb je met al je macht en vermogen dan bereikt?

 2. Mooi omschreven Jan. Helemaal mee eens. Helaas zijn velen in de regering niet gespeend van enige menselijke normen en waarden. Dit zijn psychopaten, die kun je niet met redelijke argumenten overtuigen. We moeten ervan overtuigd raken dat deze figuren onze ondergang willen voor persoonlijk gewin en gier naar macht en deze elementen uit onze samenleving verwijderen. Helaas is het zo ver gekomen dat dit niet meer geweldloos kan

 3. We zijn met zijn alles schuldig aan onze ondergang. In Nederland wordt tegen de wil van het Volk geld weggesmeten aan allerlei buitenlandse projecten terwijl de burger in een steeds moeilijke parket raakt. Onze Vaders en moeders, Opa’s en Oma’s hebben gestreden voor een beter Nederland en onze generatie heeft hun daden op beschamende wijze te kakken gezet. Zorg is tot op het bot uitgekleed en we deden niets, Scholing is bijna onbetaalbaar geworden en we deden niets, Voor onze landgenoten in Groningen die lijden onder de aardgaswinning doen we niets. Ik betaal me blauw aan belastingen en vrees een enorme energie rekening door het wanbeleid van onze regering en weer doen we niets. De Nederlandse staat heeft zichzelf tot vijand van het volk uitgeroepen! Gaan we hier eindelijk iets aan doen? Ik wil ervoor vechten tot de dood toe. Wie gaat er mee? Wie heeft er nog een restje menselijke waarde in zich om dat tuig in den Haag ter verantwoording te roepen. Politie en Leger die de gezworen taak hebben de bevolking te beschermen laten het ronduit afweten en daarmee hebben wij het recht en de plicht het zelf te doen. Als we het nu verzaken en jaren later op ons sterfbed liggen en terugkijken hebben we spijt als haren op het hoofd dat we nu geen actie ondernomen hebben. Het is aan ons, er komt geen hulp.

  • Nou er zijn meer mensen die graag helpen als het zo ver is , er komt meer verzet al gaat het niet snel genoeg .
   Achter de scherm is er meer als dat je denkt

   • Ik hoop het en ik wil erbij zijn. Ik ben het zo beu. dit is echt te ver gegaan. het berooft mensen van hun hele bestaan en drijft tot wanhoop. Misschien niet goed te praten maar ik voel een diepe haat en ik wil wraak

 4. Newsweek: Derde Wereldoorlog is begonnen – de VS vermoorden al Russische kinderen

  De Derde Wereldoorlog is al begonnen, zei analist Jason Fields. Volgens hem geven de scherpe prijsstijgingen, de voedselcrisis en de veiligheidsdreigingen in de leidende landen van de wereld aan dat de fase van actieve confrontatie al aan de gang is.

  Zoals Fields benadrukte, is het enige dat nog onduidelijk is of de Koude Oorlog in een ‘hete fase’ terecht zal komen.

  “Wat betekent het om in oorlog te zijn? Als het niet iemand is die rechtstreeks je economie aanvalt, rechtstreeks de hele wereld aanvalt? Ik bedoel, de echte lichamen zijn in Oekraïne, maar anderen lijden mee. Ik denk dat we niet weten of het gaat van koud naar warm”, legt een analist-redacteur bij Newsweek uit.

  https://pravdaru.mirtesen.ru/blog/43504047929/Newsweek-Tretya-mirovaya-voyna-nachalas-SSHA-uzhe-ubivayut-rossi?utm_referrer=mirtesen.ru&utm_source=mirtesen&utm_medium=partner&utm_campaign=95987&utm_content=12360300&utm_term=43702

  Volgens de Russische Lente-editie hebben Russische troepen de afgelopen week vijf hoge officieren van de strijdkrachten van Oekraïne geliquideerd .

  Onder de doden bevonden zich kolonel Oleksyuk Igor Petrovich (hoofd van het commandocentrum van de operationeel-tactische groep Vostok); Kolonel Yury Alekseevich Melnik (officier van de grondtroepen van het leger van Oekraïne); Kolonel Alexander Anatolievich Berlyavsky (officier van het operationeel-tactische niveau van de luchtmacht van Oekraïne); Kolonel Pogorely Yuriy Viktorovich (gevechtspiloot van de 114e tactische luchtvaartbrigade van de luchtmacht van Oekraïne); luitenant-kolonel Bova Oleg Viktorovich (officier van de grondtroepen van het leger van Oekraïne).

  https://www.osnmedia.ru/world/rv-za-proshedshuyu-nedelyu-v-zone-svo-likvidirovany-pyat-starshih-ofitserov-vsu/?utm_source=smi2agr

 5. De oorlog gaat ook via de media die in handen zijn van big money. Propaganda en leugens. Volop misleiding van de massa. De oorlog is een oorlog tegen de massa.

 6. Zij die de wapens verkopen zijn “slim”. in plaats van je kop eraf te laten schieten door de Russen ter verdediging van de in Zwitserland woonachtige miljardair Zelenski… kun je een fantastisch bedrag voor jezelf opstrijken, zelf niemand doden of gedood worden en vertrekken uit een land dat na de verzekerde overwinning op Rusland achter zal blijven zoals het was… een corrupte shit-hole (zou de inmiddels opgesloten Trump zeggen)

 7. Propaganda door Media:
  Srebenica.
  Maar de helft is vertaeld.

  Waarom schoten de Serven 8000 moslims dood? Simpel, wraak op de moslims voor wat die deden in Servie in WO2. Die vermoordden/martelden tienduizenden. Met toestemming van de paus.
  ————————–
  De militaire kant.
  Karremans had ter plekke afgeschoten moeten worden; lafheid in aangezicht van de vijand.
  Daarnaast:
  Hij had NL kunnen vragen F16 rechtstreekt te laten komen;
  Hij had zware wapens over de weg kunnen laten komen; of laten droppen; tijd genoeg.

  hebben jullie bovenstaande gehoord op NL nieuws? nee dus. Vreemd niet?
  =============================
  USA had sancties tegen RU en wilde meer EU landen meekrijgen.
  Dus ging Rutte op hun verzoek babbelen in Oekraine.
  Oekraine haalde de MH 17 neer.
  Zo simpel; de ENIGE die wist van de routeverandering die ze ZELF 45 min voor het neerschieten opgaven.

  Note: zij waren de enigen met de MOGEIJKHEID–dat sluit anderen uit.
  Denken is zo simpel; alleen kennelijk niet voor Nederlanders.

 8. De regeringen ‘overal’ ter wereld zijn nu actief 2,5 jaar de wereld bevolking uit te roeien, is bekend ; daar gaan ze NIET mee stoppen ,
  Afspraken zijn in jaren ‘ 90 al gemaakt
  Plan is paar honderd jaar oud.
  Kissenger 1947; 70% depopulatie . Inmiddels 90% . Heeft in wef programma gestaan , op George guide Stones ( hoeveelheid die overblijft)
  1 van de interessante theorieën;
  vanuit satanische sekte ; oude “ afscheiding” van jodendom sabbatai zevi , verwachten nav planeetstand rond deze tijd de incarnatie van antichrist . Kult Geïnfiltreerd in christen en moslim cultuur
  Religie idem als zoveel ; brainwashing
  Geld en ‘roem’ overstijgt alles, “ handig “ voor de wereldwijde psycho- sociopaten om aanhanger te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in