Dankzij de establishment-media zullen de tovenaarsleerlingen die president Joe Biden adviseren – ik doel op minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, nationaal veiligheidsadviseur Jacob Sullivan en China-specialist Kurt Campbell – geen moeite hebben om de mensen warm te maken voor de grootste oorlog in 77 jaar, te beginnen in Oekraïne en misschien uit te breiden naar China. En, schokkend genoeg, onder valse voorwendselen, schrijft Ray McGovern.

De meeste mensen zijn zich niet bewust van het feit dat de westerse media eigendom zijn van en beheerd worden door dezelfde bedrijven die enorme winsten maken door kleine oorlogen aan te wakkeren en vervolgens de nodige wapens te verkopen.

Bedrijfsleiders en elites met een Ivy-diploma, opgeleid om te geloven in het “exceptionalisme” van de VS, vinden het geld en de glans te lucratief om helder te kunnen denken. Zij misleiden zichzelf door te denken dat (a) de VS geen oorlog kan verliezen; (b) escalatie kan worden gekalibreerd en een bredere oorlog kan worden beperkt tot Europa; en (c) van China kan worden verwacht dat het gewoon aan de zijlijn blijft staan. De instelling, bewust of onbewust, “Geen zorgen. En in elk geval zijn het geld en de glans het risico waard.”

De media weten ook dat ze altijd doorgewinterde Russofoben tevoorschijn kunnen halen om bijvoorbeeld “uit te leggen” waarom de Russen “bijna genetisch gedreven” zijn om kwaad te doen (James Clapper, voormalig directeur van de nationale inlichtingendienst en nu ingehuurde geleerde op CNN); of Fiona Hill (voormalig nationaal inlichtingenofficier voor Rusland), die volhoudt dat “Poetin de Verenigde Staten uit Europa wil verdrijven.” … Zoals hij het zou kunnen uitdrukken: “Vaarwel, Amerika. Laat de deur je niet raken als je vertrekt”.

Bij gebrek aan een wonderbaarlijke verschijning van heldere koppen met een minder benepen houding ten aanzien van de kernbelangen van Rusland in Oekraïne en China in Taiwan, zullen historici die de oorlog die nu voor onze deur staat overleven, deze beschrijven als het resultaat van overmoed en domheid die op hol is geslagen. Objectieve historici zullen misschien zelfs opmerken dat een van hun collega’s – professor John Mearsheimer – het vanaf het begin bij het rechte eind had, toen hij in het herfstnummer 2014 van Foreign Affairs uitlegde “Why the Ukraine Crisis is the West’s Fault.”

  Oorlog is de voortzetting van de politiek met andere middelen

Historicus Barbara Tuchman ging in op het soort situatie waarmee de wereld in Oekraïne wordt geconfronteerd in haar boek “The March of Folly: From Troy to Vietnam.” (Als ze had geleefd, zou ze het zeker hebben bijgewerkt om rekening te houden met Irak, Afghanistan, Syrië en Oekraïne). Tuchman schreef:

“Houthoofdigheid… speelt een opmerkelijk grote rol in de regering. Het bestaat uit het beoordelen van een situatie in termen van vooropgezette vaste opvattingen en het negeren of verwerpen van alle tegengestelde signalen. Het is handelen naar wens terwijl men zich niet laat afleiden door de feiten.”

‘Nyet betekent Nyet’

Vladimir Poetin tijdens een persconferentie op 4 april 2008 na de vergadering van de Rusland-NAVO-raad. (Kremlin.ru, CC BY 4.0, Wikimedia Commons)

Dankzij de Westerse media weet een heel klein percentage van de mensen dat:

• Veertien jaar geleden werd de toenmalige Amerikaanse ambassadeur in Rusland (huidige directeur van de C.I.A.) William Burns door de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov gewaarschuwd dat Rusland mogelijk zou moeten ingrijpen in Oekraïne, als het land lid zou worden van de NAVO. De onderwerpregel van Burns’ telegram van 1 februari 2008 van de ambassade in Moskou (nr. 182) naar Washington maakt duidelijk dat Burns geen blad voor de mond nam. Er stond: “Nyet betekent nyet: Ruslands NAVO-uitbreiding rode lijnen”. De beleidsmakers in Washington werden dus in zeer specifieke bewoordingen gewaarschuwd voor de Russische ‘rode lijn’ met betrekking tot het lidmaatschap van Oekraïne van de NAVO. Niettemin werd op 3 april 2008 tijdens een NAVO-top in Boekarest verklaard: “De NAVO verwelkomt het Euro-Atlantische streven van Oekraïne en Georgië naar lidmaatschap van de NAVO. Wij zijn vandaag overeengekomen dat deze landen lid zullen worden van de NAVO.”

• Acht jaar geleden, op 22 februari 2014, orkestreerden de VS een coup in Kiev – terecht bestempeld als “de meest flagrante coup in de geschiedenis”, voor zover deze al 18 dagen eerder op YouTube was aangekondigd. De kersverse leiders van Kiev, zelf uitgekozen en bij naam genoemd door Victoria Nuland, Assistant Secretary of State van de VS, in het op YouTube gepubliceerde gesprek met de Amerikaanse ambassadeur in Kiev, riepen onmiddellijk op tot toetreding van Oekraïne tot de NAVO.

Juni 2014: Van links naar rechts: de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, de post-coup president van Oekraïne Petro Porosjenko, de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne Geoffrey Pyatt en Victoria Nuland, assistent-staatssecretaris voor Europese en Euraziatische Zaken. (Ministerie van Buitenlandse Zaken)

• Zes jaar geleden, in juni 2016, vertelde de Russische president Vladimir Poetin aan westerse verslaggevers dat hij zich zorgen maakte over het feit dat zogenaamde antiballistische raketsites in Roemenië en Polen van de ene op de andere dag zouden kunnen worden omgebouwd om offensieve aanvalsraketten te herbergen die een bedreiging vormen voor Ruslands eigen nucleaire strijdkrachten. (Zie deze unieke video, met Engelse ondertiteling, van minuut 37 tot 49.) Er is een directe analogie met de Cubaanse raketcrisis van 1962, toen Moskou offensieve aanvalsraketten in Cuba plaatste en president John Kennedy fel reageerde op de existentiële bedreiging die dat vormde voor de VS.

  Het westen is in Oekraïne in zijn eigen val gelopen
Gepantserde voertuigen van een Amerikaans regiment trekken de Roemeense stad Brasov binnen, 14 mei 2015. (NAVO)

• Op 21 dec. 2021 zei Poetin tegen zijn hoogste militaire leiders: “Het is uiterst alarmerend dat elementen van het Amerikaanse wereldwijde verdedigingssysteem in de buurt van Rusland worden ingezet. De Mk 41 draagraketten, die zich in Roemenië bevinden en in Polen zullen worden opgesteld, zijn aangepast voor de lancering van de Tomahawk-raketten. Als deze infrastructuur doorgaat, en als Amerikaanse en NAVO-raketsystemen in Oekraïne worden ingezet, zal hun vluchttijd naar Moskou slechts zeven tot tien minuten bedragen, of zelfs vijf minuten voor hypersonische systemen. Dit is een enorme uitdaging voor ons, voor onze veiligheid.” [Nadruk toegevoegd].

• Op 30 dec. 2021 spraken Biden en Poetin telefonisch op dringend verzoek van Poetin. In de lezing van het Kremlin stond: “Joseph Biden benadrukte dat Rusland en de VS een speciale verantwoordelijkheid delen voor het waarborgen van stabiliteit in Europa en de hele wereld en dat Washington niet van plan is offensieve aanvalswapens in te zetten in Oekraïne. Joeri Oesjakov, een topadviseur voor het buitenlands beleid van Poetin, wees erop dat dit ook een van de doelen was die Moskou hoopte te bereiken met zijn voorstellen voor veiligheidsgaranties aan de VS en de NAVO. [Nadruk toegevoegd].

7 dec. 2021: De Amerikaanse president Joe Biden, op het scherm tijdens het videogesprek met de Russische president Vladimir Poetin. (Kremlin.ru, CC BY 4.0, Wikimedia Commons).

• Op 12 februari informeerde Oesjakov de media over het telefoongesprek tussen Poetin en Biden eerder die dag. “Het gesprek was een soort vervolg op het telefoongesprek van 30 december. … De Russische president maakte duidelijk dat de voorstellen van president Biden niet echt ingingen op de centrale, belangrijke elementen van Ruslands initiatieven, noch wat betreft het niet uitbreiden van de NAVO, noch wat betreft het niet stationeren van aanvalswapensystemen op Oekraïens grondgebied … Op deze punten hebben we geen zinvolle reactie ontvangen.” [Nadruk toegevoegd].

• Op 24 februari viel Rusland Oekraïne binnen.

  De Slag om Bakhmut: Postmortem - Russisch-Oekraïense oorlog Update

Niet uitgelokt?

De VS houden vol dat de inval van Rusland “niet uitgelokt” was. De gevestigde media herhalen plichtsgetrouw die uitspraak, terwijl ze de mensen in het ongewisse laten over feiten (geen opinies) zoals hierboven geschetst (en van bronnen voorzien). De meeste mensen zijn net zo in de ban van de media als 20 jaar geleden, toen ze te horen kregen dat er massavernietigingswapens in Irak waren. Ze geloofden er gewoon in. De schuldige media toonden ook geen berouw – of een minimum aan gêne.

Wijlen Fred Hiatt, die redacteur was bij The Washington Post, is daar een goed voorbeeld van. In een interview met The Columbia Journalism Review [CJR, maart/april 2004] merkte hij op: “Als je kijkt naar de hoofdartikelen die we schreven in de aanloop naar de oorlog, stellen we dat hij [Saddam Hoessein] massavernietigingswapens heeft. … Als dat niet waar is, was het beter geweest om het niet te zeggen.”

(Mijn mentor in de journalistiek, Robert Parry, had het volgende te zeggen over Hiatt’s opmerking. “Ja, dat is een algemeen principe van de journalistiek, dat als iets niet echt is, we niet geacht worden vol vertrouwen te verklaren dat het wel echt is.”)

Het is nu nog erger. Rusland is Irak niet. En Poetin is de afgelopen zes jaar zo gedemoniseerd dat mensen geneigd zijn om mensen als James Clapper te geloven dat er iets genetisch is dat Russen slecht maakt. “Russia-gate” was een grote zwendel (en nu ook aantoonbaar), maar dat weten de mensen ook niet. De gevolgen van langdurige demonisering zijn uiterst gevaarlijk – en dat zal de komende weken nog meer het geval zijn, nu politici wedijveren om de sterkste te zijn in het tegengaan van de “niet-uitgelokte” aanval van Rusland op Oekraïne.

Humorist Will Rogers had gelijk: “Het probleem is niet wat mensen weten. Het is wat mensen weten dat niet waar is; dat is het probleem.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Vernon Coleman: Beseft u wel hoezeer u de afgelopen twee jaar door de propaganda van de regering gemanipuleerd bent?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische Mobilisatie – Begin van het Einde voor Kiev en NAVO (VIDEO’S)
Volgend artikelDuidelijk: Rusland zal op aanvallen op de Donbass-regio reageren als een aanval op zijn eigen grondgebied als ze stemmen om onder zijn controle te komen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. De massa hobbelt gewoon mee richtig hun eigen dood, omdat zij een blindelingse vertrouwen hebben in de meest verrotte en corrupte heersers. Die alles letterlijk 180 graden draaien en de ware toedracht altijd verdraaien. Het school voorbeeld hebben we al gezien met het coronahoax, de massa leest zich zelf niet in, wil niets horen. Het is inderdaad wat in de tekst staat van een houthoofdigdheid en dat fenomeen schijnt ook nog eens besmettelijk te zijn. Maar wat is gevaarlijker: elke half jaar een gifspuit ingespoten te krijgen of zo’n bom op je te krijgen. Het eind resultaat is het zelfde. Zelfs dat dringt niet door bij de meeste. De smartzombies geloven enkel wat op hun schermpje getoverd wordt, de rest is onzin en doet niet ter zake.

  2. Voor hen die weten,hoeft niets verklaard te worden.
    Voor hen die willen weten, verklaren zichzelf.
    Voor hen die niet weten, is geen enkele verklaring afdoende.
    Voor hen die niet willen weten, verklaren je voor gek.

  3. Hehe eindelijk gaat Amerika zich zelf vernietigen, wat een rust zal dat geven wereldwijd. Geen oorlogen meer tegen midden oosten landen om deze kaal te plukken en over te nemen. Nu hebben ze een sterkere vijand aangevallen en dit gaat Amerika en Europa verliezen. Dat krijg je als de overheden wereldwijd zijn overgenomen door criminele grote organisaties die alleen maar oog hebben om nog rijker en machtiger te worden zonder zich te bekommeren om de rest van de mensheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in