Een documentaire getiteld Pseudology: The Art of Lying vertelt wat velen van ons al vermoedden. Televisiekijken brengt de kijker in een suggestieve, bijna hypnotische, gemoedstoestand en onderdrukt ons vermogen om kritisch te denken.

De documentaire legt uit:

“Als je ooit een gedachten vertroebeling hebt ervaren na het kijken naar televisie, ben je niet de enige.

De hersenen hebben vier modi waarin ze werken, en vier hersengolfpatronen. Delta is wanneer je diep slaapt, Theta is wanneer je in een lichte slaap bent, Alpha is wakker maar ontspannen, het is de denkmodus waarin je verkeert wanneer je in de meest verhoogde staat van suggestibiliteit bent, en dan is er nog Beta, de hoogst functionerende modus zoals wanneer je een boek leest of een zeer stimulerend gesprek voert”.

Volgens onderzoek dat teruggaat tot de jaren zestig van de vorige eeuw, hebben wetenschappers consequent vastgesteld dat de hersenen in minder dan een minuut televisiekijken overschakelen van de Bèta- naar de Alfastaat, waarin de geest ongelooflijk suggestief is en zijn vermogen verliest om duidelijk te bepalen tussen goed en fout, bericht wakingtimes.com.

“Na ongeveer 90 seconden kijken, begint de circulatie in de frontale kwab te dalen en dat heeft eigenlijk een averechts effect”. ~ Dr. Neal Nedley

De frontale kwab is het deel van onze hersenen dat zich bezighoudt met moraliteit, spiritualiteit, oordeel en besluitvorming. Zonder deze kwab is onze persoonlijkheid vrijwel onbestaande en hebben we in wezen geen zeggenschap of mentale verbinding met een hogere spirituele kracht.

Als gevolg daarvan zijn onze levens steeds minder bevredigend geworden. Hoe meer tijd we besteden aan het staren naar schermen, hoe minder tijd we besteden aan het bereiken van iets zinvols en hoe minder we in staat zijn om te verwoorden wat ons leven zinvol maakt.

  Amazon: We schakelen Parler om middernacht uit van internet

“Er zijn meer leuke dingen te doen dan ooit tevoren in de geschiedenis van de mensheid, maar toch hebben we meer depressies dan ooit tevoren in de geschiedenis van de mensheid, meer angsten, geestelijke gezondheidsproblemen rijzen de pan uit over de hele wereld en het entertainmentmedium is een van de belangrijkste redenen waarom dit gebeurt”.

Nog interessanter zijn de studies die de invloed van nachtelijk televisiekijken onderzoeken op hoe iemand zich de volgende dag voelt. Het blijkt dat hoe meer televisie je ’s avonds kijkt, hoe groter de kans is dat je de volgende dag een slechte dag hebt.

“Studies tonen duidelijk aan dat wanneer je naar amusement gaat als een manier om ofwel plezier te maken en het een gewoonte wordt, het risico op depressie en angst meer dan verdubbelt”.

Op een bepaalde manier beïnvloedt televisie niet alleen onze gemoedstoestand, maar in het verlengde daarvan ook de manier waarop we de wereld om ons heen waarnemen. Dr. Michael Rich is een expert op het gebied van het effect dat tv heeft op de geest en beschrijft de ervaring van het kijken naar een 3D film als volgt:

“Wat doen je hersenen als je in de bioscoop zit, naar een groot scherm kijkt, een 3D-bril draagt, zwemt in surround-geluid en de 24 beelden verwerkt die per seconde voorbijflitsen? Je hersenen verwerken die prikkels plichtsgetrouw – en doen weinig anders. In feite wordt je pre-frontale cortex, die betrokken is bij impulscontrole, toekomstgericht denken en morele keuzes, in dit proces in feite uitgeschakeld. Dat is een deel van de reden waarom je ‘verdwaalt’ in de film”.

Het is niet makkelijk om schermtijd helemaal te schrappen. Maar we kunnen allemaal stappen ondernemen om naar buiten te gaan, de natuur en de gemeenschap te waarderen, en ons vermogen om zelf na te denken terug te nemen.

  Rechter weigert herstel Parler

Je kunt een deel van de documentaire bekijken op YouTube of de volledige film kopen op hun website.

Hoe de massa’s worden gemanipuleerd en gestuurd

Vorig artikelSteven Fishman – Wie zal de Vaccinholocaust overleven?
Volgend artikelSnelle toename van Covid-19 vaccin bijwerkingen in Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Ik geloof wel dat je compleet afgestompt kan worden wanneer je letterlijk alles soaps en series volgt.
  Of een gegeven moment hebben deze mensen niet eens meer door wanneer ze een herhaling zitten te kijken.
  Ik ken mensen die elke soap of serie 2x bekijken, verdeeld over de dag.
  Daar kan je ook geen gesprek meer mee voeren, daar komt geen zinnig woord meer uit.
  Ik kijk eigenlijk alleen documantaires, technische onderzoeken. nooit een serie.
  En zit dan eigenlijk te bedenken wat ik zou kunnen doen, komt er reclame dan ben ik al met iets anders bezig.
  En als ik mij afvraag tijdens een reclame waar ik nou ook alweer naar zat te kijken, dan gaat de tv uit.
  Eigenlijk ben ik altijd wel wat aan het rommelen in mijn huis, de tv staat vaak aan als achtergrond geluid.

 2. Gelukkig heb ik 12 jaar geleden mijn tv weggedaan omdat ik toen al jaren niet meer keek. Netflix, bioscoop e.d. doe ik ook niet aan.

  • Ik doe ook mijn radio niet weg omdat ik vind dat er de laatste tijd alleen maar vervelende muziek wordt gemaakt.
   Regelmatig hoor ik daar uit nog leuke muziek.
   Over mijn tv denk ik net zo, ik hoef er niet naar te kijken en alles te volgen.
   Maar soms kom ik nog een goede film tegen of iets wat ik niet wist in een documentaire.
   Hoe iemand met zijn of haar tv omgaat ligt geheel aan je eigen gedrag.
   Maar als je denkt dat je jezelf niet kan beheersen om zelf een onderscheid te maken, dan kan je de tv beter weg doen.

 3. ik heb al 35 jaar geen radio, 25 jaar geen kranten en 20 jaar geen tv ook reclamefolders, die komen er hier niet in, als ik iets NODIG heb vergeet ik dat echt niet te halen.
  mensen vragen vaak wat ik als alleenstaande dan doe, dan zeg ik dat t niet uitmaakt want alles is beter dan die hersenspoelfabrieken aan hebben. Je gaat weer zelf denken dus altijd vol ideeën, nooit geen moment van verveling.

  • Draai je nog wel een stukje muziek? Een LP of zo.
   Daar kunnen ook teksten in zitten die jou denk vermogen zou kunnen aantasten of beinvloeden.
   Die kunnen gaan over liefdes, verdriet, ellende, dromen, fantasie, enz……
   Of heb je die ook al de deur uit gedaan.
   Het lijkt mij het beste als je zelfs geen internet meer bezoekt of nog langer met mensern communiceert.
   Die zijn ook alleen maar bezig om jou hersens te spoelen.

   Raar dat ik daar helemaal geen last van heb.
   Ik heb nog steeds goede ideeen of creatief genoeg. En ik verveel mij nooit.
   Waartom slaan sommige toch helemaal compleet door in zware overdrijvingen.
   Ben je anders zelf meer niet de baas over je eigen lerven, ben je anders zo snel van de wijs gebracht?

 4. Ik heb er meer last van dat men mij wil beinvloeden wanneer ik mij buiten begeef als ik al die mongolen om mij heen zie en hun gedragingen.
  En dan ook nog van mij verlangen dat ik mij net zo ga gedragen.
  Dat kan ik niet aan of uit zetten.
  Deelnemen is het verkeer is net zo iets. Ben altijd weer blij als ik het overleeft heb tussen al die mongolen.
  Maar hier hebben de meeswte nou weer geen probleem mee.

 5. Ik kijk al 6 jaar niet meer, nadat ik in 2015 ontwaakte, heb ii hem nooit meer aangezet! Ik kijk nu leuke dingen, zoals lach! Voal commedys op internet, van vroeger! Het alternatieve nieuws haal ik ook van alternatieve bronnen, die critisch zijn! Ik begin nu te snappen, waarom die zwarte kousen kerk christenen, geen tv hebben en hadden, je haald de duivel in huis zeggen zij, daar zit wel een kern van waarheid in! Vaccineren, doen ze ook niet, ze blijven wel bij hun standpunt, toch respect voor hen!

 6. ‘Keep your friends close, but your enemies closer.”
  Je moet ze wel een beetje in de gaten houden.
  Zelf heb ik veel schermtijd, vnl achter de computer.
  TV kijk ik weinig, een paar programmas, geen series of films.

 7. Rutger Bregman concludeert in zijn boek “De meeste mensen deugen” dat de Milgram-experimenten uit de jaren ’60 niet zo zeer wijzen op gevoeligheid voor autoriteit of de status van de man in de witte jas, maar meer op pogingen van mensen om een lijmende rol aan te nemen waardoor ze verstrikt raken in hun pogingen om iets goeds te doen. Het bleek dat 56% van de deelnemers aan de gehoorzaamheidsexperimenten deden alsof ze werkelijk dachten (dodelijke) schokken toe te dienen omdat ze bleven vasthouden aan de overtuiging uiteindelijk echt iets goeds te doen in het belang van de mensheid. Zo bleek ook Adolf Eichmann “normaler” dan “normaal” te zijn en toch deed hij wat hij heeft gedaan vanuit de overtuiging echt iets goeds te doen voor een grote groep mensen. Precies hetzelfde zie je nu in deze tijd ook weer: mensen blijven maar met elkaar doen alsof er zich een humanitaire ramp voltrekt, terwijl heel wat mensen beseffen dat dit natuurlijk niet het geval is, vanuit de overtuiging of wens om echt iets goeds te doen voor de mensheid als geheel. Wellicht om dezelfde reden zullen heel wat artsen vanuit oprecht goede bedoelingen blijven doorgaan met de injectie van synthetisch mRNA dat men (om dezelfde reden?) een “vaccin” blijft noemen.

 8. Men gebruikt een ‘lichtbak’ om konijnen te hypnotiseren en te vangen in het bos.
  TV toestellen zijn de lichtbakken om mensen te hypnotiseren en te vangen.
  EN de gehypnotiseerden beseffen niet dat ze gehypnotiseerd zijn.

  • je hebt helemaal gelijk, vroeger maakte de kerk de mensen bang nu doet tv dat, ben blij dat ik zo’n ding al heel lang niet meer heb.

   • Er is er maar 1 de baas hier, en dat is niet mijn tv.
    Ik ben nog altijd zelf wel in staat om te bepalen of deze aan of uit staat en waar ik wel of niet naar kijk.
    Net zo als dat ik zelf nog bepaal welke nieuws bronnen ik wel of niet lees.
    Blijkbaar zijn er hier vele die deze controle zijn kwijt geraakt.
    Dus dan doen ze de tv en of radio maar de deur uit.
    Je moet toch iets ergens de schuld van geven wanneer je je eigen leven niet onder controle hebt.

 9. Het valt mij vooral op dat mensen die nauwelijks een doel of een bestaan hebben, met andere woden, zich de hele dag de tyfus zitten te vervelen, de hele dag de tv hebben aanstaan.
  Als je daar zomaar toevallig aanbelt dan voelen ze zich al gestoord wanneer je ze onderbreekt in wat ze bekijken.
  Zelfs de reclame wordt daar nog nauwkeurig bekeken en gevolgd.
  Meestal ben ik dan na minder dan een minuut weer verdwenen en om geen 2de vpoging er meer aan te wagen door dar aan te bellen.

 10. Ik denk ook dat iemand die zich bevrijd voelt door de tv er uit te gooien eigenlijk gewoon overgevoelig is voor indoctrinatie waar ze niet mee om kunnen gaan.
  Dan is er inderdaad maar 1 oplossing als je hier last van hebt.
  Alle bronnen verwijderen waardoor je eventueel beinvloed door zou kunnen worden ter zelf bescherming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in