De derde dag van het Oekraïense tegenoffensief werd gekenmerkt door nieuwe pogingen van de Oekraïense strijdkrachten om in verschillende richtingen door de Russische verdediging heen te breken, bericht Southfront.org.

In de ochtend van 31 augustus meldde het Russische Ministerie van Defensie dat de AFU aanzienlijke verliezen heeft geleden bij mislukte aanvallen op de dorpen Arkhangelsk, Olgino en Ternovye Pody. Een bataljon van de 57e gemotoriseerde infanteriebrigade van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) zou verslagen zijn in de buurt van het dorp Soekhoi Stavki.

“Momenteel wordt de vernietiging van de overblijfselen ervan voltooid,” meldde het Russische MvD.

Om de AFU-eenheden te ontzetten, werden 12 tanks, die door Polen aan het Kievse regime waren geleverd, over de Ingulets-rivier vervoerd. Sommige van de tanks werden vernietigd door het krachtige vuur van de Russische troepen. Verscheidene tanks werden bij een wanordelijke terugtocht opgeblazen. Slechts vijf Oekraïense tanks konden zich terugtrekken, tot diep in het door de AFU gecontroleerde gebied.

Tijdens twee dagen van mislukte aanvallen op Mykolaiv-Krivoy Rog en andere richtingen, verloren de Oekraïense troepen vier gevechtsvliegtuigen: twee Su-25, één Su-24 en één MiG-29. Drie Oekraïense Mi-8 helikopters werden in de lucht neergeschoten. De Russische troepen vernietigden 63 Oekraïense tanks, 59 infanteriegevechtsvoertuigen, 48 andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 14 pick-ups met zware mitrailleurs en meer dan 1.700 Oekraïense militairen.

De zware verliezen van de AFU worden door verschillende militaire bronnen bevestigd. Het Russische leger volgde de tactiek van “vuurketels” in verschillende gebieden aan de frontlinie.

Klik voor groot

Later op de dag werd echter enig succes van de AFU uit de frontlinies gemeld. Tot nu toe heeft de AFU de controle over 5 dorpen genomen. Het gaat om Lyubomirovka, Ternovy Pody, Andreevka, Lozove en Sukhoi Stavok.

Op de derde dag van het tegenoffensief in Cherson heeft het Oekraïense leger geprobeerd om de verdediging van de Strijdkrachten van de Russische Federatie in drie gebieden tegelijk door te drukken.

  Europa zit in een DEÏDUSTRIALISATIESPIRAAL door aanhoudende energiecrisis

Poolse T-72 tanks vernietigd in de regio:

De AFU viel opnieuw de Russische stellingen ten westen van de stad Kherson aan vanuit hun stellingen in de stad Posad-Pokrovsky en het eerder ingenomen dorp Ternovy Pody. De AFU brak door de Russische verdediging in Zeleniy Gai en bereikte de noordelijke buitenwijken van Kiselevka. Zij slaagden er echter niet in een voet aan de grond te krijgen en werden door Russische artillerie teruggeslagen. Het Russische leger slaagde erin de stellingen in het gebied te versterken met troepen uit de omgeving van Alexandrovka. De gevechten gaan door langs de lijn Petrovsky-Zeleniy Gai. De dorpen Lyubomirovka en Ternovy Pody blijven onder de controle van de AFU.

Een nieuwe poging van de AFU tot een tegenaanval in Blagodatnoye mislukte. In het nabij gelegen Partizanskoye werd het munitiebevoorradingspunt van de AFU opgeblazen.

Dezelfde geen resultaten boekten de Oekraïense militairen aan de Zwarte-Zeekust in de omgeving van Alexandrovka.

De Oekraïense militaire colonne werd vernietigd:

Meer tijdelijke winst van de AFU werd gemeld in de omgeving van Andreevka. De Oekraïense strijdkrachten versterkten hun posities in de buurt van het dorp Soekhoi Stavok en slaagden erin op te rukken naar de zuidwestelijke buitenwijken van het dorp Bruskinskoe, dat enkele kilometers naar het noordoosten ligt. Zij probeerden de Russische groepering vanuit het oosten te omsingelen en de weg naar Davidov Brod in handen te krijgen. Volgens plaatselijke bronnen zijn de Russische eenheden er tegen de avond in geslaagd de vijand terug te dringen en de weg Davydov Brod – Bruskinskoe – Novaja Kachovka veilig te stellen. De hele corridor vanaf Andreevka is onder volledige vuurcontrole van de Russische troepen. De gevechten om Sukhoi Stavok en Kostroma gaan door.

  Als het om Nordstream en F-16's gaat, kiezen de VS voor politieke gebaren met de armen over elkaar

HIMARS MLRS richt op de stad Kherson:

In de omgeving van Davydov Brod heeft de AFU verschillende aanvallen gelanceerd, maar tot nu toe zonder succes. Verschillende landingsboten en tanks die hen met vuur ondersteunden, werden vernietigd.

Aan de noordelijke frontlinies bleef de situatie ongewijzigd. Op 31 augustus beweerden de eerste berichten dat de Oekraïners het dorp Arhangelskoe in handen hadden, maar naar verluidt slaagden zij er niet in hun posities te behouden. De strijd om het dorp duurt voort. Russische eenheden blijven hun stellingen in Olgino en Vysokopolie verdedigen.

Addendum (Southfront):

UAF poging tot tegenoffensief zonder veel succes

Terwijl de Oekraïense strijdkrachten doorgaan met pogingen om een offensief te ontwikkelen in het zuiden van het land, verklaren de geallieerde strijdkrachten van Rusland en de LDPR nieuwe overwinningen aan het Donbass-front.

De militairen van de DPR en de Strijdkrachten van Rusland hebben de controle over nog eens vier dorpen in de republiek overgenomen. Het gaat om de dorpen Klychevoe, Volodino, Orlinskoye en Zavitne Bazhannya. In totaal zijn 275 dorpen onder de controle van de DPR gekomen. Meer dan 200 vierkante kilometer van het grondgebied van de republiek is in een maand tijd bevrijd.

Het Oekraïense leger dat zich terugtrekt uit stellingen in veel gebieden in het oosten van het land, probeert een tegenaanval in te zetten. Tot nu toe zonder succes.

Lokale bronnen melden dat de strijdkrachten van Oekraïne offensieve operaties aan het voorbereiden zijn in de regio Charkov. Daartoe zijn reserves opgesteld voor de gebieden bij de stad Charkov. Pogingen tot een tegenaanval op de Russische stellingen in Izyum zijn niet uitgesloten.

Op 30 augustus hebben geallieerde troepen een Oekraïens tegenoffensief afgeslagen bij het dorp Kodema in de DPR, dat bijna geheel onder controle van het Russische leger is gekomen. Volgens de officiële gegevens van de DPR werden 20 Oekraïense eenheden met militair materieel vernietigd als gevolg van de mislukte operatie.

  Rusland sluit de strop voor de Oekrainse troepen 

Oekraïense troepen probeerden ook een tegenaanval uit te voeren langs de lijn Novomayorskoye – Egorovka in de regio Ugledar, maar Russische artillerie dwong hen zich terug te trekken.

Intussen is aan de zuidelijke frontlinies de opmars van de Strijdkrachten van Oekraïne gestopt.

De hevige gevechten gaan door in de richting van Krivoy Rog. Oekraïense eenheden proberen de Russische stellingen in Olgino en Vysokopolye te bestormen. De Russische groepering werd door vijandelijk vuur geblokkeerd, maar de Oekraïense eenheden konden niet verder oprukken door het actieve werk van de Russische artillerie en luchtmacht.

In de omgeving van Andreevka zijn de Oekraïense troepen een groot aantal manschappen en materieel aan het verzamelen in de buurt van Lozove en Sukhoi Stavok. De dorpen kwamen eerder onder Oekraïense controle.

Ten westen van Snigirevka zijn de Oekraïense eenheden er opnieuw niet in geslaagd een tegenaanval uit te voeren in Blagodatnoe.

Naar verluidt zijn de Oekraïense militairen erin geslaagd het kleine dorp Ternovye Pody ten noordwesten van Cherson in handen te krijgen. Zij zijn opgerukt tot Ljoebomirovka, maar moeten dat nog veroveren.

Ten westen van Cherson hebben Russische troepen de vijand teruggedrongen tot de lijn Blagodatnoye – Pravdino.

Aan de Zwarte Zeekust hebben de Oekraïense troepen opnieuw geprobeerd Alexandrovka vanuit het noorden aan te vallen vanuit hun posities in Tavriyskoe, en ook vanuit het westen langs de dam over het Solonetsmeer, maar zij faalden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oh Oh! Medvedev: “De Ruiters van de Apocalyps galopperen vooruit”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet zal plotseling gebeuren
Volgend artikelBravo aan de lockdown-sceptici, die werden besmeurd en uitgestoten omdat zij de vrijheid durfden te verdedigen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. zelensky probeert meer oekrainese doden op zijn geweten te hebben dan zijn grootvader tijdens de holodomor (was bolsheviks-oekrains official

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in