Halleluja. Looft de Heer. Het is eindelijk gebeurd. Ja, een van de hoogste regeringsleden tijdens die hele lockdown zaak heeft eindelijk toegegeven dat de strategie overdreven was, slecht aangepakt en slecht gecommuniceerd. Maak een buiging, Rishi Sunak.

Ik moest even slikken toen ik de verslagen zag. Gedurende die lange lockdown maanden was niemand in de regering, laat staan in het kabinet, bereid iets dergelijks te zeggen. Het werd aan een paar moedige journalisten en wetenschappers overgelaten om het op te nemen tegen de overweldigende kracht van de lockdown fanatici, met politie die mensen beboette omdat ze op parkbankjes zaten en buren die elkaar gretig verraden alsof dit een of ander autoritair land was, schrijft Robert Taylor.

De dapperen hielden de vlag van de persoonlijke vrijheid in leven. Dat is echt niet overdreven. En zij hebben er zwaar voor betaald. Op de sociale media waren de aanvallen intens. Jullie geven niet om levens! snauwden ze. Jullie zijn moordenaars! beweerden ze. En in de mainstream was het al niet veel beter. Jullie zijn een “kleine, onevenredig invloedrijke factie,” kermde een Guardian Leader, die “de virulentie van het virus ontkent”. Bedankt daarvoor.

Eén parlementslid, Neil O’Brien, nam de taak op zich om elke scepticus in het openbaar in diskrediet te brengen, en verklaarde “dat zij heel wat te verantwoorden hebben”. Nee, dat hebt u, mijnheer O’Brien, voor het smoren van het vrije debat, samen met mainstream nieuwszenders, die twee jaar lang niet onderzocht hebben of de lockdown misschien meer kwaad dan goed deed.

  Rapport: COVID vaccins veroorzaken veel meer doden dan eerder gedacht: "Kan oplopen tot honderdduizenden meer doden"

Ja, het was eenzaam. Maar nu vertelt de man die verantwoordelijk was voor het beheer van de financiën van het land ons laattijdig dat wij niet alleen waren. Hij vertelt ons nu dat het verkeerd was om wetenschappers zoveel macht te geven; verkeerd om Sage zoveel invloed op het beleid te geven; verkeerd om geen rekening te houden met de langetermijngevolgen van lockdown voor de gezondheid en het welzijn van de mensen; verkeerd om niet te praten over de onvermijdelijke enorme vertragingen bij de diagnose van kanker, hartziekten en diabetes; verkeerd om scholen te sluiten; en verkeerd om zoveel angst in te boezemen.

Dat is wat sommigen van ons al de hele tijd zeggen, en daarvoor een hoop ellende te verduren krijgen. Sunak vertelt ons zelfs dat hij verhinderd werd over zijn twijfels te praten, en dat toen hij dat probeerde hij op een stenen muur van stilzwijgen stuitte.

De meest pertinente vraag voor mij, nu zij de vermoedelijke eerste minister is, is welke rol Liz Truss gespeeld heeft. Ik wil graag geloven dat zij deel uitmaakte van het verzet, maar wij hebben een duidelijk verslag van haar nodig. Heeft zij Sage in het kabinet uitgedaagd? Heeft zij het voor kinderen en de economisch kwetsbaren opgenomen? Wel, misschien zal zij ons dat vanavond op de hoorzitting in Norwich vertellen. Ik hoop dat er wat pit in zit. Ga ervoor, Rishi. Laten we alles doorspoelen.

Sunak beweert dat uit de notulen van de vergaderingen van Sage afwijkende stemmen zijn weggesneden. Waarom zou iemand dat doen? In wiens belang zou dat zijn? Waarom zouden niet alle kanten gepubliceerd mogen worden? Het is nogal een beschuldiging. In feite is het bijna genoeg om van ons allemaal samenzweringstheoretici te maken.

  Samenzweringstheorieën worden samenzweringsfeiten

Maar hoewel ik de interventie van Sunak toejuich en verwelkom, heb ik ook een vraag. Hij was de tweede na de Eerste Minister wat macht en invloed betreft, en de lockdown was het meest ingrijpende, vrijheid vernietigende regeringsinitiatief sinds de oorlog. Hij had er ernstige twijfels over. Waarom nam hij dan geen ontslag? Ja, het zou weer een hoofdpijn voor Boris geweest zijn. Maar was hij het, gezien de enorme gevolgen van de verkeerde strategie, niet aan het Britse volk verplicht?

Het is tragedie op tragedie. Goed, het is een opluchting te horen dat iemand in het hart van de regering het lef had om het gevaarlijke groepsdenken ter discussie te stellen. Maar het is een schrale troost voor miljoenen kinderen wier schoolopleiding onherstelbaar beschadigd werd, samen met hun vooruitzichten op lange termijn, en voor patiënten die nu pas ontdekken dat zij kanker, suikerziekte of hartkwalen hebben, en voor degenen die de kans werd ontzegd om gewoon eenzame, stervende familieleden te omhelzen.

Voor al deze slachtoffers van de lockdown komen de woorden van Sunak twee jaar te laat.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

WHO wil COVID-19 vaccinatie voor iedereen voor de hele levensloop tot een realiteit makenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDerde dag van Oekraïens tegenoffensief in Kherson (Video’s)
Volgend artikelEuropa’s komende winter uit de hel: Bedankt voor je sanctieoorlog, EU!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

  • tja je kunt ook gewoon met de schapen meelopen als je wilt…opgeven is het makkelijkst, en precies wat ze verwachten van de grootste groep, de rest wordt de kop in gedrukt uiteindelijk. En schijnbaar werkt het want je wilt toch geen buitenstaander met een eigen mening zijn of wel?

 1. Hopelijk dat dr Fuellmich veel bereikt hij heeft veel bewijzen alleen nog een goede rechter vinden en dan nog is het naar Neurenberg 2.0 nog een hele lange weg te gaan voordat de ratten het touwtje voor hun neus zien bengelen🧐😜🖕💉

 2. Rishi Sunak, kandidaat premier in de UK, openbaart het gesjoemel in het coronabeleid

  Natuurlijk is mede schuldig aan het corona-angst-beleid.
  Hij wist het en heeft niets gedaan, uit schrik voor zijn postje.
  Zelfs nu nog keurt hij het niet af, hij zegt alleen dat de politici opender naar de burger moest communiceren.

  En nu wil hij eerste minister worden? Kunt ge zo iemand vertrouwen?
  Liz Truss, die oorlogszuchtige trut wist er ook van. Wie wordt Premier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in