Bewoners van Donbas getuigen in een reportage over hoe het Oekraïense leger jarenlang burgers in de Donbas heeft gebombardeerd.

Het onafhankelijke Amerikaanse nieuwsagentschap RAIR Foundation publiceerde onlangs een verslag van binnenuit de afgescheiden republiek Donbas. Het verslag wil de Donbas bevolking de kans geven haar zegje te doen over het conflict.

Verscheidene bewoners die in het gebied wonen, getuigen hoe het Oekraïense leger sinds de afscheiding van 2014 burgerdoelen heeft gebombardeerd.

“Het schijnt dat ik al op zevenjarige leeftijd begreep dat het echt oorlog was. Ik was bezorgd over mijn ouders en mijn broertje. Ik zag hem huilen, en ik huilde met hem mee,” zegt een Donbas meisje.

“Op dit ogenblik, in 2022, vraagt hij mij: ‘Mam, wat is dit?’. Dus ik zeg tegen mijn zoon: ‘We worden gebombardeerd en we moeten hier weg,’ en hij zegt: ‘En papa dan?’ Vader kon niet vluchten, hij moest zijn land verdedigen,” zegt een moeder.

De bewoners hebben het ook over wat zij noemen een “voortdurende informatieoorlog”, waarin Westerlingen door de media worden aangespoord om de Oekraïners te helpen. Tegelijkertijd, zeggen zij, heeft niemand aandacht besteed aan de Donbas burgers die lijden.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende lotgevallen: Zo genadeloos beschoot Oekraïne de mensen in de Donbass!Volg Frontnieuws op Telegram

De machten die ons regeren, hebben ingezien dat Washington onvoorbereid en ongeschikt is voor een grote oorlog

1 REACTIE

  1. Ik begrijp niet waarom Kiev zich zo druk maakte om die regio.
    Er wonen overwegend Russen, de taal is Russisch laat ze zich aansluiten bij rusland.

    Maar allez Zelesky is een nazi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here