Deense politicus gaat naar het Zweedse migrantengetto Rosengård voor een koranverbranding: “De Zweden worden in hun eigen land uitgeroeid”

0
1128
Links Rosengård, rechts Paludan verbrandt de koran. Foto's: via Flickr / Facebook

Op dinsdag kondigde Rasmus Paludan, partijleider van de Deense immigratie- en islamkritische partij Stramkurs, aan dat hij en de controversiële Zweedse kunstenaar Dan Park aan het eind van de maand een pleinbijeenkomst zullen houden in het “bijzonder kwetsbare” en door immigranten gedomineerde Malmö-district Rosengård. Paludan rechtvaardigt het bezoek door te zeggen dat hij een debat wil aanzwengelen over de voortdurende ontwikkeling waarbij hij gelooft dat “onze Zweedse broeders in hun eigen land worden uitgeroeid”, meldt het Zweedse nieuwsorgaan Samhällsnytt.

Frontnieuws heeft al eerder de aandacht gevestigd op de manier waarop Paludan rondom Denemarken pleinbijeenkomsten organiseert waarbij hij onder andere kopieën van de koran verbrandt. Maar de manier waarop de partij gebruik maakt van haar democratische rechten wordt niet door iedereen gewaardeerd. Hieronder staan voorbeelden van enkele scènes die plaatsvonden in verband met de pleinbijeenkomsten van Paludan.

 

Gaat een pleinbijeenkomst in het migrantengetto Rosengård houden

Op vrijdag 28 augustus om 12.00 uur wil de controversiële kunstenaar Dan Park een pleinbijeenkomst organiseren buiten een moskee in het allochtone en zogeheten “bijzonder kwetsbare gebied” Rosengård in Malmö. Park heeft ook Paludan uitgenodigd om deel te nemen aan en het regelen van een koranverbranding op de plek.

Stram Kurs verbrandt koran in Denemarken. Foto: via Facebook

Paludan: “De Zweden worden uitgeroeid in hun eigen land”

In een Facebook-post becommentarieert de partijleider, wiens vader Zweeds is, het geplande bezoek door zich te verbinden aan “ons Zweedse broedervolk” en een koranverbranding te beloven, die zijn partij de bereiding van “Bacon á la Koran” noemt.

Ons Zweedse broedervolk staat op het punt te worden uitgeroeid in eigen land, dus het minste wat we kunnen doen om hen te helpen is in een van de enclaves samen te komen en onze oprechte mening over de koran te geven.

Moslim valt Deense politicus aan – moslim krijgt pak

16 vaccins gerelateerde sterfgevallen gemeld in Zweden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here