© Gilbert-Noël Sfeir Mont-Liban / Flickr (CC BY 2.0)

Frontnieuws heeft reeds gisteren over de bekendmaking van Marine Le Pen geschreven, nu is er ook een witboek van haar boven water gekomen met een brisant 95-puntenprogramma dat ik u niet wil onthouden.

De opiniecijfers van Emmanuel Macron, de zittende president, zijn sinds de verkiezingen van 2017 ingestort. In sommige opiniepeilingen in het eerste kwartaal van het jaar was maar liefst driekwart van de Fransen ontevreden over hem.

Er zijn verschillende factoren die aan de basis liggen van deze ontevredenheid. De bekende demonstraties met de Gele Hesjes die in november 2018 begonnen, werden uitgelokt door de beslissing van de regering om de benzinebelasting te verhogen en tegelijkertijd een aantal belastingen voor de rijken te verlagen of af te schaffen. Het platteland is volgens de Fransen extra hard getroffen door het beleid van Macron.

De massale demonstraties die volgden, verzamelden demonstranten uit het hele politieke spectrum. Nationalisten en communisten marcheerden zij aan zij met de kenmerkende Gele Hesjes. De ontevredenheid is gecompliceerd, blokoverschrijdend en moeilijk te plaatsen op de klassieke links-rechts schaal.

Maar het zijn niet meer de gelijke belastingen of investeringen op het platteland waar Marine Le Pen zich nu op richt. In plaats daarvan is het een 95-puntenprogramma (Pdf, in Frans), dat eerder dit jaar in een witboek werd gelanceerd, gericht op de ordehandhaving.

Sommige punten in het programma spreken ongetwijfeld meer aan dan alleen de vaste kernstemmers van de Nationale Assemblee. De strijd tegen illegale immigratie moet worden opgevoerd, meer soorten misdaad moeten kunnen leiden tot deportatie en als een minderjarige immigrant wordt veroordeeld voor een ernstige misdaad, moet de hele familie kunnen worden gedeporteerd. In het algemeen wordt in de verkiezingscampagne van Le Pen een aanzienlijke investering in de politie en de openbare orde beloofd.

  Rassenrellen verspreiden zich naar Parijs

Andere punten in het Witboek zijn echter niet zo zeker van dat ze kiezers naar de partij zullen lokken. Le Pen wil onder meer een aantal principes van de rechtsstaat versoepelen, zoals het kunnen verhoren van verdachten zonder dat er een advocaat bij aanwezig is, het verlengen van de tijd dat iemand zonder rechterlijke beslissing kan worden vastgehouden en het instellen van meer bewakingscamera’s.

De presidentsverkiezingen van 2022 zijn de derde keer dat Marinier Le Pen het presidentschap uitdaagt. Bij de laatste verkiezing kreeg ze als tweede de meeste stemmen in de eerste ronde, maar verloor in de tweede ronde tegen Macron. Als Le Pen de volgende keer slaagt, is ze de eerste vrouwelijke president in de geschiedenis van Frankrijk.

Migrantenbende duwt blanke Franse jongen in het riool

Vorig artikelChinese leider: We moeten het probleem van de zwarte bevolking oplossen – anders zal “China veranderen in een zwart-geel land”
Volgend artikelDeense politicus gaat naar het Zweedse migrantengetto Rosengård voor een koranverbranding: “De Zweden worden in hun eigen land uitgeroeid”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Dat zeg ik al sinds 2010.
  Maar ook ivm de Pedostani, die al die meiden in GB prostitueerden.
  Die kregen lange straffen (te kort) dus de grond, waarop hun familie mocht komen is vervallen.(gezinshereniging.
  Daarnaast: alles wat ze hebben komt voort uit de gedwongen prostitutie van die meiden.

  Alles in beslag nemen, ook bankrekeningen, auto’s huizen, meubels kleding; alles.
  En de families binnen 24 uur land uit.

  dat is het begin van recht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in