Deense partij Stram Kurs: We zullen doorgaan met het verbranden van korans in Zweden totdat ze begrijpen hoe ze zich moeten gedragen

0
465
Boos moslimgepeupel en rechts partijleider Rasmus Paludan van Stram Kurs (Strakke Koers)

De Deense islamkritische partij Stram Kurs belooft nu terug te keren naar Malmö voor een nieuwe koranverbranding, en belooft door te gaan “totdat ze begrijpen hoe ze zich moeten gedragen in een beschaafde westerse samenleving”.

Aan alle misdadigers en verkrachters in Rosengård. Binnenkort verbranden we weer een koran in Rosengård!, schrijft Stram Kurs op zijn Facebook-pagina.

Te oordelen naar een opmerking die partijleider Rasmus Paludan aan Samhällsnytt gaf, kunnen er in de toekomst nog verschillende koranverbrandingen in Malmö plaatsvinden.

Aangezien we geen koran mochten verbranden op het Stortorget [Grote Plein, Malmö] en het erop lijkt dat velen die in Rosengård wonen niet hebben geleerd hoe ze zich moeten gedragen in een beschaafde westerse samenleving, denk ik dat we korans moeten verbranden in Rosengård totdat ze het begrijpen, zegt hij.

Eerder deze week trok de Zweedse politie de vergunning voor de geplande verbranding van de koran in Malmö in. Bovendien werd Rasmus Paludan de toegang tot het land tegengehouden – en hij heeft ook een tweejarig inreisverbod voor Zweden gekregen met verwijzing naar de bewering dat hij “een ernstig risico voor de nationale veiligheid” vormt.

Desondanks hebben andere leden van de Deense partij een koranverbranding uitgevoerd in Malmö, wat leidde tot gewelddadige moslimrellen in het migrantengetto van Rosengård op vrijdagavond. In de nacht tot zondag vond in Ronneby nog een gewelddadige opstand plaats, die vermoedelijk ook verband houdt met de verbranding van de koran.

Moslims regeren over de Zweedse vrijheid van meningsuiting – islamkritische demonstratie door politie gecanceld

Deense politici voetballen met de koran op het Grote Plein in Malmö, Zweden - gearresteerd door de politie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here