© Sgt. Ferdinand Thomas / Wikimedia / (Public Domain)

De prominente denktank voor Amerikaanse beleidsvorming publiceerde onlangs een lang rapport over de zogenaamde nasleep van de oorlog in Oekraïne.

Washington en zijn NAVO-bondgenoten hebben moeten toegeven dat de VS weer een proxyoorlog aan het verliezen is samen met zijn satellietstaten in Europa. Eerder verloren ze in Afghanistan (na meer dan 20 jaar een tweede Vietnam), onlangs ook in Syrië en Irak, en nu in Oekraïne, schrijft Sonja van den Ende.

Zelfs zogenaamde “Rusland-experts” in Europa geven toe dat Oekraïne aan het verliezen is.

“Ik sluit niet uit dat Oekraïne de oorlog dit jaar zal verliezen. Europa heeft het Russische leger verkeerd ingeschat”, zegt de Belgische “Rusland-expert” Joris van Blade tegen De Standaard.

Rusland heeft weer het initiatief en het Russische volk gaat de oorlog niet tegenhouden, denkt hij. “We hebben historische kansen gemist om Europa veiliger te maken.”

Volgens de Rand-studie zijn er twee scenario’s mogelijk: een zogenaamde “hardline” of een “softline” na de oorlog. Natuurlijk geeft de VS de voorkeur aan een softline naoorlogse uitkomst, waarbij ze nog steeds ruimte hebben voor manipulatie en mogelijke staatsgrepen en Balkanisering (opdeling) van Rusland, net zoals ze deden in voormalig Joegoslavië. Volgens Rand is de Amerikaanse militaire aanwezigheid in Europa toegenomen tot ongeveer 100.000 man sinds het begin van de Russische speciale militaire operatie in februari 2022.

De Verenigde Staten hebben aanvalsvliegtuigen van Duitsland naar Litouwen gestuurd; Patriot luchtverdedigingssystemen van Duitsland naar Slowakije en Polen; en F-15 tactische gevechtsvliegtuigen van het Verenigd Koninkrijk naar Polen. Daarnaast sturen Europese landen F-16’s naar Roemenië, zoals Nederland onlangs aangaf. Deze F-16’s zijn in staat om Russische steden aan te vallen. Washington beschreef deze inzet als onderdeel van een oorlogsinspanning om Rusland ervan te weerhouden zijn agressie uit te breiden tot buiten Oekraïne en Amerikaanse bondgenoten in Europa aan te vallen.

Leiders in Europa zijn bijna hysterisch. De een na de ander verkondigt dat Rusland Europa gaat binnenvallen, te beginnen met Moldavië, de Baltische staten en Polen. Nederland, Duitsland en Frankrijk waarschuwen hun bevolking dat ze een aanval van Rusland kunnen verwachten, net als Zweden, dat onlangs lid is geworden van de NAVO.

  Stel je voor als China met de VS zou doen wat de VS met China doet

De bevolking wordt bang gemaakt door de krankzinnige retoriek van hun politici. De dienstplicht moet weer worden geactiveerd en Duitsland heeft zelfs een concept klaarliggen om migranten te werven (ongeveer 1,5 miljoen dienstbare mannen) en hen te verleiden een paspoort te krijgen.

Europese leiders maken zich ook zorgen over de komende verkiezingen in de VS, nadat de Republikeinse kanshebber Donald Trump opmerkingen maakte waarin hij suggereerde uit de NAVO te stappen en Europa voor zichzelf te laten opkomen. Ze zijn bang dat de VS hen in de steek zal laten.

Tijdens een recente NAVO-conferentie in Brussel werd veel oorlogsretoriek gesproken. “We leven in een tijdperk waarin we het onverwachte moeten verwachten,” zei de Nederlandse NAVO-admiraal Rob Bauer. Ondertussen hebben de Deense en Duitse ministers van Defensie gewaarschuwd voor een mogelijke oorlog met Rusland binnen vijf jaar.

De Amerikaanse en Europese leiders gaan ervan uit dat het “hardline” scenario waarschijnlijk is in de komende jaren. Ze verkondigen via hun spreekbuizen in de door het bedrijfsleven gecontroleerde nieuwsmedia dat Rusland veel “risico-acceptanter” wordt. Daarom is berekend dat een hardline aanpak het vermogen van de NAVO om vermeende Russische agressie af te schrikken kan vergroten.

Het is weer die tijd van het jaar voor de havikistische Munich Security Conference, in Beieren, Duitsland. Dit is het forum waar president Poetin alarm sloeg toen hij in 2007 zijn beroemde toespraak hield waarin hij duidelijk maakte dat de unipolaire wereld voorbij was en dat er binnen afzienbare tijd een multipolaire wereld zou komen. Poetins prognose veroorzaakte veel ergernis bij westerse leiders.

Dit jaar staat München in het teken van de vermeende ondermijning van de NAVO door Trump. De roep om steun van de VS is bij sommige Europese politici dringender geworden. Oekraïne heeft een gebrek aan wapens en munitie, zeggen ze openlijk. Rusland is soms vijf keer superieur op het slagveld. Bovendien heeft de Senaat vorige week een Amerikaans steunpakket ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar goedgekeurd, maar het door Republikeinen gedomineerde Huis van Afgevaardigden zou het kunnen verwerpen – en tot nu toe ziet het ernaar uit dat het dat zal doen.

  Er is geen simpele oorlog in Oekraïne en de NAVO zit in de problemen

Europa zou op zijn beurt niet in staat zijn om dit gat op te vullen en daarom zal Oekraïne de proxyoorlog voor de VS en het Westen verliezen.

Naast de aanwezigheid van de Oekraïense president Vladimir Zelensky, zullen de Europese leiders en lobbyisten de gelegenheid in München ook aangrijpen om bij Republikeinse senatoren en vertegenwoordigers te lobbyen om Oekraïne (met geld) te steunen. Nergens buiten de VS vind je zoveel Amerikaanse politici op één plek als op de Veiligheidsconferentie van München dit jaar.

Zelensky’s deelname aan de conferentie werd al enige tijd verwacht, maar was nog niet officieel bevestigd.

Vorig jaar opende hij de belangrijkste bijeenkomst van westerse politici en deskundigen op het gebied van veiligheidsbeleid via een videotoespraak. Nu neemt hij voor het eerst sinds het begin van de Russische speciale militaire operatie bijna twee jaar geleden persoonlijk deel. Hij vreest voor zijn positie; hij verliest de proxyoorlog namens de VS en de EU/NAVO.

De acteur-president van Oekraïne Zelensky wil zich wanhopig verzekeren van toekomstige Europese steun.

De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris woont de conferentie in München bij in plaats van Joe Biden. In de westerse media doen geruchten de ronde dat de cognitieve toestand van Biden nog verder is verslechterd en dat hij niet kan komen. Als Biden de presidentsverkiezingen in november wint, wordt Harris dan de volgende president na zijn onvermijdelijke pensionering tijdens een tweede termijn? Dat is waarschijnlijk de bedoeling.

Zoals president Poetin zei, heeft hij liever Biden dan Trump als winnaar. Op zijn diplomatieke manier zei hij dat Biden een “old school” politicus is, wat natuurlijk betekent dat een Democratische regering met Biden/Harris gemakkelijker te begrijpen en in te schatten is dan Trump, die grillig en onvoorspelbaar is.

  BREAKING: De "BRICS" zijn in één nacht verdubbeld

Dit zijn de feiten: de veronderstelde hegemonie van de westerse staten valt in duigen. Het “collectieve Westen” verliest zijn oorlogen. Hun status en economieën zitten in een neerwaartse spiraal, zelfs vóór de Speciale Militaire Operatie.

De politici en de elites die achter hen staan, het World Economic Forum (WEF) en andere semi-internationale organisaties (meestal westers georiënteerd) willen dit historische verlies van de unipolaire wereld compenseren met een nieuw systeem, weg van fossiele energie, ogenschijnlijk voor het klimaat, maar eigenlijk om te proberen Rusland te verzwakken en te isoleren door het vernietigen van zijn economie gebaseerd op overvloedige olie- en gasvoorraden.

Europese zogenaamde leiders, in feite “vazallen” van de VS, hebben slaafs de agenda gevolgd van het creëren van een nieuwe Koude Oorlog, die zou kunnen veranderen in een hete oorlog. In plaats van in te zetten op diplomatie, hebben ze gekozen voor het pad van oorlog, in tegenspraak met de (Westerse) VN Agenda 2030, waar Westerse landen deze agenda hebben opgedrongen aan het Mondiale Zuiden. In deze agenda staat ook dat we moeten streven naar vrede en welvaart voor iedereen. Het is dus de zoveelste leugen van het Mondiale Westen, of beter gezegd het leugenimperium, dat nu ondergedompeld is in zijn eigen leugens.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Een wereldleider vertelt de waarheid over de Westerse elitesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuroparlementariër Rob Roos: Als je CO2 controleert, controleer je het leven van mensen
Volgend artikelWesterse media gebruiken de dood van een Russische dissident om het falen van het Oekraïense leger te verhullen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Het militair industrieel complex spint garen en stookt de oorlogs angst nog ’n beetje op: zwakke politici zijn weer gaarne bereid om onze belastingcenten naar het militair industrieel complex te schuiven. De lobby is heel duidelijk zichtbaar nu voor mij, maar helaas heel veel mensen (nog) niet.

 2. zonder Rusland op te hemelen een heel waar en goed stukje realiteit. De realiteit dat Rusland deze oorlog gewonnen heeft en de NAVO verslagen achterlaat, die nu de waarheid niet meer kunnen verdoezelen. De tijd is gekomen dat er door westerse politici rekenschap wordt afgelegd. Helaas zal de westerse bevolking de rekening betalen, want waar is o.a. toch die 40 tot 50 miljard gebleven die is vermist in de Nederlandse begroting.

  • Haha… terwijl iedereen druk was heeft Carola ‘MKultra’ Schouten onze pensioenpot open gebroken en 500 miljard geroofd. En wacht maar wat Timmermans gaat doen, die wil namelijk de overige 1000 miljard roven met de Green New Deal. Die 40 of 50 miljard is kleingeld… het is schandalig hoe ze ons volledig helemaal totaal kaalroven… en dit is al duizenden jaren aan de gang. WIJ doen al het werk en wij krijgen als dank alle rekeningen en schulden en zij verdelen de opbrengsten. We waren slaven met privileges, nu worden we slaven zonder priveleges… tenzij wij alles gaan weigeren.

 3. “Nergens buiten de VS vind je zoveel Amerikaanse politici op één plek als op de Veiligheidsconferentie van München dit jaar.”
  Brengt me op een ideetje 💪🔥🪓🎯

 4. Europa moet zich losmaken van de usa invloed en een eigen koers varen. Ook een eigen beleid op alle gebied. Zolang de usa marionetten de dienst uitmaken zal Europa nog verder naar de donder gaan. Onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor onder Obama: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden. Europa zou eens een sterke concurrent van de usa worden. Usa heeft m.I. Nog maar een stevige industrie en dat is die de krankzinnige militaire rotzooi maakt. Vandaar overal dat gedonder en de schoothondjes in de westerse regeringen doen daar 100% aan mee. Het volk wil geen oorlog, geen gedonder dat duizenden, honderduizenden slachtoffers geeft. Alleen een stel idioten willen dat. Waanzin!

 5. Mijn woede is intens. Kan daar knap last van hebben.
  Leugenaars…….en vooral politieke…….het is vuil tuig. Junks!!!…….machtsgeile junkies.

  Als Poetin het komt doen, dat tuig standrechtelijk executeren, dan zal ik zijn mensen steunen met wat ik heb.

  Ben het schijtzat met die nl. hoerenkast op die hoerenkermis van die EU.

  35000 strontvliegen op de mestberg…….!?……..Heinz………gaarne ener flamwerpfert. Afbranden! Niet naar het gejank luisteren. Ze vonden het zo’n leuk spelletje. Dan meedoen met het spelletje tot het eind!

  • WaW… prachtig antwoord en heerlijk Opzwepende taal..pure ROCK’n’ROL én Groot gelijk en héél erg veel mensen ook…echt deze reactie is absoluut en eerlijk de Wens van zowat 80% vd Wereldbevolking… bedankt 🌟🌟🌟🌟🌟

  • Beste Inhetmeer,
   je schrijft: ” Mijn woede is intens. Kan daar knap last van hebben.”
   Ik begrijp je volkomen met wat je schrijft.
   Bedenk echter wel dat ongeacht of jij er last van hebt of niet, de buitenwereld doorgaat zols hij gaat.
   Ondanks jouw woede en frustratie blijven de dingen gaan zoals ze gaan.

   Zoals je zelf schrijft heb je er knap last van.
   Bedenk dat de opgekropte boosheid, onmacht en frustratie zich gaat ophopen in jouw lijf met als gevolg dat je na verloop van tijd gezondheidsklachten kunt gaan krijgen.
   daarbij komt nog dat andere mensen geconfronteerd worden met de energie die om jouw heen hangt. Mensen voelen dat aan en zullen je gaandeweg gaan mijden.

   Ik wil hiermee niet zeggen dat je maar de jolige gast moet gaan uithangen.
   Blijf de focus houden op de realiteit maar laat de shit niet bij je binnenkomen waar het gaat vastzitten.
   ik ben met mijn reactie bloed serieus.

   Er is veel in de wereld wat helemaal niet goed gaat, dat klopt.
   Echter, er zijn ook fantastische dingen waar je blij van kunt worden, mits je daar aandacht voor hebt en niet voornamelijk de shitzooi in de wereld.

   Als individu kun je niet de hele wereld op een ander en liefdevoller spoor zetten.
   Je kunt echter wel jouw directe omgeving met een positieve kijk bezien.

   • Beste inhetmeer,

    Neem Tigron’s advies over raad ik je aan. Wat mij helpt en heeft geholpen is het systeem van binnenuit aanvallen. Is volkomen legaal en geeft voldoening. Zoals Ghandi het mooi stelde in twee (ongeveer) quotes. ”Wees de verandering die je wilt zien” en ”als je denkt dat je klein bent en niets kan bereiken, ga eens in een grote tent met muggen slapen”

    Groeten,
    Hugo

  • Inhetmeer,
   Ik begrijp en voel jouw woede, ik heb hetzelfde, het is wat Carlson eens verwoorde in een Christelijk forum of praatprogramma, een entiteit als duivels zonder moraal of ethiek, ik weet niet meer zijn exacte woorden, ik kan mij er wel in kennen, ach Rusland heeft ook nu weer zijn handen vol aan een vorm van fascisme, hun strijd van vroeger en vooral hun leed en verdriet maar uiteindelijk die zege op Hitler Duitsland, ook nu gaan ze het weer flikken terwijl het hele Westen zich tegen hen keerde, hopelijk gaat men het kwaad weer verslaan, ik hoop het met jou, de leugens zijn inderdaad ongelooflijk, gelukkig kunnen we het hier uitspreken in de gewone media kunnen jij en ik dit niet schrijven want dan framen ze je gelijk, om te kotsen, groet van mij, denk aan het hart en de bloeddruk, ik probeer het ook!
   Denk ook nu aan Julian Assange, gaat het vrije Westen (sarcasme) hem voor de rest van zijn leven in het gevang pleuren, hij begint al bijna gek te worden, ja, nu al, hoe erg is dat niet, ik vind het wel heel erg, ik leef mee met deze journalist!!!

 6. “We hebben historische kansen gemist om Europa veiliger te maken.”

  alle kansen zijn benut om het westen te verzieken en onveilig te maken; door de westerse overheden wel te verstaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in