Foto Credit: The Exposé / Screenshot YouTube video

In een toespraak tijdens een evenement van de ECR-Fractie in Polen, onthulde het Nederlandse lid van het Europees Parlement Rob Roos de verschillende manieren waarop ongekozen globalistische technocraten in de Europese Unie (“EU”) proberen om volledige totalitaire controle te grijpen – met inbegrip van de verzonnen “klimaatcrisis”, digitale ID, CBDC’s en de oorlog tegen boeren, schrijft The Exposé.

Rob Roos is ingenieur van beroep met veel ervaring in de energiesector en was een succesvol zakenman voordat hij de politiek inging. Hij is sinds 2019 lid van het Europees Parlement en is lid van de Fractie Europese Conservatieven en Hervormers (“ECR”), een centrumrechtse fractie in het Europees Parlement.

Opgericht in 2009 onder de grondbeginselen van de Verklaring van Praag, bracht het Europarlementariërs uit de hele Europese Unie samen die een visie van gezond verstand hervormingen voor de hele EU ondersteunden.

Het evenement in Warschau, Polen, werd gehouden van 5 tot 9 februari. De laatste dag was getiteld “De EU als superstaat of als gemeenschap van soevereine staten?” Tijdens deze sessie hield de heer Roos een tien minuten durende toespraak.

“De bureaucraten en centralisten in Brussel zijn verslaafd aan macht en ik zal zes manieren uitleggen die ze gebruiken om steeds meer macht te krijgen,” zei Roos.

“Ten eerste gebruiken en misbruiken ze elke crisis: financiële crisis, covide crisis, Oekraïne crisis, energiecrisis,” zei Roos. “En de oplossing is altijd hetzelfde … meer Europese Unie.”

“Als er geen crisis is … creëren ze een crisis. Bijvoorbeeld klimaatverandering; ze noemen het een existentiële bedreiging en de oplossing is de Green Deal. De Green Deal heeft ons energiesysteem vernietigd, het vernietigt ons voedselsysteem. Ze proberen CO2 te beheersen. Als je CO2 onder controle hebt, heb je mensen onder controle, want alles wat we in ons leven doen, heeft te maken met CO2-uitstoot: leven, ademen, eten, reizen. Dus als je dat kunt beheersen, kun je het leven van mensen beheersen.”

  De Grote Onteigening

Ten tweede is er de oorlog tegen desinformatie. “Het gaat over het einde van de vrije meningsuiting. Het gaat over censuur,” zei hij. “Vrije meningsuiting is niet alleen een recht, het is een verplichting.”

“Maar nu hebben ze de digitale identiteit en de digitale munt van de centrale bank geïntroduceerd. Ze kunnen dus alles zien wat we doen en ze kunnen alles controleren wat we doen, omdat ze ons financiële systeem kunnen afsluiten wanneer ze maar willen. We hebben het al gezien in Canada tijdens de covid-crisis.”

Ten derde is er een “‘go trail’ in bestaande verdragen. “Bijvoorbeeld de gemeenschappelijke schuld van 800 miljard euro via het Covid Recovery Fund. Niets is zo permanent als iets dat tijdelijk door bureaucraten is geïmplementeerd,” zei Roos.

Ten vierde, “simuleren de centralisten van de EU ‘participatie’ in de democratie door aan tafel te zitten met zogenaamde niet-gouvernementele organisaties (‘NGO’s’) die door dezelfde regeringen worden betaald. De Europese Unie geeft 3,7 miljard euro per jaar uit voor links-liberale hobby’s: immigratie, genderbeleid, klimaatverandering,” zei hij.

Ten vijfde heeft EU-wetgeving voorrang op nationale wetgeving. “Dat is een probleem omdat het [Europees Hof van Justitie] gepolitiseerd is,” legde Roos uit.

De zesde en laatste manier waarop de EU-bureaucraten in Brussel meer macht krijgen, is door verdragen te wijzigen. “Zelfs als een klein deel van deze verdragswijzigingen wordt aangenomen, zullen ze veel meer macht krijgen en zullen onze natiestaten provincies van Brussel worden,” zei hij. “Nationale parlementen zullen niet meer relevant zijn. Mensen zullen gaan stemmen alleen maar voor de show omdat bijna alles in Brussel beslist zal worden.”

  Wereld Economisch Forum wil "bankrekeningen bevriezen" van vleeseters om hen "op te voeden"

“We hebben te maken met een gigantische machine die de Europese Commissie heet, waar 35.000 ambtenaren dagelijks werken aan een steeds hechtere Unie. En ze zullen alles gebruiken om dat doel te bereiken.”

“We stevenen af op een grote Europese superstaat.”

“Ze willen de natiestaat afschaffen omdat ze dan de volledige controle hebben. We stevenen af op, wat ik noem, een nieuw soort communisme … Het is een communisme van technocraten.”

In het belang van onze kinderen en kleinkinderen, “moet het belangrijkste doel zijn om de globalisten te stoppen, om de wokeist te stoppen en om de natiestaat onze prioriteit te maken,” zei Roos.

ECR-Fractie Europees Parlement: De EU als superstaat of als gemeenschap van soevereine staten? 9 februari 2024


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Globalisten willen dat iedereen krekels eet omdat hun exoskeletten CHITINE bevatten dat parasieten en pathogenen gebruiken als bescherming bij het infecteren van mensen en dierenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe waanvoorstellingen van CIA-chef William Burns
Volgend artikelDe VS maakt plannen voor de nasleep van de oorlog in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Zonder co2 is er geen leven. Ze willen het leven belastbaar maken, dat is een systeem dat tot in de eeuwigheid kan bestaan, omdat co2 altijd en overal bestaat waar leven bestaat.

  Het is zo gigantisch duivels en kwaadaardig wat ze van plan zijn. En de schaapjes maar meejuichen over 0% co2.

  Met co2 belasting kan je uiteindelijk afdwingen dat mensen een maximaal aantal keren mogen ademen… en de hele westerse wereld is zo knetterdom gemaakt dat ze uit egoïsme alleen nog blind consumeren en niet meer opletten wat voor systeem er wordt uitgerold.

  Laten we hopen dat de gevaccineerden binnenkort massaal afsterven, zodat de mensen die wel hebben zitten opletten een andere koers kunnen inslaan. Helaas voor die ongevaccineerden hebben ze gefaald voor de IQ/EQ test en hebben ze zich laten misleiden om zelfmoord te plegen.

  De wakkeren moeten ALLES gaan weigeren…

  • Co2 kan geen 0% worden… dus ze kunnen eindeloos alles voor eeuwig belasten met als doel 0% Co2.

   Mensen zijn zo knetterdom gemaakt omdat als je basis biologie en basis natuurkunde begrijpt, dan is dit zo’n enorm slechte leugen. Maar ik zie elke dag overal 0% Co2 auto’s en stickers met blije yuppies en bakfietsmama’s.

   De leugens zijn zo enorm simpel. Maar we zijn zo ultra mega dom met zn allen. En niemand stelt nog vragen, iedereen volgt als circusdieren die, uit angst voor straffen en uit hoop op beloningen, alles alles alles doen wat de centrale macht van het circus ze opdraagt.

   Idiocracy has arrived…

 2. Netto nul daarmee wordt alls verstikt. De EU is een gedrocht. De EU doet niks voor Nederland enkel het als pin automaat gebruiken. Hetzelfde als onze overheid. Het is bovendien een groot toneel spel de hele formatie. Ik verwonder mij over het feit dat er zoveel mensen zijn die het nog niet (willen) zien. Ik lig half in scheiding om wat zich afspeelt en de laconiek houding van mijn echtgenoot. Een definitieve scheiding is niet mogelijk want er zijn geen huizen. Als de politie komt voor huiselijk geweld zeggen ze dat je maar naar een hotel moet (waarvan??) en vervolgens sturen ze de overheid met veilig thuis op je dak en heb je nog meer problemen.

  Elke dag is er weer iets. Ik ben dankbaar voor frontnieuws want er zijn nog maar weinig plekken waar je nieuws scherp krijgt. Maar het zou leuk wezen als we met deze groep mensen ook constructief naar oplossingen omzeiling etc keken. Hoe gaan we verder hoe komen we van A naar B ongeschonden. Meer mensen weten meer dan 1.

  • @S.

   Voor praktische tips en uitwisseling over hoe het beter kan, stuur via Rommel een mail aan Veteraan Delta.

   Je scheiding is exemplarisch voor wat overal gebeurt. Er is zijn nu 2 paden, de ene gaat naar een hel op aarde, de andere gaat naar een hemel (bevrijding/verlossing) in jezelf en een hemel op aarde. Iedereen moet kiezen. Wie die keuze (nog) niet herkent kiest niks en loopt onbewust dom en onwetend door op het pad naar de hel.

   Uiteindelijk zal iedereen bijna iedereen wakker worden, maar eerst scheiden onze wegen zich. Hoe meer mensen het pad naar de hemel in zichzelf gaan bewandelen, hoe makkelijker de rest kan aansluiten zodra ze wakker schrikken. We beginnen straks opnieuw, daarom wordt iedereen nu door alle trauma gedwongen om eerst innerlijk opnieuw te beginnen. En dat opnieuw beginnen, begint zodra je het oude loslaat. Je kan pas zwemmen als je de stenen die je vasthoudt, loslaat. De bergen die we dragen moeten we beklimmen. Houd moed, vertrouw op je hart en op de liefde in je ZELF.

  • Beste S,
   Misschien is emigreren de minst slechtste oplossing.
   Kijk of je wat geld bij elkaar kunt sprokkelen en kijk of je ergens anders een goedkoop bouwval op de kop kunt tikken wat je zelf kunt restaureren.
   Een andere opties is; na de scheiding als dakloze onder een brug te slapen of in de opvang.

 3. Tevens heb ik altijd hard gewerkt voor alles. Ik hoopte dat het na mij 40ste rustig zou worden. Het tegenovergestelde is waar ik leef als zovelen in constante fight or flight or hight mode. Wat heel ongezond is. En het lijkt mij ook voor iedereen ongewenst. Toch accepteren we en adapten we.ik mis de volksopstand. Hoe kan het dat wij met meer ons zo verlagen tot die 1% happy is?

  • @S.

   We zijn afgerichte/geprogrammeerde slaven. We zijn leeuwen die generaties lang in gevangenschap zijn opgegroeid. We hebben geen flauw idee meer wat vrijheid is en we bijten de handen die ons zogenaamd voeden niet. We kennen onze eigen kracht niet meer en we denken dat onze eigenaars machtiger zijn dan wij. Echte veranderingen kosten tijd, hoe groter de verandering hoe meer tijd het kost.

   In de animatiefilm Madagaskar, is de leeuw de bange loser die alleen maar bezig om weer thuis in de dierentuin te komen. Die leeuw belichaamt de mensheid.

  • Als de volgende crisis wordt uitgelokt met onzin restricties zullen nog meer mensen wakker worden. Verwacht niets van de agenten of ambtenaren. We zullen een uitweg vinden. Daar vertrouw ik op.

 4. De man heeft 100% gelijk. Weg met gedrocht in Brussel. De grotendeels ongekozen lui daar, die naar meer macht streven en controle over het klootjesvolk.
  Nexit NU!

  • @S: heel eenvoudig, tot daar waar u het zelf toe laat.

   “Be careful what you tolorate, you’re teaching them how to threat you!”.

 5. wij ? de bevolking krijgen deze verhalen steeds te lezen maar ze lopen te janken en ze doen er niets aan sta op en VECHT voor jouw leven en ga niet lopen janken pak de bijl de riek of wat anders en ga deze mensen te lijf dat deden de boeren ook een paar eeuwen geleden joegen de boosdoeners uit hun midden zorg ervoor dat de kwaadwillende personen geen stap meer buiten de deur kunnen nemen of op gesloten worden voorgoed want zolang zij rond mogen blijven lopen kunnen zij nog veel kwaad verrichten dus piepen dat doen roestige deuren maar wij moet vechten !

 6. Het is inderdaad zo dat wanneer je aan mensen hun bezittingen komt ze dan pas zullen beseffen wat er aan de hand is maar dan zal het te laat zijn. Het komt er op aan hen zo snel mogelijk de ogen te openen. De juiste info in klare taal. Duidelijk en begrijpbaar. Een manifest waarin ze kunnen lezen waarom de dingen gebeuren. Dat het geen toeval is maar gepland en welk doel de globalisten er mee willen bereiken. Dat de boeren protesteren dat weet iedereen en sommge denken te weten waarom maar de echte reden en welke gevolgen dat voor ‘het volk’ zal hebben dat beseft men niet omdat de media dat niet gezegd wil hebben. Wij moeten hen informeren met flyers in meerdere talen zodat ze nadenken…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in