Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Terwijl de besprekingen over het staakt-het-vuren in Oekraïne in Jeddah aan de gang waren, zetten de Oekraïense troepen hun aanvallen voort, maar werden opnieuw geconfronteerd met de Russische verdediging.

Volgens de briefing van het Russische Ministerie van Defensie en generaal Igor Konashenkov hebben de Oekraïners de afgelopen uren van vier kanten aangevallen, bericht Pronews.

“De afgelopen 24 uur hebben Oekraïense gewapende formaties vergeefse pogingen ondernomen om op te rukken in de richtingen Zaporozhye, Donetsk, zuidelijk Donetsk en Krasny Port,” zei de woordvoerder.

Russische strijdkrachten hebben de vorige dag een aanval van het Oekraïense leger in de regio Krasny Lyman afgeslagen, zei Konashenkov.

“In de omgeving van Krasny Lyman werd een aanval door aanvalsgroepen van de 42e Gemechaniseerde Brigade van het Oekraïense leger met succes afgeslagen door goed gecoördineerde acties van eenheden van de Center Gevechtsgroep, luchtaanvallen, artillerie en zwaar vuur met vlammenwerpers in het gebied van de Serebryansky bosbouw. Daarnaast werd er door de gecombineerde vuurkracht schade toegebracht aan de verzamelde vijandelijke mankracht in gebieden bij de nederzettingen Raigorodka, Petrovskoye, Ploshchanka en Chervonaya Dibrova in de Volksrepubliek Lugansk,” aldus de woordvoerder.

Meer dan 65 Oekraïeners, twee gepantserde gevechtsvoertuigen en een D-30 houwitser werden in de afgelopen 24 uur vernietigd in de richting van Krasny Port, zei de generaal.

Russische troepen sloegen een Oekraïense aanval in de regio Donetsk af en elimineerden de dag ervoor ongeveer 135 vijandelijke manschappen, zei Konashenkov.

“In de omgeving van Donetsk sloegen eenheden van de Zuid Gevechtsgroep in nauwe samenwerking met vliegtuigen en artillerie met succes een aanval af van aanvalsgroepen van de 81ste Luchtlandingbrigade van het Oekraïense leger in de buurt van de nederzetting Belogorovka in de Volksrepubliek Donetsk. Daarnaast werd er schade toegebracht aan verzamelde vijandelijke mankracht en uitrusting in gebieden bij de nederzettingen Bogdanovka, Vesyoloye, Kleshcheyevka, Maryinka en Krasnogorovka in de Volksrepubliek Donetsk,” aldus de woordvoerder.

  Rusland gaat Oekraïne's 'gedemilitariseerde zone' uitbreiden - Poetin

“De vijandelijke verliezen bedroegen 135 soldaten, twee tanks, zes infanteriegevechtsvoertuigen, drie motorvoertuigen, één Amerikaans M777 artilleriesysteem, één Msta-B houwitser en één D-30 houwitser,” zei de generaal.

Russische troepen sloegen de vorige dag een aanval van het Oekraïense leger af in de buurt van de nederzetting Urozhainoye in de Volksrepubliek Donetsk, zei Konashenkov.

“In de zuidelijke omgeving van Donetsk hebben vliegtuigen, artillerie en eenheden van de Anatoly Gevechtsgroep een aanval van vijandelijke aanvalsgroepen bij de nederzetting Urozhainoye in de Volksrepubliek Donetsk afgeslagen,” zei de woordvoerder.

Vliegtuigen van het Russische leger voerden ook aanvallen uit op de 31ste Gemechaniseerde Brigade van het Oekraïense leger in de buurt van de nederzetting Staromayorskoye in de Volksrepubliek Donetsk, zei de generaal.

Russische troepen neutraliseerden de afgelopen dag meer dan 225 Oekraïense soldaten in de zuidelijke regio Donetsk.

“De totale vijandelijke verliezen in deze richting bedroegen meer dan 225 Oekraïeners, drie tanks, vier gepantserde gevechtsvoertuigen, twee motorvoertuigen en één D-30 houwitser,” zei de woordvoerder.

Russische troepen vernietigden de dag ervoor ongeveer 80 Oekraïense soldaten, drie pantservoertuigen en een houwitser in de regio Zaporizja, zei Konashenkov.

“Tot 80 Oekraïense militairen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, vier motorvoertuigen en een D-30 houwitser werden de afgelopen 24 uur vernietigd,” aldus de woordvoerder.

In de omgeving van Zaporizhzhia werden drie vijandelijke aanvallen succesvol afgeslagen door Russische strijdkrachten, door luchtaanvallen en artillerievuur in de buurt van de nederzettingen Uspenovka en Rabotino. Nabij de nederzetting Novosyolovka in de regio Zaporozhye werd de activiteit van een Oekraïense subversieve en verkenningsgroep verijdeld. Ook beschadigden Russische troepen Oekraïense legereenheden in gebieden bij de nederzettingen Yablonevoye en Novodanilovka in de regio Zaporizhzhia, zei de generaal.

Russische troepen vernietigden de vorige dag ongeveer 20 Oekraïense manschappen en twee houwitsers in de regio Kherson, zei Konashenkov.

  EU's Holodomor – Stopt invoer van Russische kunstmest 

“In de richting van Kherson werden tot 20 Oekraïners, drie motorvoertuigen en twee D-30 houwitsers vernietigd,” zei de woordvoerder.

Russische troepen verbeterden hun tactische positie tijdens hun opmars in de regio Koepiansk in de loop van de vorige dag, zei Konasjenkov.

“In de richting van Koepiansk verbeterden de aanvalsgroepen van de West Gevechtsgroep hun positie aan het front tijdens offensieve operaties in gebieden bij de nederzettingen Olsjana en Pershotravnevoye in de regio Kharkiv,” zei de woordvoerder.

In de afgelopen drie dagen zijn de Russische strijdkrachten 11 kilometer langs de frontlinie opgerukt en meer dan 3 kilometer diep in de vijandelijke verdediging, zei de generaal.

“In gebieden bij de nederzettingen Sinkovka in de regio Kharkiv, Novosyolovskoye en Stelmakhovka in de Volksrepubliek Luhansk werden 12 tegenaanvallen door eenheden van de 14e, 32e en 67e Gemechaniseerde Brigades van het Oekraïense leger met succes afgeslagen,” voegde hij eraan toe.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne ontgoocheling in het WestenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVerbod, onderdrukking, repressie – De laatste fase van het liberalisme
Volgend artikelBritten & Amerikanen springen van het zinkende schip – BBC: “Oekraïens tegenoffensief mislukt – Russen winnen de oorlog”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Al enige tijd volg ik de filmpjes die hier gedeeld worden en deze oorlog vanaf begin af aan. Rusland heeft deze oorlog naar een compleet nieuwe level getrokken.

  Van loopgraven tot high tech electronic Warfare.

  Psyops, spetznatz, kadyrovski’s, kinzhals en ontelbare en oneindige artillerie..

  Ze zijn superslim bezig, passen een ‘rope a dope’ toe zodat de tegenstander denkt dat ze winnen, spervuur aan raketten en steun van China.

  Het is van de zotte dat er mensen hier in het westen zijn die überhaupt denken dat ze te verslaan zijn.

  Het beste is ASAP de onderhandelingen te beginnen nu er nog wat te onderhandelen valt.

 2. Veel plaatsnamen beginnen met Krasny …”. Krasny betekent “mooi”. Werken is “rabbota” . Voor de Belgen: “bier” zeg je “pivo”. Nederlanders drinken “chai”. Alle dagen een paar woorden Russisch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in