Na de Britse Guardian begraaft nu ook de BBC de Oekraïense tegenaanval door erop te wijzen dat deze volledig mislukt is en dat het Russische leger nu aan de winnende hand is.

Het stokje wordt doorgegeven aan CNN, dat voor het eerst een opiniepeiling publiceert waaruit blijkt dat de meerderheid tegen verdere militaire hulp aan Kiev is! Dit is een duidelijk “foul” aan het adres van het Oekraïense politieke en militaire bestuur, schrijft Warnews24/7.

Beide publicaties hebben voor een schok gezorgd in Kiev, dat de slechte stemming in de westerse hoofdsteden ziet.

BBC: De Russen winnen de oorlog – Oekraïense tegenaanval mislukt

Een uitgebreide BBC-analyse legt uit hoe en waarom de Oekraïense tegenaanval mislukte. Hoe de oorlog zich vanaf hier ontwikkelt, kan grotendeels de toekomst van Oekraïne bepalen en de veiligheid van Europa beïnvloeden.

Gedurende de eerste 18 maanden na de Russische invasie waren de Oekraïners voornamelijk in het defensief, om te voorkomen dat de troepen van Moskou meer grondgebied zouden innemen.

Maar deze zomer ging Oekraïne – met de hulp van miljarden pond aan Westers militair materieel – in het offensief, in een poging om de Russen te verdrijven uit het land dat ze eerder in het oosten en zuiden van het land hadden bezet.

Twee maanden na die tegenaanval is het echter de vraag of de Oekraïense troepen echt vooruitgang boeken.

De BBC heeft beelden van de gevechten geanalyseerd en met deskundigen gesproken in een poging die vraag te beantwoorden.

Een blik op een grootschalige kaart van Oost- en Zuid-Oekraïne laat zien dat er niet veel veranderd is in de twee maanden sinds het tegenoffensief begon.

Rusland bezet nog steeds bijna een vijfde van Oekraïne – inclusief de steden Donetsk, in het oosten, en Mariupol, dat het na een maandenlange belegering veroverde – en zijn troepen lijken zich stevig te hebben verschanst.

In feite is er niet veel veranderd in de negen maanden sinds november 2022, toen Oekraïne zijn laatste belangrijke overwinning boekte en de zuidelijke stad Kherson en een groot gebied in het noordoosten heroverde.

Oekraïne zegt dat zijn troepen onlangs het dorp Staromayorsk in de regio Donetsk hebben heroverd. De BBC heeft geverifieerde videobeelden die deze bewering ondersteunen.

  Geruchten blijven circuleren over westerse militaire adviseurs die in Mariupol in de val zitten

Rond Bakhmut in het oosten, waar hevig gevochten is, heeft Oekraïne ook enkele kleine gebieden heroverd die het eerder in de zomer verloor.

En het heeft ook kleine overwinningen geboekt in de regio Zaporizhzhya in het zuiden – een belangrijk gebied waar Oekraïne echt een beslissende penetratie moet maken.

Een Oekraïense doorstoot door de zone van Russisch grondgebied naar de Zee van Azov zou de aanvoerroutes van Rusland verstoren en de Russische troepen op de Krim en verder naar het westen afsnijden. Maar dit is niet gemakkelijk.

De stad Tokmak heeft bijvoorbeeld een ring van vestingwerken om zich heen – zoals BBC Verify in mei onthulde.

Waarom vordert Oekraïne zo langzaam?

Volgens onafhankelijke analyses zijn de Oekraïense troepen in twee maanden tijd hooguit 16 kilometer opgeschoten in twee gebieden langs het 160 km lange front in de regio.

Er wordt vooruitgang geboekt, maar langzamer dan Oekraïne en zijn westerse bondgenoten hadden gehoopt.

De Oekraïense strijdkrachten vallen op drie fronten aan, met door het Westen geleverde uitrusting en training, en zoeken naar zwakke punten langs de 1200 km lange frontlinie.

Maar de Russen hadden hun bedoelingen voorzien en maandenlang de meest uitgebreide versterkingen in de recente geschiedenis gebouwd.

Driedubbele lagen loopgraven, bunkers, betonnen anti-tank piramides (de zogenaamde “drakentanden”) en loopgraven – met duizenden mijnen – vormen een enorm obstakel voor elke Oekraïense opmars.

Marina Miron, een defensie-expert aan het King’s College in Londen, vertelt de BBC dat Oekraïne zijn ambities in het zuiden moet inperken, inclusief zijn ambities om de Krim terug te veroveren.

“Ik denk niet dat dat snel zal gebeuren,” zegt hij.

Dr. Miron zegt dat het beste waarop ze kunnen hopen het heroveren van Tokmak is, dat op een belangrijke route in het zuidoosten van het land ligt – een gebied dat als logistiek knooppunt voor Russische troepen fungeert.

Op video’s die op social media werden gedeeld en die de BBC heeft vergeleken met locaties en typen militaire voertuigen, was onlangs te zien hoe Leopard tanks en Bradley gevechtsvoertuigen zich in een mijnenveld boorden en vervolgens werden aangevallen door Russische artillerie.

Russische verdedigingstactieken

Het Russische leger lijkt zich te hebben hersteld van een aantal fouten die het in de eerste 12 maanden van de invasie heeft gemaakt en blijkt verrassend innovatief en effectief in de verdediging.

  Kremlin drijft de spot met Europa's gassituatie: "Rekeningen zullen hartaanvallen veroorzaken"

Er worden bijvoorbeeld veel antitankmijnen gebruikt.

De mijnopruimingsvoertuigen die door het Westen zijn geleverd, zijn meestal bestand tegen één treffer van deze mijnen, maar niet tegen twee. Dus leggen de Russen naar verluidt de ene op de andere om het effect te verdubbelen.

De Russen zijn ook begonnen met het plaatsen van boobytraps in de loopgraven.

Een video, geverifieerd door de BBC, toont Oekraïense infanterie die lege loopgraven binnengaat ten zuiden van Zaporizhzhya voordat ze de verborgen explosieven tot ontploffing brengen, waardoor een deel van de troepen wordt opgeblazen.

Het Russische leger maakt ook gebruik van zijn luchtmacht.

Gevechtshelikopters vuren raketten af op Oekraïense pantservoertuigen die gedwongen werden om af te remmen of te stoppen nadat ze bij een mijnenveld waren aangekomen.

En Oekraïne – het is de moeite waard om op te merken – heeft geen luchtoverwicht over het slagveld.

“Voor Kiev tikt de klok”

Terwijl Rusland zijn verdediging opbouwde, was Oekraïne bezig met het samenstellen van nieuw gevormde pantserbrigades, waarvan velen in Europa getraind waren en zogenaamd beter uitgerust dan de Russen.

De tijd staat niet aan de kant van Oekraïne.

Tegen de herfst zal het regenseizoen zijn aangebroken, waardoor onverharde wegen in modder veranderen en verdere opmars moeilijk, zo niet onmogelijk wordt.

Tegen de tijd dat het voorbij is, in de komende lente, zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen begonnen.

Als Oekraïne tegen die tijd geen beslissende winst op het slagveld kan laten zien, is het niet zeker dat de steun van de VS en de NAVO op het huidige hoge niveau zal blijven.

Voor Kiev tikt de klok door. In de tussentijd moet Rusland zich gewoon handhaven op het grondgebied dat het heeft bezet.

CNN’s sombere boodschap aan Zelensky:  De meerderheid is tegen verdere hulp

De Amerikaanse steun voor de oorlog in Oekraïne neemt af, wat betreft de hulp en de rol die de VS daarin zou moeten spelen, volgens een opiniepeiling die door CNN is gepubliceerd.

Na 1,5 jaar sinds het begin van de oorlog verliest Kiev aan steun, vooral in de vorm van wapenleveranties, en een grote meerderheid (8 op de 10) vreest dat de oorlog nog lang zal duren omdat ze geen “zichtbare oplossing” zien.

  EU op zelfmoordmissie: Europees Parlement roept op tot volledige stopzetting van Russische energie

55% is met name van mening dat het Amerikaanse Congres geen extra financiering moet goedkeuren om Oekraïne te steunen, vergeleken met 45% voorstanders.

51% vindt dat de VS al genoeg heeft gedaan om Kiev te helpen, terwijl 48% zegt dat het meer zou moeten doen.

Het percentage dat vond dat er meer gedaan moest worden in de eerste dagen van de Russische invasie eind februari 2022 was 62%.

Onder degenen die vinden dat de VS meer zou moeten doen om Oekraïne te steunen, is het grootste deel – maar niet allemaal – (68%) voorstander van extra financiering, terwijl onder degenen die vinden dat er al genoeg financiële steun is verleend, het overeenkomstige cijfer 23% is.

Wat betreft de soorten hulp die de VS aan Oekraïne zou kunnen bieden, is er meer steun voor hulp bij het verzamelen van inlichtingen (63%) en militaire training (53%) dan voor het leveren van wapens (43%), terwijl er zeer weinig steun is voor Amerikaanse militaire betrokkenheid bij gevechtsoperaties (17%).

Een meerderheid van de Amerikanen is bezorgd dat de oorlog van Rusland in Oekraïne de nationale veiligheid van de VS zal bedreigen (56%), maar dit is aanzienlijk gedaald sinds februari 2022 (toen 72% bezorgd was over bedreigingen voor de veiligheid van de VS).

Volgens de peiling is een grote meerderheid van mening dat de oorlog een patstelling heeft bereikt, terwijl zij zich zorgen maken dat het conflict nog lang zal duren zonder uitzicht op een oplossing. Alle antwoorden, ongeacht de partij (Democraten, Republikeinen, Onafhankelijken), droegen hieraan bij.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Jordan Peterson: De Russen vechten om niet net zo gedegenereerd te worden als wijVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Oekraïners in Zaporizhzhia, Donetsk en Krasny Lyman zijn tegen een Russische muur gebotst: Van vier kanten aanvallen (Video’s)
Volgend artikelNiger verwerpt de Westerse op regels gebaseerde orde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. de kop “Britten & Amerikanen” springen van het zinkende schip. Dat wil zeggen dat ze totaal geen enkele hoop hebben op een overwinning van Oekraine. Nu het volgende : “Als Oekraïne tegen die tijd geen beslissende winst op het slagveld kan laten zien, is het niet zeker dat de steun van de VS en de NAVO op het huidige hoge niveau zal blijven.” vraag is er consistentie in dit artikel?

 2. Op naar de all-out dreiging met een kernoorlog. Tot nu toe hebben ze er overal op gehint, maar om ons bang te kunnen houden moeten ze deze kaart echt publiekelijk met de media volledig gaan uitspelen. Ik zie het niet daadwerkelijk zover komen dat ze kernwapens gaan gebruiken, maar ze moeten ons bang houden om ons te blijven onderdrukken. Hun oplossing voor alles is… MEER. We zijn in oorlog met hele domme psychopaten.

  Ik krijg sterk het gevoel door dat we, vanaf ca. Oktober, alle crisissen tegelijk gaan krijgen. Non-stop gecreëerde dreigingen en gecreëerde cisissen om totale angst en onderdrukking tot nieuwe norm te maken. Permanente crisissen, dat is het agenda 21/2030 plan.

  We gaan het zien. Ik ben vrede aan het maken en ik ben bijna klaar voor een eventueel einde, ze komen maar. Ik heb gedaan wat binnen mijn situatie mogelijk is, nu is het afwachten. Als alles hier een nachtmerrie wordt, verruilt mijn ziel met liefde het tijdelijk voor het eeuwige. God’s plan zal uitwijzen of we hier eindigen of dat we juist een wederopstanding van de liefde gaan beleven.

  Dat is wat er na al deze jaren uit informatie verwerking, patronen en verbanden en levenslessen tot mij komt.

  • omdat je GOD erbij haalt en zinspeelt op overlijden even je wat moed inpraten:
   Mattheüs 6:26: „Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij?” Die ontroerende illustratie geeft Jezus’ volgelingen de verzekering dat God ze waardevol vindt en dat ze zich nooit zorgen hoeven te maken over hun eerste levensbehoeften (Mattheüs 6:31-33).
   Verheug je erop dat je met enkel een rugzakje aan een stok de wijde wereld in gaat trekken. Niet meer jezelf van 9 tot 5 afbeulen voor een paar rijke oligarchen, zonder enkele garantie op een pensioen of zorg tijdens je ouderdag (wel Trudeau euthanasie), geen onzinnige administraties meer en verplichtingen, etc.. Dagwerk bij een boer en dan een deel van de oogst mee mogen nemen. Uitgenodigd worden door mensen die hun maaltijd wel met je willen delen. Alle hoop is nog niet verloren.
   Een systeem met als leiders de Jonge, Koolmees, Bruls, Liliane Marijnissen, Rutte, Timmerfrans… denk je nou werkelijk dat dat meer dan een decennium stand houdt?

 3. Op zich hele intelligente mensen die oekrainers maar totaal niet streetwise.

  Zelfs schoolmeisjes weten dat iedere jongen in hun broekje willen komen maar deze oekrainers weten niet dat ze genaaid worden door het westen.

  Stalin was slecht voor ze, dat ontken ik niet. Maar het huidige Rusland is de USSR niet en ze zijn veel slechter af op enkele oekrainse elite na die hun zakken flink gevuld hebben met de verkoop van oekraine aan het westen.

  Ooit zullen ze geredpilled worden en zien wat de fok de oekrainse elite gedaan heeft met malloot en figurant Zelenski voorop.

  • Stalin was Georgiër, de grootste slager van de NKVD ook, zo’n ruime 85% van de voorloper ervan, de Cheka, bestond uit joodse bolsjewieken, oftewel, zowel Russen als Oekraïners zijn het meest genaaid door voornamelijk buitenlanders en joodse landgenoten.

  • Daarom staat het ook tussen haakjes “ ”. Dat geeft de mening weer van de boodschapper (Bullshitting British Cunts) en niet van FN.

  • Inderdaad zoals gewoonlijk.
   K heb deze bedenking reeds meerdere malen gemaakt ook bij artikels over andere topics.
   Een aantal van deze artikels zijn, volgens mij althans enkel geschreven met het doel sensationeel te zijn.
   Ik betwist de inhoud, of een deel ervan niet maarde manier van schrijven is gericht op sensatie en doet hierdoor afbreuk aan de inhoud zelf en het artikel is hierdoor een afknapper.
   Nogmaals mijn mening, ik kan ook missen

  • maar je zou het kunnen interpreteren dat het Westen kennelijk de onmogelijke deadline van November gegeven heeft voor de broodnodige resultaten en dat in dit artikel vervolgens onderbouwd wordt waarom die resultaten er inderdaad niet zullen komen, conclusie Oekraïne ligt in november onder de bus (en wij ook, maar dat weten degene die de deadline geven ook). En omdat we dat nu al weten klopt de titel dan al… ervanuit gaande dat de redeneringen in het artikel opgaan

 4. Jammer dat Rutte nu vakantie heeft………. Nu zeggen zijn compagnons Engeland Amerika enz dat we deze oorlog verliezen……..‼️ oei hoe moet dat nu…… ❓
  Rutte, waar ben je nu❓❓❓Met de woorden dit is onze oorlog….. ( poeh wat een griezel, ik was gewoon thuis en dan in oorlog zijn) en WIJ MOETEN DEZE OORLOG WINNEN. Waar ben je nu, krijgen we nu ook een pers verklaring van het verlies….❓
  Rutte het is maar goed dat je gaat stoppen in de Nederlandse plolitiek.
  Je weet gewoon niet meer hoe de verhoudingen in de wereld liggen, je begrijpt niets van landen ( Rusland) ; die niet volgens jou “ DEMOCRATISCH “ besturen…… OVERIGENS HOE ZIT DAT MET UKRAINE DEDEN ZIJN DAT WEL VOORDAT DE OORLOG BEGON❓was daar wel DEMOCRATIE❓❓
  Zij waren hun leger aan het opbouwen: daar hadden ze volgens het bedrog in de Minsk Accoorden de tijd voor gekregen, en ondertussen hebben ze 14.000 erhinsche Russen vermoord in de Donbas, alleen maar omdat ze Russisch spreken, en de Russsisch otherdoxe kerk aanhingen………
  De MH 17 ramp was niet gebeurt als jullie dit gekke Ukraine niet door dik en dun steunden…….en de inwoners van de Donbas ZELF hun leefgebied niet tegen de Ukrainse NAZI ‘ s moesten verdedigen.
  Om nog meer moorden en doen te voorkomen……
  Rutte waar ben je nu❓je geeft toch geschiedenis lessen op een school in Den Haag.
  Nu moet je deze geschiedenis “ ANDERS VERTELLEN “ als je EERST van eerste plan was……winst draait om in verlies, met duizenden mensen levens……

  Maar waar het mij ten diepste om draait, is……. WAT IS WAARHEID, WIJ ALS BURGERS WORDEN. CONTINU BEDROGEN ZO LIJKT HET WEL…..
  DIT IS EEN VRESELIJK VOORBEELD MET VELE DODEN, MAAR OOK OP HET TERREIN VAN HET KLIMAAT EN MILIEU EN DE BOEREN EN SCHAARSTE WORDEN WIJ ALS BURGERS VOORGELOGEN. Om uiteindelijk als land aan de bedelstaf te geraken…… ( kijk naar Duitsland!) ( we lijken hierin mee gesleurd te worden) En nog vele andere zaken…..
  Andere rekenmodellen, die er ook zijn : wijzen geheel in een andere richting.

  • @ Anna augustus 8, 2023 at 15:38,

   We alle moeten gaan beseffen dat alle regeringen niets anders dan een managersteam zijn van een coöperatie die failliet zijn. In hun coöperatie heeft niemand geïnvesteerd, al het geld wordt afgetroggeld van de inwoners. Door bij onze geboorte aangifte ons als levende autonome vrije mens om te dopen tot een natuurlijk persoon die in werkelijkheid niets anders is dan een fictief bedrijf op papier, die onder de coöperatie valt. De naam BURGER is niets anders dan een borgsteller voor de coöperatie. Ons geboorte gewicht is toen in goud als start kapitaal voor de geboorte trusts ingelegd door de centrale banken, waarmee de coöperaties in de vorm van staats obligaties op de beurzen worden verhandeld. Met die opbrengsten worden al onze kosten al betaald. Zoals de zorgverzekering, alle energie voorzieningen, alle infrastructuren, alle onderwijssystemen, echt alles al. In de jaren ’50 heeft het koningshuis (wat eigenlijk niets anders is dan de CEO van de coöperatie) besloten om belastingen in te voeren. (puur uit hebzucht) Eerst met de BTW is begonnen met 2% en is alleen maar hoger geworden.

   Alle overheidsinstanties hebben een ANBI status, deze commerciële handelsbedrijven worden zo financieel gespekt door vrijwillige giften. Maar hoe ze nu opereren is dat ze ons de belasting aanslagen opleggen, alsof het een verplichting is. Maar een verplichting kan maar op 2 manieren tot stand komen. 1) uit vrijwilligheid. 2) met een contract van beide partijen ondertekent. Doordat de overheidsinstanties er klakkeloos vanuit gaan, dat als jij levende autonoom de natuurlijke persoon bent en die kunnen zij belasten. Maar de natuurlijke persoon is een dode entiteit, die enkel op papier bestaat. Daar zit de grote zwendel van de coöperaties die zich als STAAT uitgeven.

   Daar alle wetten en regels enkel van toepassing zijn op de natuurlijke persoon en NIET voor de levende vrije mens. Dat weten de overheidsinstellingen donders goed. Maar om hun illegale geld afpersingen zijn te lucratief dat zij ons blijven bedreigen als jij niet hun gestelde vrijwillige giften betaald.

   Dat de overheidsinstanties daarmee strafbare feiten mee plegen weten zij ook donders goed. Daarom staat er nooit een naam van de desbetreffende bij met zijn/haar handtekening. Enkel de functie, want anders zijn zij persoonlijk aansprakelijk ervoor. Bij een deurwaarder moetje vragen wie de eiser is en naar het contract en dat hebben zijn nooit. Want geen enkele overheidsinstantie heeft een getekend contract met jouw afgesloten dat jij giften aan hen zal doen.

   Daar er nog een geraffineerde slinkse zet wordt uitgevoerd is dat zij vanuit het UCC handelen. D.W.Z. dat zij jouw een belastingbrief sturen op naam van de natuurlijke persoon en niet op jouw levende naam. Zodra jij die brief opent verbreek jij de zegel van hun handelsvoorstel. Dan ga jij er al mee akkoord. Dus bezwaar maken heeft dan geen zin meer. Gewoon retour sturen met de tekst dat die dode entiteit er niet woont. Niets meer. Want de natuurlijke persoon is enkel op jouw adres geregistreerd door de overheid, meer niet. Je kunt ook een bewijs halen bij je gemeente dat jij nog leeft, om zo voor je zelf de scheiding tussen de levende jij en de natuurlijke persoon die jouw gemeente zelf bevestigd heeft dat jij leeft gebruiken om andere overheidsinstanties duidelijk maken dat jij niet de zelfde bent als de natuurlijke persoon.

   Daar als extra kun je via de website Gratie GODs een formulier krijgen die via een WOO bekent werd dat deze niet aanwezig is bij de staat. Daarmee zijn alle zogenaamde wetten ongeldig. Want alle wetten zijn “bij gratie GOD” ondertekend door het koningshuis.

   Als er nu voldoende mensen dit zouden doen, dan zal elke coöperatie die zich als Staat uitgeven eindigen. De overheden staan tot hun inwoners in dienst en niet andersom zoals het nu gebeurt. Dan is de EU zelf dan ook verleden tijd. Dan komt er geen geld meer richting de EU hebzuchtige.

   Op jouw fictie natuurlijke persoonsnaam wordt via jouw werkgever en overheid bij de centrale banken jouw zogenaamde salaris geld aangemaakt uit het niets. Maar dit fictieve geld wordt als een schuld op naam van de natuurlijk persoon gezet. Dus als de coöperatie weer eens miljarden weggeeft aan een buitenlandse instantie, gaat dat uit naam van jouw natuurlijke persoonsnaam. Zonder dat jij daar toestemming voor hebt gegeven. Maar daar zit de ader van de grote zwendel. De natuurlijke persoon is gecreëerd door de coöperatie en dus zijn zij de eigenaar ervan. Zolang jij beschouwd wordt, dat jij die natuurlijke persoon bent door de overheden. Ben jij een werkslaaf van de coöperatie. Maar als jij bewijs dat jij nog leeft, dan ben jij vrij. De overheid zal er alles aangelegen zijn, om jouw je eigen vrijheid niet te gunnen. Want het is te lucratief van hen geworden. Dus blijf bij je eigen ik staan. Jij staat namelijk boven elke verzonnen wet van de overheid.

   Doe jij eigen voordeel er mee. Vrijheid heb je alleen, als jij bereidt bent om er voor te vechten.

 5. Het Oekrainse leger begint steeds meer op een band te lijken, die hardnekkig blijft doorspelen, terwijl het publiek naar huis gaat.
  Dit kan niet lang meer duren, zonder nieuwe bevoorradingen wordt het steeds stiller op het slagveld. Luchtopnamen ( aan Oekrainse zijde ) laten ook steeds enkelingen zien, nergens is nog sprake van een geordend leger.
  Wat ik zie zijn de laatste stuip….trek….king….en!
  Geen soldaten, geen munitie, geen rollend materieel, geen luchtmacht en al helemaal geen leiding vanuit Kiev door Trollenski.
  Steeds meer wanhopige Oekrainse militairen die zich met witte vlag in de hand overgeven aan de Russen, simpelweg omdat ze het onmogelijke van de hun opgedragen taken zelf heel goed inzien.

  • @ Paul Peters augustus 8, 2023 at 17:07,
   Het hele Oekraïne debacle zal als een nachtkaars uit gaan, daar spelen ze nu al op. Alles wordt al in gereedheid gebracht om de volgende angst en bangmakerij vanuit overheidswege en de media. De volgende injectie ronde moet weer in miljoenen boven armen. Want deze te lucratieve bezigheid van de coöperaties moet wel een doorgang krijgen. Want de noodverordening van het experimentele vaccin verloopt eind dit jaar. Of dit samen met de verzonnen hoax van de klimaatverandering zal gebeuren is nog even koffiedik kijken.

 6. Het Amerikaanse doel is bereikt: Europa verdelen, goedkope energie de nek omdraaien en 10 miljoen vluchtelingen. Dus ze kunnen nu stoppen.

 7. Elk narratief van welke overheid/instantie dan ook is in de westerse samenleving een aanslag op je leven.
  Zeg gvd eens NEE …en blijf ook eens NEE zeggen tegen welke vorm van inmenging in jouw leven.
  NEE = NEE en laat de gevestigde wanorde gewoonweg opzouten door massaal en blijvend..NEE….NEE te zeggen.

 8. Als USA niet zo oorlogzuchtig was, en Banderastan niet zo immoreel, en ze beiden een minimale IQ van 50 hadden, zouden ze hebben kunnen voorzien dat deze oorlog eraan kwam, en dat Banderastan die zou verliezen; al was het alleen maar, dat Rusland niet KAN verliezen; vlgs hun doctrine hadden ze dan Banderastan getrakteerd op nukes.

  je kan je over de motieven en methodes veel afvragen; maar de sleutelfout: Rusland is niet een of ander achtelijk Noord Afrikaans of arabisch landje; zoals ook met hun superieure bewapening is te zien.
  Het enige wat me tegenvalt: dat ze nog niet USA communicatie satelieten hebben afgeschoten…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in