sick baby girl © Kourtlyn Lott / Flickr (CC BY-ND 2.0)

We hebben het gevoel dat de kinderen plotseling allemaal tegelijk ziek worden”. Dit zijn de woorden van kinderarts Joana Martins, een van de deskundigen op het gebied van kindergezondheid die door Expresso werden geïnterviewd voor een artikel over hoe “opsluiting en preventiemaatregelen tegen de pandemie het immuunsysteem hebben verzwakt, waardoor we allemaal kwetsbaarder zijn geworden voor infecties, schrijft Portugalresident.com.

“De gevolgen zijn het duidelijkst bij kinderen”, wier immuunsysteem nog in de maak is.

Kinderen moeten in contact komen met vuiligheid (of wetenschappelijker uitgedrukt: bacteriën, micro-organismen, virussen in het algemeen) om een immuunsysteem op te bouwen dat hen de rest van hun leven zal beschermen.

“Alle sanitaire maatregelen die nodig zijn in een pandemie” hebben ertoe geleid dat dit zeer noodzakelijke contact massaal is verminderd, vertelt kinderarts Mário Cordeiro aan de krant, wat ertoe heeft geleid dat vooral baby’s en peuters gevaarlijk “kwetsbaar” zijn geworden.

Ironisch genoeg lopen de jongste leden van de samenleving – degenen die tijdens de pandemie zijn geboren – nu het risico van een Respiratoir Syncytieel Virus (RSV) dat potentieel veel schadelijker voor hen is dan SARS-CoV-2.

Terwijl een SARS-CoV-2-infectie zich bij kinderen zelden zal ontwikkelen tot een ernstige vorm van Covid-19, kan RSV acute bronchiale infecties veroorzaken die ertoe kunnen leiden dat kinderen in het ziekenhuis moeten worden opgenomen.

En dit is wat er al is begonnen te gebeuren.

Volgens Expresso heeft Alberto Caldas Afonso in de 40 jaar dat hij als kinderarts werkzaam is “nog nooit zoiets gezien in het Centro Materno-Infantil do Norte: veel kinderen met infecties van de luchtwegen, in sommige gevallen zeer ernstig, die elke dag in het ziekenhuis worden opgenomen, tijdens hoogzomer, een tijd van het jaar waarin het traditioneel veel rustiger is op de SEH-afdelingen”.

  Zonder vaccinatie, zonder massale sterfgevallen: Oekraïne heeft kudde-immuniteit bereikt

“De ongewone overvloed van de afgelopen weken heeft kinderartsen in het hele land verrast, en dit gebeurt in heel Europa en in de Verenigde Staten”, aldus de krant.

“Het fenomeen is wat verschillende specialisten al “verzwakte immuniteit” hebben genoemd, een toestand van grotere kwetsbaarheid van het lichamelijke afweersysteem die indirect wordt veroorzaakt door de pandemie”.

Het volksgezondheidsinstituut Dr Ricardo Jorge heeft het “hoger dan normale aantal positieve gevallen van RSV” bij kinderen dit jaar bevestigd. Het is een virus dat baby’s gewoonlijk in hun eerste levensjaar krijgen – maar door de lockdown van afgelopen winter krijgen veel peuters het nu pas.

“Als we kinderen tegenhouden, vertragen we hun contact met virussen die onvermijdelijk zijn bij de opbouw van hun ‘immuunbibliotheek’. Dit is wat er is gebeurd”, vertelt Joana Martins van het kinderziekenhuis Dona Estefânia in Lissabon aan Expresso. “Uiteindelijk hebben we met opsluiting het onvermijdelijke uitgesteld. De waarheid is dat we nu een groep kinderen onder de twee jaar hebben die nog een lange weg te gaan hebben op het gebied van nieuwe infecties. En ze lijken allemaal gelijke tred te houden met elkaar…”

Mário Cordeiro vergelijkt de situatie van de kinderen met die van “kasplantjes” (niet zo robuust als planten die op natuurlijke wijze zijn gegroeid).

Het zou mooi zijn als blootstelling aan RSV en andere microben de jongste burgers van het land nu meteen zou kunnen harden, maar artsen zijn bezorgd.

“Als zij nu ziek worden, in een tijd waarin er minder virussen in omloop zijn, vrezen specialisten de omvang van de golf van infecties die in de herfst/winter zou kunnen komen”, wanneer er veel meer virussen in omloop zijn en mensen meer tijd doorbrengen in afgesloten ruimten “waardoor infectie wordt vergemakkelijkt”.

  Trap er niet in - De "Indiase Covid variant" bestaat niet, ze hebben zelfs de "Originele" Covid variant niet geïsoleerd

In Engeland wordt momenteel gevreesd dat tijdens de koudere maanden het aantal kinderen met aandoeningen van de luchtwegen dat in het ziekenhuis moet worden behandeld met 20% tot 50% zal toenemen. Daarom hebben de autoriteiten het aantal bedden op de intensive care “verdubbeld”.

Landen op het zuidelijk halfrond (waar het nu winter is) worden nauwlettend in de gaten gehouden. In Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld hebben “verschillende ziekenhuizen chirurgische blokken omgebouwd tot kinderafdelingen om te kunnen reageren op het aantal opnames”.

Specialist in klinische immunologie Mário Morais de Almeida vat de situatie kernachtig samen: “De eerste twee, drie levensjaren zijn bepalend voor de opbouw van het immuunsysteem. Op dit moment zijn er kinderen van twee jaar oud die praktisch hun hele leven in een pandemie hebben geleefd. Zij hebben heel weinig contact gehad met ziekteverwekkers dan vroeger het geval zou zijn geweest, dus als de normaliteit terugkeert, zullen zij van alles en nog wat oplopen – althans totdat zij de achterstand in het aanmaken van hun eigen afweer kunnen inhalen”.

Oudere kinderen, tieners, jonge volwassenen en volwassenen zullen deze winter even kwetsbaar zijn, omdat ook hun immuunsysteem “slap” heeft kunnen worden door alle beschermende maatregelen die zijn genomen, zodat ze minder goed in staat zullen zijn om te reageren wanneer het leven weer normaal wordt.

Mário Morais de Almeida ziet deze herfst/winter als het moment waarop veel andere virussen de ronde zullen doen, en mensen hun verstand moeten gebruiken.

Als zij van de ene dag op de andere alle beschermingsmaatregelen “laten vallen”, kan er een enorm probleem ontstaan, voorspelt hij. Het zal een beetje zijn alsof je van bankzitters verwacht dat ze plotseling en masse opstaan en een marathon (proberen te) lopen.

  Al dat gevaccineer hielp niets: hoge Corona-besmettingsgraad in vaccinatiewereldkampioen Israël - Vierde lockdown staat voor de deur

Maar voor de kinderen die zoveel gemist hebben in deze gemaskeerde en gesaneerde wereld, hopen de kinderartsen gewoon dat de winter van 2021/22 voldoende zal zijn om hun achtergebleven immuunsysteem weer op peil te brengen.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Lange termijn gevolgen voor kinderen: coronamaatregelen hebben immuunsysteem vernieldVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelAanhoudende gigantische demonstraties tegen vaccinatiepassen – derde weekend op rij
Volgend artikelWaarom wordt een giftig vaccin verplicht gesteld? Er is iets aan de hand dat ons niet wordt verteld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Ik woon in Portugal en ik praat om de twee dagen altijd met een paar zwervers die voor de supermakt staan om te bedelen. Ik geef hen een sigaret en zij delen een pak goedkope wijn met mij. Ik schud hun handen en neem een slok uit het pak wijn. Zo houd ik mijn immuun systeem op peil.

 2. ‘Oudere kinderen, tieners, jonge volwassenen en volwassenen zullen deze winter even kwetsbaar zijn, omdat ook hun immuunsysteem “slap” heeft kunnen worden door alle beschermende maatregelen die zijn genomen, zodat ze minder goed in staat zullen zijn om te reageren wanneer het leven weer normaal wordt’……..

  Wat een optimist, die arts. Het leven wordt nooit meer normaal en velen zullen bezwijken wanneer virussen en bacteriën in het najaar/ de winter, weer actief worden. Met dank aan de gifcocktail.

 3. De vraag is en blijft Waarom blijven ze doorgaan met het injecteren van covid spuiten en ja zelf weigeraars van veel openbare toegangen die gewoon waren te verbieden om die te betreden….. Ik heb al eerder vermeld dat 1933 weer wordt herhaald toen het voor de joden verboden was om deel te nemen aan activiteiten van niet joden
  Frankrijk en Duitsland en nu ook Belgie zijn begonnen met het uitroeien van de niet gevaccineerden Echter de gevacineerden zullen spoedig aan allerlei ziekten sterven omdat hun inmuum systeem door de covid spuit is vernietigd…… Het is dus meer dan duidelijk dat de wereldbevolking moet uitdunnen vanwege de catastrofale ontwikkeling van het milieu dat naar de ondergang van de mensheid

 4. Je vergeet op de artikel in Portugal zijn 99,9%van de mensen gevacineeerd en ook de zwangere vrouwen. Is niet de vaccinatie van de moeder dat het probleem veroorzaakt?

  • Het valt inderdaad mee:
   Als bijna 99 % Van de portugese bevolking is gevacinneerd is dat ongeveer:
   9.000.000 personen
   1000 extra dojen in 2022 schat ik zo uit losse pols
   10.000 extra zieken in 2022 schat ik zo ook uit losse pols
   Kortom als gewone burger zie je dat helemaal niet terug op straat
   Tenzij je in je persoonlijke levensfeer omringt word door ziekelijke personen,
   Mensen die elk jaar meerdere keren verkouden zijn, griep krijgen en
   daardoor ook echt school en werkdagen moeten missen etc.

   Tuurlijk een kwaliteits product kunnen we deze vaccins niet noemen,
   maar een ramp is het met deze aantallen ook niet.

 5. Wanneer een baby moedermelk krijgt, krijgt het ook stoffen binnen die het immuunsysteem opbouwen. Dan is het wel noodzaak dat moeder noch prikarts kwalijke stoffen in het systeem van de baby afzet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in