Noorwegen: oorlogsvluchtelingen op vakantie in eigen land oorzaak van verspreiding van infectie

2
1849

Noorse asielzoekers die terugkeren van vakantiereizen in het Midden-Oosten zijn de oorzaak van de nieuwe Coronavirus infectiegolf die Noorwegen wordt binnengebracht, meldt het Noorse dagblad Berlingske. Nu doen de Noorse autoriteiten een beroep op de vluchtelingen om niet langer in hun land van herkomst op vakantie te gaan.

Volgens Aftenposten is bij elk vierde vliegtuig uit Dubai en Istanboel dat op de luchthaven van Oslo is geland, een Corona-geïnfecteerde aan boord geconstateerd.

Een groot deel van de geïnfecteerde personen zijn “Noorse immigranten die op vakantie zijn geweest in landen als Pakistan, Somalië, Irak, Iran en Afghanistan”, schrijft Berlingske.

Bovendien blijkt maar liefst 80% van de positief geteste personen drager te zijn van nieuwe, verontrustende virusvarianten.

De Noorse volksgezondheidsautoriteiten doen nu een beroep op immigranten om niet op vakantie te gaan naar hun land van herkomst. De autoriteiten hebben de hulp ingeroepen van Pakistaanse artsen, die een campagne op de sociale media hebben gelanceerd waarin dergelijke reizen sterk worden afgeraden. Pakistani in Noorwegen bezoeken gewoonlijk hun thuisland tijdens Pasen.

Asielzoekers zijn zwaar oververtegenwoordigd onder de Coronapatiënten in Noorwegen, en het ziet ernaar uit dat zij nog harder zullen worden getroffen tijdens de derde infectiegolf.

Van de mensen die met covid-19 in Noorse ziekenhuizen werden opgenomen, was 57% in het buitenland geboren. Dit is het hoogste percentage tijdens de hele pandemie, schrijft Aftenposten.

Onthuld: ‘Oorlogsvluchtelingen’ gaan massaal op vakantie – in hun eigen land

Artsen bevestigen: hersenvocht lek na Coronatest geen alleenstaand geval

2 REACTIES

 1. Als je vlucht voor oorlog en san teruggaat voor vakantie daar zal t wel meevallen. Dus per direct de status afnemen en permanent retour sturen.

  • Net zoals Zwitserland al 2 jaar doet.

   Wij hebben toch “vrouwenzaken”hoog in het vaandel? Vaak worden kleine meisjes meegenomen om behakt te worden.
   Sommige sterven.

   Naar Tjetjenie worden vaak meiden meegenomen om vermoord te worden; eerwraak.

   Lijkt me niet zo moelijk om een programmaatje te maken om het verschil tussen vertrek en aankomst te zien; en daarnaast meisjes medisch te keuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here