In heel Frankrijk hebben zaterdag grote demonstraties plaatsgevonden tegen de verplichte vaccinatiepassen. Franse mainstream media melden tienduizenden deelnemers. Dat cijfer lijkt echter te worden onderschat, te oordelen naar de video’s die op social media zijn geplaatst. Naar verluidt vonden in ongeveer 150 steden demonstraties plaats.

Eerder deze week werd in Frankrijk een nieuwe wet aangenomen die een vaccinpaspoort verplicht stelt voor iedereen die bijvoorbeeld wil gaan eten, vliegen of met de langeafstandstrein wil reizen. Om een normaal dagelijks leven te kunnen leiden, moeten mensen aantonen dat zij ofwel tegen covid-19 zijn ingeënt, ofwel onlangs negatief op het virus zijn getest.

Vaccinatiepassen zijn in Frankrijk al verplicht om naar musea, bioscopen of zwembaden te gaan, zo blijkt uit een decreet van president Emmanuel Macron. Werknemers in de gezondheidszorg en de zorg die zich niet willen laten vaccineren, zullen hun salaris krijgen opgeschort.

“Onze vrijheid is in gevaar”

Veel demonstranten zeggen dat de eis van vaccinpaspoorten een “gezondheidsapartheid” creëert.

“We creëren een gesegregeerde samenleving. Het is onvoorstelbaar dat dit gebeurt in een land dat is gebouwd op mensenrechten,” zegt Anne.

Ze werkt als lerares in Parijs en wil haar achternaam niet geven.

“Ik heb nog nooit in mijn leven gedemonstreerd, maar ik voel dat onze vrijheid in gevaar is,” vertelt ze aan France24.

Een uitzicht van boven in Nice:

Vooraan in de rij marcheerden meerdere brandweermannen van de stad, arm in arm.

“Macron resignation!” (Macron treedt af!), scandeerden de inwoners van een van de rijkste steden van Frankrijk, Aix-en-Provence, in het zuidoosten van Frankrijk.

Protesten in het hele land

  Gewelddadige scènes in Frankrijk - politie en demonstranten vechten vanwege vaccinpassen

“Zeg niet dat we gemanipuleerd worden. Integendeel, wij hebben de televisie uitgezet, ons op onze hoofden geslagen en zijn de straat op gegaan”, aldus Micha, een 60-jarige man die uit Normandië was overgekomen om deel te nemen aan de protesten in Parijs, tegen Le Figaro.

Ook in kleinere steden zoals Renne in het noordwesten van Frankrijk, een stad met iets meer dan 200.000 inwoners, waren de straten overvol.

Hieronder is de menigte in Vannes, aan de westkust van Bretagne. De stad telt iets meer dan 50.000 inwoners.

De demonstraties zijn over het algemeen vreedzaam verlopen. De menigten, bestaande uit mensen van alle leeftijden en sociale klassen, waren vaak nogal overweldigend voor de politie. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Gérard Darmanin zijn in totaal 19 mensen gearresteerd, onder wie 10 in Parijs.

Darmanin zegt ook dat tijdens de protesten in totaal drie politieagenten gewond zijn geraakt. In Parijs hebben sommige politieagenten om onduidelijke redenen hun woede op demonstranten afgekoeld.

Zowel traangas als waterkanonnen werden gebruikt, maar de politie werd gedwongen zich terug te trekken uit de overweldigende menigte.

Er ontstonden wat problemen toen de politie zich terugtrok. Op de achtergrond is te zien hoe politieagenten een gearresteerde man dragen, die zij op straat laten vallen terwijl zij hun collega’s te hulp snellen.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Vaccinatiemanie bereikt een nieuw hoogtepunt: Frankrijk wil “reactieve vaccinatie” invoerenVolg Frontnieuws op Telegram

  Boosters zijn voorbij
Vorig artikelZweden als bewijs II: studie over de ontwikkeling van kudde-immuniteit in Zweden
Volgend artikelCoronamaatregelen: Portugese kinderen worden “plotseling allemaal ineens ziek”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

  1. Zouden we hier in Nederland een voorbeeld aan kunnen nemen ipv van op diverse media kanalen alleen maar een duimpje omhoog of omlaag te plaatsen..is het Nederlandse volk zo ruggengraatloos en hersendood geworden / gemaakt???!!!, of vinden ze het wel allemaal best of stiekem zelfs wel heel erg lekker dat ze zo hard, diep, droog verneukt worden zonder zelfs maar een aai over de bol of een klein kusje???!!!…what the fuck mensen het gaat hier om onze vrijheid en rechten en als je daar al niet meer voor wil vechten!? : waar dan wel voor?!..pas als je eigen dingetje in het gedrang komt??!!, nou dan is het al te laat…veeeel te laat..kom op mensen : Voor Volk en Vaderland

  2. In Nederland wordt er ook gedemonstreerd, net zoals over de hele wereld: zie https://worldwidedemonstration.com Natuurlijk wordt daar in de Mainstream Media nooit met een woord over gerept. Volgende datum is al bekend, maar tijd en exacte startlocatie wordt altijd pas op het laatste moment vrij gegeven, (via Telegram?). Het zou sowieso goed zijn als kleinere groepen bij elkaar aansluiten. Ik begrijp niet dat er niet nog meer mensen in NL wakker geworden zijn.

  3. Het failliet van de jong leaders van kwab.
    Nu komt het werkelijk uit dat het regiem alleen maar uit is op macht. Een onderdeel daarvan is de genocide die “slim” gerealiseerd wordt door de prikken.
    Ik geloof wel dat er ook hier het een en ander speelt maar de publieke exposure wordt scherp onderdrukt door de msm.

    • Ikzelf laat dan ook geen kans onbenut om een blog als FRONTNIEUWS te delen op welke manier dan ook. Teveel mensen lezen alleen hun krantje en bekijken slechts de reguliere leugenmedia. Een aantal van die mensen zullen de schellen van de ogen vallen wanneer ze geconfronteerd worden met een blog als FRONTNIEUWS. Niet een ieder gaat op eigen initiatief op zoek naar de ‘andere kant’ van het verhaal. Velen kunnen het simpelweg niet eens vinden. Dus … Wees creatief !!!

  4. Wir haben es nicht gewusst, weil wir es nicht wissen wollten” Geschichte wiederholt sichselbst, aber nur bei blöde linkse Bevölkerungen….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in