Complotten … de standaardwerkwijze van deze aarde

1

Complotgekkies, aluhoedjes, viruswappies, labels voor mensen die de gekste dingen geloven. Daarom moet hun mening met een grote korrel zout worden genomen. Het label wordt echter te pas en te onpas geplakt op mensen die kritisch zijn, wier mening niet politiek correct is.

Natuurlijk bestaan ze echt, mensen die in een platte aarde geloven of geloven dat buitenaardse wezens in ruimteschepen er aardmensen op nahouden of geloven in het bestaan van reptilians, een soort reptiel in mensengedaante. Maar het is volkomen onjuist om iemand die Covid-19 gelijk stelt aan een ernstige griep direct als virusontkenner of -wappie te labelen. Iemand die Corona als ernstige griep labelt, bevestigt het bestaan ervan. Ten onrechte wordt griep als onschuldig beschouwd en Corona als gevaarlijk. Griep is niet onschuldig. Zij is een ‘gast’ die jaarlijks langskomt om dat wat zwak is te doden, zo ook deze nare Corona-variant, schrijft gastauteur E. Noordermeer.

Het ridiculiseren of het extremer neerzetten van iemands mening is een gebruikelijke tactiek bij het ontbreken van echte argumenten. Het is een zwaktebod.

Dekmantel

Een complot is een geheime samenwerking tussen mensen met een kwaadaardig doel. Complotten of samenzweringen zijn van alle tijden en spelen zich af op elk niveau. In het geheim een feestje voor iemand organiseren, noem je gekscherend een complot, maar is het niet. Het doel moet kwaadaardig zijn.

Een complot bestaat uit twee onderdelen: de waarheid of werkelijkheid en dat wat die werkelijkheid afdekt, de dekmantel. Je leert het al als kind. ‘Niet aan mamma vertellen’. Dat slaat dan op een stuk ondeugd dat voor mamma verborgen moet blijven. De ondeugd is de werkelijkheid, het zwijgen de dekmantel. Alle geheimen hebben dit principe, een waarheid wordt afgedekt door een gezamenlijk zwijgen. Bij de meeste complotten is zwijgen alleen echter niet voldoende. Dat wat zichtbaar is voor de buitenwereld heeft een verklaring nodig. Bij overspel is vaak een leugen nodig als dekmantel, bijvoorbeeld overwerken. Een enkele man weet er een werkelijk dubbel leven op na te houden tot en met twee gezinnen waarvan de vrouwen niets weten. Het zijn heuse complotten. Op relationeel niveau wemelt het van de complotten. We noemen dat intriges. Soapseries zijn zo herkenbaar omdat intriges schering en inslag zijn in het dagelijkse leven.

  Het "Slimme Virus" en de "Grote Zwendel"

Een dekmantel of camouflage is een schijnwerkelijkheid. Illusionisten maken hier dankbaar gebruik van. Het publiek applaudisseert voor de schijnwerkelijkheid die vakkundig wordt neergezet en neemt voor lief dat het de werkelijkheid niet weet.

Het leger kent de hinderlaag, een strategische actie die bedekt moet blijven. Camouflagekleding is bedoeld om de schijn op te houden dat je er niet bent. Er bestaan opblaastanks om de luchtmacht van de vijand te foppen. Recherches werken ‘under cover’, letterlijk onder een dekmantel. De werkelijkheid is dat zij een boef willen vangen, de dekmantel is dat zij zich voordoen als collega-crimineel. Zo wordt een complot ingezet om criminaliteit te bestrijden. Criminelen zelf doen niet anders dan hun misdaden, de werkelijkheid, camoufleren. Drugs verpakt in ananassen. De werkelijkheid is de drugshandel, de schijnwerkelijkheid de handel in ananas. Het bestaan van complotten is hét uitgangspunt van menige film. In vrijwel alle Bondfilms smeden misdadigers complotten tegen de mensheid onder vaak geniale dekmantels. Hoe genialer de dekmantel, hoe succesvoller het complot.

In de geschiedenis is het beramen van complotten de standaardmethode om aan de macht te komen. Vrijwel alle Romeinse keizers zijn door een samenzwering omgelegd. Inlichtingendiensten gaan uit van de realiteit dat er samenzweringen zijn waartegen het volk beschermd moet worden. Zonder complotten zijn geen geheime diensten nodig. Burgers geloven misschien niet in complotten, overheden wel degelijk!

En nu, anno 2021, zouden er geen complotten meer zijn! Op welk punt in de geschiedenis hebben mensen en volken die plechtige afspraak gemaakt? Complotten zijn de standaardwerkwijze van deze aarde. Openheid, transparantie en eerlijkheid zijn uitzondering. Wie niet gelooft in het bestaan van complotten, is werkelijk een naïeveling. Het is ‘wishful thinking’.

  Corona-grenscontroles werken voor DL: Bijna 1.800 gezochte criminelen gepakt, 120.000 personen weggestuurd

 Complotten en complottheorieën

Het vermoeden over het bestaan van een complot kan terecht of onterecht zijn. Zolang er geen bewijs is, spreek je van een complot- of samenzweringstheorie. Het zijn hypothesen die middels onderzoek ontkracht of bevestigd moeten worden. Een complottheorie is, indien de juistheid is vastgesteld, geen theorie meer maar een waar complot, een realiteit. Bleek de theorie onjuist, dan was er sprake van een leugen. De waarheid geeft uitsluitsel en maakt een einde aan speculaties. Het gaat om de WAARHEID.

In ons taalgebruik wordt de term complot geassocieerd met onwaar. ‘Dat is een complot’ betekent dan ‘dat is niet waar’. Dat is spijtige taalvervuiling, want een complot kan beslist waar zijn.

Veel complottheorieën blijven bestaan omdat er nooit onderzoek wordt gedaan. Of, er is wel onderzoek naar gedaan -advocaten hebben een dossier-, maar er volgt geen rechtszaak om wat voor reden dan ook. Zo’n niet plaatsgevonden rechtsgang geeft dan aanleiding tot een doofpot. De waarheid zit in de pot, afgesloten door een deksel. De Demminck affaire is zo’n doofpot. Daarom blijft de Demminck affaire een complottheorie. Alleen een rechtszaak kan deze impasse doorbreken.

 Psychologisch spel

Als leugens bewust in stand worden gehouden, is dat ook een complot. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de altoos herhaalde mantra dat Thierry Baudet anti-semitisch, homofoob, islamofoob of vrouwonvriendelijk is. Deze aantijgingen heeft hij vele malen weerlegd, uitgelegd en geduid en toch wordt het frame in stand gehouden. Een ontkrachte leugen bewust in de lucht houden om daarmee politieke winst te kunnen boeken, is een complot.

In verkiezingstijd zijn we getuige van dagelijkse complotjes. Elk debat wordt intensief voorbereid. Oortjes zorgen ervoor dat een side-kicker iets geniaals kan influisteren. U denkt dat deze debatten de kiezer voorlichten, maar dat is schijn. U kijkt naar een psychologisch spel, een schijnwerkelijkheid en … u gelooft dat. Bovendien lijken de partijen veel op elkaar. De enige strijd tijdens debatten gaan over meer of minder CO2 reductie, meer of minder eigen risico van de zorgverzekering, meer of minder immigratie, enzovoort. Het is een getalletjesstrijd, maar geen visionaire strijd, een clash van principieel verschillende inzichten of levensvisies.

  Pathetisch: sojaboy gaat op zijn knieën en smeekt Trump-supporters een mondkapje te dragen bij MAGA-bijeenkomst

Een oprechte politicus heeft passie en visie, kan zonder oortjes debatteren, beperkt zich niet tot ingestudeerde verhaaltjes en kan onverwachte vragen vanuit het hart beantwoorden omdat hij/zij authentiek is. Ze zijn er, maar je moet zoeken.

Bagger

Sinds kartelpartijen weinig verschillen meer hebben, richten zij gezamenlijk hun pijlen op partijen buiten het kartel: FVD, eventueel PVV, SGP en een aantal nieuwkomers. De SGP vormt geen reële bedreiging. Zij is al decennia stabiel in haar zetels. Bovendien is zij altijd weer te kleineren door een homo-onvriendelijk uitspraak uit te vergroten. De pakketjes liggen klaar op de mediaplank slechts wachtend op het juiste moment. Ook voor de FVD liggen dergelijke pakketjes klaar voor de juiste bagger op het juiste moment. En de media regelen dat, want die horen bij het kartel. Wist u dat niet? Enerzijds is dat begrijpelijk. Complotten worden immers in het duister gesmeed, buiten het zicht van anderen. Anderzijds zou u als burger op z’n minst door moeten hebben dat de berichtgevingen eenzijdig zijn. Dan moet er een belletje gaan rinkelen. En wie een beetje onderzoek doet naar hoe de lijnen lopen, ontdekt al gauw dat overheid en media twee handen op één buik zijn. Er is een heus complot gaande. Dat is geen complottheorie, maar realiteit. Complotten vinden voor je neus plaats, dag in dag uit, 24/7.

– drs. E. Noordermeer

Frontnieuws: bezoek ook eens het zeer interessante leesvoer op Noordermeer’s blog.

Welke vermeende samenzweringstheorieën zijn nog niet werkelijkheid geworden?

Vorig artikelPfizer vaccin in Israël: deskundigen spreken van “een nieuwe Holocaust”
Volgend artikelCijfers liegen niet, maar leugenaars tellen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in