We leven inderdaad in turbulente tijden. Voor onze ogen worden belangrijke stukken geschiedenis geschreven.

Misschien is het u opgevallen dat “Dr. Doom” weer onheilspellende berichten verspreidt. Fortune meldde in april dat Nouriel Roubini (alias Dr. Doom) waarschuwt voor een pijnlijke stagflatie als gevolg van een nieuwe Koude Oorlog met China en de balkanisering van de wereldeconomie, schrijft Natasha Wright.

Al Jazeera berichtte ook over Roubini’s sombere visie en zei: “de wereld gaat de komende 20 jaar duistere tijden tegemoet”.

Geen wonder dat Dr. Doom, die in 2008 zijn financiële sterrendom maakte door een economische ramp te voorspellen, nu de wereld waarschuwt dat het conflict tussen de Verenigde Staten en China aan het sudderen is – en zeker niet alleen op economisch gebied.

De wereldwijde situatie is echter zo angstaanjagend ernstig dat zij zeer zeker zal uitmonden in een dubbele recessie, niet alleen vanwege een groot aantal andere factoren, maar ook vanwege de heersende sentimenten in het Pentagon die een komende oorlog met China voorspellen.

We leven in werkelijk turbulente tijden. Er gebeuren wereldwijd talloze politiek cruciale dingen die het verstand verbijsteren. Als je denkt aan de gebeurtenissen van januari jongstleden toen Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, een bezoek bracht aan Japan en Korea, dan voel je, om Shakespeare te parafraseren, “something rotten in the state of NATOstan”.

Tijdens beide vluchtige bezoeken beloofde Stoltenberg de bilaterale betrekkingen te bevorderen vanwege de historische uitdagingen waarmee de NAVO te maken heeft, zoals de oorlog in Oekraïne. Hij schepte verder op dat de NAVO wereldwijd al verbindingskantoren heeft opgericht, waarvan de belangrijkste in New York en Wenen, en met name die in Oekraïne. Bij haar oprichting aan het begin van de Koude Oorlog in 1949, bestond de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie uit 12 landen die werden opgericht in opdracht van de VS. Het militaire blok telt nu 31 leden en geeft zichzelf steeds meer een wereldwijde rol.

Ter herinnering: de NAVO heeft al permanente verbindingsbureaus in de volgende landen: België, Bulgarije, Canada, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Een voorgesteld kantoor in Japan zorgde voor veel commotie.

  De uitbreiding van de NAVO naar het Oosten: Rusland werd op schandelijke wijze bedrogen, voorgelogen, beetgenomen. Nu vecht het terug uit militaire zelfverdediging

De NAVO beweert gebaseerd te zijn op het recht van staten om hun eigen buitenlands beleid te bepalen en collectieve zelfverdediging uit te oefenen. Ondanks de verheven beweringen dat zij “democratische waarden” hoog houdt, heeft de door de VS gedomineerde militaire alliantie een aantal landen onder druk gezet om toe te treden zonder dat hun bevolking een democratisch mandaat heeft uitgeoefend door middel van referenda.

De NAVO maakt van haar vermeende bondgenoten graag geopolitieke dwergen die onder schot worden gehouden, ongeacht hun grootte of geografie. De beweringen van het militaire blok – dat de opening van een regionaal verbindingskantoor in Oost-Azië slechts een indicator is van het veranderende mondiale veiligheidsklimaat – klinken eufemistisch.

Sommige politieke analisten hebben opgemerkt dat het meanderen van de NAVO in Aziatische aangelegenheden Rusland en China waarschijnlijk nog dichter bij elkaar zal brengen. Ironisch genoeg brengt het expansionisme van het door de VS geleide militaire blok zelfvervullende profetieën met zich mee. De wereldwijde onveiligheid waarvoor het onophoudelijk waarschuwt, heeft het zelf bedacht en gemaakt.

Niettemin is Peking zich er terdege van bewust dat als de NAVO haar kop in de bek van een hurkende tijger steekt, deze op een dag afgebeten kan worden.

De NAVO heeft de oorlog in Oekraïne al op brute wijze uitgelokt, maar nu wil het door de VS geleide militaire voertuig uitbreiden naar het Verre Oosten. De aandacht voor Japan is bijzonder alarmerend gezien de verachtelijke geschiedenis van Japanse genocidale agressie tegen China.

Dat is een giftige doorn voor China die in Azië vastzit en die daarom eruit getrokken zal worden, aldus de Global Times. Het nieuwsorgaan kan worden gezien als een afspiegeling van de denkwijze van de politieke leiding in Peking. De Chinezen zijn zich dus terdege bewust van de oprukkende doornen van de NAVO en zij zullen zich niet slaapwandelend in een ramp storten.

  2022: Geboortejaar van de multipolaire wereld

De Global Times vervolgt: “Japan mag niet vergeten dat de Meiji Restoration het land weliswaar rijker en sterker heeft gemaakt, maar ook de verwesterlijking van Japan en zijn beleid om Azië te verlaten en Europa binnen te gaan, waardoor het verlangen naar een imperium op een gegeven moment bijzonder sterk werd. De waanzin van het streven naar Aziatische hegemonie en invloedssfeer leidde ertoe dat het een militaristische oorlogszuchtige demon werd, die de Aziatische landen een diepe ramp bracht.”

Bovendien waarschuwde het hoofdartikel van de Global Times: “Japan wil voor zijn veiligheid de NAVO in Azië invoeren. De veiligheid van Japan kan echter nooit worden bereikt door te vertrouwen op de militaire steun van de VS of de NAVO. Sterker nog, hoe nauwer Japan militair samenwerkt met de VS of de NAVO, hoe minder het de veiligheid zal verkrijgen die het wenst, en hoe kleiner de kans dat het zijn imago als geostrategische dwerg zal kunnen veranderen.”

Vindt u het niet geweldig hoe Beijing de NAVO de dingen bij hun naam noemt? “Het riool van de Koude Oorlog”, zo noemde de Global Times het door de VS geleide militaire blok.

En dat alles sluit naadloos aan bij de steeds minachtende visie van Moskou op de NAVO als bedreiging voor de wereldveiligheid.

Laten we niet vergeten dat de Verenigde Staten de overgrote meerderheid (80 procent) van de ongeveer 200 gewapende conflicten die zich naar schatting vanaf het einde van de Tweede Wereldoorlog tot 2001 wereldwijd hebben voorgedaan, hebben uitgelokt. Als we de decennia na 11 september tot nu meetellen, kan de Amerikaanse verantwoordelijkheid voor wereldwijd geweld oplopen tot 90 à 95%. En dat voor een natie met slechts 4,25 procent van de wereldbevolking. Hoe afschuwelijk en afkeurenswaardig is dat?

Zullen we nu enkele belangrijke militaire wiskunde noemen? The Economist doet verslag van een onderzoek waarin de militaire macht van de VS wordt vergeleken met die van China. Het militaire budget van de VS is vier keer zo groot als dat van China. Maar de Chinese marine begon ergens rond 2020 de Amerikaanse marine als grootste ter wereld te overtreffen. Het Pentagon blijft eufemismen gebruiken, zoals dat het China beschouwt als een “pacificatie-uitdaging”.

  Scoop: Rusland verfijnt elektronische oorlogsvoeringssystemen om Oekraïense F-16's te onderdrukken

Het dilemma dat westerse militaire bevelhebbers lijkt te ergeren, is of China op dezelfde weg kan doorgaan en zijn militaire capaciteit kan uitbreiden om de Amerikaanse hegemonie uit te dagen, of dat de relatieve macht van China misschien zijn hoogtepunt bereikt. De scheepsbouwindustrie vergt exorbitante investeringen omdat daarvoor een bloeiende industriële basis nodig is. Het dilemma voor de VS is dat hun economie stagneert en het aantal oorlogsschepen afneemt, terwijl het aantal Chinese schepen sterk toeneemt.

Wat het totale aantal militaire schepen betreft, van vliegdekschepen tot onderzeeërs, fregatten en torpedojagers, overtreft China de VS met een verhouding van 390:296. Naar verwachting zal China in de komende twee jaar 400 oorlogsschepen hebben, terwijl het aantal Amerikaanse schepen zal afnemen tot ongeveer 290. De schepen die verouderd zijn, zullen worden afgeschreven. Het Chinese voordeel komt voort uit het feit dat China de grootste scheepsbouwindustrie ter wereld heeft. Ongeveer 44 procent van alle schepen die in 2021 wereldwijd zijn gebouwd, is afkomstig van Chinese werven.

China en zijn strijdkrachten zijn momenteel volledig gericht op Taiwan, terwijl de Amerikaanse strijdkrachten wereldwijd verspreid zijn over meer dan 800 bases vanwege onhoudbare hegemoniale ambities. China heeft beloofd Taiwan zo nodig met geweld terug te winnen, dus de spanningen lopen aan beide kanten hoog op.

De tijd werkt echter in het voordeel van Peking.

Op de lange termijn zal de situatie naar alle waarschijnlijkheid nog verder verslechteren, omdat de NAVO niet kan stoppen met haar ellendige oorlogszucht en het voeren van eindeloze oorlogen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat China werkelijk speelt in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel20.000% toename van netvliesschade na COVID-19 vaccinatie
Volgend artikelDe economische zelfmoord van EU-landen: Uit de officiële gegevens blijkt dat Duitsland zichzelf in een recessie heeft “gesanctioneerd”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Wordt tijd dat china samen met rusland de navo en amerika een laatste ultimatum geeft .en zegt oprotten uit sndere werelddelen en hou je mak.anders vernietigen we je

 2. je kunt alleen maar verbaasd zijn over de misdadige onkunde van de Navo en al die daarbij betrokken zijn..de Geschiedkundige op later tijdstip zullen het ook niet begrijpen..en beginnen met.. once op on a Time…🤔😁

  • Het is of stuitende onwetenheid of ongelooflijke domhied.
   Combinatie van die 2 kan natuurlijk ook.
   Maar een ding kan zelfs de westerse media niet onderuit.
   Statistiek.

 3. Amerika heeft het stokje van Engeland overgenomen om zoveel landen leeg te roven en te plunderen met grof geweld. Maar als een hegemonie te lang aan de macht is, kakt het in. De macht corrumpeert altijd en vernietigd zich zelf dan altijd van binnenuit. De eens zo vooruit strevende technieken zijn al meer dan 80 jaar oud, de huidige generaties zijn niet meer zo capabel als van toentertijd. Zij borduren nog steeds voort op de successen van toen, maar beseffen niet dan andere hen allang voorbij gestreefd zijn.

  Hun grote vijand zijn ze zelf geworden, door hun arrogante alles beter wetende houding tegen over andere te blijven hanteren. Afspraken nakomen en samenwerking op gelijke hoogte kunnen zij niet, zij moeten altijd de baas spelen koste wat het kost. Want hun ego is eigenlijk te groot voor hun zelf geworden en daarom moet alles op de wereld kapot gemaakt worden. Zodat die andere er ook niets meer aan heeft. Hun idee dat alles volgens vaste regels moet, maar die zelfde regels gelden niet voor hen. Zodat niemand weet wat die regels nou eigenlijk zijn. Dit komt neer op het veroudert A.I. systeem wat nog niet aangepast is op de huidige tijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in