Dat de VS profiteren van de oorlog in Oekraïne ten koste van de EU is voor elke deskundige duidelijk. De VS verkopen hun fracked gas aan de EU tegen opgeblazen prijzen, waardoor de EU-economie gedwongen wordt productielocaties in andere delen van de wereld te zoeken. De Amerikaanse Inflation Control Act subsidieert bovendien de energiekosten in de VS en lokt Europese bedrijven naar investeringen en productielocaties in de VS. De Amerikaanse wapenindustrie verdient aan de enorme stijging van de militaire uitgaven van de NAVO-landen, schrijft Thomas Röper.

Dat deze gang van zaken, waarbij de VS zich ten koste van de EU verrijken aan de Oekraïne-oorlog, terwijl de EU economisch doodbloedt en de welvaart van de brede massa’s in Europa acuut in gevaar komt tot ruzie in het westerse bondgenootschap leidt, wordt door de Duitse media meestal afgedaan als Russische propaganda, omdat de eenheid in het Westen groter is dan ooit tevoren. Dat deze bewering niet waar is, kan men leren van Politico, want de Amerikaanse portaalsite heeft uitvoerig bericht over de klachten uit Europa, die in Washington echter aan dovemansoren vallen. Aangezien men in de Duitse media zelden dergelijke tonen hoort, heb ik het Politico-artikel vertaald.

Begin van de vertaling:

Europa beschuldigt VS van oorlogswinst

EU-functionarissen vallen Joe Biden aan over torenhoge gasprijzen, wapenverkoop en handel nu de oorlog van Vladimir Poetin de westerse eenheid dreigt te vernietigen.

Negen maanden na de invasie van Oekraïne begint Vladimir Poetin het Westen te breken.

Europese topambtenaren zijn woedend op de regering van Joe Biden en beschuldigen de Amerikanen ervan een fortuin te verdienen aan de oorlog terwijl de EU-landen lijden.

“Het feit is, als je het nuchter bekijkt, dat de VS het land is dat het meest profiteert van deze oorlog omdat ze meer gas verkopen tegen hogere prijzen en omdat ze meer wapens verkopen,” vertelde een hoge functionaris aan POLITICO.

De explosieve opmerkingen, publiekelijk en privé gesteund door ambtenaren, diplomaten en ministers van andere landen, volgen op de groeiende woede in Europa over Amerikaanse subsidies die de Europese industrie dreigen te ruïneren. Het Kremlin zal waarschijnlijk blij zijn met de vergiftiging van de sfeer onder westerse bondgenoten.

“We staan echt op een historisch punt,” zei de hoge EU-functionaris, die klaagde dat de dubbele klap van handelsverstoring door Amerikaanse subsidies en hoge energieprijzen de publieke opinie dreigt te keren tegen zowel de oorlogsinspanning als het transatlantische bondgenootschap. “Amerika moet erkennen dat de publieke opinie in veel EU-landen aan het veranderen is.”

De belangrijkste diplomaat van de EU, Josep Borrell, drong er bij Washington op aan de Europese bezorgdheid weg te nemen. “De Amerikanen – onze vrienden – nemen beslissingen die een economische impact op ons hebben,” zei hij in een interview met POLITICO.

Het grootste spanningspunt van de afgelopen weken waren de groene subsidies en belastingen van Biden, die volgens Brussel de handel op oneerlijke wijze wegleiden uit de EU en de Europese industrie dreigen te vernietigen. Ondanks formele bezwaren van Europa heeft Washington tot dusver geen tekenen van toegevendheid getoond.

  Pas op voor grote boze Russische space nukes!

Tegelijkertijd dompelt de ontwrichting door de inval van Poetin in Oekraïne de Europese economieën onder in een recessie, schiet de inflatie omhoog en wordt de energievoorziening zo zwaar getroffen dat stroomonderbrekingen en rantsoenering deze winter dreigen.

In hun pogingen om hun afhankelijkheid van Russische energie te verminderen, wenden de EU-landen zich in plaats daarvan tot gas uit de VS – maar de prijs die de Europeanen daarvoor betalen is bijna vier keer zo hoog als de prijs van dezelfde brandstof in Amerika. En dan is er nog de toename van het aantal orders voor militaire uitrusting van Amerikaanse makelij nu de Europese legers na de Oekraïne-verzending een tekort aan wapens hebben.

Het is de topambtenaren in Brussel en andere EU-hoofdsteden allemaal te veel geworden. De Franse president Emmanuel Macron noemde de hoge Amerikaanse gasprijzen “onvriendelijk” en de Duitse minister van Economie riep Washington op om meer “solidariteit” te tonen en te helpen de energiekosten te verlagen.

Ministers en diplomaten van andere EU-landen uitten hun frustratie over de manier waarop de Biden-regering de consequenties van haar nationale economische beleid voor Europese bondgenoten eenvoudigweg negeert.

Toen de EU-leiders vorige week tijdens de G20-bijeenkomst op Bali de kwestie van de hoge Amerikaanse gasprijzen met Biden bespraken, leek de Amerikaanse president gewoon niet op de hoogte van het probleem, aldus de hierboven geciteerde hoge ambtenaar. Andere EU-functionarissen en -diplomaten waren het erover eens dat de Amerikaanse onwetendheid over de gevolgen voor Europa een groot probleem was.

“De Europeanen zijn duidelijk gefrustreerd door het gebrek aan voorafgaande informatie en overleg,” aldus David Kleimann van de denktank Bruegel.

Ambtenaren aan beide zijden van de Atlantische Oceaan zijn zich bewust van de risico’s die de steeds meer vergiftigde atmosfeer met zich meebrengt voor het westerse bondgenootschap. Het gekibbel is precies wat Poetin zou willen, zo waren diplomaten uit de EU en de VS het erover eens.

Het groeiende geschil over de Inflation Reduction Act (IRA) van Biden – een enorm pakket op het gebied van belastingen, klimaat en gezondheidszorg – heeft de vrees voor een trans-Atlantische handelsoorlog weer bovenaan de politieke agenda gezet. De ministers van Handel van de EU zullen hun reactie vrijdag bespreken terwijl ambtenaren in Brussel plannen opstellen voor een noodkas aan subsidies om te voorkomen dat de Europese industrieën instorten.

“De anti-inflatiewet is zeer zorgwekkend,” zei de Nederlandse minister van Handel Liesje Schreinemacher. “De potentiële impact op de Europese economie is zeer groot.”

“De VS streven een binnenlandse agenda na die helaas protectionistisch is en de Amerikaanse bondgenoten discrimineert,” aldus Tonino Picula, commissaris voor trans-Atlantische betrekkingen van het Europees Parlement.

Een Amerikaanse functionaris benadrukte dat de prijsstelling voor Europese gaskopers een weerspiegeling is van particuliere marktbeslissingen en niet het gevolg is van enig beleid of optreden van de Amerikaanse regering. “Amerikaanse bedrijven zijn transparante en betrouwbare leveranciers van aardgas aan Europa geweest,” zei de ambtenaar. De exportcapaciteit werd ook beperkt door het ongeluk in juni, waarna een belangrijke fabriek moest worden stilgelegd.

  Breaking: Rusland wint de Slag om Severodonetsk - Gevechten begonnen in Lisichansk (Video's)

In de meeste gevallen gaat het verschil tussen export- en importprijzen niet naar Amerikaanse LNG-exporteurs, maar naar bedrijven die het gas binnen de EU doorverkopen. De grootste Europese houder van langlopende Amerikaanse gascontracten is bijvoorbeeld het Franse TotalEnergies.

Het argument van de Amerikanen is niet nieuw, maar het lijkt de Europeanen niet te overtuigen. “De Verenigde Staten verkopen ons hun gas met een multiplicator effect van vier wanneer het de Atlantische Oceaan oversteekt,” zei Thierry Breton, Europees commissaris voor de interne markt, woensdag tegen de Franse televisie. “Natuurlijk, de Amerikanen zijn onze bondgenoten … maar als er iets fout gaat, moet het onder bondgenoten gezegd worden.”

Goedkopere energie is ook snel een belangrijk concurrentievoordeel geworden voor Amerikaanse bedrijven. Bedrijven plannen nieuwe investeringen in de VS of verplaatsen zelfs hun bestaande productie van Europa naar Amerikaanse fabrieken. Deze week nog kondigde de chemische multinational Solvay aan de VS te verkiezen boven Europa voor nieuwe investeringen – de laatste in een reeks soortgelijke aankondigingen van grote industriële ondernemingen in de EU.

Bondgenoten of niet?

Ondanks meningsverschillen over energie raakte Brussel pas in paniek toen Washington een industrieel subsidieprogramma van 369 miljard dollar aankondigde om groene industrieën te bevorderen als onderdeel van de Inflation Reduction Act.

“De Inflation Reduction Act heeft alles veranderd,” aldus een EU-diplomaat. “Is Washington nog steeds onze bondgenoot of niet?”

Voor Biden is de wet een historische prestatie voor het klimaat. “Dit is geen nulsomspel,” zei de Amerikaanse functionaris. “De IRA zal de taart voor investeringen in schone energie vergroten, niet verdelen.”

Maar de EU ziet dat anders. Een ambtenaar van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat de diagnose duidelijk was: dit waren “discriminerende subsidies die de concurrentie verstoren.” De Franse minister van Economie Bruno Le Maire beschuldigde de VS er deze week zelfs van het pad van het economisch isolationisme van China te volgen en riep Brussel op een dergelijke aanpak te volgen. “Europa mag niet de laatste der Mohikanen zijn,” zei hij.

De EU bereidt haar reacties voor, zoals een grote subsidiestoot om te voorkomen dat de Europese industrie wordt weggevaagd door de Amerikaanse concurrenten. “We ervaren een sluipende vertrouwenscrisis in handelskwesties in deze relatie,” zei de Duitse Europarlementariër Reinhard Bütikofer.

“Op een gegeven moment moet je je laten gelden,” zei de Franse Europarlementariër Marie-Pierre Vedrenne. “We leven in een wereld van machtsstrijd. Als je niet gespierd bent in armworstelen, als je niet fysiek en mentaal voorbereid bent, verlies je.”

Achter de schermen groeit ook de woede over de geldstroom naar de Amerikaanse defensiesector.

De VS is verreweg de grootste donor van militaire hulp aan Oekraïne, met meer dan 15,2 miljard dollar aan wapens en uitrusting sinds het begin van de oorlog. Volgens Borrell heeft de EU tot dusver voor ongeveer 8 miljard euro aan militaire uitrusting aan Oekraïne verstrekt.

Volgens een hoge ambtenaar van een Europese hoofdstad kan het “jaren” duren voordat sommige geavanceerde wapens zijn hersteld vanwege problemen met de toeleveringsketen en de fabricage van chips. Dit heeft de vrees aangewakkerd dat de Amerikaanse wapenindustrie nog meer van de oorlog kan profiteren.

  Russische precisieaanvallen en plotselinge dood van NAVO-officieren

Het Pentagon werkt al aan een routekaart om de wapenverkoop te versnellen nu de druk van de bondgenoten toeneemt om te reageren op de grotere vraag naar wapens en uitrusting.

Een andere EU-diplomaat stelde dat “het geld dat ze met wapens verdienen” de Amerikanen zou kunnen helpen begrijpen dat “al het geld dat ze met gas verdienen” misschien “een beetje te veel” is.

De diplomaat betoogde dat een korting op de gasprijs ons kan helpen “onze publieke opinie bij elkaar te houden” en met derde landen te onderhandelen over gasleveranties. “Het is visueel niet goed om de indruk te wekken dat uw beste bondgenoot in feite enorme winsten maakt met uw problemen,” zei de diplomaat.

Einde van de vertaling

De Amerikaanse traditie

Uit het Politico-artikel blijkt dat de VS trouw blijven aan hun historische tradities. Honderd jaar lang zijn oorlogen in Europa voor de VS één ding geweest: een gigantisch economisch stimuleringsprogramma.

De Eerste Wereldoorlog maakte van de VS een wereldmacht en Europa’s grootste schuldeiser. De Tweede Wereldoorlog bevrijdde de VS van de Grote Depressie en maakte van het land eindelijk een wereldmacht. Het is dan ook geen wonder dat de geschiedenis zich herhaalt in het huidige Oekraïne-conflict, dat de VS opzettelijk hebben veroorzaakt.

Bondgenoten of vazallen?

Men krijgt de indruk dat de VS dit conflict hebben uitgelokt om hun positie als wereldmacht te consolideren, zelfs als dat ten koste gaat van hun Europese “bondgenoten”, die daardoor momenteel economisch doodbloeden. Het feit dat de EU-staten dit tot nu toe pikken en hooguit gedwee achter gesloten deuren klagen, toont aan dat de EU-staten geen gelijkwaardige bondgenoten van de VS zijn, maar slechts vazallen of koloniën voor de VS, die ten eigen bate worden leeggezogen.

Waarom moet ik bij het lezen van het Politico-artikel opnieuw denken aan het in de VS zeer invloedrijke document van de RAND Corporation, waarin staat dat het in het belang van de VS is om de Duitse economie te verzwakken om de Amerikaanse economie te versterken door kapitaal en productiecapaciteit van Duitsland naar de VS te verplaatsen? In haar paper van januari 2022 beroept de RAND Corporation zich op de vriendelijke steun van de groene politici Habeck en Baerbock, hoewel zij in de paper niet al te vleiend worden genoemd.

De vertaling van het document vindt u hier, het origineel hier. Of de paper authentiek is, is niet gegarandeerd, maar feit is dat u het kunt draaien hoe u wilt, maar het scenario dat in de RAND-paper wordt beschreven en bedoeld, wordt gewoon een een-op-een werkelijkheid.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een wereldleider vertelt de waarheid over de Westerse elitesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWij hebben de vijand ontmoet en hij is ons
Volgend artikelVoor het eerst in maanden: Russische opmars over de frontlinie – Ze zijn ook het strategisch belangrijke Novoselovskoye binnengetrokken – Vuhledar valt (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. Komt de Tesla fabriek nog naar Berlijn? Die fabriek waar een heel bos voor is gekapt.
  Die autofabriek in het zuiden van ons land, hebben ze daar hun toekomstig beleidsplan al aangepast.

  • Die bomen zullen wel in de bio centrales zijn beland zodat men elect kan rijden. Per centrale gaan om de vier minuten 1 vrachtwagen bomen erin en men wilt ivm elect rijden naar de 646 bio centrales toe. Maar er zijn al geluiden dat dat wel heel veel zijn want er is al wat tegen wind nu.

  • In Born is voor de uitbreiding van VDL NedCar het sterrebos gekapt. Of deze uitbreiding van de door Juliana in 1968 geopende DAF-fabriek, later Volvo ooit gerealiseerd gaat worden, is uiterst twijfelachtig door de huidige omstandigheden.

 2. Dacht altijd dat EU-leiders corrupte, achterbakse stromannetjes waren, maar dat was misschien een overschatting. Het zijn blijkbaar slechts incompetente, narcistische debielen, die nog nooit gehoord hebben van geopolitiek.

 3. Maar ook ver voordat de oorlog begon deden ze er in Washington alles aan om de Nordstream te frustreren incluis het sanctioneren van landen die het gas afnamen. Amerika houdt niet van concurrentie en dat laten ze iedereen weten ook.

  • Amerika is en blijft een IMPERIALISTISCH LAND.
   Ook hun NAVO “ vrienden “ zijn niet veilig voor deze meedogenloze op geld beluste schurken.
   De Noordstream pijpleiding door Engeland met een USA vliegtuig laten opblazen ( een filmpje van ) geeft aan hoe jaloers de Amerikanen zijn op de economie van Duitsland.
   Biden en zijn kliek gaan over lijken , ZE ZIJN VOLKOMEN ONBETROUWBAAR IN DE HELE WERELD AL,
   MAAR NU IS EUROPA AAN DE BEURT OM BIJ HEN IN DE PAS TE KOMEN LOPEN EN SNIJDEN ZE GEWOON ONS RUSSISCH GAS AF…….. EN STELLETJE SCHURKEN ZIJN HET……. Hij Biden en Victoria Nuland hebben aan gekondigd dat de pijpleiding vernietigd gaat worden, en de dictatoriale wijfie van de EU zei in opdracht van haar ( privé ) financiers in Amerika dat Rusland hun gas geboycot moet worden. EN NU GAS VERKOPEN AAN ONS TEGEN VIER KEER ZO HOGE PRIJS DAN DE MARKTWAARDE……. OOK ONZE INDUSTRIE WILLEN DE AMERIKANEN OVERNEMEN DOOR BEDRIJVEN NAAR HUN LAND TE LOKKEN…. MET VOORDELIGE BELASTING TARIEVEN………. EUROPA ZELF KOMT AAN DE BEDEL STAF DOOR BIDEN EN ZIJN SMERIG KLIEK.
   JE KUNT BOMMEN GOOIEN OP EEN LAND OF ZE ECONOMISCH AFKNIJPEN EN DAT LIJKT ZE AANRDIG TE GAAN LUKKEN…..

   Ik heb altijd in Amerika geloofd maar nu zie ik in welke nietsnutten het zijn.
   Ik hoop en verwacht ook dat ze een koekje van eigen deeg gaan krijgen en dat lijkt er veel op omdat Putin met de BRICS landen en Saudie Arabië de petro dollar nu buitenspel gaan zetten.
   En de dollar geen internationale munt meer laten zijn. En dat kan want de dollar is nu wel sterk maar het is slechts papier niet gedekt door goud en dat is de roebel en de SA munt wel

 4. Breaking!

  ‘Het leger staat achter Bolsonaro en is bereid zich te beroepen op artikel 142 van de Braziliaanse grondwet, waarin staat dat het leger de rol heeft van “het garanderen van constitutionele bevoegdheden” onder het “hoogste gezag van de president”.

  BREAKING: Brazilian Military Stands with Bolsonaro – Is Prepared to Invoke Article 142 to Save the Nation (VIDEO)
  https://www.thegatewaypundit.com/2022/11/breaking-brazilian-military-stands-bolsonaro-prepared-invoke-article-142-save-nation-video/

   • Graag gedaan. Presidentskandidaat Luiz Inácio Lula da Silva werd veroordeeld voor witwassen en verduistering en veroordeeld tot negen en een half jaar gevangenisstraf in 2017 totdat het linkse Hooggerechtshof hem in 2019 vrijliet en de straf in 2021 vernietigde.

 5. Kijk dat wisten wij al een paar jaar geleden dat die Amerikaanse honden europa uitmelken onder de naam Partners .
  Maar ja Puntneus Homo flikker Rutte rook aan de reet van Biden en beloofde te doen wat Biden Say anders mocht hij weer aan bidens reet snuffelen.
  De EU is ziek zeer ziek ,begin maar eens met het opruimen van Brussel ik zie ze graag hangen

 6. Laat dat nou precies het plan zijn van de USA om Europa lekker naar de donder helpen, zodat het NOOIT een sterke concurrent kan worden.
  Onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor , onder Obama, :
  Een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden!
  Daarmee is alles gezegd en dat gebeurt dus NU.
  En die bende in Brussel werkt dapper aan de teneergang van Europa mee. De schoothondjes zouden eens een eigen visie hebben ten voordele van Europa en het klootjesvolk en samen werken met Rusland. De waanzin met de sancties is de kogel in de eigen Europese voeten.
  Ook de Europese regeringen werken aan deze waanzin mee.

 7. ‘ Iedereen’ werkt hieraan mee die er profijt uit haalt, (rest is afgehaakt)
  prinsesje ursula, en andere loedertjes van dit soort.
  Uw (huis)arts, – hysterica IN OPDRACHT/ POEN om medemensen om zeep te helpen; onderwijs-, en gezondheidszorg.
  Uw buurman, de nieuwe god aanbiddende prinsen/prinsesjes in het ambtenaren apparaat, media radio/ (dorps) krant/ tv .

  Allemaal voor de schwabberiaanse great reset / you OWN nothing (wij willen alles ) waar dit EU geleuter onder valt.

 8. Vergeet natuurlijk niet het feit te vermelden dat de EU geen eenheid zijn als continent, dat we dat niet zijn maakt het voor de VS allemaal veel makkelijker ook he en dan nog al die incompetente leiders die NERGENS voor staan, dan begrijp je gelijk waar we staan als Europeanen, zucht!!!

  • Europa is het sterkst als het, gezien de enorme verschillen, bestaat uit onafhankelijke natiestaten, De Gaulle’s ‘Europe des patries’. De E.U., met zijn Euro, maakt Europa ‘samen zwak’ (om een boektitel van Wilders aan te halen).

 9. Het gehele Angelo Zionisten Rijk waar list en bedrog de toon aangeeft. Alle regeringen in het AZR zijn door fraude aan de macht gekomen, worden de inwoners frauduleus tot slaaf gemaakt. Daar alle wapens voor de NAVO door de EU lidstaten betaald zijn in de vorm van lease contracten. Nu alle oude meuk uit opslag magazijnen naar Oekraïne verstuurd moest worden van de NAVO ongeacht of de wapens nog functioneerde. Die de Russen tot schroot mocht schieten. Waardoor de EU lidstaten tot in het oneindige nog steeds de lease contracten na moeten komen voor het inmiddels verschroten wapentuig. Zo verdienen Amerika in het oneindige miljarden aan die allang afgeschreven wapentuig.

  Zo heeft Amerika ook de spot goedkope energie uit Rusland afgesneden en een verplichte energie beurs op laten richten in de NAVO landen, waar iedere energie leverancier bij aangesloten moest zijn. Waar het duurste energie product de uiteindelijke prijs bepaald. Zodat de consument de huidige energie prijzen betaald i.p.v. de lange termijn contract prijzen. Zodat de Amerikaanse LNG concurrerend werd met de Europese energie prijzen. Dat dit resulteerde in een verhoging tussen de 4 tot 7x duurder werd vergeleken de prijzen van 2018. Voor de consument betekent dit ruim 400% duurder voor elektriciteit en bijna 700% duurder voor gas. De NAVO/EU lidstaten hebben te veel geleund op Amerika en betalen nu de hoofdprijs.

 10. Van westerse eenheid is nooit sprake geweest alleen op papier en door EU elite. Wij burgers voelen ons helemaal geen EU burger op een handje vol geïndoctrineerde deugmensen in hun klote lithiumbakken met gun blauwgele vlaggen in de tuin. Hersenloos pokkevolk. Wat wij burgers wel voelen is respect naar elkaars soevereiniteit,gewoontes en gebruiken. En dat is genoeg. Wij hebben geen gezamelijke vijand en willen slechts vrede en leven en onder elkaar handelen. Oom rusland hoort daarbij

 11. De EUkoe geefg geen melk meer!
  Ze is onthoornd.
  Broodmager als kleerhangers.
  Dus de VS valt.
  En de EU heeft een dubbele moraal.
  Haar bewoners doden en uithongeren,
  onteigenen en honen en in de kou zetten Uitlachen en marginaliseren.
  Ze houdt niet van haar inwoners!
  Wat een gezeur dus over die dure LNG.
  Het is een spel!

 12. Ze zitten diep met hun neus in elkaars reet, en ze ruiken de stront niet???

  Al die regeringsleiders (lijders) moeten maar eens aan elkaar vastgenaaid worden, net zoals in die vreselijke film de Human Centipede van Tom Six. (walgelijke zieke film, maar de regeringslijers verdienen het echt.)

  • Tuurlijk klopt dit verhaal over dure energie mede door de VS maar de helft van het verhaal wordt weggelaten. Die zonnepanelen, windmolens, sluiten van kerncentrales en kolencentrales etc. doet de EU zichzelf aan.

 13. Hier< laat ik ook steen in de vijvergooien:

  Kamer vraag uit de jaren 90:
  CIA rekruteerd NL vakantiegangers (terzijde: '"vast niet weinig – dat er kamer vragen van kwamen") is dat geen probleem voor nederlandse veiligheid, integriteit, belangen etc.
  Terzijde: '"Kort ervoor waren de Doha Gespreks rondes gehouden voor nieuw WTO Verdrag met enorm afluister schandaal ECHELON – Wikipedia."

  Antwoord van Wim Kok:
  Nee hoor niks aan de hand, usa is onze bondgenoot dus dat geeft niks. Bovendien hebben ze ons bevrijd dus wees niet zo ondankbaar. Wim Kok redder van NL Pensioenen door ze in walstreet handen te fietsen. Hatstikke Populaire grijze muis waar nooit iemand van gehoord had tot half jaar voor verkiezingen. Die zomaar verkiezingen won omdat praat programmas zo positief over hem zijn/waren.

  Dus dan weet iedereen weer hoe nl in elkaar zit.

 14. Het stond open en bloot op youtube Bidens toespraak in het congres over de petrodollar en de economische almacht van de gelegaliseerde terroristische staat die hij vertegenwoordigd en hoe die te behouden. Open en bloot zei hij dat hiervoor mogelijk een oorlog nodig was. Zijn criminele zoon werd uit Oekraïne terug geroepen met de nodige schandalen die op zijn laptop stonden en waar hier niet over gesproken wordt in de media. Gevolg 2 weken later zat de EU in de shit. Ten tijde van Obama vertelde de minister van defensie doodleuk als Nord stream 2 in gebruik genomen wordt moeten wij deze vernietigen.

 15. Ik ben mijn sympathie voor de Amerikanen wel kwijtgeraakt; een oorlogszuchtig volk dat bereid is om de hele wereld in de as te leggen om er zelf beter van te worden.

  Maar van 1 ding kan je ze slechts deels de schuld geven; de hoge energieprijzen. In verband met de energietransitie werden in Europa investeringen in fossiele energie ontmoedigd. Zowel voor de fossiele fabrikanten (Shell kan ervan meepraten) als voor beleggers zoals pensioenfondsen.
  Want ook om die energietransitie mogelijk te maken heb je fossiele energie nodig. Zodat bijvoorbeeld de aluminium-industrie overeind blijft waardoor de de ondermaterialen voor zonnepanelen kunt leveren.
  Wat nu dus problematisch wordt.

  Verder moet je je afvragen of je een land moet schofferen, waarvan je voor je gasleveranties afhankelijk bent. Als deze winter echt koud wordt gaan de burgers in de EU erg kwaad worden op hun regeringen.

  Tot slot -en niet perse ter zake- kan de EU zich afvragen hoeveel leed zij op haar geweten heeft door achter de USA aan te lopen in de oorlog in de Oekraïne. Bij een relatief snelle beëindiging van de gewapende strijd was de energie-infrastructuur in de Oekraïne niet vernietigd en had de hele bevolking onder veel betere omstandigheden geleefd. Nog afgezien van alle nodeloze gewonden en doden, die de verlenging van die oorlog met zich meebrengt.

  Als de EU afgelopen zomer op enig moment had gezegd; nou is het genoeg, had men sneller een wapenstilstand gehad.

 16. heel de EU zit vol met dienaren van Claus Schwabs tot zelfs de eerste ministers van de lidstaten ze moeten allen hun kop verliezen en hun vergaarde fortuinen terug in de kassa van Europa en Claus aan de strop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in