Britten sceptisch tegen Covid-19 vaccin – een op de drie slaat het af

0

Met verschillende vaccins waarvan wordt beweerd dat ze effectief zijn, kunnen de massa-vaccinaties aan het begin van het nieuwe jaar worden gestart. Velen zijn echter sceptisch over het nemen van zo’n snel ontwikkeld vaccin en maken zich zorgen over mogelijke bijwerkingen. Nu blijkt uit een onderzoek in het Verenigd Koninkrijk dat een groot deel van de mensen daar ook sceptisch is.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een relatief groot deel van de West-Europese bevolking heeft verklaard dat ze het vaccin niet zullen innemen wanneer het beschikbaar wordt gesteld. Koplopers zijn Italië en Zweden waar volgens een recent onderzoek min of meer 40 procent in beide landen het risico van vaccinatie niet wil nemen. De belangrijkste reden hiervoor is de angst voor bijwerkingen of latere neveneffecten, waar in Zweden velen verwijzen naar de Mexicaanse griep in 2009, toen het vaccin Pandemrix resulteerde in het ontwikkelen van onder andere narcolepsie.

Sceptische Britten

Uit een studie uit het Verenigd Koninkrijk blijkt dat men ook daar sceptisch staat tegenover het vaccin. 35 procent zegt dat ze het vaccin waarschijnlijk niet zullen nemen als het beschikbaar is. 55 procent wijst op de bijwerkingen als reden voor de aarzeling en bijna net zo veel mensen vrezen dat het vaccin te snel is ontwikkeld.

Nog eens 47 procent betwijfelt of het vaccin wel effectief zal zijn in de bestrijding van het virus.

Geen direct politiek gewin

Volgens het bedrijf Opinium, dat het onderzoek heeft uitgevoerd, geeft het feit dat Labour  nu boven de Tories met twee procentpunten leidt aan dat enige politieke winst voor de regering later zal komen wanneer het vaccin begint te worden gedistribueerd, het leven weer normaal wordt en de economie zich kan beginnen te herstellen.

  De verkeerde pandemie

40 miljoen doses

In het Verenigd Koninkrijk is het door het Amerikaanse Pfizer ontwikkelde vaccin samen met het Duitse BioNTech aangekocht. Op donderdag zijn de 40 miljoen doses in het land aangekomen die deze week al gebruikt kunnen worden. De doses zijn voldoende voor 20 miljoen Britten, aangezien er twee doses nodig zijn om voldoende bescherming te bieden.

De eersten die het vaccin krijgen zijn de ouderen, de hulpverleners en het personeel in de verpleeghuizen.

Het nemen van het vaccin is officieel vrijwillig, maar er zijn voorstellen gedaan dat mensen een zogenaamd immuniteitspaspoort krijgen, waaruit blijkt dat ze zijn ingeënt of onlangs negatief zijn getest op Covid-19, waarmee men geselecteerde mensen vrij verkeer geeft.

Online propaganda

Volgens de berichtgeving heeft de regering een speciale legergroep opgericht, de Defense Cultural Specialist Unit, om wat beschreven wordt als nepnieuws en propaganda tegen inenting online te bestrijden.

Het World Economic Forum en de VN mobiliseren zich om Coronakritiek te bestrijden – 110.000 informatie rechercheurs gerekruteerd

Vorig artikelBritse regering: Covid-19 vaccin mag niet worden gegeven aan kinderen en zwangere vrouwen
Volgend artikelPresident Rode Kruis eist van regeringen en media degenen die veiligheid Covid-19-vaccin in twijfel trekken het zwijgen op te leggen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in