© Département des Yvelines (CC BY-ND 2.0)

Ondanks de dagelijkse propaganda voor C19-vaccins zijn er in Italië tekenen van toenemende vaccinatie-scepsis en afwijzing van buitenlandse vaccins.

Volgens een recent onderzoek wil bijna 40 procent “het risico van vaccinatie niet nemen”. Een meerderheid geeft de voorkeur aan in Italië geproduceerde vaccins boven vaccins uit Europa of Amerika, meldt Euronews.

Geen verplichte vaccinatie – maar wel een vaccinatiebewijs?

Het onderzoek is uitgevoerd door het SWG Research Institute, er zijn 800 mensen geïnterviewd. In Italië is er geen sprake van een verplichte vaccinatie. Niettemin kondigde de regering voor januari een breed opgezette vaccinatiecampagne aan. Volgens wetenschappers zou echter 60 tot 90 procent van de bevolking gevaccineerd moeten worden, indien mogelijk elk jaar, om de zogeheten groepsimmuniteit te bereiken en toekomstige uitbraken te voorkomen. Er wordt ook gesproken over een vaccinatiepaspoort dat gebruikt kan worden om in binnen- en buitenland te reizen. Dit zou voor Italië alleen echter niet zinvol zijn.

Geen informatie over C19-vaccin risico’s

Het is niet verwonderlijk dat de scepsis toeneemt. Omdat overheden de echt belangrijke informatie over de effecten en mogelijke ongewenste neveneffecten voor hun burgers achterhouden. Inmiddels is bekend dat de vaccinatieproducten die de EU voor haar leden koopt, volledig nieuw terrein zijn en in veel gevallen nooit voldoende op mensen zijn getest of goedgekeurd. Rapporten zoals die van AstraZeneca-Oxford zijn ook niet erg vertrouwenwekkend: het bedrijf zelf twijfelt er nu aan dat het vaccin, dat wordt geprezen als 90 procent effectief, misschien maar 62 procent zou kunnen bereiken als gevolg van een doseringsfout. Intern spraken ze over een “nuttige fout”. In ieder geval heeft Brussel reeds in augustus een kaderovereenkomst met AstraZeneca-Oxford ondertekend voor 300 miljoen vaccindoses voor alle EU-landen.

  Luchtmacht-arts VS-leger waarschuwt piloten voor "plotse hartdood" na geninjectie

Viroloog: vaccinatie alleen helpt niet

Omdat er nog veel onbeantwoorde vragen zijn over deze nieuwe vaccins, zijn experts ook voorzichtig. Maria Rosaria Capobianchi, hoofd van het topteam van virologen in Europa dat de DNA-sequentie van het virus isoleerde, zei onlangs dat vaccinatie alleen geen verschil zou maken. De vaccinatie is niet het enige beschikbare product en men hoopt ook andere behandelingen aan te kunnen bieden. Maar het belangrijkste is het gedrag dat iedereen vertoont om het virus in te dammen. Het ziet er naar uit dat vaccinatie op korte termijn niet in de plaats komt van het dragen van maskers en social distance.

Mekka? Nee, dit is Rome in 2020

Vorig artikelDe C19-vaccins bieden geen bescherming tegen infecties en zijn vergelijkbaar met pijnstillende hoestmiddelen
Volgend artikelBiden-aanhangers in paniek: er zijn “wettelijke en constitutionele” manieren voor Trump om president te blijven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in